• Håvard Lundgren

  Eiendomsmeglerfullmektig

  93 85 27 32 / hl@kapa.no

 • Gunvor Tjetland

  Eiendomsmeglerfullmektig

  48 88 84 88 / gt@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Flott tomannsbolig fra 2018 i barnevennlig boligfelt på Selfallet | 3 soverom | Fine uteplasser | Carport

Selfallet 109, 5936 Manger

SOLGT

Selfallet 109
5936 Manger


Flott og innholdsrik tomannsbolig fra 2018 i barnevennlig boligfelt på Selfallet på Manger. Tomannsboligen går over to plan og inneholder følgende:
1. etasje: Entré/gang, tre soverom, vaskerom, walk in closet og bad.
2. etasje: stue/kjøkken, bad og bod.

Eiendommen har sør-vestvendt terrasse på fremsiden i første etasje og sør-vestvendt altan i andre etasje. Det er også nord-østvendt altan på 29,5 kvm i andre etasje.
Boligen har en utvendig bod.
Standard
Kaland & Partners har gleden av å presentere denne flotte og innholdsrike tomannsboligen fra 2018 i Selfallet 109! Eiendommen ligger fint til i etablert og barnevennlig område. Med kort vei til Manger sentrum. Fra eiendommen er det flott utsikt mot Mangerfjorden. Meget gode solforhold med sol fra tidlig om morningen til sent på kveld. Boligen fremstår som lys, moderne og romslig.

I første etasje finner man entré/gang, boligens tre soverom, bad, vaskerom og walk in closet.

Det første som møter deg når du kommer inn ytterdøren er en romslig og lys entré. Her er det god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko.

Hovedsoverommet er av god størrelse med flott lysinnslipp fra vinduene. Herfra har du tilgang til walk in closet fra begge sider av sengen hvor det er masse garderobeplass. Fra hovedsoverom er det også utgang til sør-vestvendt terrasse på 17,8 kvm. Soverom 2 og 3 på henholdsvis 8,3 kvm og 10,2 kvm er av god størrelse, med god plass til seng og garderobe. Alle soverommene er malt i fin kontrastfarge.

Praktisk vaskerom på 5,3 kvm i første etasje med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Avtrekksventil i himling. Her er det også god plass til oppbevaring.

Badene i første og andre etasje er tidløst innredet med flis på vegger og gulv. Innredningen består av servant med møblement og speil, vegghengt toalett og innfellbart dusjhjørne. Det er varmekabler på begge bad.


Opp i andre etasje finner man stue/kjøkken og bad, samt en liten bod.

Stuen har åpen løsning mot kjøkken og måler til sammen hele 56 kvm. Her har du rikelig med lysinnslipp fra de store vinduene og god plass til sofa- og spisegruppe. Den lyse stuen er malt i en flott kontrastfarge. Herfra har du utgang til koselig altan på 17,8 kvm hvor du kan nyte flott utsikt over Mangerfjorden. I stue er det montert peisovn som gir god varme en kald vinterdag.

 Hvitt tidløs kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp med induksjon og oppvaskmaskin fra Bosch og Simens. Kjøkkenet har rikelig med skap- og benkeplass. Flott laminert benkeplate med underlimt vask. Her har du god plass til å lage mat. Fra kjøkken er det utgang til stor altan på hele 29,5 kvm.

Boligen har innvendig bod på 2,9 kvm på bad og utvendig bod på 7,0 kvm. Det er også carport på eiendommen. På fremsiden av boligen er det opparbeidet flott gressplen, hvor det er god plass til å leke.

Boligen har gjennomgående laminat på gulv, samt malt takkledning på vegger og takplater i himling. Badene har fliser på gulv og vegger og vaskerom har våtromsbelegg på gulv. Det er varmekabler i entré/gang, alle soverom, vaskerom og begge bad.

Alt i alt en gjennomgående bolig som du neppe vil gå glipp av.
Byggeår

2018

Bruksareal pr. etasje
1. etg: BRA 67 kvm
2. etg: BRA 67 kvm
Arealer er beregnet av takstmann. Takstmannens oppmåling er i henhold til NS 3940 og takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Arealet er ikke kontrollmålt av megler.
Tomteareal
934 m²
Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
Det er plass til flere biler på eiendommen, samt egen carport.
Arealbeskrivelse

1. etg: Entrè/gang, tre soverom, vaskerom og bad 2. etg: Stue/kjøkken og bad

Beskaffenhet
Tomten er opparbeidet med grøntarealer, gruslagt plass og terrassedekke.
Oppvarming
Fra 2021 blir det forbud mot ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen kommune. Åpne ildsteder og ovner fra tidligere enn 1998 er definert som ikke rentbrennende, og må fjernes, blindes/plomberes (for så være dekorasjon/møbel), eller skiftes ut innen utgang av 2020.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger.
Tilstandsrapport utført av
Bjerk Takst AS med Kristoffer Bjerk Hansen
Ansvarlig Megler

Kristoffer Mjøs
Daglig leder - Eiendomsmegler - Partner
48 88 84 06
km@kapa.no

Kaland & Partners
Vestland Eiendomsmegling AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832 Bergen
Salgsoppgavedato

14.09.2020 11:16

Byggemåte
Boligen er fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Grunnmur/fundament av betong. Det er drenerende masser rundt boligen. Yttervegger er utført i trekonstruksjon med utvendig trekledning. Valmtak med betongtakstein.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapport.
Diverse
Sikringsskap på vaskerom.
Boligen har sentralstøvsuger og balansert ventilsjon.

Medlemskap i vellforening kr. 1100,- i året. Dugnaden gir fratrekk påårsavgift.
Tilbehør
Lampe over spisestue medfølger ikke handelen. Dersom annet ikke fremgår av salgsoppgaven medfølger kun integrerte hvitevarer.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse
Det foreligger midlertidig brukstilatelse, men denne er gått ut på dato.
Informasjon om sameiet
Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer enn to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven §23. Dersom erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted til tross for manglende overskjøting.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
For eiendommen gjelder følgende planer:
- Kommuneplan for Alver kommune
- Reguleringsplan Selfallet. PlanID: 12602006000400
- Reguleringsplan Selfallet- mindre reguleringsendring. PlanID: 12602016000300
Planopplysninger og -kart kan ses hos megler.
Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Tinglyste forhold & rettigheter/servitutter
Følgende erklæringer er tinglyst på eiendommen:
-Dbnr. 815665 tgl. 29.05.2018 Seksjonering
Dokumentene kan ses hos megler.
Mangler
Tilstandsgrader:
I denne rapport er det i hovedsak satt tilstandsgrad 1 på alle bygningsdeler som er vurdert.
Det oppfordres til å sette seg ekstra godt inn i disse punktene.
 
Se selgers egenerklæring som ligger vedlagt og vedlagt tilstandsrapport utført av takstmann Kristoffer Bjerk Hansen. Dokumentene gir en utdypet beskrivelse av boligen.
Utleieadgang
Boligen kan helt eller delvis fritt leies ut etter søknad til styret. Korttidsutleie er tillatt for inntil 90 døgn i året, og maks 30 døgn sammenhengende. Sameiets årsmøte kan fatte vedtak hvor grensen for korttidsutleie reduseres til 60 dager i året, eller økes til 120 dager i året.
Eiendommen har kun en boenhet og ingen utleiedel.
Styregodkjennelse
Ervervet krever godkjenning av borettslagets styre. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.
Informasjon om vedlegg
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger, meglers egne undersøkelser og er ufullstendig uten alle vedlegg (tilstandsrapport og selgers egenerklæring er vedlagt i salgsoppgave).
 
Interessenter oppfordres til å gjøre en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Boligen har en fin beliggenhet i et nyere og barnevennlig boligfelt på Selfallet på Manger i Alver kommune. Fra boligen har du utsikt mot Mangerfjorden. Rett bak eiendommen ligger det en lekeplass og fotballbinge hvor ungene kan leke.

Noen få minutters gange fra boligen har du bussholdeplass som tar deg til Manger sentrum eller Toska. Fra Manger sentrum kan man videre ta buss til Knarvik og inn til Bergen sentrum.

Det er kort avstand fra boligen til Manger sentrum hvor man finner alt man trenger av service tilbud. Her har man blant annet dagligvarebutikker som Rema 1000 og Coop Extra, Apotek 1 og Vinmonopol, frisør og treningssenter. Her ligger også Manger kirke, barnehage, barne- og ungdomsskole, svømmehall og idrettsanlegg.

Det er ca. 30 minutters kjøring fra Knarvik og ca. 60 minutters kjøring fra Bergen sentrum til eiendommen.
Bebyggelsen
Området er hovedsakelig bebygd med rekkehus/tomannsboliger og eneboliger.
Adkomst
Fra Bergen sentrum følger du E39 nordover til du kommer til Knarvik og her tar du av i rundkjøringen til Fv. 565 mot Radøy. I neste rundkjøring tar du igjen til venstre mot Fv. 565 mot Radøy og Manger. Etter omtrent 15 minutters kjøring på Fv. 565, tar du av til venstre mot Manger. Når du ankommer Manger sentrum, svinger du til høyre ved Rådhuset mot Toska. Følg veien og etter omtrent 1 km, svinger du av til venstre til Selfallet. Det vil skiltes med Kaland & Partners visningsskilt ved fellesvisninger. Ellers oppfordres det til å søkes opp adresse på Google Maps.

Kommunale avgifter
Kr 8 521 per år
Oppdragsgiver betaler megler følgende vederlag
Det er gitt full salgsgaranti på utlegg og vederlag på dette oppdraget. Det betyr at man som oppdragsgiver hos Kaland & Partners betaler kr 0,- til megler dersom boligen ikke blir solgt og/eller oppdraget trekkes. Det er for øvrig avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 59 900,-. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke kr 9 900,- for tilrettelegging, kr 22 400,- for markedspakke, kr 2 500,- per visning, kr 4 450,- for oppgjørskostnad, kr 412,- for saldoforespørsel, kr 227,- for e-signering og kr 490,- for pantattester/grunnbok.
Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker advokatbistand, nødvendige skadetakster og utgifter til rettsapparatet (forsikringen har egenandel). Forsikringen må tegnes senest under kontraktsmøtet. Pris for denne boligen: Kr 6900,-. Ta kontakt for ytterligere informasjon.
Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no