• Yvonne Halvorsen

  Eiendomsmegler / Salgsleder / Partner

  91 84 29 72 / yh@kapa.no

 • Bjørnar Berg

  Eiendomsmegler / Partner

  48 88 84 68 / bb@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Unik og påkostet 4-roms topp- og hjørneleilighet i fritidsbygg fra 2017 – to altaner med nydelig utsikt – garasjeplass

Britahaugen 7, 5713 Vossestrand

SOLGT

Britahaugen 7
5713 Vossestrand
Sameiet Nyestølsteigen

Lekker 4-roms fritidsleilighet med unik beliggenhet i Myrkdalen Fjellandsby.

Leiligheten ligger i 2.etasje i bygg fra 2017, og inneholder følgende:
Entré/gang, 3 soverom, stue/kjøkken, bad/wc, teknisk rom/bod og sportsbod.
Utgang fra kjøkken og stue til altaner på hhv. 4,8 og 9,9 kvm.

I tillegg bod i kjeller på 5,9 kvm.
Standard
Kaland & Partners ved Yvonne Halvorsen har gleden av å presentere denne råflotte topp- og hjørneleiligheten med 3 soverom og 2 stk altaner, magisk utsikt og høye kvaliteter.
Leiligheten var ny desember 2017, og har vært pent brukt i 2 år av en liten familie som har stortrivdes i både leiligheten og i det gode miljøet og nabolaget som er her. Den ble kjøpt på prosjekt og er oppgradert i forhold til standard leveranse. Man har valgt moderne kvaliteter som passer svært godt for å få den gode og lune hyttefølelsen. Fast plass i garasje medfølger!

Av kvaliteter og løsninger kan følgende nevnes:
Leiligheten ligger i enden av bygget i 2.etg. Man har tilkomst til leiligheten via trappehus på baksiden av bygget, hvor man enten kan komme til fra gårdsplassen eller via trapper og svalgang fra garasje.
Det første man møter når man kommer inn i leiligheten er en flislagt gang med varmekabler. Her er det god plass til jakkeoppheng og skostativ. Pent garderobeskap i grå utførelse medfølger salget. Gangen er oppgradert med LED-spotter i tak m/dimmer som gir et behagelig og godt lys.

Fra gangen har man adkomst til et teknisk rom som er flislagt med tilsvarende fliser. Her har man et meget praktisk hyllesystem hvor både matvarer, diverse utstyr og annet kan lagres på en trygg og god måte.

På høyre side i gangen har man hovedsoverom som per i dag benyttes som barne- og lekerom for de små. Her har man oppgradert med en flott BerryAlloc enstavs høytrykkslaminat på gulv som er gjennomgående i de øvrige rom utenom gang, bad og teknisk rom. Gulvet er meget pent og gir inntrykk av "tre". Rommet er pent utstyrt med tilsvarende grått garderobeskap som i gang. Garderobeskapene er grepsløse og har trykkfronter slik at man får samme utseende som kjøkkenskap, og dermed god harmoni gjennom hele leiligheten. Vegghengt panelovn på dette rommet.

På venstre side får man soverom nr. 2 hvor man har plass til etasjeseng med 3 sengeplasser. Etasjesengen som står her i dag er 120 cm bred og 2 m lang.

Etter hovedsoverom har man inngang til et rålekkert bad som er nydelig oppgradert med mørkegrå fliser, speil med innfelt belysning og bredt servantskap med 4 skuffer. Pent inventar med vegghengt toalett, rette dusjdører, pent dusjgarnityr med fossefallsdusj samt dusjhode. På bad er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Badet er også oppgradert med LED-spotter m/dimmer i tak som gir en pen belysning.

Videre i gangen kommer man til en flott stue med åpen kjøkkenløsning. Her har man en helt nydelig og fri utsikt mot Svolefjellet samt innover og nedover dalen. Utsikten er helt magisk både dag og når det skumrer mot kveld. Flere store vinduer, samt utgang til 2 stk altaner gir ett meget godt lysinnslipp. Stuen har det samme flotte laminatgulvet som soverommene, noe som gir en flott helhet i leiligheten. I himling har man også LED-spotter med dimmer som gir en pen belysning, spesielt på kveldstid. I stuen har man god plass til stor sofa hvor man kan slappe av etter en lang dag på ski. Uttak til tv og internett er på veggen inn mot soverom nr. 3. Tv som er montert i dag er akkurat innenfor kravet til avstand mot peisovnen. Peisovnen er ikke tatt i bruk av eier og fremstår som helt ny. I stue har man i tillegg til peisovn 2 stk vegghengte panelovner.

Ved kjøkkenet har man plass til spisestue hvor familien kan samles til alle måltider. Innbydende og påkostet kjøkken som er levert av kvalitetsleverandøren Sigdal, og hvitevarene som er integrerte er av merkene Bosch og Siemens. Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, platetopp, stekeovn og kombi kjøleskap m/frys medfølger. Forvørig god skap- og skuffeplass til det man trenger av oppbevaring. Kjøkkenet er oppgradert ifht standardleveranse med blant annet underlimt vask, glassplater over både vask og platetopp, mørkegrå trykkfronter i grepsløs utførelse for den moderne "hyttelooken".

Fra stuen har man inngang til soverom nr. 3 som per dags dato benyttes som foreldresoverom. Her har eier innredet rommet med en 180cm bred dobbeltseng. Her er skyvedør inn til rommet.

Fra stue har man utgang til takoverbygget altan med nydelig utsikt mot Svolefjellet, samt både innover og nedover dalen. Her sitter man usjenert og godt skjermet for vær og vind. Altanen er oppgradert med LED-spotter i tak.
Fra kjøkken/spisestue har man utgang til takoverbygget altan med utsikt innover dalen, samt hyttefeltet og stolheisen. Også her har man oppgradert med LED-spotter i himling.

For øvrig har boligen balansert ventilasjon med varmegjenvinning som gir et godt inneklima.

Av lagringsplass kan man nevne den praktiske boden som ligger rett utenfor inngangspartiet. Her har eier i egen regi oppgradert med flere skistativ som medfølger salget.
I tillegg eier man en bod rett ved garasjeplassen, hvor også skiene enkelt kan plasseres etter en tur på Vikafjellet eller andre steder. Begge boder har stikkontakt og belysning.
For øvrig disponerer man i fellesskap med de øvrige sameierne felles bodareal som kan benyttes som smørerom m.m.

Alt i alt er dette en leilighet som virkelig bør sees om du jakter en topp og hjørneleilighet med 3 soverom i Myrkdalen. Ta kontakt med megler for å melde interesse!

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Byggeår

2017

Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
En biloppstillingsplass i underetasje, og tilgang til en av fire gjesteparkeringsplasser på fellesarealet.
Arealbeskrivelse

Entré/gang, 3 soverom, stue/kjøkken, bad/wc

Beskaffenhet
Tilkomst på privat bred vei som er gruset og oppbrøytet i vinterhalvåret. Tomten er vesentlig flat og opparbeidet.
Oppvarming
Vedfyring og elektrisk oppvarming, hvorav man har 5 stk panelovner i leiligheten, ett på hvert av soverommene og 2 stk i stue.
Varmekabler på bad og i gang.
Bygget har balansert ventilasjon med varmegjenvinning som styres for sentral rett ved badet.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger.
Ansvarlig Megler

Yvonne Halvorsen
Eiendomsmegler
91 84 29 72
yh@kapa.no

Kaland & Partners
Kapa Næring og Prosjekt AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832 Bergen
Salgsoppgavedato

02.02.2020 11:10

Byggemåte
Grunnmur: Ringmur i betong med isolasjon mot kuldebro.
Yttervegger: Vegger i lett bindingsverk med isolasjon, gipsplater, lekter med stående og liggende kledning.
Tak: Sperretak, takstoler og tresperrer med duk og sutaksbord. Tak er tekket med torv.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapport.

Tilstandsgrader:
I denne rapport er det satt tilstandsgrad 1 på alle bygningsdeler som er vurdert.
 
Se selgers egenerklæring som ligger vedlagt og vedlagt tilstandsrapport utført av takstmann Ken Abbedissen. Dokumentene gir en utdypet beskrivelse av boligen.
Diverse
Det medfølger forpliktelse til medlemsskap i felles hytteeierlag som forvalter fellesarealer (felles veier, lekeplasser og parkeringsplasser). Veier og overvannsanlegg er medlemmene i hytteeierlaget i fellesskap ansvarlig for drift og vedlikehold av. Utbygger av Myrkdalen Fjellandsby, Myrkdalen Fjellandsby AS, org.nr. 980392732 har rett til fritt å legges kabler og strekkrør med tilhørende kummer, kabelskap og fordelingskap på og over eiendommen. Retten omfatter også rett til tilkomst og arbeid med drift og vedlikehold av disse installasjoner herunder graving, under forutsetning at arealene/terrenget settes i orden etterpå. Ved offentlig og profesjonell utleie av eiendommen medfølger det forpliktelse til å benytte Myrkdalen Fjellandsby AS org.nr. 980392732 sitt bookingsystem.

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene som er oppgitt gjelder fra 20.januar 2020, og inkluderer en 10%økning fra forrige år.

Selger er ansatt i Vestkanten Eiendomsmegling AS, som er en del av KAPA-konsernet.

Nabo under samt endeleilighetene i bygget rett bak har drøftet om man skal bygge inn altanen ved kjøkkenet slik at man får ett større stue/spisestueareal. Dette er frivillig og eier har ikke inngått noen avtale om dette skal utføres. Det blir opp til ny eier om man ønsker å være med på en slik utbygging. Mer info kan leveres ved etterspørsel.

Peisovn har aldri vært benyttet av nåværende eier da oppvarmingen i leiligheten har vært mer enn god nok.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Informasjon om borettslaget

Sameiet Nyestølsteigen (org.nr. 919774983)

Offentlige planer/konsesjonsplikt
Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse.
For eiendommen gjelder følgende planer:
- Områdereguleringsplan for Voss Fjellandsby S1, planid. 10003
- Kommunedelplan av 2015 (Kommunedelplan for Myrkdalen)

Mer info om gjeldende planer og planer for naboeiendommer finner du på Voss kommune sin hjemmeside; http://www.voss.kommune.no/
Gå inn på selvbetjening og planregister, søk på planid: 2015009 og 10003.

Planopplysninger og -kart kan ses hos megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Velkommen til Myrkdalen!
Et flott naturlandskap som er omkranset av fjell på begge sider.

Bygget ligger fint plassert midt i Myrkdalen Fjellandsby, med kort vei til skitrekk og flotte langrennsløyper. Det er kun ca. 500 m og 5 minutters gåavstand til hotellet, busstopp og diverse sportsaktiviteter, og ca 12 minutters gange til ridesenteret.

Denne leiligheten ligger spesielt fint til da den ligger på enden av blokken i øverste etasje, samt at man ligger fritt til i et ellers tettbygd hyttefelt. Man har fri og flott utsikt frem mot fjellet og innover dalen på begge sider. Da man har to stk altaner får man mye dagslys inn i leiligheten og ikke minst vakker utsikt.

Dette er en plass som er like fin året rundt, sommer som vinter.

Sommeren og høsten er tid for jakt, fiske og fine turer i variert terreng. Her får du oppleve vakker vestlandsnatur. Områdene rundt Myrkdalen er fantastiske - Vik, Vikafjell, Jordal, Gudvangen, Bakka, Lærdal og Oppheim. Mulighetene for toppturer er enorme hele året, også i nærheten med blant annet Bjørndalskamben, Svolefjell og Finnbunuten.

Om vinteren er Myrkdalen et av de mest snørike områdene på Vestlandet. Like utenfor døren finner du skiheis og gode turmuligheter i preparerte langrennsløyper.
Det finnes også flere andre anlegg i fjellandsbyen, bla. terrengpark, Årmotslia med lysløype, skiskytterarena og freestyle arenaområde.
Myrkdalen har også bygget ut mye for sykling, bl.a. ny pumptrack åpnet i 2019.

Skisesongen er lang og flott; starter i november måned og varer ut april. På Vikafjellet kan man gå på ski til mai/juni. 17.mai på Vikafjellet med flagg i sekken kan anbefales!
I tillegg kan man både fiske ørret og plukke multer på Vikafjellet.

Fjellandsbyen ligger bare en halvtimes kjøring fra Voss via Vinje og videre mot Vikafjellet.

Bergen er knappe to timer unna med bil - du trenger ikke krysse verken fjell eller fjord for å komme frem. Avstanden til Sognefjorden og Hardangerfjorden er kort.
Bebyggelsen
Området består av tilsvarende bebyggelse.
Adkomst
Fra Voss, kjør mot Vinje. Ta av til venstre i krysset ved bensinstasjonen på Vinje. Følg veien ca 10 minutter til du får Myrkdalen Fjellandsby på venstre hånd.

Det vil bli skiltet med Kaland & Partners visningsskilt på visningsdagen.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no

Ingen vedlegg