• Petter Krantz

  Daglig leder Sentrum / Megler MNEF/ Partner

  45 20 04 00 / pk@kapa.no

 • Svenn-Erik Bendiksen

  Eiendomsmeglerfullmektig

  48 88 84 04 / sb@kapa.no

Visninger

Lys og sjarmerende enebolig. Populær og sentral beliggenhet på Sydnes i Bergen Sentrum. Gangavstand til det du trenger!

Bratlandsmauet 1, 5010 Bergen

Prisantydning

3 850 000,-

Omkostninger totalt

107 372,-

Totalpris inkl. omkostninger

3 957 372,-

Omkostninger

172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
96 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 850 000,-))
9 900,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))

Primærrom 59 m²
Bruksareal 59 m²
Bruttoareal 66 m²
Tomteareal 46 m²
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Bad 1
Ekstra toalett 1
Energimerking
G
   
Boligtype Enebolig
Eieform Selveier
Kommunale avgifter 10 777,-
Ligningsverdi 933 732,-
Ligningsverdi dato 2017-12-31 00:00:00
Takst dato 23.04.2019
   
Byggeår 1830
Kommunenr. 1201
Gårdsnr. 164
Bruksnr. 100
Ideell andel 1/1
Meglers ref.nr. 5190158

Dette er en komplett salgsoppgave inklusiv alle vedlegg, og inneholder all informasjon.

Standard
Kaland & Partners ved Petter Krantz har stor glede av å presentere Bratlandsmauet 1. Et innbydende Bergenshus på 2 plan, samt kjeller. Gjennomgående lyst og stilrent uttrykk. Populær og urban beliggenhet i et tilbaketrukket område i hjertet av Bergen Sentrum.

Boligens kvaliteter kan beskrives på følgende måte:

1.etasje
Lys og innbydende entré/gang. Her er det god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Via boligens inngangsparti og hvis du går videre rundt boligen, har du tilkomst til en koselig terrasse på ca 7 m2.

Moderne delvis åpen stueløsning mot kjøkken. God plass til ulike møblering- og innredningsløsninger. Lyse overflater mot pent heltregulv. Store vindusflater gir innslipp til mye naturlig lys. Kombinasjonen av lyse overflater og lysinnslipp skaper en innbydende og behagelig atmosfære i rommet. I hjertet av rommet er det en kun vedovn med glassfront. Vedovnen er fra 2007.

Pent Ikea kjøkken oppgradert i 2010 og fronter og håndtak fra 2014. Innredningen består av malte fylling fronter, eik benkeplate med nedfelt stål vaskebeslag og integrerte hvitevarer, herunder stekeovn, keramisk platetopp, ventilator og oppvaskmaskin. Godt med skap- og benkeplass.

Tiltalende bad pusset opp i 2001. Innredet med dusj med glass foldedør, servant med møblement og speil. Overflatene består av keramiske fliser på gulv/vegger. Oppvarming fra varmekabler i gulv, ventilasjon via elektrisk avtrekkventil (2014) og belysning fra spotlights i himling. Badet har røropplegg for vaskemaskin.

Praktisk med separat toalettrom. Rommet er innredet med wc, servant med overhengende speil og belysning. Overflatene består av linoleum belegg på gulv og malt panel på vegger. Avtrekk via lufteventil.

2. etasje
Tilkomst til 2.etasje via boligens innvendig trapp. Direkte fra trappen kommer du inn i en lys og trivelig loftstue på 8,7 m2.

Lun og innbydende soverom av god strørrelse. Soverom er på 12,6 m2 og har god plass til dobbeltseng eller annen alternativ møbleringsløsninger. Soverommet er innredet med skyvedør garderobe med speilfronter.

God lagringsplass i kjelleren på ca. 12 m2 og under terrassedekke i et redskapskjul på ca. 4 m2. Kjelleren og redskapsskulet har ikke målbart arealet grunnet takhøyde.

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
 
Innhold
Pent bergenshus over 2 plan, samt kjeller. Koselig terrassedekke på 7 m2. Boligen inneholder: Entre, wc-rom, kjøkken, stue og bad/ vaskerom, trapp videre til loft som inneholder loftstue og soverom. Bygget opprinnelig i ca .1830. Oppgradert i 2010 med nytt Ikea kjøkken (fronter og håndtak fra 2014) og bad/vaskerom i 2001. Sjarmerende og populær beliggenhet i et tilbaketrukket område i Bergen Sentrum.

Ansvarlig Megler

Petter Krantz
Eiendomsmegler MNEF
45 20 04 00
pk@kapa.no

Salgsoppgavedato

18.09.2019 11:48

Arealbeskrivelse

1.etg: Entre, wc-rom, kjøkken, stue og bad/vaskerom. Loftsetasje: Trapp/loftstue og soverom

Parkering
Parkering i offentlig gate etter gjeldende bestemmelser; soneparkering (sone 3). Beboerparkering i Engen parkeringshus. Parkeringshuset har totalt 45 stk plasser, som fordeles etter venteliste.
Oppvarming
Elektrisk og vedfyring.
Varmekabler i entre og på bad/ vaskerom.
Vedovn med glassfront plassert i stue (2007).
Tomt/Eierform

Eiet tomt

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Byggemåte
Fundamentert på antatt faste masser. Grunnmur av gråstein, pusset/kalket utvendig. Ukjent drenering.

Konstruksjon i yttervegger av laftet plank. Lektet og kledd med enkelfalset liggende kledning. Terrassedekke på ca 7 m2. Redskapskjul under terrassedekke på ca 4 m2 (ikke målbart areal). Dekke ligger på festet del, utenfor hoved tomt.

Vinduer: Isolerglass i trekarmer og utvendig enkelglass med sprosser. Velux takvindu.
Innerdører: Malt fylling dørblad, slette malte dørblad.
Ytterdør: Formpresset huntonitt dørblad med felt av isolerglass.
Vinduer fra ca 1985.

Innvendige overflater:
Kj-etg.
Enkel kj-standard.
Lav takhøyde på ca 177 - 158 cm (ikke målbart areal).

1 etg.
Gulv: Keramiske fliser i entre med varmekabler, heltregulv på resterende.
Vegger: Malt platekledning, malt panel.
Himling: Malt platekledning, malte takbjelker, takbjelker. Takhøyde på ca 210 cm - 191 cm.

Loft/ 2 etg.
Gulv: 1 stavs eik parkett.
Vegger: Malt panel, malt patekledning.
Himling: Malt panel. Takhøyde høyeste punkt på ca 240 cm.

Innvendig enkel malt tretrapp.

Etasjeskillere av bjelkelag/trevirke.

Saltak. Konstruksjon av tresperrer tekket med sutak, lekter og betong takstein. Renner og nedløp av plast/ metall. Taktekking antatt å være fra ca 1985. Murt/pusset tegl pipe. Feieluke i 2 etasje.

For nærmere informasjon se vedlagt tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av eiendommen.
Beskaffenhet
Hovedsaklig bebygget areal.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Kommune(del)plan(er)
Planid: 60910000
Plannavn: BERGEN. KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2010 - 2021
Arealformål: Blandet sentrumsformål jfr. bestemmelser og retningslinjer
Bestemmelsesområder: P1 - Krav om bilparkering jfr. bestemmelsene § 15
Hensynssoner: Kulturmiljø Senter - Sentrum og Sandviken (100 %) og faresoner, herunder brannsmitteområder (100 %) og gul sone luftkvalitet (100 %).

Planid: 15780000
Plannavn: BERGENHUS. KDP SENTRUM
Arealformål: Boligområde
Restriksjonsområder: Krav om bebyggelsesplan.

Det foreligger godkjente arealplaner og tiltak i avstand nærmere enn 100 m fra eiendommens yttergrenser.

Reguleringsbestemmelser, kommuneplaner, arealplaner og annen planinformasjon kan sees på Bergen Kommune sine hjemmesider: www.bergen.kommune.no eller det kan sees hos eller tilsendes på mail ved forespørsel til megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Formaliteter
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke foreligger tegninger på loftsetasjen/2.etasje. I forbindelse med innredningen av etasjen har det ikke vært søkt bruksendringen og det foreligger ikke endelig godkjenning fra kommunen. Det er den faktiske bruken av rommet ved salget, som har avgjort om rommet er definert i tilstandsrapporten som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om det er medtatt som P-rom. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.

Terrassedekket og redskapsskjulet er bygget på i senere tid og det ligger på festet del utenfor boligens tomtegrense. Gjøres oppmerksom på at det antas at dette byggene er bygget uten godkjent byggesøknad, og mangler derfor endelig godkjenning for oppføring og ferdigattest.

Det gjøres oppmerksom på at husets alder tilsier at kjøper må kunne regne med at det hviler restriksjoner på ved/på hele eller deler av eiendommen vedrørende endring/påbygg/rivning. Kommunen kan regulere områder til spesialområde med formål bevaring etter Plan- og bygningsloven. Kommunen er vedtaksmyndighet i plansaker og i bygge- og rivesaker. Kommunene plikter ifølge Kulturminneloven å melde fra til fylkeskommunen om alle søknader om vesentlig endring eller rivning av byggverk og anlegg oppført 1850 eller tidligere. Konferer megler

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Brann/feievesen leveres av ekstern leverandør.

Eiendomsmegleren er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.
Beliggenhet
Boligen har en sentral og populær beliggenhet på Sydnes i Bergen sentrum. Sjarmerende område som er omkranset av koselige bergenssmau med brosteinsbelagte gater, ærverdige bygg, originale trehus og grønne lunger. Meget rolig og tilbaketrukket beliggenhet i en gate uten gjennomgangstrafikk, samtidig som du ligger meget sentralt til. Umiddelbar nærhet til sentrumskjernen i Bergen Sentrum og alle byens fasiliteter.

Et bredt utvalg av fasiliteter, servicetilbud og butikker i nærområde. Blant annet kort vei til Kiwi Nøstet, Nøsteboden, USF Verftet, Universitetet i Bergen, det Juridiske Fakultet, Det Akademiske Kvarter, Bergen Kino, Den Nationale scene, Johanneskirken, Bergen Naturhistoriske Museum, Botanisk hage, mange kaféer og restauranter og veldig mye mer!

Herligste og innholdsrike Bergen sentrum. Det er ikke uten grunn at den sceniske vestlandsbyen er del av prestisjefylte kåringslister hvert år. Byen har en mangfoldig miks av sjø, fjell, handlegater, studiesteder, fortausrestauranter, festivaler, turløyper, badeplasser og kulturtilbud. 

Spaserer du noen minutter lander du på Torgallmenningen som er byens samlingspunkt og sentrum. Festplassen er knutepunktet for kollektiv transport, herunder, buss og bybane som kan ta deg videre til øvrige bydeler. Gangavstand også til Bergen togstasjon. Anvender du bil i hverdagen er gatene rundt leiligheten regulert av sonebestemmelser, ellers vil Klostergarasjen og City Park være gode tilbud til innendørs parkering.

Det bogner av idylliske grønne lunger i sentrum. Botanisk hage i Muséhagen, eller større parker som Nygårdsparken, hvor det er kort spasertur til en badestrand rett ved Handelshøyskolen BI, eller Nordnesparken som også har sjøbad og verftsområde. På Nordnes finner du også USF Verftet. Verftet har et suverent kveldstilbud. Om du er interessert i et godt måltid med tilhørende drikke eller en konsertopplevelse.

Er du kanskje av den aktive typen og liker høyere puls? Da kan du blant annet bestiges fjell som Fløien, Stoltzen og Ulriken, gjennom alle årstider. Fra byfjellene er det flerfoldige turløyper i de fleste retninger, slik at du kan kombinere, bytte på og tilpasse turene etter ønske og behov. Har man ikke som mål for dagen å bestige en av Bergens flotte fjelltopper, så er det også veldig fint å ta en hyggelig spasertur eller joggetur rundt Lille og/eller Store Lungegårdsvannet. Ellers er det flerfoldige treningsentre i området, dersom du ønsker å trene innendørs. Er du student, er det et godt alternativ å trene på et eller flere av SIB sine treningstilbud. Det er tre "Sammen" treningssentre i Bergen sentrum. Kort gangavstand til det største senteret, Studentsenteret, som består av en kombinasjon av treningssenter, svømmehall, kantine og restaurant, bokhandel og diverse undervisning-, service- og velferdsfunksjoner.

Se vedlagt nabolagsprofil for mer informasjon om hva området har å by på!
Bebyggelsen
Området er hovedsakelig bebygd med tilsvarende bebyggelse.
Adkomst
Spasertur fra Bergen Sentrum, med utgangspunkt i Den blå steinen på Torgallmenningen. Gå opp Øvre Ole Bulls plass mot Den Nationale Scene. Gå  rundt på venstre siden av bygget og gå nedover til venstre, inn på Teatergaten. Hold til høyre for å holde deg på Teatergaten. Gå svakt mot høyre og inn på Gamle Nøstegaten. Gå til venstre mot Bratlandsmauet. Boligen ligger på høyre hånd.

Det vil bli godt skiltet med Kaland og Partners visningsskilt på felles visningsdager.

Prisantydning

3 850 000,-

Prisantydning inkludert omkostninger

3 957 372,-

Total kjøpesum

3 957 372,-

Ligningsverdi

933 732,-

Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no