• Håvard Lundgren

  Eiendomsmeglerfullmektig

  93 85 27 32 / hl@kapa.no

 • Gunvor Tjetland

  Eiendomsmeglerfullmektig

  48 88 84 88 / gt@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Lekker 3-roms fritidsleilighet fra 2017 – preparert skiløype like ved – like flott sommer som vinter – moderne løsninger

Vassværena 111, 5600 Norheimsund

SOLGT

Vassværena 111
5600 Norheimsund
Sameiet Jonshøgdi

Pen og arealeffektiv 3-roms fritidsleilighet med flott beliggenhet på Kvamskogen. Leiligheten ligger i 1.etasje i fritidsbygg fra 2017, og inneholder følgende:
Stue/kjøkken, 2 soverom og bad. Fra ett av soverommene er det utgang til romslig terrasse på 11,9 kvm.

Man har også to utvendige boder. Den ene er plassert under trapp, her disponerer man halve boden på ca 1,1 kvm. Utebod nr. 2 har et gulvareal på 4,7 kvm.
Standard
Velkommen til Vassværena 111, en lekker og arealeffektiv fritidsleilighet med nydelig beliggenhet på Kvamskogen. Her er påkostede og smarte løsninger, turmuligheter hele året, og preparert skiløype rett utenfor leiligheten vinterstid. Man har også en stor terrasse med nydelig kveldssol.  Dette er virkelig et sted å senke skuldrene!

Bygget er fra 2017 og inneholder moderne, flotte løsninger og kvaliteter. Her er balansert ventilasjon, og varmekabler som kan fjernstyres via app (DeviReg). I tillegg har man innlagt fiber fra Nextgentel.

Fra et delvis overbygget inngangsparti kommer man inn i leilighetens åpne stue/kjøkkenløsning. Rett innenfor døren er det lagt flotte skiferfliser på gulv. Her er også plassbygget garderobe med speildører, samt ytterligere plass til oppheng av yttertøy.

Stuen er meget lys og flott med god plass til møblement. Lekker parkett på gulv, denne er gjennomgående gjennom hele leiligheten og gir et flott og helhetlig uttrykk.
Åpen løsning mellom kjøkken og stue. Kjøkkenet er lekkert og moderne med praktisk skap- og benkeplass. Innredningen er fra Ikea, oppgradert fra standard leveranse med slette fronter og laminert benkeplate. Her er også integrerte hvitevarer, waterguard og komfyrvakt.

Fra stue/kjøkken er det direkte tilgang til bad og to soverom.

Badet er lyst og flott med keramiske fliser på gulv og baderomsplater på vegg. Innredningen består av toalett, innfellbart dusjhjørne, servant med innredning, og opplegg for vaskemaskin.

Leiligheten har to trivelige soverom med plass til dobbeltseng og garderobe. Her er parkett på gulv, og lysmalte vegger.

Fra det ene soverommet er det utgang til koselig markterrasse, som er på hele 11,9 kvm med god plass til utemøblement. Gode solforhold med nydelig kveldssol om sommeren. Her er også montert markise, samt to uttrekkbare levegger. Du kan med andre ord sitte ute i all slags vær.

Generelt i leiligheten består innvendige kvaliteter av parkett og skiferfliser på gulv, malt platekledning på vegger og i himling.

Det er lagt varmekabler i gulv i stue/kjøkken og på bad.

Vann- og avløpsrør samt sluker er av plast. Vannrør er lagt i "rør i rør"-system.
Sikringsskapet er plassert på soverom 2 og inneholder automatsikringer (jordfeilautomater).

Hjertelig velkommen til en trygg og smittefri visning med Kaland & Partners!

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Byggeår

2017

Bruksareal pr. etasje
Arealer er beregnet av takstmann. Takstmannens oppmåling er i henhold til NS 3940 og takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Arealet er ikke kontrollmålt av megler.
Tomteareal
2791 m²
Tomt/Eierform

Fellestomt

Parkering
Seksjonen disponerer 2 stk. parkeringsplass på felles parkeringsareal. Det er bom inn til parkeringsplass.
Arealbeskrivelse

Stue/kjøkken, 2 soverom og bad

Beskaffenhet
Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse ferdig planert/gruset og opparbeidet med interne veier og gruset parkeringsplass.
Oppvarming
Fra 2021 blir det forbud mot ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen kommune. Åpne ildsteder og ovner fra tidligere enn 1998 er definert som ikke rentbrennende, og må fjernes, blindes/plomberes (for så være dekorasjon/møbel), eller skiftes ut innen utgang av 2020.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger.
Tilstandsrapport utført av
Takstingeniør Kristoffer Bjerk Hansen, datert 09.06.2020.
Ansvarlig Megler

Kristoffer Mjøs
Daglig leder - Eiendomsmegler - Partner
48 88 84 06
km@kapa.no

Kaland & Partners
Vestland Eiendomsmegling AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832 Bergen
Salgsoppgavedato

16.08.2020 11:14

Byggemåte
Grunnmur/såle/fundament av betong, fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell.
Ytterveggene er utført i trekonstruksjon med utvendig trekledning.
Tak: Saltak, konstruksjon av taksperrer. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapport.

Tilstandsgrader:
I denne rapport er det i hovedsak satt tilstandsgrad 1 på alle bygningsdeler som er vurdert.
 
Se selgers egenerklæring som ligger vedlagt og vedlagt tilstandsrapport utført av takstmann Kristoffer Bjerk Hansen. Dokumentene gir en utdypet beskrivelse av boligen.
Diverse
Alle seksjonseiere har tilgang til parkeringsplassen P1 via bom. Bommen eies juridisk av Jonshøgdi sameie. Bommen er felles for sameiet og flere hytter via velforeningen Jonshøgdi bom og parkering

Sameiet har avtale med brøyteselskap vedr. brøyting av privat vei.

Det er opplyst at sameiet har reklamasjon gående mot utbygger vedrørende kvaliteten på malingen på endevegg mot nord - gjelder nabobygning.
Tilbehør
Komplett kjøkken med hvitevarer medfølger. I tillegg medfølger skyvedørsgarderobe.

Andre møbler kan medfølge om ønskelig, dette avtales direkte med selger. Disse omfatter sofa, 2 lenestoler, 2 sofabord, kjøkkenbord, dobbeltseng 160 cm, rammemadrass 120 cm.
Dyrehold
Dyrehold er tillatt.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest for fritidsbolig, datert 16.01.2019.
Dokumentet kan ses hos megler.
Informasjon om sameiet
Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer enn to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven §23. Dersom erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted til tross for manglende overskjøting.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Eiendommen er regulert til byggeområde for fritidsboliger m.fl..

For eiendommen gjelder følgende plan:
-Endra reguleringsplan for gnr 25 bnr 45 m.fl. Jonshøgdi på Kvamskogen

Planopplysninger og -kart kan ses hos megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Tinglyste forhold & rettigheter/servitutter
Følgende erklæringer er tinglyst på eiendommen:

-Dbnr. 3368 tgl. 28.09.2005 Erklæring/avtale
-Dbnr. 50945 tgl. 20.01.2011 Bestemmelse om veg
-Dbnr. 970408 tgl. 21.10.2016 Best. om adkomstrett
-Dbnr. 1103051 tgl. 29.11.2016 Seksjonering
-Dbnr. 1386241 tgl. 11.12.2017 Bestemmelse om parkering

Dokumentene kan ses hos megler.
Kjøpers bank vil få prioritet etter tinglyste rettigheter/urådigheter og servitutter.
Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

Utleieadgang
Boligen kan helt eller delvis fritt leies ut etter søknad til styret. Korttidsutleie er tillatt for inntil 90 døgn i året, og maks 30 døgn sammenhengende. Sameiets årsmøte kan fatte vedtak hvor grensen for korttidsutleie reduseres til 60 dager i året, eller økes til 120 dager i året.
Eiendommen har kun en boenhet og ingen utleiedel.
Forretningsfører
Internt i sameiet.
Styregodkjennelse
Ervervet krever godkjenning av borettslagets styre. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.
Informasjon om vedlegg
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger, meglers egne undersøkelser og er ufullstendig uten alle vedlegg (tilstandsrapport, selgers egenerklæring, energiattest, vedtekter og eiendomskart er vedlagt i salgsoppgave).
 
Interessenter oppfordres til å gjøre en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Landlig og flott beliggenhet i etablert hytteområde på Jonshøgdi/Kvamskogen. Med parkering rett utenfor bygget, nydelige solforhold og preparert skiløype rett utenfor markterrassen er dette en helt super fritidseiendom!

Fra leiligheten er det utsikt over nærområde, Steinkvanndalen, Måvotsheia og omkringliggende fjell mm.

Ca 15-20 min kjøring til Norheimsund Sentrum med de fleste fasiliteter/servicetilbud.
Umiddelbar adkomst til turterreng og friluftsaktiviteter.

Kvamskogen har flere alpinanlegg som Eikedalen, Furudalen, Aktiven og Mødalstrekket, samt mer enn 60 km preparerte skiløyper på vinterstid.
Fra eiendommen er det kort avstand til flere alpinanlegg, hvorav nærmeste er Furudalen.

Flotte turmuligheter også i Byrkjefjell, samt Nedre og Øvre Steinkvannsdalen. Det er også gode bademuligheter sommerstid i nærliggende vann.

Denne eiendommen er med andre ord like attraktiv både sommer som vinter!

Kort kjørevei til Kvamskogen landhandleri, som er en gårdsbutikk med dagligvarer, lokale råvarer og bakeriutsalg.

Vassværena ligger ca. en times kjøretur fra Bergen sentrum.
Bebyggelsen
Området består av tilsvarende bebyggelse.
Adkomst
Fra Bergen følg E16 til rundkjøringen ved Trengereid, ta her av til høyre inn Fv7. Følg denne mot Kvamskogen ca 28 km, innkjørselen til sameiet ligger til høyre rett etter Måvotsvatnet. Det er bom inn til parkeringsplass.

Det vil skiltes med Kaland & Partners visningsskilt ved fellesvisninger.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

Felleskostnader
Kr 1 100,- Mnd
Fellesutgifter inkluderer brøyting, felles byggforsikring, avsetning til vedlikehold, strøm fellesarealer og øvrig drift.
Ansvarsforhold fellesutgifter
For sameiets forpliktelser er den enkelte sameier ansvarlig i forhold til en sameiebrøk.

Sameiets kreditorer må først gjøre sine krav gjeldende mot fellesskapet. Dersom kreditorene innen 14 dager fra påkrav ikke oppnår dekning av sameiets fellesmidler, eller det er åpenbart at det ikke kan betale, kan de kreve sameierne direkte.
Kommunale avgifter
Kr 11 696 per år. Sum kommunale avgifter inkluderer bl.a. eiendomsskatt og eksternt renovasjonsgebyr fra BIR.

Oppgitte priser for vann og kloakk er basert på et stipulert vannforbruk på 82,5 m3 pr år (inkl. mva).
Faste løpende kostnader
Kommunale avgifter, eiendomsskatt, byggforsikring, forsikring innbo og løsøre, strøm, TV, internett etc. Listen er ikke uttømmende.
Oppdragsgiver betaler megler følgende vederlag
Det er gitt full salgsgaranti på utlegg og vederlag på dette oppdraget. Det betyr at man som oppdragsgiver hos Kaland & Partners betaler kr 0,- til megler dersom boligen ikke blir solgt og/eller oppdraget trekkes. Det er for øvrig avtalt fastprisbasert vederlag kr 49 500,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke kr 16 900,- for tilrettelegging, kr 22 400,- for markedspakke, kr 2 500,- per visning, kr 4 450,- for oppgjørskostnad, kr 412,- for saldoforespørsel, kr 227,- for e-signering og kr 490,- for pantattester/grunnbok.
Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker advokatbistand, nødvendige skadetakster og utgifter til rettsapparatet (forsikringen har egenandel). Forsikringen må tegnes senest under kontraktsmøtet. Pris for denne boligen: Kr 6900,-. Ta kontakt for ytterligere informasjon.
Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no