• Petter Krantz

  Daglig leder Sentrum / Megler MNEF/ Partner

  45 20 04 00 / pk@kapa.no

 • Benjamin Strømsnes Wigum

  Eiendomsmegler

  48 88 84 00 / bw@kapa.no

Visninger

Lys og luftig toppleilighet med god standard. Garasje, heis og stor, solrik altan (67,6 kvm). Attraktivt bygg (2016).

Troldhaugvegen 56, 5232 Paradis

Prisantydning

8 950 000,-

Omkostninger totalt

236 492,-

Totalpris inkl. omkostninger

9 186 492,-

Omkostninger

172,-  Pantattest kjøper
585,-  Tingl.gebyr pantedokument
585,-  Tingl.gebyr skjøte
5 750,-  Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)
223 750,-  Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 950 000,-)
5 650,-  Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pandedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Boligtype: Leilighet
Eieform: Eierseksjon
Etasje: 6
Byggeår: 2016
Kommunenr.: 4601
Gårds/Bruksnr.: 41/931
Seksjonsnummer: 51
Seksjonsbrøk: 125/5763
Andel fellesformue: 7 346,-
Bolignr.: H0601
Primærrom: 124 m²
Bruksareal: 126 m²
Bruttoareal: 140 m²
Tomteareal: 7 458 m²
Oppholdsrom: 1
Antall soverom: 3
Antall baderom: 2
Energimerking:
C
Felleskostnader: 2 670,-/mnd
Kommunale avg.: 20 053,-
Ligningsverdi: 1 137 301,-
Dato ligningverdi: 31.12.2016
Takseringsdato: 29.08.2018
BRL/Sameie: Sameiet Hophus
Org.nr. BRL/SE: 918330828
Meglers ref.nr.: 5180282

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

Dette er en komplett salgsoppgave inklusiv alle vedlegg, og inneholder all informasjon.

Troldhaugvegen 56
5232 Paradis
Sameiet Hophus

En lekker 4-roms selveiende endeleilighet i byggets toppetasje. Stilig bygg fra 2016 utstyrt med heis og felles trimrom. Særpreget og praktfull arkitektur som omkranses av naturskjønne omgivelser. Leiligheten har gjennomgående høy standard og meget pent og moderne stiluttrykk. Stor og solrik sør-vestvendt altan på 67,6 m² med fantastisk utsikt over omkringliggende områder. En tilhørende parkeringsplass i lukket garasjeanlegg.
Standard
Kaland & Partners ved Petter Krantz kan med stolthet presentere Troldhaugvegen 56. En lekker 4-roms selveiende endeleilighet i byggets toppetasje. Stilig bygg fra 2016 utstyrt med heis og felles trimrom. Særpreget og praktfull arkitektur som omkranses av naturskjønne omgivelser. Foran bygget er det et stort fellesareal som er pent opparbeidet.

Leiligheten kan skilte med høy standard, moderne kvaliteter, gjennomført stiluttrykk, stor og solrik sør-vestvendt altan på 67,6 m² og en tilhørende parkeringsplass i lukket garasjeanlegg.

Leiligheten går over ett plan og følgende kvaliteter kan beskrives:

Meget innbydende og romslig entré/gang. Lyse og pene overflater mot lekker enstavs parkett på gulvet. Parketten er gjennomgående for leilighetens gulvflater, noe som skaper en pen flyt mellom rommene. I entréen/gangen er det en innebygd skyvedørsgarderobe med speifronter. Garderoben gir god plass til oppbevaring av yttertøy og sko.

Meget tiltalende og romslig stue med moderne åpen løsning fra stue mot kjøkkenet. Veldig god plass til ulike møbleringsløsninger. Lyse og trivelige overflater mot lekker enstavs parkett på gulvet. Mange stor vindusflater gir flott utsikt og masse naturlig lysinnslipp. Lyse overflater kombinert med lysinnslipp og en god takhøyde på 2,45 meter gir en luftig og behagelig romfølelse. I stuen finner du en praktisk dørtelefon med åpner til gatedøren. Utgang fra stuen til den store og solrike sør-vestvendte altanen på 67,6 m². Her bogner det av plass til koselige sittegrupper. Nyt fantastisk utsikt over omkringliggende områder og mot flere kjente fell.

Lekkert kjøkken fra kvalitetsleverandøren Sigdal. Kjøkkenet har elegant innredning med gråfargede slette fronter mot hvit laminert benkeplate, lys over disken, vask med skyllekum, ventilator og integrerte hvitevarer, herunder komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og vinskap.

Leiligheten har to pene helflisede bad. Badene er på 6,7 m² og 2,7 m². Begge badene er innredet med vegghengt toalett, dusjvegger, plastsluk med overliggende stålrist, vask med underskap og lys i speil. Det største badet har også et høyskap ved vasken. Badene varmes opp med varmekabler i gulv og belyses av spotter i tak. Ventilering med avtrekk i himlingen. Takstmannen har foretatt kontroll med fuktindikator på badene og det ble ikke registrert unormale verdier på befaringsdagen.

Tre romslige soverom med pene og tiltalende overflater. De to største soverommene er på 12,4 m² og 9,8 m² og her er det god plass til dobbeltseng, skap eller andre møbleringsløsninger. Det siste soverommet er på 7 m² og her er det god plass til enkeltseng og skap. Tilkomst til leilighetens største soverom og til et av badene via eget "walk-in-closet". Fra det nest største soverommet har du også utgang leilighetens store sør-vestvendt altanen.

Praktisk med separat vaskerom. Vaskerommet er på 3,7 kvm har god plass til ulike hylleløsninger. Det er opplegg med for vaskemaskin og plass til tørketrommel. Rommets overflater består av linoleum på gulv og malt gips på vegger. Rommet er belyst av lys i tak. Ventilasjon via avtrekk i himlingen.

God lagringsplass i leiligheten og i tilhørende bod på 8 m², som ligger i byggets 3. etasje.
Byggeår

2016

Bruksareal pr. etasje
Arealer er beregnet av takstmann (Takstmannens oppmåling er i henhold til NS 3940 og takstbransjens retningslinjer for arealmåling).
Tomteareal
7458 m²
Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
En fast biloppstillingsplass i felles lukket garasjeanlegg. Selger eier 2 plasser i garasjen. Kjøper kan kjøpe en ekstra plass for en tilleggspris etter avtale med selger. I tillegg er det gjesteparkering på tomten.
Arealbeskrivelse

Entré/gang, walk-in-closet, 2 bad, vaskerom, stue/kjøkken og 3 soverom.

Beskaffenhet
Felles eiet tomt på 7 458,7 kvm opparbeidet med plen, prydbusker, interne veier og lekeareal.
Oppvarming
Leiligheten blir oppvarmet med en radiator i stue, samt varme i gulv på badene. Radiator er tilkoblet fjernvarme. Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning i leiligheten.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Tilstandsrapport utført av
Tom-Erik Lund datert 29.08.2018.
Ansvarlig Megler

Petter Krantz
Eiendomsmegler MNEF
45 20 04 00
pk@kapa.no

Kaland & Partners
Torgallmenningen Eiendomsmegling AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832 Bergen
Salgsoppgavedato

14.08.2020 12:01

Byggemåte
Boligen er fundamentert med plasstøpte betongfundamenter på faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Det er ingen vegger mot grunn i leiligheten. Bygningen har vegger mot grunn av plasstøpt betong. Bygningen er tilfylt med drenerende masser.

Leiligheten har yttervegger av bindingsverk av trekonstruksjoner og stålsøyler. Det er bærende skillevegger av plasstøpte betongkonstruksjoner. Leiligheten har lettvegger av stenderverk, forblendet med gipsplater.

Felles trapperom med vegger og tak av betong, samt trapper av betong belagt med fliser.

Altanen er belagt med 5" terrassebord. Det er flere strømuttak og lyspunkt på altan. Det er vannuttak på altan. Utgang fra soverom via altandør med glassfelt og utgang fra stue via 2-fags altandør med glassfelt.

Leiligheten har vinduer med 3-lags isolerglass i trekarmer fra 2015.
Leiligheten har en hvit, formpresset ytterdør med brannklasse B30 og lydisolering 35 dB til felles gang.
Leiligheten har hvite, slette dører. Det er glassfelt i dør mellom gang og stue.

Innvendige overflater:
- Gulvene i leiligheten er belagt med parkett, fliser på bad, samt linoleum på vaskerom. Det er 1-stavs parkett i stue/kjøkken og gang.
- Veggene i leiligheten er bekledd med malt gips og fliser på bad.
- Takene i leiligheten er bekledd med malt gips.

Bygningen har etasjeskillere av plasstøpt betong.

Bygningen har flatt tak som er tekket med sanarfil eller tilsvarende.

For nærmere informasjon se vedlagt tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av eiendommen.
Grunnarealer
Gang 1 -13,7 m²
Walk-in-closet - 6,9 m²
Bad 1 - 6,7 m²
Bad 2 - 2,7 m²
Vaskerom - 3,7 m²
Stue/kjøkken - 57,1 m²
Soverom 1 - 12,4 m²
Soverom 2 - 9,8 m²
Soverom 3 - 7 m²
Teknisk rom - 1,7 m²
Tilhørende bod i 3.etg - 8 m²
Diverse
Selger eier 2 plasser i garasjen. Kjøper kan kjøpe en ekstra plass for en tilleggspris etter avtale med selger

Det er installert målere i den enkelte seksjon som registrerer forbruk av varmt tappevann og varmtvann til konvektor. Forbruk faktureres seksjonene á konto og avregnes mot avlesning når dette er foretatt.. Alle beboere er forpliktet til å lese av måler 2 ganger pr. år, den 01.04 og den 01.10.

Kjøper forutsettes å være innforstått med at fellesgjeld og felleskostnader i sameiet kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i sameiet.

Eiendomsmegleren er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.
Tilbehør
Lampen over spisebordet medfølger ikke salget. Kombi kjøleskap/frys kan selges etter avtale med selger.

I henhold til avhendingsloven § 3-4 skal eiendommen, når annet ikke er avtalt, overdras med innredninger og utstyr som etter lov, forskrift eller offentlig vedtak følge med. Kontakt megler for kopi av løsøre- og tilbehørslisten som sier hva som skal følge eiendommen ved salg, dersom ikke annet fremgår av markedsføring eller avtale.
Dyrehold
Det er tillatt med husdyr. Eier plikter å se til at husdyret ikke er til urimelig ulempe for andre beboere. Kopi av regler for husdyrhold kan tilsendes ved forespørsel eller sees hos megler.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.01.2017. Denne kan tilsendes ved forespørsel eller besiktiges hos megler.
Informasjon om sameiet
Ønsker du ytterligere informasjon om sameiet, kan vedtekter og husordensregler m.m. tilsendes eller sees hos megler.
Informasjon om borettslaget

Sameiet Hophus (org.nr. 918330828)

Offentlige planer/konsesjonsplikt
Reguleringsplaner på grunnen
Planid: 62820000
Plannavn: FANA. GNR 41 BNR 931 M.FL., HOPSMYREN SØR 2
Reguleringsformål: Boligbebyggelse-blokkbebyggelse, uteoppholdsareal, lekeplass, friområde, gangveg/gangareal, veg, kjøreveg, fortau, gang-/sykkelveg og annen veggrunn - grøntareal.
Hensynsoner: Bevaring kulturmiljø og frisikt.

Planid: 5120500
Plannavn: FANA. GNR 41 BNR 15, 46 OG 933, HOP
Reguleringsformål: Kjørevei og frittliggende småhusbebyggelse.

Reguleringsplaner under grunnen
Planid: 62820000
Plannavn: FANA. GNR 41 BNR 931 M.FL., HOPSMYREN SØR 2
Reguleringsformål: Parkeringshus/-anlegg og renovasjonsanlegg.

Reguleringsplaner under arbeid
Planid: 62880000
Plannavn: FANA. VOSSEBANEN, GANG- OG SYKKELVEG

Kommune(del)plan(er)
Planid: 60910000
Plannavn: BERGEN. KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2010 - 2021
Arealformål: Bebyggelse og anlegg jfr. bestemmelser og retningslinjer og grønnstruktur jfr. bestemmelsene § 24.
Hensynssoner: Veistøy gul sone (3,9 %)

Planid: 15700000
Plannavn: FANA. KDP NY-PARADIS, HOP, NESTTUN, NESTTUN VEST
Arealformål: Boligområde og friområde.

Det foreligger godkjente planer arealplaner i avstand nærmere enn 100 m fra eiendommens yttergrenser.

Reguleringsbestemmelser, kommuneplaner, arealplaner og annen planinformasjon kan sees på Bergen Kommune sine hjemmesider: www.bergen.kommune.no eller det kan sees hos eller tilsendes på mail ved forespørsel til megler.
Tinglyste forhold & rettigheter/servitutter
HEFTELSER
Heftelser i eiendomsrett:
1959/301384-3/106 17.03.1959
BESTEMMELSE OM GJERDE
Med flere bestemmelser
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 1201 GNR: 41 BNR: 931

1959/302375-2/106 06.05.1959
BESTEMMELSE OM GJERDE
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 1201 GNR: 41 BNR: 931

1970/305925-2/106 11.08.1970
BESTEMMELSE OM GJERDE
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 1201 GNR: 41 BNR: 931

1973/18137-2/106 14.09.1973
BESTEMMELSE OM GJERDE
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 1201 GNR: 41 BNR: 931

1973/18138-3/106 14.09.1973
BESTEMMELSE OM GJERDE
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2010/723854-1/200 23.09.2010
ERKLÆRING/AVTALE
Rettighetshaver: BKK NETT AS
ORG.NR: 976 944 801
Bestemmelse om bebyggelse
Rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse av
jordkabelanlegg.
Med flere bestemmelser
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 1201 GNR: 41 BNR: 931

Etter endringer og nye prosedyrer hos Statens Kartverk, vil kjøpers banks pantedokument få prioritet etter tinglysningsdato og vil dermed ha prioritet etter disse dokumentene. Heftelsene følger eiendommen og vil ikke bli slettet ved overskjøting til ny eier.

GRUNNDATA
2016/158639-1/200 23.02.2016 SEKSJONERING
Opprettet seksjoner:
SNR: 51
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 125/5763

Disse kan tilsendes ved forespørsel eller sees hos megler.
Mangler
For utdypet beskrivelse av boligen se vedlagt tilstandsrapport utført av takstmann og vedlagt egenerklæring utført av selger.
Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

Utleieadgang
Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eller deler av boligen. Boligen har bare én boenhet, og ingen utleiedel. Overdragelse eller utleie for lengre tidsrom (ut over 6 mnd) skal meldes skriftlig til sameiestyret eller sameiets forretningsfører.
Forretningsfører
BOB
Styregodkjennelse
Ervervet krever ikke styregodkjenning.
Informasjon om vedlegg
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg. Tilstandsrapport og selgers egenoppgave følger som vedlegg til salgsoppgaven

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser.
Interessenter oppfordres til en grundig besiktigelse av eiendommen gjerne sammen med sakkyndig.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Leiligheten har en svært populær beliggenhet i et etablert boligområde på Hop i Paradis, som er en del av Fana bydel i Bergen. Området er meget sentralt, med kort vei til det meste. Samtidig ligger du tilbaketrukket til i et rolig og meget barnevennlig område. Meget gode solforhold. På sommerstid har du sol fra morgen til kveld.

Gangavstand fra leiligheten til nærbutikk, barnehager og skoler. Den nærmeste butikken er Hop Bunnpris, som også er søndagsåpen. Ellers er det kort avstand med bil til Kiwi på Paradis eller Rema 1000 på Fjøsanger. Ca. 300 meter til nærmeste barnehage og nærmeste skole, herunder Kloppedalsveien familiebarnehage og Hop skole.

Kort avstand fra leiligheten til flere knutepunkter i området, herunder Nesttun, Landås og Lagunen. Her finner du et større og bredere utvalg av butikker, servicetilbud og fasiliteter

Området er godt tilknyttet kollektivtransport og gode veinett. Gangavstand fra leiligheten til busstopp eller til bybanestoppet på Hop. Både bussen og bybanetrasséet kan ta deg helt til Bergen Sentrum den ene retningen og Bergen Lufthavn Flesland den andre retningen. Tar du bilen kan du kjøre til Bergen Sentrum på ca. 10 minutter. Ønsker man å bruke sykkel som fremkomstmiddel tar det ca. 20 min. til Haukeland sykehus på gang- og sykkelstien på gamle Osbanetraseen, som også går videre til sentrum. Ca. like langt til Lagunen i den andre retningen, via Nesttun.

Av tur - og rekreasjonsmuligheter, finner man en kort spasertur unna eiendommen, Nordåsvannet med sine idylliske holmer og bademuligheter. Alternativt har man Gamlehaugen med flott parkområde og flere badeplasser i nærheten. Videre kan man spasere til Troldhaugen for å nyte søndagskonserter i Troldsalen. I nærheten har man også Paradis Sportssenter som har tennis- og squashbaner, treningssenter og svømmebasseng.

Se vedlagt nabolagsprofil for mer informasjon om hva området har å by på!
Bebyggelsen
Nærområdet består hovedsakelig av tilsvarende bebyggelse, samt eneboligbebyggelse.
Adkomst
Fra sentrum tar man av til høyre fra motorveien før Hopstunnelen, kjør deretter rett frem i rundkjøringen, og ta så av til høyre mot Troldhaugen. Ta så første til høyre og så inn innkjørselen til venstre. Troldhaugvegen 56 vil da ligge på høyre side av veien.

Det vil bli godt skiltet med Kaland og Partners visningsskilt på felles visningsdager.

Prisantydning

8 950 000,-

Prisantydning inkludert omkostninger

9 186 492,-

Andel fellesformue

7 346,-

Total kjøpesum

9 186 492,-

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

Felleskostnader
Kr.2 670,- Mnd
Inkkuderer driftskostnader, vedlikehold, avsetning til egenkapital, felles byggforsikring, forretningsførsel, kabel-TV og internett.
Ansvarsforhold fellesutgifter
Sameiet er ikke tilknyttet sikringsordning.
Lånevilkår fellesgjeld
Det er ikke registrert noe felles lån i sameiet per 28.08.2018.
Ligningsverdi

1 137 301,-

Kommunale avgifter
Kr. 20 053 pr. år
Faste løpende kostnader
Strøm, fellesutgifter, kommunale avgifter, internett, TV og innboforsikring. Listen er ikke uttømmende.
Oppdragsgiver betaler megler følgende vederlag
Meglers vederlag er provisjonsbasert.
Prosentsats: 1,3 % av kjøpesummen.
Tilretteleggingsgebyr: Kr. 19 900,-
Markedspakke: Kr. 19 900,-
Visninger: Kr. 2 500,- per stk
Trykte prospekter - 15 stk: Kr. 1 900,-
Spørregebyr grunnbok: Kr. 490,-
Med tillegg av utlegg.

Dersom handel ikke kommer i stand, eller oppdraget sies opp, har megler salgsgaranti og krav på kr. 0,- for det utførte salgsarbeid, tilrettelegging, avtalt markedspakke og utlegg.
Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokat-bistand, nødvendige skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har ingen egenandel. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Pris for selveierleilighet: Kr 5 750,- Ta kontakt for ytterligere informasjon.
Finansiering
DNB tilbyr alle typer banktjenester til konkurransedyktige priser. Banken kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver
i banken og som kunde hos oss lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel.
Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no