• Kristoffer Mjøs

  Daglig leder Åsane / Partner / Fagansvarlig / Eiendomsmegler

  48 88 84 06 / km@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Flott og moderne 3-roms leilighet – god standard – fast garasjeplass med ladepunkt – heis – ingen forkjøpsrett

Tertnesflaten 18K, 5114 Tertnes

SOLGT

Tertnesflaten 18K
5114 Tertnes
Tertnesflaten Borettslag

Andelsnummer

38

Flott 3-roms leilighet med god planløsning.
Inneholder: Entré/gang, bad/vaskerom, to soverom, bod/walk-in garderobe og stue/kjøkken. Utgang fra stue til altan.
Leiligheten disponerer en ekstern bod i kjeller. Parkering i garasjeanlegg i byggets kjeller. Trappefri adkomst til leiligheten med heis fra garasjen og fra gateplan.
Standard
Velkommen til Tertnesflaten 18K, en lekker og moderne 3-roms leilighet med god planløsning. Her har man blant annet parkering i garasjeanlegg, trappefri adkomst, egen bod/walk-in garderobe og en hyggelig altan med gode solforhold. Attraktiv og barnevennlig beliggenhet i blindvei uten gjennomgangstrafikk, og med kort vei til skoler og barnehager.

Leiligheten ligger i byggets 2.etasje, og man kommer inn i en lys og trivelig entré med god plass til oppheng av yttertøy. Pen laminat på gulv, denne er gjennomgående i hele leiligheten og gir et moderne og helhetlig uttrykk.

Fra entréen kommer vi inn i en romslig stue/kjøkkenløsning. Godt med naturlig lysinnslipp fra store vindusflater, og god plass til hyggelig salonggruppe. Fra stuen er det også utgang til en sørvestvendt altan med pene solforhold.

Kjøkkenet har innredning fra HTH med slette fronter og benkeplate i stein. Det er montert kitchenboards over benkeplaten. Her er også integrerte hvitevarer, herunder stekeovn, platetopp m/induksjon, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Hvitevarene er fra Ikea, med unntak av oppvaskmaskin som er av merke Smeg. I himling er det innfelte spotlights som gir godt med arbeidslys.

Lyst og pent bad med keramiske fliser på gulv og vegger. Badet er innredet med vegghengt toalett, innfellbart dusjhjørne, servant m/innredning, og opplegg for vaskemaskin. Det er varmekabler i gulv.

Leiligheten har to romslige soverom med god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Fra det ene soverommet er det direkte inngang til bod/walk-in garderobe.

Generelt i leiligheten består innvendige kvaliteter av laminat på gulv, mdf-panel på vegger og takplater i himling.

Vann- og avløpsrør samt sluker er av plast. Vannrør er lagt i "rør i rør"-system.
Sikringsskapet er plassert i entré/gang og inneholder automatsikringer.
Byggeår

2008

Bruksareal pr. etasje
Arealer er beregnet av takstmann. Takstmannens oppmåling er i henhold til NS 3940 og takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Arealet er ikke kontrollmålt av megler.
Tomteareal
2549 m²
Tomt/Eierform

Fellestomt

Parkering
En fast plass i felles garasjeanlegg.
Ellers parkering på oppmerkede plasser.
Arealbeskrivelse

Entré/gang, bad, to soverom og stue/kjøkken.

Beskaffenhet
Felles tomt i borettslaget, som foruten eiendommens bygningsmasse er opparbeidet med
interne veier, grøntarealer og div prydbusker/beplantning.
Oppvarming
Elektrisk oppvarming.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger.
Tilstandsrapport utført av
Kristoffer Bjerk Hansen
Ansvarlig Megler

Kristoffer Mjøs
Daglig leder - Eiendomsmegler - Partner
48 88 84 06
km@kapa.no

Kaland & Partners
Vestland Eiendomsmegling AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832 Bergen
Salgsoppgavedato

13.09.2020 11:11

Byggemåte
Grunnmur/fundamenter av betong, fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell.
Ytterveggene er utført i trekonstruksjoner med utvendig trekledning og fasadeplater.
Tak: Flat takkonstruksjon, tekket med takbelegg.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapport.

Tilstandsgrader:
I denne rapport er det i hovedsak satt tilstandsgrad 1 på alle bygningsdeler som er vurdert.
 
Se selgers egenerklæring som ligger vedlagt og vedlagt tilstandsrapport utført av takstmann Kristoffer Bjerk Hansen. Dokumentene gir en utdypet beskrivelse av boligen.
Diverse
Selger opplyser at det har vært skjeggkre i enkelte andre leiligheter i bygget.
Tilbehør
To skap på bad samt garderobeskap på hovedsoverom medfølger handelen.
Dyrehold
Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan styret samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Formaliteter
Andelseierne eier bygninger og tomt gjennom borettslaget, og tar i fellesskap beslutninger om oppussing, vedlikehold og påkostninger av bygninger og fellesarealer. Borettslagets generalforsamling velger styre og behandler regnskap, budsjett og andre viktige saker som for eksempel bygningenes behov for utbedringer. Utgangspunktet er at kun privatpersoner kan kjøpe og eie en bolig i et borettslag, og det er restriksjoner på utleie. Borettslagsmodellen bygger på brukereierprinsippet, som innebærer at den som eier andelen også er den som skal bo der. Som en følge av dette har borettslagsloven regler om hvem som kan eie andeler i borettslag. Utgangspunktet er at bare fysiske personer kan eie andeler i borettslag. Hver andelseier kan bare eie én andel. Ektefeller, samboere eller andre kan eie en andel sammen, men det forutsetter som et utgangspunkt at alle eierne bor i boligen. Det er noen viktige unntak fra regelen, bla. at bare fysiske personer kan eie andeler i borettslag og at andelseieren bare kan eie en andel.
Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest for nybygg datert 18.01.2010. Utskrift kan ses hos megler.
Informasjon om borettslaget

Tertnesflaten Borettslag (org.nr. 992325038)

Offentlige planer/konsesjonsplikt
Reguleringsplan på grunn:
Planid: 16800000
Plannavn:Åsane. Gnr 186 bnr 5 m.fl., Tertnesflaten
Ikrafttrådt: 18.04.2005
Berøringsgrad: 100 %
Formål: Småhusbebyggelse, avkjørsel, friluftsområde og fellesareal.

Eiendommen er avsatt til bebyggelse og anlegg samt grønnstruktur iht. kommuneplanens arealdel 2018, ikrafttrådt 19.06.2019. Komplett liste med planinformasjon og planer i nærheten følger vedlagt i prospektet. Kart og bestemmelser kan sees hos megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget

Utleieadgang
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1. ledd nr. 3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset, og andelseiere i borettslag har uten styrets godkjennelse rett til å leie ut på døgn- og ukesbasis opptil 30 dager i året, (kortidsleie).
Eiendommen har kun en boenhet og ingen utleiedel.
Forretningsfører
OBOS
Styregodkjennelse
Ervervet krever godkjenning av borettslagets styre. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.
Informasjon om vedlegg
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger, meglers egne undersøkelser og er ufullstendig uten alle vedlegg (tilstandsrapport og selgers egenerklæring er vedlagt i salgsoppgave).
 
Interessenter oppfordres til å gjøre en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Boligen har en sentral og flott beliggenhet i et attraktivt og veletablert boligområde på Tertnes.

Barnevennlig beliggenhet i blindvei med lite trafikkerte veier. Fra boligen har man kort gangavstand til både barnehager og barneskole så vel som til ungdomskole og Tertnes Videregående skole.

Åsane har et svært aktivt idrettsmiljø med flere treningssentre, fotballag på alle aldre og nivå, samt breddeidrett som turn, dans og mer. Fra boligen er det kort vei til Åstveit idrettspark hvor Tertnes idrettsklubb holder til. Her har man blant annet flere fotballbaner, løpebaner, håndballhall og svømmehall.

Gangavstand til Grønskjæret badeplass med fine svaberg, stupebrett, badefjære for barn, bord og benker.

Omtrent 5 minutter med bil til Åsane senter og Horisont hvor du finner de fleste servicetilbud. Den nærmeste dagligvarebutikken er Kiwi Tertnes som ligger kun ca. 5 minutter gange unna. Her finner du også restaurant. 

I hovedveien har man bussholdeplass med kollektivtilbud til Åsane terminal og videre til Bergen sentrum. Ca. 10-15 minutter med bil til Bergen sentrum.
Bebyggelsen
Området består hovedsakelig av tilsvarende bebyggelse, eneboliger samt skole.
Adkomst
Fra Bergen sentrum, følg motorveien mot Åsane. Ta av motorveien skiltet mot Tertnes og følg skiltning videre til Tertnes inn på Tertnesveien. Følg veien til du får Kiwi på høyre hånd og ta andre avkjørsel til venstre. Følg veien ca 200 meter og ta til høyre. Boligen ligger da i enden av veien. Det vil bli skiltet med Kaland & Partners visningsskilt ved annonserte visninger.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget

Felleskostnader
Kr 9 711,- Mnd
Totale felleskostnader er fordelt på følgende måte:
-Felleskostnader 2.368,-
-Andel Finans 6.951,-
-Kabel-Tv 392,-
Felleskostnader dekker driftskostnader for laget, herunder kommunale avgifter, byggforsikring (ikke innbo/løsøre), vedlikehold etc.
Ansvarsforhold fellesutgifter
Borettslaget er ikke medlem av sikringsordning.
Lånevilkår fellesgjeld
Borettslaget har følgende to lån:

Lånenr: HUS301-13553790
Annutetslån med 4 terminer per år
Fastrente på 1,72 %
Rest løpetid: 18 år 9 mnd
Restsaldo: 36 839 405

Lånenr: OBOS01-98207687286
Annutetslån med 12 terminer per år
Flytende rente på 2,05 %
Rest løpetid: 2 år 11 mnd
Restsaldo: 218 465
Fellesgjeld og felleskostnader
Når et borettslag stiftes og bygningene oppføres er finansieringen normalt todelt. En del - innskuddet - kommer fra andelseier/kjøper og er den delen som kjøper selv fremskaffer ved kjøpet. Den resterende delen - som kan være fra 50 - 90% av totalprisen ordnes via et lån som borettslaget tar opp og tilbakebetales av fellesskapet/andelseierene. Det er svært viktig å legge sammen både innskudd og andel fellesgjeld for å få frem totalprisen på boligen. Ved senere overdragelser har normalt markedsprisen/salgssummen vært tildels betydelig høyere enn det opprinnelige innskuddet. Ved høy fellesgjeld i et dårlig marked kan den også være lavere. Renter og avdrag på fellesgjelden betjenes gjennom de månedlige felleskostnadene. I tillegg dekkes borettslagets ordinære drift så som forsikring, offentlige avgifter, forretningsførsel og en del vedlikehold mv. gjennom felleskostnadene. Er fellesgjelden høy vil renteendringer i markedet kunne gi store endringer i de månedlige kostnadene.
Faste løpende kostnader
Felleskostnader, strøm, innboforsikring etc. Listen er ikke uttømmende.
Kan man bli ansvarlig for naboens gjeld ?
I et borettslag blir man aldri personlig ansvarlig for andel av fellesgjeld. Imidlertid har ikke borettslaget andre "inntekter" enn den månedlige betalingen fra hver enkelt andelseier. Dersom noen av disse slutter å betale sitt månedlige bidrag vil det belaste likviditeten i laget og kan føre til at fellesutgiftene (midlertidig) måøkes for at laget skal klare å betale sine forpliktelser til långivere, kommune, forsikringsselskap mv. Dersom enkeltbeboere misligholder sine månedlige innbetalinger av felleskostnader kan borettslaget imidlertid til slutt kunne selge den enkelte andelen på tvangssalg og derigjennom få dekket inn sitt tilgodehavende - forutsatt at salgssummen er høy nok til å dekke utestående felleskostnader og evt. andre krav.
IN-ordning, Sikringsfond mv.
Noen borettslag har en IN-ordning, dvs.at den enkelte andelseier kan inngå avtale om å nedbetale hele eller deler av sin andel av felleslån. Man vil da få lavere månedlige felleskostnader. Redusert andel av felleskostnader vil normalt føre til at den som evt kjøper den aktuelle boligen senere må finansiere en større del av kjøpesummen selv. Videre er noen borettslag tilknyttet sikringsordninger som gjør at borettslagets risiko for å tape penger, p.g.a. andelseieres betalingsmislighold, blir redusert. Nærmere informasjon om dette vil fremkomme av salgsoppgaven.
Oppdragsgiver betaler megler følgende vederlag
Det er gitt full salgsgaranti på utlegg og vederlag på dette oppdraget. Det betyr at man som oppdragsgiver hos Kaland & Partners betaler kr 0,- til megler dersom boligen ikke blir solgt og/eller oppdraget trekkes. Det er for øvrig avtalt vederlag kr 59 900,-. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke kr 22 400,- for markedspakke, kr 2 500,- per visning, kr 4 450,- for oppgjørskostnad, kr 412,- for saldoforespørsel, kr 227,- for e-signering og kr 490,- for pantattester/grunnbok.
Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker advokatbistand, nødvendige skadetakster og utgifter til rettsapparatet (forsikringen har egenandel). Forsikringen må tegnes senest under kontraktsmøtet. Pris for denne boligen: Kr 4400,-. Ta kontakt for ytterligere informasjon.
Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no