• Yvonne Halvorsen

  Eiendomsmegler / Salgsleder / Partner

  91 84 29 72 / yh@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Pen familiebolig med koselig terrasse/hage, direkte utgang fra kjøkken – 5 soverom og 2 bad – solrik beliggenhet

Orrhøyen 2B, 5918 Frekhaug

SOLGT

Orrhøyen 2B
5918 Frekhaug


Pent rekkehus fra 2009 med gode kvaliteter og sentral beliggenhet på Frekhaug.
Boligen går over to etasjer og inneholder følgende:
U-etg: Entré, gang, to soverom, bakgang, bad, vaskerom, tre boder og kott.
1.etg: Stue/kjøkken, tre soverom og bad.
Utgang fra stue/kjøkken til sørvendt terrasse på 28,4 kvm, i tillegg utgang fra to av soverommene til nordvendt altan på 9,6 kvm.

Utvendig bod på 4,6 kvm medfølger.
Standard
Velkommen til Orrhøyen 2B, et pent og innholdsrikt 2-etasjes rekkehus med sentral og barnevennlig beliggenhet på Frekhaug. Boligen er fra 2009 og fremstår lys og moderne med gode kvaliteter. Man har også to store terrasser, hvor den ene er sørvendt med gode solforhold. Kort vei til skoler og barnehager, samt til Frekhaug senter med de fleste servicetilbud.

Et hyggelig inngangsparti fører inn til entré og gang i boligens underetasje, med keramiske fliser på gulv. God plass til yttertøy og ytterligere oppbevaring. Her er også varmekabler i gulv.

I samme etasje finner vi to av boligens fem soverom, lyse og trivelige med god garderobeplass.
Her er også en bakgang med tilkomst til et stort og praktisk vaskerom med flislagt gulv og varmekabler. Vaskerommet har god arbeidsplass og er innredet med utslagsvask, innredning/skap, benkeplate, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin.

Ett av boligens to romslige bad ligger også i underetasje, med keramiske fliser på gulv og vegger og varmekabler i gulv. Badet er innredet med toalett, innfellbart dusjhjørne og servant med innredning, speil og belysning.

Videre går vi opp i boligens 1. etasje, til en stor og lys stue med åpen løsning mot kjøkkenet. Stuen har laminat på gulv, og god plass til møblement. Her er også utgang til romslig, sørvendt terrasse med gode solforhold. I stue er det også montert Jøtul peisovn med glassfront, denne gir god varme og er god å ha på ekstra kalde dager.

Lekkert kjøkken med takhøy innredning fra JKE Design. Her er profilerte fronter og laminert benkeplate, samt opplegg for oppvaskmaskin. Integrert stekeovn, platetopp og kjøleskap/frys. Benkeplaten var ny i 2017.

De tre resterende soverommene ligger i denne etasjen, med laminat på gulv og god garderobeplass. Fra to av soverommene er det utgang til koselig, nordvendt altan.

Bad nr. 2 ligger også i 1.etasje, lyst og pent med keramiske fliser på gulv og vegger. Badet er innredet med toalett, dusjhjørne og servant med innredning, og har varmekabler i gulv.

Boligen er praktisk innredet og har blant annet sentralstøvsuger.
Generelt består innvendige kvaliteter av laminat og keramiske fliser på gulv, malt strie, dekortapet og mdf-panel på vegger, og takplater i himling.

Vann- og avløpsrør samt sluker er av plast. Vannrør er lagt i "rør i rør"-system.
Sikringsskap er plassert i bod og inneholder automatsikringer, jordfeilbryter, overbelastningsvern og strømmåler.

Selger opplyser at fiber er bestilt innlagt i løpet av høsten.

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen.
Byggeår

2009

Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
Plass til flere biler på eiendommen.
Arealbeskrivelse

U-etg: Entré, gang, to soverom, bakgang, bad og vaskerom. 1.etg: Stue/kjøkken, tre soverom og bad.

Beskaffenhet
Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med murer/bed, diverse prydbusker/beplantning, grøntarealer og asfaltert plass.
Oppvarming
Vedfyring og elektrisk oppvarming.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger.
Ansvarlig Megler

Yvonne Halvorsen
Eiendomsmegler
91 84 29 72
yh@kapa.no

Kaland & Partners
Kapa Næring og Prosjekt AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832 Bergen
Salgsoppgavedato

10.02.2020 11:12

Byggemåte
Grunnmur/såle/fundament av betong, fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell.
Ytterveggene er utført i trekonstruksjoner med utvendig liggende trekledning.
Tak: Saltak, konstruksjon av taksperrer. Taksperrer tekket med sutak, lekter og betongtakstein.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapport.

Tilstandsgrader:
I denne rapport er det i hovedsak satt tilstandsgrad 1 på alle bygningsdeler som er vurdert.
 
Se selgers egenerklæring som ligger vedlagt og vedlagt boligsalgsrapport utført av takstmann Kristoffer Bjerk Hansen. Dokumentene gir en utdypet beskrivelse av boligen.
Diverse
Det tas forbehold om panthavers salgssamtykke.

Det gjøres oppmerksom på at utvendig bod er plassert på grunneier sin eiendom. Det er opplyst av selger at det foreligger skriftlig avtale på at dette er OK. Denne er ikke tinglyst.

Selger opplyser at hver seksjon har egen byggforsikring, og at det ikke er opprettet sameie.

Det er etablert soverom i opprinnelig stuedel, dette avviker fra originale byggetegninger.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Eiendommen ligger i uregulert område som i kommuneplan for 2015-2026 er fastsatt til eksisterende boliger.

Følgende plan foreligger:
-Kommuneplanens arealdel for Meland 2015-2026, planid. 125620100003

Planopplysninger og -kart kan ses hos megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Flott beliggenhet i fredelig og barnevennlig boligområde. Nabolaget består av grøntområder og ballbinge tilhørende velforeningen. Det er samtidig nært til Frekhaug sentrum og daglige servicetilbud.

Vestbygd barneskole ligger innen gangavstand fra boligen, og det er flere barnehager i området.

For de golfinteresserte er det 18-hulls golfbane ikke langt fra boligen. Golfbanen er omkranset av et naturområde som er godt egnet for fotturer.
For den turglade er det også flotte turområder like ved boligen. Her kan man velge lengre utflukter eller bare en effektiv joggetur i flotte omgivelser. Vil du heller å trene innendørs kan du benytte Max treningssenter på Frekhaug.

Matvarebutikk (Kiwi Holme) og frisørsalong er under bygging en kilometer unna, og skal være ferdig i oktober.

Ønsker du å reise køfritt til Bergen på under 30 minutter anbefales båten mellom Frekhaug og Bergen. Med bil bruker man ca. 6 minutter til Frekhaug senter og videre ca. 15 minutter til Knarvik senter. Det er en halvtimes kjøretur til Bergen sentrum.
Bebyggelsen
Området består av tilsvarende bebyggelse.
Adkomst
Fra Bergen sentrum, kjør motorveien mot Åsane og Knarvik over Nordhordlandsbroen. Kjør utover forbi Frekhaug senter og ta av til venstre ved skilt mot Orrhøyen. Følg nummerering til nr. 2B.

Det vil skiltes med Kaland & Partners visningsskilt ved fellesvisninger.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no