• Petter Krantz

  Daglig leder Sentrum / Megler MNEF/ Partner

  45 20 04 00 / pk@kapa.no

 • Svenn-Erik Bendiksen

  Eiendomsmeglerfullmektig

  48 88 84 04 / sb@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Meget romslig enebolig på 3 plan – solrik beliggenhet med flott utsikt – stor og pent opparbeidet tomt med parkering

Dalemarka 94, 5918 Frekhaug

SOLGT

Dalemarka 94
5918 Frekhaug


Stor enebolig over 3 plan med fin beliggenhet på Dalemarka på Frekhaug i Meland kommune.
Boligen ble bygget i 2003. Stor og pent opparbeidet hage og parkering på tomt.
U-etg inneholder: Entre/gang, vaskerom, mellomgang/ trapp, bad, bod og 2 soverom.
1 etg inneholder: Entre/gang, wc-rom, hall/trapp, bad, garderobe, soverom, stue, spisestue, bod, kjølerom og kjøkken.
2 etg inneholder: Gang/trapp, loftstue, bod, soverom, bad og arbeidsrom.
Standard
Kaland & Partners ved Petter Krantz har stor glede av å presentere Dalemarka 94. Meget romslig enebolig med stor og pent opparbeidet tomt. Deler av utarealet er nylig opparbeidet/forbedret. Solrik sør-vestvendt beliggenhet med flott panoramautsikt over Byfjorden, Askøy og mot Bergen sentrum. Gode parkeringsmuligheter på egen tomt.

Boligen går over 3. etasjer og kan beskrives på følgende måte:

Underetasjen
Utvendig tilkomst til en romslig entré/gang i underetasjen. Praktisk tilkomst til vaskerom og til mellomgang/trappen, hvor du har videre tilkomst til alle resterende rom i etasjen.

Vaskerom innredet med 200 L bereder, utslagsvask, røropplegg/sluk for vaskemaskin og sentralstøvsuger. Overflatene består av keramiske fliser på gulv med varmekabler, tapet på vegger og avtrekkventil i vegg/himlingen. På vaskerommet finner du også sentralskapet for rør-i-rør systemet.

Helfliset bad innredet med vegghengt wc, dusjnisje med glass skyvedør, servant med møblement, speil og belysning. Overflatene består av keramiske fliser på gulv/ vegger, varmekabler i gulv og avtrekkventil og spotlights i himling.

Boligen har totalt 4 soverom. To av soverommene ligger i underetasjen. Meget romslige soverom på hele 19,6 m2 og 16,8 m2.

1.etasje
Boligens hovedinngang er i denne etasjen. Romslig entré/gang innredet med knagger og hyller. God plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko.

Lys og trivelig stue med god plass til ulike møbleringsløsninger. Store vindusflater gir innslipp til mye naturlig lys. Lyse overflater kombinert med godt lysinnslipp skaper en behagelig romfølelse. I hjertet av stuen er det en peisovn som varmer godt på kaldere dager. Utgang fra stuen til en platting av betong og til boligens hage.

Tilkomst fra stuen til en romslig spisestue på 15,3 m2. Her er det god plass til en stor spisegruppe. Praktisk lokasjon av spisestuen, da den ligger midt mellom stuen og kjøkkenet.

Køkken med bjørk fylling fronter, laminat benkeplate med stål vaskebeslag, keramiske fliser mellom benk og overskap og integrerte hvitevarer, herunder stekeovn, micro, platetopp med induksjon, ventilator og oppvaskmaskin. Kjøkkenets overflater består av korkfliser på gulv med varmekabler, malte overflater på vegger og huntonitt hvite takplater og spotlights i himlingen. Tilkomst fra kjøkkenet til eget kjølerom. Perfekt tilkudd når kjøleskapet ikke strekker til på større sammenkomster.

Helfliset bad innredet med vegghengt wc, boblekar, dusjhjørne, 2 stk servanter med møblement, speil og belysning. Overflatene består av keramiske fliser på gulv/vegger, varmekabler i gulv og avtrekkventil og spotlights i himling.

Romslig og tiltalende hovedsoverom på 14,3 m2. Mellom etasjens soverom og bad er det en walk-in garderobe. Praktisk med mulig gjennomgang, da det er tilkomst til garderoberommed både fra soverommet og fra badet. God plass til oppbevaring av klær.

Parktisk med separat toalettrom. Rommet er innredet med vegghengt wc, servant med møblement, speil og belysning.
Helfliset toalettrom med keramiske fliser på gulv/ vegger, varmekabler i gulv og avtrekkventil i vegg/himlingen.

2.etasje
Lys, innbydende og romslig loftstue på 43,9 m2. Loftstuen er innredet med prosjektor og lerrett som medfølger boligen. Her kan du få"kinofølelsen". Store vindusflater som gir godt med lysinnslipp samt flott utsikt. Fra 2. etasje og fra altanen har du boligens beste utsikt. Flott panoramautsikt over omkringliggende områder og over Byfjorden, Askøy og mot Bergen sentrum. Utgang til altanen fra loftstuen.

Helfliset bad innredet med Wc, dusjhjørne, servant med møblement, speil og belysning. Overflatene er innredet med keramiske fliser på gulv/vegger, varmekabler i gulv og avtrekkventil i vegg/himlingen.

Soverommet i denne etasjen er som resten av soverommene i boligen, meget romslig. Soverommet er på hele 14,6 m2.

Stort arbeidsrom i etasjen på 19,3 m2. Er benyttet som og innredet som kontor, men kan alternativt brukes til noe annet om du har behov for det. For eksempel kan det brukes som et ekstra soverom.

Boligen er utstyrt med elektrisk annlegg med automatsikringer, rør-i-rør system og balansert ventilasjon.

God lagringsplass med boder i hver etasje. Bodene er på 18,6 m2, 3,2 m2 og 6 m2.

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Byggeår

2003

Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
Parkering på egen tomt.
Arealbeskrivelse

U.-etg: Entre/gang, vaskerom, mellomgang/trapp, bad og 2 soverom. 1.etg: Entre/gang, wc-rom, hall/ trapp, bad, garderobe, soverom, stue, spisestue, kjølerom og kjøkken. 2.etg: Gang/trapp, loftstue, soverom, bad og kontor.

Beskaffenhet
Opparbeidet med gruset innkjørsel/ parkering, plen, murer, bed, gruset parti, trapper og enkelt skur.
Oppvarming
Elektrisk og vedfyring.
Varmekabler i hele underetasjen med unntak av i boden, i hele 1. etasje og på badet 2. etasje.
Kleberstein vedovn med glassfront plassert i stuen i 1. etasje.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Petter Krantz
Eiendomsmegler MNEF
45 20 04 00
pk@kapa.no

Kaland & Partners
Torgallmenningen Eiendomsmegling AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832 Bergen
Salgsoppgavedato

12.03.2020 11:11

Byggemåte
Fundamentert på antatt faste masser av stein/ grov pukk og avrettningslag på fjell. Grunnmur av betong. Ukjent drenering, antatt selvdrenerende masser av sprengstein.

Bindingsverk av trekonstruksjoner. Isolert, vindtettet, lektet og kledd med liggende dobbelfalset kledning. Altan av impregnert materiale og malt rekkverk.

Vinduer og dører:
Vinduer: Isolerglass i trekarmer.
Terrassedører: Panelede tredører med felt av isolerglass.
Innerdører: Furu fylling dørblad.
Ytterdør: Panelet teak dørblad med felt av isolerglass.
Noen glass er skiftet (ikke karm).

Innvendige overflater:
Underetasjen:
Gulv: Laminat.
Varmekabler i hele etg, minus bod.
Vegger: Malt strie.
Himling: Huntonitt hvite takplater. Spotlights i gang.

1. etasje:
Gulv: Keramiske fliser i entre/ gang med varmekabler, laminat på soverom, parkett i stue/ spisestue og korkfliser på kjøkken.
Varmekabler i hele etg.
Vegger: Malt strie, tapet.
Himling: Huntonitt hvite takplater. Spotlights i entre/ gang og stue.

2. etasje:
Gulv: Laminat.
Vegger: Malt strie, tapet.
Himling: Panel. Spotlights i tv-stue.

Murt/ pusset element pipe. Pipe kledd med skifer i 1. etasje og Kleberstein vedovn med glassfront plassert i stuen. Feieluke i 1. etasje.

Innvendig furutrapp med åpne opptrinn.

Etasjeskillere av betong mellom 1. etasje og underetasjen. Etasjeskillere av bjelkelag/ trevirke mellom 1. etasje og 2 etasje.

Halv valmtak. Konstruksjon av tresperrer og sutakplater, tekking av lekter og betong takstein. Renner og nedløp av plast.

Alle bygningsdeler og overflater har tilstandsgrad 1 (TG 1), med unntak av vinduer og dører, taktekkingen og diverse overflater i 2.etasje som har tilstandsgrad 2 (TG 2) og terrassedøren i 2.etasje som har tilstandsgrad 3 (TG 3).

For nærmere informasjon se vedlagt tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av eiendommen.
Diverse
Vedrørende følgende avsnitt i selgers egenerklæring:"Utettheter i fasade mot syd/vest, altandører i 2.etg bør byttes. Lekkasje rundt vindu på fasade mot syd/vest både i 2.etg og første etg." I følge selger er lekkasjen i 1. etasje og 2.etasje, samt lekkasje punkt i kott bak badet nylig utbedret.

Eiendomsmegleren er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Kommuneplan
Planer for 2015-2026 for Meland Kommune
Arealbruken for eiendommen fastsatt til: Bolig

Reguleringsplan
Planid: 125620000127
Plantnavn: Reguleringsplan for Dalemarka bustadområde
Vetatt: 01/26/2000
Plankart og gjeldende bestemmelser ligger tilgjengelig offentlig via følgende link:
https://www.nordhordlandskart.no/pr?arealplanidrp=125620000127

Planer under arbeid
Områdeplan for Dalstø-Mjåtveitstø er under utarbeiding i området.
https://www.nordhordlandskart.no/pr?arealplanidrp=125620170002

Reguleringsbestemmelser, kommuneplaner, arealplaner og annen planinformasjon ligger offentlig og kan sees på Meland Kommune sitt planregister: https://www.nordhordlandskart.no/pr?arealplanidrp= eller sjekk it kommunens hjemmeside: https://www.meland.kommune.no/

Du må søke om konsesjon på grønt egenerklæringsskjema, megler bistår med dette. Det er ingen odel på eiendommen.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Eiendommen ligger sentralt og attraktivt til i et veletablert boligområde på Dalemarka i Frekhaug. Eiendommen ligger også meget idyllisk til i naturskjønne og landlige omgivelser. Kort vei til sjøen, hvor du kan bade ved en badestrand, padle, fiske eller ta deg en båttur. Solrik sør-vestvendt veliggenhet med flott panoramautsikt over Byfjorden, Askøy og mot Bergen sentrum.

Meget rolig og barnevennlig område. Eiendommen ligger i enden av en gate og har derfor lite gjennomgangstrafikk. Umiddelbar nærhet til ballbinge og lekeplass. Kort kjøretur til flere barnehager og skoler. Kort gangavstand til bussholdeplass som ligger sentralt i boligfeltet. Her går det flere skoleruter til Sagstad Skole. Ellers er det flere busstilknytninger i Rosslandsvegen og fra bussterminalen i Frekhaug Sentrum.

Kort kjøreavstand, ca. 5 minutter, til dagligvare butikk og til Frekhaug Senter som har et godt utvalg av butikker, fasiliteter og servicetilbud. Ca. 10 minutter med bil til Knarvik senter og ca. 30 minutter s kjøretur til Bergen sentrum.

Området byr på flotte turterreng med et mangfold av turer i skog, mark og på fjell. Blandt annet kan Storeknappen nevnes. Storeknappen er en skogkledd ås rett ved Frekhaug Sentrum. For den aktive er det gode idrettstibud i området, enten om du vil trene organisert eller for deg selv på treningsstudio. Gode idrettstilbud i Meland Aktiv flerbrukshall eller på Fossemyra Idrettsplass. Det er også kort vei til Meland Golfbane - ca. 10 minutter med bil.

Eiendommen ligger i Meland kommune. Meland er en kyst- og øykommune nord for Bergen kommune i Hordaland fylke, i Nordhordland. Nord for Meland ligger Radøy kommune. Mellom Meland og Radøy går Mangerfjorden og Radfjorden. Mot øst ligger Lindås kommune, og mot sørvest ligger Askøy kommune. Mellom Askøy og Meland går Herdlefjorden.

Se vedlagt nabolagsprofil for mer informasjon om hva området har å by på!
Bebyggelsen
Boligen ligger i et boligområde som hovedsaklig bebygd med tilsvarende bebyggelse.
Adkomst
Fra Bergen Sentrum kjør inn påÅsaneveien/E16/E39 mot Åsane. Følg veien utover til Flatøy, over Nordhordalansbroen. Sving av E39 og følg Fv564 mot Meland. Følg veien et stykke, sving til høyre inn på Fv250 og like etter det inn til venstre mot Dalemarka. Følg veien og sving inn andre veien til venstre for å holde deg på Dalemarka. Boligen ligger i enden av veien.

Det vil bli godt skiltet med Kaland og Partners visningsskilt på felles visningsdager.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no