Eide 81, 5414 Stord

Fantastisk eiendom på over 100 mål – egen halvøy med ca 1000 meter strandlinje – to badeviker, brygge, bolighus og naust

SOLGT

Kristoffer Mjøs

Daglig leder - Eiendomsmegler - Partner

48 88 84 06 / km@kapa.no

Visning

Kontakt megler for avtale om visning

Eide 81
5414 Stord

Våningshuset går over to etasjer + grovkjeller med mye oppbevaringsplass. 1. etasje inneholder entré/gang, stue, soverom, kjøkken og grovkjøkken. Trapp fra gang til 2. etasje som inneholder loftsrom samt et soverom. Naust inneholder stue/kjøkken, soverom og et lite kott. Hems med stige fra stuen. Dette er ikke målbart areal, men har vært benyttet som overnattingsplass for gjester. Underetasjen på naustet er åpent/uinnredet med rampe til sjø for opptrekk av båt. Naustet er ikke godkjent for oppholdsrom. Frittliggende hytte med stue/kjøkken og soverom. Denne hytten er i meget dårlig forfatning og fremstår som rivningsobjekt. Det gjøres oppmerksom på at hytten er oppført ulovlig og det er/har vært uenighet om eierforhold av denne.

Standard

Kaland & Partners ved Kristoffer Mjøs har gleden av å presentere Eidebakken. Fantastisk eiendom og sjelden mulighet til å kjøpe sin egen halvøy på Stord. Her har du eiendom på ca. 112 mål og strandlinje på omtrent 1 kilometer. Her er det blant annet to flotte badeviker med sandbunn, brygge med sjøbod, mange flotte svaberg med flotte bade- og fiskemuligheter samt skog og mark. Området ved våningshuset og ned til naustet er pent opparbeidet med plen og beplantning, hvor det er plass til mange sittegrupper. Gode solforhold med sol fra tidlig morgen til sene sommerkvelder. Dette er virkelig en idyllisk plass som må oppleves!

Eiendommen har de siste 60 år vært benyttet av eier som fritidsbolig, men er registrert som landbrukseiendom og består av tre bruksnumre, hvor parsellen i Eidesbakken (halvøyen) er på ca. 31 mål. Bruksnummer 7 er på ca. 8,3 mål og ligger mellom sjø og E39 noen hundre meter lengre sør, helt i grensen mellom Fitjar kommune og Stord kommune. Resten av arealet ligger på oppsiden av E39 og består primært av skogsareal. Eiendommen er også medeier i Fitjar Fjellsameige, som blant annet gir alle grunneiere inntekt fra vindkraftverket (Midtfjellet Vindpark). Grunneiere i fjellsameie har også rett til vederlagsfri jakt av småvilt samt fiske i fjellet. I fjor hadde fjellsameiet fellingsløyve på 18 dyr (storvilt) som ble fordelt på 5 jaktlag.

Eiendommen består av naust, eldre våningshus (benyttet som fritidsbolig) samt eldre hytte. Våningshuset er oppført i ca. 1910 og går over to etasjer + grovkjeller. 1. etasje inneholder entré/gang, stue, soverom, kjøkken og grovkjøkken. Trapp fra gang til 2. etasje som inneholder loft og ett soverom. Våningshuset har behov for betydelig vedlikehold. Se forøvrig vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering. Det ble tidlig på 70-tallet oppført en hytte på eiendommen (Eide 83). Denne er i meget dårlig forfatning og anbefales revet. Det er/har vært en uenighet om eierforhold til dette bygget, da bygning er oppført av annen enn hjemmelshaver. Kommunen har påpekt ulovligheten og har i samtale med hjemmelshaver informert om at det vil bli sendt krav om riving og fjerning av bygning. Krav har p.t. ikke kommet og en videre prosess med dette påfaller ny eier.

Området rundt huset er pent opparbeidet hvor du har en stor plen som strekker seg nedover mot sjøen til naustet. Her har du sommersolen fra tidlig morgen, enten i hagen eller langs svabergene ved naustet. Naustet går over to plan hvor underetasje er åpen del på ca. 35 kvm med god plass å trekke inn båten. Båten som vises på bidet medfølger. 2. etasje er innredet med entré/gang, soverom, bod/kott, stue/kjøkken samt hems. Store vinduer i front av stuen med flott sjøutsikt. Det gjøres oppmerksom på at denne etasjen ikke er godkjent innredet, hvor det i 1999/2000 er gitt avslag på søknad om å benytte naustet til beboelse. På nordsiden av halvøyen, er det nylig bygget en ny brygge med badehus. Dette ble bygget i 2020 og det ble kun benyttet syrefaste spikre/påler, som skal holde vesentlig bedre enn "vanlige" spikre/skruer. På denne siden av halvøyen har du sommersolen til sent på kvelden.

Alt i alt er dette en meget flott eiendom med et stort potensiale. En sjelden mulighet som bør oppleves!

Byggeår

1910

Bruksareal per etasje

Fritidsbolig (Våningshus):
1. etg: 40 kvm
2. etg: 27 kvm

Naust, 1. etg: 28 kvm
Frittliggende hytte, 1. etg: 25 kvm

Arealer er beregnet av takstmann. Takstmannens oppmåling er i henhold til NS 3940 og takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Arealet er ikke kontrollmålt av megler.

Det er den faktiske bruken av rommene ved salget, som har avgjort om rommene er definert som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken selv om det er medtatt som P-rom. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.

Tomteareal

112841m2

Parkering

Det er ikke parkering på eiendommen. Det har vært praktisert parkering på stikkvei på motsatt side av E39, men dette er privat vei uten tinglyst parkeringsrett.

Arealbeskrivelse

Våningshus:
1. etg: Entré/gang, stue, soverom, kjøkken og grovkjøkken.
Loft: Soverom

Hytte: Stue/kjøkken og soverom.

Naust: Stue/kjøkken og soverom.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest.
Megler har informert selger om selgers plikt til å energimerke boligen, men det foreligger per dato ingen energiattest.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger.

Tilstandsrapport utført av

Kristoffer Bjerk Hansen, datert 12.05.2022.

Ansvarlig megler

Kristoffer Mjøs
Daglig leder - Eiendomsmegler - Partner
km@kapa.no
48 88 84 06

Kaland & Parnerts

Vestland Eiendomsmegling AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832

Salgsoppgavedato

16-02-2023

Meny