• Bjørnar Berg

  Eiendomsmegler / Partner

  48 88 84 68 / bb@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Pen 3-roms leilighet, vestvendt med gode sol- og utsiktsforhold – nytt bad og røropplegg 2019 – nær buss, butikk med mer

Riplegården 30, 5161 Laksevåg

SOLGT

Riplegården 30
5161 Laksevåg
Borettslaget Nordli

Andelsnummer

18

Trivelig 3-roms leilighet med flott, vestvendt beliggenhet nær Melkeplassen. Leiligheten ligger i loftsetasje i rekkehus og inneholder følgende:
Bad, kjøkken, stue, gang, 2 soverom og kott.

I tillegg disponerer leiligheten en utvendig bod.
Standard
Velkommen til Riplegården 30, en lys og flott 3-roms leilighet med attraktiv, vestvendt beliggenhet på Melkeplassen. Her har man nydelig utsikt og gode solforhold. Borettslaget gjennomgår rehabilitering, og leiligheten har i den forbindelse fått bl.a nytt bad og røropplegg i 2019. Barnevennlig område med kort vei til det meste, og en rask kjøretur unna er både Oasen kjøpesenter og Bergen sentrum.

Det er også nyere takvinduer samt vinduer i stue og kjøkken. Utvendig er det skiftet taktekking på bygningen, og taket er etterisolert i 2019.

Leiligheten er arealeffektiv og har god planløsning. Mange takvinduer gir godt med lysinnslipp.

Stuen er lysmalt og har plass til både salong og en spisestuekrok. Her er montert vedovn som varmer godt, og gjennom vinduene i stuen kan man nyte den fantastiske utsikten.

Åpen løsning fra stue til kjøkkenet. Her er pen Ikea kjøkkeninnredning med profilerte, brune fronter og laminat benkeplate. Her er god skap- og benkeplass, og på vegg over benkeplate er det fliser. Her er også opplegg for oppvaskmaskin og vaskemaskin.

Lekkert bad som er nyoppusset i 2019. Her er fliser på gulv og vegger, og termostatstyrte varmekabler i gulv. Badet er innredet med vegghengt toalett, dusj og servant.

Leiligheten har også to romslige og lysmalte soverom med god plass til garderobe.

Generelt består innvendige kvaliteter av laminat på gulv, malt panel, glassfiberstrie og mdf-plater på vegger, og ferdigplater samt malt panel i himlinger.

Vann- og avløpsrør samt sluker er av plast. Vannrør er lagt i "rør i rør"-system, nytt i 2019.

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Byggeår

1957

Tomt/Eierform

Fellestomt

Parkering
Parkering i offentlig vei etter gjeldende bestemmelser.
Arealbeskrivelse

Bad, kjøkken, stue, gang, 2 soverom

Beskaffenhet
Felles eiende tomt som er opparbeidet med bl.a. betongtrapp, murer og asfaltert gangvei.
Oppvarming
Vedfyring og elektrisk oppvarming.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Bjørnar Berg
Eiendomsmegler | Partner
48 88 84 68
BB@KAPA.NO

Kaland & Partners
Kapa Næring og Prosjekt AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832 Bergen
Salgsoppgavedato

02.02.2020 11:10

Byggemåte
Grunnmur i betong fundamentert på antatt fast grunn.
Yttervegger er oppført med trekonstruksjoner og trepanel.
Tak: Sperrekonstruksjon med sutaksbord, tekket med betongstein. Ny tekking i ca 2019 med papp, feder, lekter og betongstein, samt snøfangere og takhetter.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapport.

Tilstandsgrader:
I denne rapport er det i hovedsak satt tilstandsgrad 1 på alle bygningsdeler som er vurdert.
TG:2 er imidlertid satt på kjøkkeninnredning pga. alder. Det oppfordres til å sette seg ekstra godt inn i disse punktene.
 
Se selgers egenerklæring som ligger vedlagt og vedlagt boligsalgsrapport utført av takstmann Rune Løseth. Dokumentene gir en utdypet beskrivelse av boligen.
Diverse
Det tas forbehold om panthavers salgssamtykke.

Borettslaget har vedtatt på ekstraordinær generalforsamling den 13.02.2018 en større rehabilitering av eiendommen, dette omfatter bla vann, avløp, bad, tak og vinduer. Finansiering skjer ved låneopptak, økning i felleskostnadene må påregnes. Ved oppstart av rehabiliteringsprosjektet i 2018 ble det i følge styreleder budsjettert med at det kan bli en økning på fellesgjeld med opp til 117%. Felleskostnadene har pt. til sammen økt 75% siden prosjektstart, hvorav 35% av denne økningen ble gjort i januar i år. Styreleder opplyser videre at det vil påløpe ytterligere økning i januar 2020, sannsynlig rundt 35% som i 2019. Kfr. megler for mer informasjon.

Selger har sporadisk observert skjeggkre i boligen.
Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Selv om det per i dag ikke er en kjent metode for å utrydde skjeggkre, finnes det tiltak som kan redusere antall skjeggkre betydelig.
Anbefalte tiltak er bl.a. bruk av limfeller og hyppig renhold for å fjerne næringstilgangen. Skjeggkre gjør liten skade,  men kan virke sjenerende.
Dyrehold
Det er ikke tillatt å holde husdyr uten borettslagets tillatelse.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Informasjon om borettslaget

Borettslaget Nordli (org.nr. 950489820)

Offentlige planer/konsesjonsplikt
Eiendommen er regulert til bebyggelse og anlegg.
For eiendommen gjelder følgende planer:

Reguleringsplan:
-LAKSEVÅG. NORDRE OG SØNDRE NYEGÅRDEN, planid: 40390000, berøringsgrad 100%

Kommuneplan:
-BERGEN. KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018-2030, planid: 65270000, berøringsgrad 100%

Hensynssone ihht. kommuneplan:
-Kulturmiljø, historisk senter Laksevåg. Berøringsgrad < 0,1 %(0,7 m²)

Det foreligger planer i avstand nærmere enn 100 meter fra eiendommens yttergrense.
Planopplysninger og -kart kan ses hos megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett i borettslaget og boligbyggelaget. Forkjøpsretten lyses ut etter salg.

Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Leiligheten har en attraktiv og god beliggenhet, vestvendt med gode solforhold. Pen utsikt mot Askøy og deler av Byfjorden.
Dette er et rolig område med kort vei til det meste man måtte trenge i hverdagen som butikker, kollektivtransport, skoler, idrettsanlegg og fine turområder.

Det er flere barnehager i nærheten, både store og små. Skoler og dagligvarebutikk er også innen kort gåavstand fra boligen.

Nærmeste dagligvarebutikk er Coop Prix Melkeplassen, kun få minutters gange fra boligen, og like i nærheten finner man busstopp med gode bussforbindelser til byen.

På Laksevåg senter finner man både Rema og Kiwi og mange øvrige butikker, samt Energi treningssenter. SATS Laksevåg er kun 300-400 meter unna, med flott beliggenhet ved sjøen. Her kan man løpe på tredemøllen helt i sjøkanten og se innseilingen til Bergen.

Det er gode bussforbindelser og sentrumsnær beliggenhet med cirka 5-10 minutter kjøretid til Bergen sentrum, og tilsvarende til Oasen bydelssenter i Fyllingsdalen.

Fra boligen er det svært kort vei til flere flotte turområder, med flere sentrale startpunkter til Løvstakken og Damsgårdsfjellet. Løvstien, Bergens nye fjellveg, starter ved Melkeplassen og går rundt Løvstakken helt til Kråkenes. Turveien strekker seg langs Løvstakken og slynger seg gjennom en flott og mangfoldig natur. Utsikten er fantastisk, over Bergen sentrum, sørover hele Bergensdalen til Fana - og nordover til Askøy, Byfjorden og helt til Nordhordland! Barnas naturrom utgjør en helhet langs Løvstien gjennom spennende plasser for opphold og lek i form av "stoppesteder".

Ved Riplegården er det laget til flott badeplass. På Krohnegården er det også laget til en meget flott bade- og grillplass ved det gamle drikkevannet. Det er også laget sti rundt mesteparten av vannet. Meget flott å gå/jogge på tur.
Bebyggelsen
Området består av tilsvarende bebyggelse.
Adkomst
Fra sentrum kjør i retning Fyllingsdalen. Ta til høyre etter Puddefjordsbroen i retning Laksevåg. Ta til venstre i første lyskryss og følg videre Fyllingsveien oppover mot Melkeplassen. Ta til venstre inn Monrad Mjeldes vei ved Coop Prix, og deretter til venstre inn Riplegården. Følg nummerering til nr. 30.

Det vil skiltes med Kaland & Partners visningsskilt ved fellesvisninger.

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett i borettslaget og boligbyggelaget. Forkjøpsretten lyses ut etter salg.

Lånevilkår fellesgjeld
OBOS-banken, Lånenr: OBBK01-98207707929
Annuitetslån
Terminer per år: 4
Rente: Flytende rente, 2,55% pa.
Andel saldo: 629 976,-
Restsaldo: 22 159 445,-
Restløpetid: 28 år 9 mnd.
Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no