• Petter Krantz

  Daglig leder Sentrum / Megler MNEF/ Partner

  45 20 04 00 / pk@kapa.no

 • Svenn-Erik Bendiksen

  Eiendomsmeglerfullmektig

  48 88 84 04 / sb@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Stor og pen enebolig i idylliske omgivelser. Gode sol- og utsiktsfohold. Tomt på hele 2,1 mål med garasje. Båtfeste.

Øyavegen 51, 5357 Fjell

SOLGT

Standard
Kaland & Partners ved Petter Krantz kan med stolthet presentere Øyavegen 51. Innbydende og romslig enebolig på 3 plan med 6 soverom. Gjennomgående god og romslig planløsning, moderne stiluttrykk og gode kvaliteter.

Fantastisk utsikt og solrik sør-vestvendt beliggenhet i idylliske omgivelser, likevel sentralt lokalt. Kort gangavstand til sjø med gode bade-, fiske- og båtmuligheter. Tilhørende rett til båtfeste.

Stor tomt på over 2,1 mål omkranser boligen. Tomten er pent opparbeidet med gruset innkjørsel/parkering og bed. Meget gode parkeringsmuligheter i en stor garasje på 37 m2 og flere plasser på egen tomt. 

Boligen er på 3 plan og har følgende kvaliteter:

1. etasje
Lys og innbydende entréønsker deg velkommen hjem. Her er det god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Varmekabler i entré, kjøkken, stue og gang.

Stuen er lys og pen og den har et meget romslig preg. Her er det meget god plass til ulike møblering- og innredningsløsninger. Flere vindusflater, blant annet flere i en koselig karnapp, sikrer et godt og naturlig lysinnslipp til rommet og viser den fantastiske utsikten over nærområdet og mot sjøen. Stuen er pent belyst av innfelte spotlights i himlingen. Kjøkkenet, gangen og badet er også belyst av spotlights. Lyse og innbydende overflater mot lysegår slitesterk laminat på gulv. I hjertet av stuen er det en koselig vedovn med glassfront som varmer godt på kalderer dager.

Pent malt heltre lerkekjøkken fra Sivesind med laminat benkeplate med nedfelt stål vaskebeslag og integrerte hvitevarer, herunder stekeovn, platetopp med induksjon, ventilator, oppvaskmaskin i børstet stål og kjøleskap. Godt med skap- og benkeplass. Veldig god plass til en stor spisegruppe i karnappen. Nyt gode måltider og flott utsikt. Utgang fra kjøkkenet til en meget stor og solrik terrasse med flott panoramautsikt.

Stor og trivelig bad innredet med Wc, boblekar, dusj med glassnisje, servant med møblement, speil og belysning. Overflatene består av keramiske fliser på gulv/ vegger, samt varmekabler i gulv. Ventilasjon via avtrekkventil.

Flott vaskerom innredet med Utslagsvask, 200 L bereder (fra 2015) og røropplegg/ sluk for vaskemaskin. Overflatene består av keramiske fliser på gulv med varmekabler og malt strie på vegger. Avtrekkventil og åpent skap for rør-i-rør system. Det er også utvendig tilkomst til vaskerommet. Veldig praktisk de dagene klær, sko eller kanskje kjeledyret er litt møkkete. Spyl av, og kast klær rett i vaskemaskinen!

Boligen har totalt 6 soverom. Ett av soverommene ligger i denne etasjen og det er på 12,7 m2. Alle soverommene i boligen er av god størrelse og har god plass til seng, skap eller annen møblering.

2. etasje
Et stort loftsrom på hele 23,7 m2 og kan brukes som loftstue. Meget god takhøyde som gir en luftig og behagelig romfølelse. God plass til ulik ønsket innredning. Utgang fra loftstuen til en lun altan på 8,5 m2. Her kan du også nyte gode solforhold og fantastisk utsikt.

Total 3 soverom i denne etasjen og de er på 12,5 m2, 12 m2 og 11,6 m2. Nesten alle soverommene i bolgen har lyse og tiltalende overflater.

Uinnredet rom på 4,4 m2. Kan muligens brukes som kontor, hobbyrom eller lagringsplass. I følge selger er rommet planlagt som bad/toalett. Avløp og vanntilførsel kan i følge han lett legges inn.

Underetasjen
Bad pusset opp i ca. 2007. Badet er innredet med Wc, dusj med glass foldedører, servant med møblement, speil, belysning og Badstu type infrarød. Overflatrene består av keramiske fliser på gulv/vegger, samt varmekabler i gulv. Ventilasjon via avtrekkventil.

I denne etasjen er det 2 soverom på 18,2 m2 og 9,3 m2. Et av soverommene har et noe mer lunere stilutrykk med blå vegget mot et mørkere linoleums belegg på gulv.

Stort trimrom på 16,2 m2. Veldig god plass til diverse trengingsutryr, eller mulighet til å bruke det på andre måter etter ønske. Egen utgang gjennom dør mot sør.

Meget god lagringsplass i to innvendige boder i underetasjen på 15 m2 og 18 m2 og disponibelt rom og knevegger i 2. etasje, samt plass i garasjen.

Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen.
Innhold
Boligen inneholder følgende romfordeling:

1. etg.: Entré, gang, stue, kjøkken, soverom, bad og vaskerom
2. etg.: Gang, 3 soverom, loftsrom og uinnredet rom.
U. etg.: Trappeoppgang, gang, to soverom, bad, trimrom og to boder.
Loft:  Loft med åpent rom og god høyde, som alternativt kan benyttes som bod. Arealet her er ikke målbart grunnet krav til takhøyde.

Garasje på 37 m2 med elektrisk/fjernstyrt garasjeport.
Ansvarlig Megler

Petter Krantz
Eiendomsmegler MNEF
45 20 04 00
pk@kapa.no

Salgsoppgavedato

18.11.2019 11:22

Arealbeskrivelse

U-etg: Trapp/gang, mellomgang, 2 soverom, trimrom og bad. 1.etg: Entre, gang/trapp, vaskerom (m/utgang til hage), bad, soverom og stue/kjøkken. 2.etg: Trapp gang, 3 soverom og loftstue.

Parkering
Parkering i garasje på 37 m2 og på tomt.
Oppvarming
Elektrisk og vedfyring. Varmekabler i entré, kjøkken, stue, gang, vaskerom og alle bad.
Tomt/Eierform

Eiet tomt

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Byggemåte
Grunn, grunnmur og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/ grov pukk på fjell. Grunnmur av betong.

Veggkonstruksjoner og utvendige fasader:
Bindingsverk av trekonstruksjoner. Isolert, lektet og kledd med stående kledning.

Vinduer og dører:
Vinduer: Isolerglass i trekarmer.
Terrassedører: Panelet tredør med felt av isolerglass, skyvedør med isolerglass.
Innerdører: Furu fylling dørblad, formpresset hvite dørblad.
Ytterdør: Panelet teak dørblad med felt av isolerglass.

Takkonstruksjon og taktekking:
Saltak. Diverse kott bak knevegger og mindre blindloft. Konstruksjon av tresperrer og sutak. Tekket med lekter og betong takstein. Renner og nedløp av metall.

Terrasse, balkonger, trapper, ol.:
Altan av impregnert materiale, malt rekkverk. Altan av trevirke, tekket med sanarfil under terrassebord, malt rekkverk. Nyere terrassebord.

Piper og ildsteder:
Pipe: Murt/ pusset element pipe. Feieluke i u-etg.
Ildsted: Vedovn med glassfront i stue.

Etasjeskillere:
Etasjeskiller av bjelkelag/ trevirke.

Innvendige overflater:
Gulv: Keramiske fliser, laminat, linoleum belegg og betong.
Vegger: Betong, huntonitt panel og malt strie.
Himling: Malt panel, huntonitt hvite takplater. Spotlights.
Listverk: Malt listverk, karmer og vindusbrett.

Innvendige trapper:
Trapper av malt trevirke med laminat i trinn.

Garasje:
Gruset dekke, betong grunnmur. Lektet og kledd med liggende dobbelfalset kledning. Saltak tekket med betong takstein, renner/ nedløp av metall. Aluminium garasjeport med elektrisk/fjernstyrt åpner.

Diverse utstyr:
Sentralstøvsuger plassert i bod.

For nærmere informasjon se vedlagt tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av eiendommen.
Beskaffenhet
Tomten er opparbeidet med gruset innkjørsel/parkering og bed. Tilhørende båtfeste rett nede ved sjøen.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Det foreligger ikke reguleringsplan som omfatter eiendommen, men i henhold til kommuneplanen er området regulert til boligbebyggelse.

Kommuneplan/Kommunedelplan
Plannavn: Kommuneplanen 2015-2026
Reguleringsformål: Boligbebyggelse (Nåværende)
Vedtatt: 18.06.2015

I følge informasjon mottatt 16.05.2019 foreligger det ikke godkjente arealplaner og tiltak i avstand nærmere enn 100 m fra eiendommens yttergrenser.

Reguleringsbestemmelser, kommuneplaner, arealplaner og annen planinformasjon kan sees på Fjell Kommune sine hjemmesider: https://www.fjell.kommune.no/ eller det kan sees hos eller tilsendes på mail ved forespørsel til megler.

Det er en forutsetning for denne handel at egenerklæring om konsesjonsfrihet fylles ut av kjøper, og godkjennes av kommunen før overdragelsen. Erklæringen skal vedlegges skjøtet for tinglysning og oppgjøret kan ikke foretas før erklæringen foreligger i signert og godkjent stand.

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.
Formaliteter
I følge det tinglyste dokumentet med dokumentnummer 11978 og embete 50 som ble registrert 05.09.1985 forligger følgende tinglyste rett på eiendommen:
- Det foreligger en rett til båtfeste på gnr. 15 og bnr. 4. Festet skal stå 11,6 meter i nord-østre nøstehjørnet til gnr.15 og bnr. 135, og så skal båtfeste stå i østlig retning mot Skjarviken.

Det er en velforening i området, Fagrehaugen velforening. Det er ikke pliktig medlemskap. Eier av denne eiendommen har ikke vært medlem av denne og derfor er pris, hva det dekker og om det er noen felles plikter ukjent. I følge selger blir det arrangert felles sosiale sammenkomster 1-2 ganger i året i regi av velforeningen.

Eiendomsmegleren er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.

Det tas forbehold om pantefrafall of pantehavers salgssamtykke.
Beliggenhet
Boligen har en idyllisk og landlig beliggenhet i et etablert boligområde på Skålvik i Fjell kommune. Fra boligen er det fantastisk utsikt over omkringliggende områder. Om du er glad i nydelige, naturskjønne omgivelser i nærhet av sjø og friluftsliv, er dette boligen for deg! Et eldorado for kajakkinteresserte.

Meget barnevennlig, tilbaketrukket og fredfult område uten gjennomgangstrafikk. Her har man gangavstand til Skålvik skole og Skålvik idrettspark hvor mange idrettsarrangementer avholdes.

Like over broen på Langøy har man Langøy kystkultursenter hvor det er et flott badeområde samt at det arrangeres diverse tilstelninger for både store og små. Like i nærheten finner du Urtemakeriet Kulturbaker hvor man kan få kjøpt ferske bakevarer i helgene.

Større marina på Møvik, langøy og i Apalvågen, der også Sotra sportsdykkerklubb har tilholdssted.

Nærmeste dagligvarebutikk ligger 4 km unna på Møvik. Kort vei også til Ågotnes Torg (10 min kjøring) med fasiliteter som butikker, apotek, legesenter, tannlege, treningssenter, svømmebasseng, idrettsanlegg, barneog ungdomsskole, flere barnehager, hotell med kro/pub samt en bensinstasjon og pizzeria. Ågotnes er også et av områdene i Fjell kommune med flest arbeidsplasser.

Kort vei også til Fjell (tettsted) med fasiliteter som dagligvarebutikk, bensinstasjon, barnehage mm. 15 minutter kjørevei til Sartor Senter/Straume. Her finner man de fleste servicetilbud og fasiliteter. Blant annet; bussterminal med busser i flere retninger, legekontor, tannlege, butikker, kafeer, restauranter, vinmonopol m.m.

Straume er en meget spennende del av Sotra som er under sterk utvikling og området omfattes av kommuneplan som er vedtatt av Fjell kommune i 2011. Sotra Kystby er navnet på det området på Straume og Bildøy i Fjell kommune som står foran en omfattande byutvikling. Kystbyen vil omfatte industriparken, idrettsanlegget og turområdet i sør, via Sartor Storsenter til Fjell rådhus og helselandsbyen. Videre vil kystbyen omfatte Straumssundet, midtre-Bildøy og Bildetangen lengst nord på Bildøy. Området der Sartor Storsenter ligger i dag vil utgjøre kjernen i kystbyen og er den delen som er omfattet av områdeplanen som Fjell kommune vedtok i juni 2011. Et stort parkeringsanlegg under bakken med plass til 1500 biler vil fjerne bilparkeringen rundt senteret og gi plass til brede gater med fortau og sykkelveier, koselige gågater og åpne møteplasser. Her finner man også nybygget kino, flere butikker, restauranter, boliger, servicebygg og kontorareal. Med miljølokk over dagens riksveg 555 vil Fjell rådhus og helselandsbyen bli knyttet tettere opp til handelsområdet i kystbyen. Se mer på www.sotrakystby.no.

Til Bergen sentrum har man en kjørevei på ca. 30 minutter. Om man ønsker å ta buss er det kort gangavstand til busstopp i hovedveien. På sikt er det er planlagt og vedtatt bedre og enklere tilkomst til området via Sotrasambandet. Prosjektet har planlagt byggestart i 2020 og vil omfatte utbygging av broer, tuneller, bilveier og gang- og sykkelveier fra Bergen Vest til Kolltveit.

Mange fjellklatrere reiser ut i området for å klatre. Her er et populært klatrefelt på Lokøy. Veggen byr på sva- og veggklatring, men har også noen små overheng. Rutene befinner seg i nedre del av graderingsskalaen og er egnet for nybegynnere. Det er plassert flere rapellfester på platået over veggen, disse gjør det relativt enkelt å henge opp topptau. Fjellet er noe løsere enn det som ellers er vanlig på Sotra, så ikke stå rett under den som klatrer. Se mer på: www.bergen- klatreklubb.no

Se vedlagt nabolagsprofil for mer informasjon om hva området har å by på!
Bebyggelsen
Området er hovedsakelig bebygd med liknende bebyggelse.
Adkomst
Fra Straume følger en riksvei 555 gjennom Kolltveittunnelen og tar deretter til venstre i rundkjøringen. Følg veien mot Fjell og ta til høyre like etter Fjell Kirke mot Ulveseth/Møvik. Følg veien i ca. 8 km og ta til venstre etter Skålvik skule, mot Langøy og Algrøy. Sving inn på tredje vei på høyre hånd og deretter første til venstre. Følg veien helt i enden, hvor du nå har kommet frem til Øyavegen 51.

Det vil bli godt skiltet med Kaland og Partners visningsskilt på felles visningsdager.

Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no