• Petter Krantz

  Daglig leder Sentrum / Megler MNEF/ Partner

  45 20 04 00 / pk@kapa.no

 • Benjamin Strømsnes Wigum

  Eiendomsmegler

  48 88 84 00 / bw@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Sjarmerende hytte med god standard, stor terrasse og mye sengeplass! Skiløyper og alpinanlegg som nærmeste nabo.

Øvre Kvernaskogen 31, 5600 Norheimsund

SOLGT

Øvre Kvernaskogen 31
5600 Norheimsund


Hytten strekker seg over to plan og har følgende planløsning:
1. etasje: Entré/gang, stue/kjøkken, bad og to soverom.
2. etasje: Trapp/loftstue, wc-rom og to soverom.

I tillegg:
Bod med utvendig tilkomst.
Standard
Innbydende hytte med strålende planløsning og særtrekk som er lett å like! Hytten har gjennomgående god standard på innvendige overflater, innredning og utstyr.

Inngangspartiet er lyst og pent med varmekabler i gulv. Her får du god plass til knagger og hyller for oppheng av yttertøy, samt oppbevaring av skotøy og annet utstyr.

Fra inngangspartiet blir du naturlig ledet inn mot stuen. Store vindusflater i sentrum av rommet gir godt med naturlig lys og skaper en god atmosfære. Det er lyse overflater på vegger og listverk. Stuen er av den riktige størrelsen, og gjør det lett å innrede etter egen smak og stil. Det er god plass til ønsket sofa- og spisegruppe hvor venner og familie kan samles til et slag yatzy, eller en hyggelig middag med god mat og drikke.

Fra stuen er det utgang til en romslig, sørøstvendt terrasse med god utsikt over akebakken!

En åpen løsning mellom stue og kjøkken gir rommet et sosialt preg. Kjøkkenet er splitter nytt (september 2019) og innredet med laminert benkeplate profilerte og hvite fronter. Hvitevarer er selvfølgelig integrert og det er rikelig med skapplass for oppbevaring av utstyr. Gode arbeidsflater legger til rette for kreativ kokkelering kjøkkenet!

Baderommet er lyst og pent med fliser på gulv, og malt panel panel på vegger (baderomspanel på vegg i dusjsone). Badet inneholder ellers toalett, dusj med foldedør i glass og servant med møblement, speil og belysning. Det er varmekabler i gulv og røropplegg for vaskemaskin.

Hytten har totalt fire soverom. To i første etasje, og to i loftsetasje. Soverommene er romslig og malt i fine, behagelige farger og det er det god plass til seng, passende garderobeløsning og annet ønskelig inventar.

I loftsetasjen finner man ellers en sjarmerende loftstue med generøs takhøyde og store vindusflater!  Dette blir raskt et favorittrom. I loftsetasjen finner man også gjestetoalettet.

Like utenfor ytterdøren er det en praktisk isolert bod på 2,5 kvadratmeter. Perfekt for oppbevaring av skiutstyr.

Alt i alt er dette en strålende hytte som med sitt innhold, planløsning og særpreg vil gi en perfekt ramme for minnerike opplevelser på fjellet!
Byggeår

2015

Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
- 1 parkering like ved hytten
- 1 parkering på felles parkeringsplass ved vei
- 1 parkering på fellesparkering (skriftlig avtale i følge selger)

Totalt 3 parkeringsplasser.
Arealbeskrivelse

Entré/gang, fire soverom, bad, stue/kjøkken, trapp/loftstue og wc-rom.

Beskaffenhet
Opparbeidet med gruset innkjørsel/parkering, natursteinsmurer og terrassedekke.
Oppvarming
- Elektrisk
- Vedfyring
- Varmekabler i entre og bad/ vaskerom
- Varmepumpe, enheten er plassert i entre
Energimerking
Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Petter Krantz
Eiendomsmegler MNEF
45 20 04 00
pk@kapa.no

Kaland & Partners
Torgallmenningen Eiendomsmegling AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832 Bergen
Salgsoppgavedato

04.02.2020 11:12

Byggemåte
Grunn og Fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/ grov pukk på fjell.

Grunnmur (TG1):
Ringmur av betong.

Drenering (TG1):
Ukjent drenering. Antatt selvdrenerende masser av sprengstein. Bjelkelag mot grunn, ventiler i ringmur.

Veggkonstruksjon og utvendige fasader (TG1):
Yttervegger av isolert bindingsverk. Vindtettet, lektet og kledd med stående/ liggende dobbelfalset kledning. Hytten ble malt utvendig i 2015 og videre i 2019.

Vinduer og dører (TG1):
- Vinduer: Isolerglass i trekarmer, sprossevinduer.
- Terrassedør: Panelet tredør med felt av isolerglass.
- Innerdører: Malt fylling dørblad.
- Ytterdør: Panelet tredør med felt av isolerglass.

Taktekking (TG1):
Saltak. Tekket med asfaltpapp, knotteplast og torv. Tekkede renner + nedløp av metall og kjetting.

Piper og ildsteder (TG1):
- Pipe: Murt/ pusset element pipe. Pipe 3/4 dels utvendig plassert.
- Ildsted: Vedovn med glassfront plassert i stue.
- Oppvarming: Elektrisk og vedfyring. Varmekabler i entre og bad/ vaskerom. Varmepumpe, enheten er plassert i entre.

Etasjeskillere (TG1):
Etasjeskillere av bjelkelag/ trevirke.

Bad - vaskerom. (TG1):
Keramiske fliser på gulv med varmekabler. Baderomspanel på vegg i dusjsone, malt panel på resterende vegger. Elektrisk avtrekkventil. Inneholder: Wc, dusj med glass foldedør, servant med møblement, speil og belysning. 200 L bereder og røropplegg for vaskemaskin.

Toalettrom (TG1):
Linoleum belegg på gulv, malt panel på vegger. Inneholder: Wc og servant med møblement, speil og belysning. Mangler lufting.

Kjøkken (TG0):
Ny innredning. Hvite profilerte fronter. Laminat benkeplate med nedfelt stål vaskebeslag.

Integrerte hvitevarer:
- Stekeovn
- Keramisk platetopp
- Ventilator
- Oppvaskmaskin
- Kjøleskap
- Fryseskap

Innvendige overflater (TG1):
1 etg. Gulv: Keramiske fliser i entre, beiset furugulv på resterende. Varmekabler i entre. Vegger: Malt panel. Himling: Malt panel. Listverk: Malt listverk, karmer og vindusbrett.
2 etg. Gulv: Beiset heltregulv. Vegger: Malt panel. Himling: Malt panel, skråhimling. Listverk: Malt listverk, karmer og vindusbrett.

Innvendige trapper (TG1):
Trapp med malte vanger og rekkverk, beisede trinn.

VVS:
Vannforsyningsrør av plast type rør i rør system. Avløpsledninger og sluk av plast. 200 L bereder plassert på bad/ vaskerom.

Elektrisk anlegg:
Sikringsskapet er plassert i entre.
Inneholder:
- Automatsikringer
- 8 stk kurser
- Hovedsikring
- Overspenningsvern

Diverse utstyr:
Innlagt internett. TV-uttak på 3 rom.
Diverse
- Brøyting rundt 6250 per år
- Grusing rundt 4250 per år
- Møbler kan medfølge etter avtale
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Regulert til fritidsbustader i tett.

1.2 Reguleringsformål

- Byggeområde
- Spesialområde
- Fellesområde
- Køyreveg
- Parkeringsplass
- Fritidsbygg
- Fritidsbygg konsentrert

Reguleringsplan med bestemmelser kan sees hos megler sammen med kopi av reguleringskart.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Kvamskogen har lenge vært hele Bergens, og nærliggende kommuners favorittdestinasjon for sommer- og vinteropplevelser. Ikke så rart når man kjører fra Bergen sentrum til Kvamskogen på under en time!

På vinterstid byr nærområdet på 60 kilometer med preparerte skiløyper, så her finner du garantert noe som passer deg og dine.

Skientusiaster som trives best i nedoverbakke vil finne utallige muligheter i området. Det største alpinanlegget på Kvamskogen er Eikedalen Skisenter og befinner seg en kort kjøretur unna. Andre alternativer er "Aktiven" og "Furedalen Alpin", som begge er populære alpinanlegg. Med varmestuer, flere alpinbakker og egne skitrekk for barn, passer også disse skianleggene utmerket for både store og små. Til sammen byr alpinanleggene på rundt 17 kilometer med velpreparerte nedfartsløyper, som kan nytes enten man kjører alpin, snowboard eller telemarkski.

Dersom du skulle ønske å utvide vinteren er Folgefonna skisenter bare en times kjøretur unna (ferge; Tørvikbygd-Jondal). Her kan du prøve sommer-ski på beina med en nydelig utsikt over Hardanger.

Kvamskogen er mye mer enn bare fantastiske skiløyper. Når temperaturene stiger er man omringet av utallige turmuligheter til fots og på sykkel. En tur til Mødalen langs vakre Mødalselven er virkelig en anbefalt trasé. Ønskes en lengre utflukt kan turen forlenges videre opp til Tveitakvitingen (1299 moh.), en av Kvamskogens mest populære toppturer sommer som vinter. Ellers finner man elver, fjellvann og Hardangerfjorden som byr på rikelig med bade- og fiskemuligheter i nærheten.

Matvarehandelen tar du på Kiwi Bjørkheim, ca. 15 min kjøring fra hytten. Kiwi ligger svært praktisk til langs ruten fra Bergen til Kvamskogen. Her fyller du opp bagasjerommet og takboksen med alt du trenger av mat- og drikkevarer.

Ellers ligger Kvamskogen Landhandleri omlag 2 kilometer fra hytten. Her får du alt fra hjemmelagde kjøttkaker, raspeballer og annen kortreist mat, til "verdens beste" softis med rørte jordbær fra Bergsdalen og Dale. Du finner ogsåølutsalg med lokale ølprodusenter. Kvamskogen Landhandleri vil gi deg den gode helgefølelsen, samtidig som du kan handle alt du måtte trenge.

Har du behov for mer enn bare dagligvare ligger Norheimsund sentrum en kjøretur på 10 minutter unna. Her finner du 55 ulike butikker og tjenester.
Bebyggelsen
Området består for det meste av lik hyttebebyggelse.
Adkomst
Kjør fra Bergen gjennom Åsane så mot Arna, kjør igjennom Arnanipatunnelen og i rundkjøring, ta opp til høyre mot Norheimsund. På Kvamskogen passerer man NAF hytten og fortsetter rett frem. Kjør forbi Ungdomsheimen, og ta så første vei til venstre. Kjør over parkeringen, ta første til høyre og følg veien oppover lien.

Se forøvrig vedlagte kart og følg Kaland & Partners visningsskilter på visningsdagen.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no