• Yvonne Halvorsen

  Eiendomsmegler / Salgsleder / Partner

  91 84 29 72 / yh@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Flott, innholdsrik enebolig med gode kvaliteter – pent opparbeidet hage – vannbåren varme – 4 soverom – 2 bad – garasje

Arhusvegen 1C, 5310 Hauglandshella

SOLGT

Arhusvegen 1C
5310 Hauglandshella


Meget attraktiv enebolig i etablert boligområde på Tveit på Askøy.
Boligen går over to etasjer og inneholder følgende:
1.etasje: Stue, bad, vaskerom, kjøkken, hall.
Loftsetasje: Bad, trappegang/gang, 4 soverom.
I tillegg er det oppført garasje med bodplass på tomten.
Standard
Velkommen til Arhusvegen 1C, en meget flott og attraktiv enebolig oppført i 2007. Her får du alt du vil ha i en bolig; gode og moderne kvaliteter, vannbåren varme, innlagt fiber og gode solforhold. Her er også utstrakt bruk av downlights, og montert peis i stue. I tillegg er det garasje med god bodplass på eiendommen. Meget pen beliggenhet på Tveit med kort vei til buss, butikker, skoler og barnehager. Velkommen på visning!

Med hele 4 soverom og 2 bad er dette en perfekt familiebolig. Fra et av soverommene på loft er det utgang til koselig terrasse på 7 kvm. Her er gode solforhold og plass til utemøbler.

Innvendige kvaliteter består av parkett, fliser og belegg på gulv, samt malte flater på vegger og i himling.

Kjøkken: Meget flott og innholdsrikt kjøkken med takhøy innredning fra Norema. Her er profilerte, hvite fronter og benkeplate i eik. Det er fliser på vegg over benkeplaten. Integrert mikrobølgeovn, stekeovn, platetopp, kjøleskap, oppvaskmaskin og frys.

Bad: Boligen har 2 flotte bad. I 1.etasje finner vi et stilig, flislagt bad med varme i gulv og downlights i himling. Badet er innredet med vegghengt toalett, dusj og servant med innredning. Badet i loftsetasje er lekkert med fliser på gulv og vegger, varme i gulv og downlights i himling. Her er vegghengt toalett, dusj, boblekar og servant med innredning.

Praktisk med eget vaskerom i boligen. Vaskerommet har belegg på gulv og malte flater på vegger, samt varme i gulv. Innredningen her består av skyllekar i stål, dobbelmantlet varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin.

Boligen har vannbåren gulvvarme i hele 1.etasje samt bad på loft. I tillegg er her balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
Det er montert sentralstøvsuger med skjult rørføring.

Vann- og avløpsrør av plast, vannrør er lagt i "rør i rør"-system med fordelingsskap på vaskerom. Boligen har sikringsskap med automatsikringer.

Utvendig ble det skiftet kledning på boligen i 2009.

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet eierskifteforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Byggeår

2007

Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
Parkering i garasje samt på biloppstillingsplass på egen tomt.
Arealbeskrivelse

1.etg: Stue, bad, vaskerom, kjøkken, hall. Loft: Bad, trappegang/gang, 4 soverom

Beskaffenhet
Pent opparbeidet tomt med plen, beplantning og belegningsstein.
Oppvarming
Vannbåren gulvvarme i hele 1.etasje og bad på loft, ellers elektrisk oppvarming og fast brensel.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger.
Ansvarlig Megler

Yvonne Halvorsen
Eiendomsmegler
91 84 29 72
yh@kapa.no

Kaland & Partners
Kapa Næring og Prosjekt AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832 Bergen
Salgsoppgavedato

04.03.2020 11:12

Byggemåte
Grunnmur av betong fundamentert på antatt faste masser av sprengstein på fjell.
Yttervegger er oppført i trekonstruksjon/bindingsverk, kledd med stående kledning.
Tak: Saltak av prefabrikkerte takstoler, tekket med betongstein.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapport.

Tilstandsgrader:
I denne rapport er det i hovedsak satt tilstandsgrad 1 på alle bygningsdeler som er vurdert.

Se selgers egenerklæring som ligger vedlagt og vedlagt tilstandsrapport utført av takstmann Kristoffer Bjerk Hansen. Dokumentene gir en utdypet beskrivelse av boligen.
Diverse
Det tas forbehold om panthavers salgssamtykke.

Man er medlem i velforening. Selger opplyser at årlig kostnad for dette er kr 800,-.

Opprinnelig loftstue er avdelt til soverom + trappegang/gang med lettvegg.

På kjøkken er det montert matavfallskvern under vask. Dette er forbudt i Askøy kommune, og må fjernes. Den er også opplyst å ha en jordfeil. Selger skal besørge den fjernet før overtagelse.
Overtagelse
Overtagelse etter nærmere avtale mellom partene.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Eiendommen er regulert til bolig.
For eiendommen gjelder følgende reguleringsplaner:
-Plan 54-00 - boligområde Tveit, plannr. 54, vedtatt 22.09.1983
-Privat boligområde Tveit, del av gnr. 17 bnr. 49, plannr. 77, vedtatt 13.11.1986

Planopplysninger og -kart kan ses hos megler.
Det er ingen konsesjon eller odel på eiendommen.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Boligen har en attraktiv og sentral beliggenhet på Tveit på Askøy med gode utsiktsforhold og kort vei til de fleste fasiliteter. Kort kjøreavstand til butikker på Ravnanger og Kleppestø.

Askøy senter og Kleppestø senter kan tilby de fleste fasiliteter. Foruten butikker, finner man også spisesteder, apotek og frisør i tillegg til legesenter og vinmonopol på Kleppestø senter.
Askøy har også et bredt utvalg av skoler og barnehager, som blant annet Askøy VGS, Kleppestø ungdomsskole(totalrenovert), Erdal ungdomsskole, i tillegg til barneskoler i Kleppestø, Florvåg, Strusshamn og Follese. I sør finner man også Stongafjellet Barnehage og Kleppe Barnehage m.m.

For de turglade kan Askøy tilby en rekke tur- og fritidsmuligheter for hele familien. Kolbeinsvarden i sør er øyens høyeste punkt, hele 231 moh. Fra toppen kan man nyte panoramautsikt mot bla. Sotra, Bergen Sentrum og Knarvik. Dronningen er en høyde som passer ideelt for mosjonister og barnefamilier med gruslagte veier. For de som liker å trene innendørs kan Kleppestø tilby Stamina treningssenter og Sprek og Blid.

I friluftsområdet Kollevåg ligger noen av Norges beste badestrender med hvit skjellsand og grønne gressplener. Av andre badesteder kan også Solnes nevnes med strand, grillmuligheter og brygge. Nord påøyen kan man besøke historiske Herdla, med museum og ruiner av tyske bunkere og skyttergraver.

Ca 20 minutters kjøretid til Bergen sentrum.
Bebyggelsen
Området består av tilsvarende bebyggelse.
Adkomst
Fra Askøybroen, kjør mot Juvik og derfra mot Hauglandshella. Ved bensinstasjon på Ravnanger, ta av til høyre og kjør rundt senteret, og under hovedveien. Kjør "rundt" Tveitevannet. Der veien deler seg, hold til høyre (rett frem) og ta første vei til høyre. Kjør rett frem 150 meter og ta første til høyre igjen. Arhusvegen 1C ligger da på høyre side av veien.

Det vil skiltes med Kaland & Partners visningsskilt ved fellesvisninger.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no