• Miriam Brekke

  Eiendomsmeglerfullmektig

  48 88 84 05 / mb@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Velholdt enebolig i et populært og barnevennlig område – flott beliggenhet med nydelig sjøutsikt – 4 soverom – 2 bad

Eidsvågveien 104A, 5104 Eidsvåg i åsane

SOLGT

Eidsvågveien 104A
5104 Eidsvåg i åsane


Enebolig over to plan med tilhørende garasje.

1. etasje: Entré, gang, to soverom, bad, toalett, vaskekjeller og tre boder.
2. etasje: Spisestue, stue, to soverom, bad og kjøkken.
Standard
Kaland & Partners har gleden av å presentere Eidsvågveien 104A. En flott og velholdt enebolig med nydelig utsikt, gode solforhold og kort avstand til butikk, barnehage og skole. Boligen har en god og funksjonell planløsning med tilhørende garasje og flott opparbeidet hage.

Velkommen inn i en entré med plass til å henge av seg yttertøy og sette fra seg sko. Videre kommer du inn i stor og romslig gang med varmekabler i gulv og muligheter for diverse oppbevaring. Boligens entré har flislaminat på gulv, malt panel på vegger og malt platekledning i himling, mens gangen har flislaminat på gulv, malt panel og malt mur på vegger, og malt platekledning i himling. I gangen er det satt inn en dovre peisovn med glassfront som gir god varme til boligen på kalde høst- og vinterdager.

I denne etasjen ligger to av boligens fire soverom. Begge soverommene er av god størrelse med plass til dobbeltseng og ulike garderobeløsninger. Det ene soverommet har laminat på gulv, malt platekledning, malt mur og tynnpanel på vegger, og malt platekledning i himling. Det andre soverommet har laminat på gulv, malt platekledning og malt mur på vegger, og malt platekledning i himling.

Badet i første etasje er på 2,6 m² og inneholder servant og dusjgarnityr. Det er lagt mosaikk fliser på gulv, malt platekledning på vegger og i himling. Avtrekksventil i veggen, og sluk av støpejern.

Vegg i vegg med badet har du et ekstra toalett. Toalettrommet inneholder servant og toalett. Her er flislaminat på gulv, malt platekledning på vegger og i himling. Avtrekksventil i himling. 

I denne etasjen er det også et stort og praktisk vaskerom på 10,8 m². Vaskerommet inneholder utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Gulvet er malt/behandlet betong, malt mur og panel på vegger og panel i himling.  

Det er god plass til oppbevaring i denne etasjen da du har en bod på 5,3m², sportsbod på 3,8m² og en verktøysbod på 5,1m².

Videre opp trappen finner du stuen, kjøkkenet, spisestuen, to soverom og et bad.

Stuen er stor og romslig med god plass til sofa- og sittegruppe. Her er det store vinduer som gir godt med lysinnslipp, og du kan sitte i sofaen og nyte den nydelige utsikten over Eidsvågen. I stuen er det satt inn en Contura peisinnsats med glassfront, som gir god varme når kulden inntreffer. Fra stuen er det utgang til en nord-vestvendt terrasse på 9,4 m². Her er det bare å finne frem hagemøblene og nyte utsikten og solforholdene.
Stuen har parkett på gulv, malt strie på vegger og malt platekledning i himling.

Spisestuen er stor og har god plass til langbord hvor du kan invitere familie og venner på middag. Det er lagt parkett på gulv, malt strie og malt panel på vegger, malt platekledning i himling.

Soverommene i denne etasjen ligger vegg i vegg. Begge rommene har laminat på gulv, malt strie på vegger og malt platekledning i himling. Den ene soverommet er på 6,8 m² og har plass til seng og ulike garderobeløsninger. Det andre soverommet er på 11,3 m² og har god plass til dobbeltseng og oppbevaringsmuligheter. Fra dette rommet er det utgang til en Nord-østvendt balkong på 2,5 m².

Badet i denne etasjen har direkte adkomst fra soverommet. Rommet inneholder servant med møblement/speil og belysning, toalett, og dusjkabinett. Våtromsbelegg på gulv, malt strie på vegger og malt platekledning i himling. Avtrekksventil i himling.

Eldre kjøkken med takhøy kjøkkeninnredning med slette fronter.
Her er det laminert benkeplate, stål vaskekum, ventilator og opplegg for oppvaskmaskin. Det er god skap- og benkeplass. Over deler av benkeplaten er det lagt mosaikk fliser. Kjøkkenet har laminat på gulv, malt platekledning på vegger og i himling.
 
Boligen har en tilhørende garasje på 18m², hvor det er plass til en mindre bil.

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen.
Byggeår

1962

Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
Parkering til en mindre bil i garasje, ellers mulig for parkering til flere biler på eiendommen.
Beskaffenhet
Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med murer/bed, grønntarealet og div. prydbusker/beplantning.
Oppvarming
Elektrisk oppvarming og vedfyring.
Varmepumpe er installert i stue.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Vidar Nøttveit
Eiendomsmegler
48 88 84 02
vn@kapa.no

Kaland & Partners
Kapa Næring og Prosjekt AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832 Bergen
Salgsoppgavedato

26.01.2020 11:10

Byggemåte
Grunnmur og fundament:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Grunnmur/såle/fundament i betong.

Drenering:
Tilfyllte masser og steinsatt inntil grunnmur.

Veggkonstruksjon:
Ytterveggene er utført i trekonstruksjoner med utvendig liggende trekledning.

Taktekking:
Saltak. Konstruksjon av taksperrer. Taksperrer tekket med sutak, lekter og glasert tegltakstein. Gesimser og vindskier av trekledning.

Terrasse og balkonger:
Nord-vestvendt terrasse med utgang fra stue har betongdekke belagt med bruddskifer. Rekkverk av liggende bord og 6" toppbord.

Nord-østvendt balkong med utgang fra soverom er belagt med sinkbeslag og plast tremmer. Rekkverk av liggende bord og 6" toppbord.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten.
Diverse
Det opplyses at eier av gnr 216 bnr 1080 planlegger å søke om oppføring av ny bolig på tomten.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Boligen ligger i et område regulert til bebyggelse og anlegg.

For eiendommen gjelder følgende planer:

Reguleringsplaner på grunnen:
- ÅSANE/BERGENHUS. GNR 216, EIDSVÅG, planid: 50790000, berøringsgrad 100%

Kommune(del)plan(er):
- BERGEN. KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2010 - 2021, planid: 60910000, berøringsgrad 100%

Det foreligger planer og godkjente tiltak i avstand nærmere enn 100 meter fra eiendommens yttergrense.
- ÅSANE. GNR 216, FYLKESVEI 267, EIDSVÅGVEIEN, EIDSVÅG - EIDSVÅGSSKOGEN, planid: 64380000
- ÅSANE. GNR 216 BNR 119 M.FL., NY EIDSVÅG SKOLE, planid: 65470000
- ÅSANE. GNR 216 BNR 24, TØMMERVÅGEN, planid: 50790300
- ÅSANE. GNR 216, EIDSVÅGVEIEN MELLOM TROLLBEKKEN OG GRANLIA, REGULERINGSENDRING, planid: 4490100
- ÅSANE. GNR 216, EIDSVÅGVEIEN MELLOM KRYSSENE TROLLBAKKEN OG GRANLIA, planid: 4490000

Planopplysninger og -kart kan ses hos megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Boligen har en sentral og attraktiv beliggenhet i et etablert boligområde på Eidsvåg i Åsane. Med nordvendt beliggenhet kan du nyte fantastisk utsikt over Eidsvågen og nærområdet. Dette er et populært og barnevennlig område med kort vei til barnehage, skole og idrettsplass. Kidsa Eidsvåg, Ervik barnehage og Eidsvågneset barnehage ligger få minutter unna boligen. Eidsvåg skole ligger ca. 10 min gange unna, eller en kort kjøretur. Skolen skal rehabiliteres og bygges om, og etter planen og bli ren barneskole. I tilknytning til skolen kommer en stor idrettshall og garderobefasiliteter for idrettsbanen like ved.

Området byr på mange tur- og fritidsmuligheter. Det er kort vei til populære badeplasser som Tømmervågen og Vollane. Tømmervågen er et område som passer perfekt til barnefamilier. Her er det badestrand, stupebrett, gress til lek og opphold, og parkeringsplass. Vollane kan tilby et flott område med sandfjære og stupebrett. I tømmervågen ligger også Njørd Ro- og kajakklubb for de som er interessert i aktiviteter på sjøen. Er du glad i fjell og natur er det flotte turløyper fra Munkebotn, Sandviksfjellet, Fløyen og over vidden til Ulriken. Kanskje en av de vakreste byfjellturene hvor du har utsikt utover Byfjorden store deler av veien.

Det er gode kollektivtilbud i området, og nærmeste bussholdeplass ligger knappe 300 meter fra boligen. Det går hyppige avganger både til Bergen sentrum og mot Åsane. Velger du å ta bilen er du i Bergen sentrum på 12 minutter.
Bebyggelsen
Området er hovedsaklig bebygd med eneboliger.
Adkomst
Fra Bergen sentrum følger du E39 mot Åsane og gjennom Fløyfjelltunnelen. Følg skilting mot Eidsvåg og ta til høyre inn påÅsamyrane. Ta så til venstre inn på Eidsvågveien og følg veien videre. Sving til venstre inn på Skrenten og fortsett opp bakken til høyre.

Det vil skiltes med Kaland & Partners visningsskilt ved fellesvisninger.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no