• Håvard Lundgren

  Eiendomsmeglerfullmektig

  93 85 27 32 / hl@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

FREKHAUG- Velholdt 3-roms med gode utsiktsforhold og en sentral beliggenhet- Fast p-plass- Terrasse på hele 31,9 m²

Lonerenen 31A, 5918 Frekhaug

SOLGT

Lonerenen 31A
5918 Frekhaug
Sameiet Frekhaug Senter Nord A1

Praktisk leilighet med følgende innhold: Entré, to soverom, bad, vaskerom og stue/kjøkken.

Utvendig bod vis a vis inngangen på 4,6 m² med god plass til oppbevaring.
Romslig, østvendt terrasse på hele 31,9 m², samt innebygget terrasse på 5,5 m² med utgang fra kjøkken/stue.
Tilhørende p-plass i forkant av boligen
Standard
Kaland & Partners ved Håvard Lundgren har gleden av å presentere Lonerenen 31A, en flott og velholdt 3-roms leilighet, med en attraktiv og sentral beliggenhet på Frekhaug. Av kvaliteter og løsninger kan følgende nevnes:

Velkommen inn! Lys og innbydende entré på 4,4 m² med god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Det er garderobeskap i entré.

Videre kommer man til en lys og luftig åpen stue/kjøkken-løsning med store vindusflater. Parkett på gulv, malt platekledning på vegger og i himling.  Innfelte spotlights i himling. Kjøkkeninnredning med slette fronter. Integrerte hvitevarer som Stekeovn (Upo) og platetopp m/induksjon (Electrolux). Her har man god plass med både over- og underskap i god stand. Stue-delen er enkel å møblere etter eget ønske. Fra stuen har man også adkomst til innglasset terrassedel på 5,5m²  hvor man kan nyte både sommer og vinter. Den åpne terrassen er på hele 31,9m² og sikrer en nydelig utsikt over fjorden, Knarvik og nærområdet.

Soverom 1 er på romslige 10,5m² og har god plass til dobbeltseng og garderobeinnredning. Skyvedørsgarderobe medfølger.  Soverom 2 er et praktisk barne- eller gjesterom på 6,5m² og har plass til seng og garderobeskap.

Helfliset og pent bad på 4,8m² med mørke fliser på gulv, og hvite fliser på veggen. Her har man også innfellbare dusjhjører som er svært praktisk. Fra bad har man adkomst til vaskerom hvor man har varmtvannsbereder, opplegg for vaskemaskin, m.m.

Det er varmekabler i alle rom i boligen, foruten på vaskerom. På innvendige gulvflater har man parkett i stue/kjøkken og begge soverom, foruten entré og bad hvor man har fliser, og vaskerom hvor man har våtromsbelegg.

Alt i alt en flott leilighet med nydelige utsiktsforhold og en sentral beliggenhet med alt du trenger i gangavstand fra boligen.

Hjertelig velkommen til en trygg og smittefri visning med Kaland & Partners!

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen.
Byggeår

2006

Bruksareal pr. etasje
Arealer er beregnet av takstmann. Takstmannens oppmåling er i henhold til NS 3940 og takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Arealet er ikke kontrollmålt av megler.
Tomteareal
1182 m²
Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
Fast p-plass like foran bolig, i tillegg til gjesteparkeringer langs vei.
Arealbeskrivelse

Entré/gang, bad, vaskerom, to soverom og stue/kjøkken.

Beskaffenhet
Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med terrassedekker, div. prydbusker/beplantning og asfaltert plass.
Oppvarming
Sikringskap i entré/gang som inneholder: Automatsikringer, jordfeilbryter og strømmåler.
Overbelastningsvern 63 ampere.

Kurser:
20 ampere: 2 stk.
16 ampere: 7 stk.

El. oppvarming:
- Opplyst varmekabler i entré/gang, begge soverom, bad og stue/kjøkken.
Det er opplyst at varmekablene på soverommene ikke er brukt av nåværende beboer.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.


Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger.
Tilstandsrapport utført av
Kristoffer Bjerk, datert 07.08.2020.
Ansvarlig Megler

Kristoffer Mjøs
Daglig leder - Eiendomsmegler - Partner
48 88 84 06
km@kapa.no

Kaland & Partners
Vestland Eiendomsmegling AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832 Bergen
Salgsoppgavedato

29.08.2020 11:10

Byggemåte
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Drenering av tilfylte masser og steinsatt inntil grunnmur. Ytterveggene er utført i trekonstruksjoner med utvendig trekledning. Pultak, tekket med takbelegg. Renner og nedløp i aluminium/stål.

For mer utfyllende informasjon om boligens byggemåte se tilstandsrapport utført av Kristoffer Bjerk.
Diverse
Leiligheten har sentralstøvsuger og balansert ventilasjon.

Ihht tinglyste erklæringer på eiendommen er det pliktig medlemskap i sameiet Frekhaug Senter Nord.
Tilbehør
Dersom annet ikke fremgår av salgsoppgaven medfølger kun integrerte hvitevarer.

Kjøleskap og frys, oppvaskmaskin, komfyr, garderobeskap, elektrisk peis montert på stuevegg, varmeovn i vinterstue, gardinstenger, rullegardin på gjesterom skal følge med i salget.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest for leiligheten, datert 09.24.2009.

Denne kan sees hos megler.
Informasjon om sameiet
Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer enn to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven §23. Dersom erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted til tross for manglende overskjøting.
Ihht tinglyste erklæringer på eiendommen er det pliktig medlemskap i SAMEIET FREKHAUG SENTER NORD A1.
Informasjon om borettslaget

Sameiet Frekhaug Senter Nord A1 (org.nr. 991081585)

Offentlige planer/konsesjonsplikt
Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.

ihht til reguleringsplanen for Meland kommunen er eiendommen regulert til småhusbebyggelse.

Reguleringsplaner på grunn:
Planid: 125619990318
Plantype: Eldre reguleringsplan
Planstatus: Gjeldende plan
Ikrafttrådt: 09.02.2005
Formål: Småhusbebyggelse
Navn: Del av gnr. 24 - Langeland

Eiendommen er avsatt til boligformål ihht Kommuneplanens arealdel for Meland 2015-2026, med planid 125620100003.

Reguleringsbestemmelser, kommuneplaner, arealplaner og annen planinformasjon kan sees på Alver Kommune sine hjemmesider: www.alver.kommune.no eller det kan sees hos megler.
Tinglyste forhold & rettigheter/servitutter
Dagboknr: 653914
Omhandler: Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening
Tinglyst:27.12.2006 
 
Dagboknr: 186
Omhandler: Seksjonering
Tinglyst: 09.01.2006 
snr: 2
formål: Bolig
sameiebrøk: 64/924
Mangler
Tilstandsgrader:
I denne rapport er det i hovedsak satt tilstandsgrad 1 på alle bygningsdeler som er vurdert, foruten bad og vaskerom
TG:2 er satt på bad og vaskerom. Det oppfordres til å sette seg ekstra godt inn i disse punktene.

Se selgers egenerklæring som ligger vedlagt og vedlagt tilstandsrapport utført av takstmann Kristoffer Bjerk. Dokumentene gir en utdypet beskrivelse av boligen.
Utleieadgang
Boligen kan helt eller delvis fritt leies ut etter søknad til styret. Korttidsutleie er tillatt for inntil 90 døgn i året, og maks 30 døgn sammenhengende. Sameiets årsmøte kan fatte vedtak hvor grensen for korttidsutleie reduseres til 60 dager i året, eller økes til 120 dager i året.
Eiendommen har kun en boenhet og ingen utleiedel.
Forretningsfører
Frode Emil Brakstad
Styregodkjennelse
Ervervet krever godkjenning av borettslagets styre. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.
Informasjon om vedlegg
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger, meglers egne undersøkelser og er ufullstendig uten alle vedlegg (tilstandsrapport og selgers egenerklæring er vedlagt i salgsoppgave).
 
Interessenter oppfordres til å gjøre en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Eiendommen har en kjempeflott og barnevennlig beliggenhet sentralt på Frekhaug, et par hundre meter unna Frekhaug Senter. Her har man blant annet dagligvarebutikker som Rema 1000 og Kiwi, apotek samt urmaker, frisør og sportsbutikk. Man får dermed tak i det aller meste man trenger til daglig i umiddelbar nærhet.

Nærmeste busstopp og butikk er 300 meter unna og har gode bussforbindelser til Åsane/Sentrum og Knarvik. Nærmeste barnehage er 400 meter unna og heter Marihøna barnehage. I tillegg har man også Sagstad Barneskole, samt Meland Ungdomskole ca 6-700 meter unna.  Med andre ord har man umiddelbar nærhet til det meste av hverdagslige aktiviteter og servicefasiliteter.

Knarvik Senter med over 60 butikkar, 1250 parkeringsplassar og 3 timar gratis kundeparkering er bare knappe 5 kilometer unna.

Meland Golfklubb er heller ikke lange veien unna og byr på flotte golf- og friområder for golfentusiasten og hobby-golferen!

Se også vedlagt nabolagsprofil i salgsoppgaven for mer informasjon om nærområdet.
Bebyggelsen
Området er hovedsakelig bebygget med lignende leilighetsbygg.
Adkomst
Fra Bergen følger man veien forbi Åsane og over Norhordalandsbroen. Ta av til høyre like etter broen og følg skilting mot Frekhaug. Ta av ved Frekhaug Senter og ta deretter første til venstre inn på Lonerenen. Følg veien videre et par hundre meter og boligen ligger på venstre hånd. Det vil bli skiltet med visningsskilt fra Kaland & Partners ved felles visningsdager.

Felleskostnader
Kr 600,- Mnd
Disse dekker felles byggforsikring, brøyting m.m.
Kommunale avgifter
Kr 9 096 for 2020.
Eiendomskatt
Det er ikke eiendomskatt i Alver kommune.
Faste løpende kostnader
Strøm, felleskostnader, internett, TV, kommunale avgifter, eiendomsskatt og innboforsikring. Listen er ikke uttømmende.
Oppdragsgiver betaler megler følgende vederlag
Det er gitt full salgsgaranti på utlegg og vederlag på dette oppdraget. Det betyr at man som oppdragsgiver hos Kaland & Partners betaler kr 0,- til megler dersom boligen ikke blir solgt og/eller oppdraget trekkes. Det er for øvrig avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,1 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke kr 14 400,- for tilrettelegging, kr 22 400,- for markedspakke, kr 2 500,- per visning, kr 4 450,- for oppgjørskostnad, kr 412,- for saldoforespørsel, kr 227,- for e-signering og kr 490,- for pantattester/grunnbok.
Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker advokatbistand, nødvendige skadetakster og utgifter til rettsapparatet (forsikringen har egenandel). Forsikringen må tegnes senest under kontraktsmøtet. Pris for denne boligen: Kr 6900,-. Ta kontakt for ytterligere informasjon.
Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no