• Yvonne Halvorsen

  Eiendomsmegler / Salgsleder / Partner

  91 84 29 72 / yh@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Romslig og flott enebolig der andel i båtlag medfølger – stor tomt med gode solforhold – vannbåren varme – dobbelgarasje

Slåttevika 22, 5314 Kjerrgarden

SOLGT

Slåttevika 22
5314 Kjerrgarden


Stor enebolig med god planløsning og flott beliggenhet. Boligen går over to etasjer og inneholder følgende:
U-etg: Gang, 2 soverom og 2 boder.
1.etg: Entré, gang, 2 soverom, stue/kjøkken, bad, vaskerom, garderobe og sportsbod.
Stort terrassedekke rundt hele boligen.
Frittstående garasje på eiendommen.
Standard
Velkommen til Slåttevika 22, en meget romslig og innholdsrik enebolig med flott beliggenhet på Askøy. Stort terrassedekke rundt hele boligen hvor man kan nyte solen fra den står opp og til den går ned. Rett til båtplass m/kai og flytebrygge i Naustviken like i nærheten. Kort vei til buss, butikk, skoler og barnehager.Her er det flott å bo for hele familien!

Boligen fremstår som lys, trivelig og velholdt. Åpen stue/kjøkkenløsning og store vindusflater gir et luftig og åpent inntrykk. Utgang til stort terrassedekke med gode sol- og utsiktsforhold.

Boligen har vannbåren varme i store deler av 1.etasje. I tillegg er det montert varmepumpe og peisovn i stue.

Innvendige kvaliteter består av keramiske fliser, parkett og laminat på gulv, tapet, malt panel, malt strie og brystningspanel på vegger, og malt panel og takplater i himling.

Stort kjøkken med god skap- og benkeplass. HTH kjøkkeninnredning med profilerte fronter, og laminert benkeplate. Integrert stekeovn samt keramisk og gass platetopp. Opplegg for oppvaskmaskin. Keramiske fliser på vegg over benkeplate, og innfelte spotlights i himling.

Meget stort og flott bad med keramiske fliser på gulv og deler av vegg, malt panel på resten av vegg. Spotlights i himling og vannbåren varme i gulv. Badet er innredet med vegghengt toalett, dusjhjørne, badekar og servant med innredning.

Eget vaskerom med keramiske fliser på gulv og malt platekledning på vegger. Her er opplegg for vaskemaskin.

Boligen har sentralstøvsuger.
Sikringsskapet inneholder automatsikringer og jordfeilbryter.

Dobbelgarasje på eiendommen, her er det plass til en bil da det også er et varmerom. Dette i følge selger.

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Byggeår

1956

Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
Parkering til flere biler på eiendommen, plass til en bil i garasje.
Arealbeskrivelse

U-etg: Gang og 2 soverom. 1.etg: Entré, gang, 2 soverom, stue/kjøkken, bad og vaskerom.

Beskaffenhet
Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med murer/bed, grøntarealer, div. prydbusker/beplantning og terrassedekke.
Oppvarming
Fast brensel og elektrisk oppvarming. Vannbåren varme i entré, gang, bad, vaskerom og begge soverom 1.etasje. Varmepumpe i stue.
Energimerking
Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.
Megler har informert selger om selgers plikt til å energimerke boligen, men det foreligger per dato ingen energiattest.
Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger.
Ansvarlig Megler

Yvonne Halvorsen
Eiendomsmegler
91 84 29 72
yh@kapa.no

Kaland & Partners
Vestland Eiendomsmegling AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832 Bergen
Salgsoppgavedato

30.04.2020 11:13

Byggemåte
Grunnmur/såle/fundament i betong, fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell.
Ytterveggene er utført i trekonstruksjoner med trekledning.
Tak: Saltak, konstruksjon av taksperrer. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapport.

Tilstandsgrader:
I denne rapport er det i hovedsak satt tilstandsgrad 1 og 2 på alle bygningsdeler som er vurdert.

TG:2 er satt på følgende:
-Drenering: TG:2 settes på drenering pga. elde
-Vinduer og dører: TG:2 settes pga. elde/slitasje
-Taktekking: TG:2 settes pga. at loftstrappen er noe kort, og det er tegn på mit på opprinnelig del av loft (bør utbedres).
-Renner, nedløp og beslag: TG:2 settes pga. det stedvis er observert drypp fra takrenner, skjøtene i rennene er stedvis fuget.
-Etasjeskillere: TG:2 settes pga. ca 2,5 cm avvik fra dør til stue/kjøkken til terrassedør på kjøkken, samt stedvis knirk i gulv.
-Rom under terreng: TG:2 settes pga. elde drenering og at utforete kjellervegges ansees som risikokonstruksjon.
-Bad 1.etg: TG:2 settes pga. under anbefalt fall til sluk, slukrist i dusj fremstår noe løs, anbefaling om å fuge mellom baderomsinnredning og vegg, og at arbeidene på badet fremstår noe ufagmessig utført.
-Vaskerom: TG:2 settes pga. gulvet fremstår flatt og uten fall, det er ikke oppbrett/sokkelflis fra gulv opp mot vegg, og at arbeidene på vaskerommet fremstår noe ufagmessig utført.

Det oppfordres til å sette seg ekstra godt inn i disse punktene.
 
Se selgers egenerklæring som ligger vedlagt og vedlagt boligsalgsrapport utført av takstmann Kristoffer Bjerk Hansen. Dokumentene gir en utdypet beskrivelse av boligen.
Diverse
Det tas forbehold om panthavers salgssamtykke.

Denne eiendommen har rett til båtplass og til å anlegge kai med flytebrygge til sine båter. I tillegg har man rett til gangvei frem til kai. For utfyllende informasjon vises det til tinglyst erklæring med dagboksnr. 2028 tgl. 09.02.1990. Denne kan ses hos megler.
Selger opplyser følgende om båtplassen: Medfølgende andel i båtlag der andelseierne har hver sin båtplass. Båtlaget har i tillegg fire utleieplasser. Ny flytebrygge (betong), strøm, vann og en felles bod.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, nåværende.
For eiendommen gjelder følgende plan:
-Kommuneplanens arealdel 2012-2023

Planopplysninger og -kart kan ses hos megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Boligen har en attraktiv og idyllisk beliggenhet på Askøy med gode utsiktsforhold og kort vei til skoler og barnehager.

Kort vei til dagligvarebutikk, og bussholdeplass er kun 400 meter unna.

For de turglade kan Askøy tilby en rekke tur- og fritidsmuligheter for hele familien. Kolbeinsvarden i sør er øyens høyeste punkt, hele 231 moh. Fra toppen kan man nyte panoramautsikt mot bla. Sotra, Bergen Sentrum og Knarvik. Dronningen er en høyde som passer ideelt for mosjonister og barnefamilier med gruslagte veier. For de som liker å trene innendørs kan Kleppestø tilby Stamina treningssenter og Spek og Blid.

I friluftsområdet Kollevåg ligger noen av Norges beste badestrender med hvit skjellsand og grønne gressplener. Av andre badesteder kan også Solnes nevnes med strand, grillmuligheter og brygge. Nord påøyen kan man besøke historiske Herdla, med museum og ruiner av Tyske bunkere og skyttergraver.

Askøy senter og Kleppestø senter kan tilby de fleste fasiliteter. Foruten butikker, finner man også spisesteder, apotek og frisør i tillegg til legesenter og vinmonopol på Kleppestø senter, som ligger ca 20 minutters kjøring unna.
Bebyggelsen
Området består av tilsvarende bebyggelse.
Adkomst
Følg Sotraveien mot Askøy fra Bergen sentrum. Følg deretter 562 mot Herdla til du har kjørt gjennom Kjerrgarden, passer skiltet Fromreide og ta deretter første vei inn til venstre etter buss-skur. Følg veien til nr. 22.

Det vil skiltes med Kaland & Partners visningsskilt ved  fellesvisninger.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no