• Petter Krantz

  Daglig leder Sentrum / Megler MNEF/ Partner

  45 20 04 00 / pk@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Innbydende og stor 3-roms selveierleilighet. Bygget i 2005. Solrik terrasse på 43 m2 med flott utsikt. Garasje i rekke.

Storheia 29E, 5310 Hauglandshella

SOLGT

Storheia 29E
5310 Hauglandshella
Sameiet Storheia Terrasse

Velkommen til Storheia 29E! Leiligheten ligger i 1.etasje og inneholder:
Entre/gang, bod, vaskerom, bad, 2 soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
I tillegg har boligen tilhørende sportsbod på 7 m2 (BRA) og tilhørende garasje i rekke på fellesarealer på 16 m2 (BRA).
Standard
Kaland & Partners ved Petter Krantz har gleden av å presentere Storheia 29E. Innbydende og stor 3-roms selveierleilighet. Solrik terrasse på 43 m2 med flott og naturskjønn utsikt over omkringliggende områder. Tilhørende garasje i rekke på 16 m2.

Leiligheten ligger i et flott terrassehus bygget i 2005. Stor og pent opparbeidet fellestomt omkranser bygget. Tilkomst til leiligheten via trappehus og rapo i midten av bygget.

Leiligheten går over ett plan og har følgende kvaliteter:

Lys og innbydende entré/gang med fliser på gulv og malte overflater på vegger. Skyvedørsgarderobe med speilfronter. God plass til oppbevaring. Videre tilkomst til 2 soverom, vaskerom, bod, bad og stue/kjøkken.

Tiltalende stue/kjøkken med oppgradert 1-stavs eikeparkett på gulv i 2019. Lyse og trivelige malte overflater på vegger. Store vindusflater som gir godt med naturlig lysinnslipp. Stuen/kjøkkenet er på 33,9 m2, så her er det rikelig med plass til både sittegruppe og spisebord. Utgang til den store terrasse.

Åpen kjøkkenløsning fra stue. Kjøkken med god skap- og benkeplass. Profilerte fronter, fliser mellom overskap og benkeplate, laminat benkeplate med nedfelt stål vaskebeslag og integrerte hvitevarer, herudner platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kombinert kjøl-/fryseskap.

Helfliset bad som inneholder vegghengt wc, dusjhjørne, baderomsinnredning med servant, overhengende speil og belysning. Varmekabler i gulv.

To pene soverom av god størrelse. Soverommene er på 11,1 m2 og 7 m2. God plass til ulike innredningsløsninger med seng, skap og kommode. Det ene soverommet er innredet med garderobeskap.

Praktisk med separat vaskerom. Vaskerommet har fliser på gulv og malt strie på vegger. Det er installert varmsvannbereder (200L), utslagsvask og røropplegg/sluk for vaskemaskin. Garderobeskap med speilfront. Vamrekabler i gulv.

Gjennomgående god lagringsplass i leiligheten i en innvendig bod på 3 m2 og i innvendige garderobeløsninger. Boden i leiligheten er innredet og brukt som kontor. En tilhørende sportsbod med utvendig adkomst på 7 m2 og mulighet for oppbevaring i garasjen.

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Byggeår

2005

Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
Parkering i tilhørende garasje, ellers gjesteparkering etter gjeldene bestemmelser på oppmerket plass.
 
Arealbeskrivelse

Entre/gang, vaskerom, bad, 2 soverom og stue/kjøkken.

Beskaffenhet
Pent opparbeidet med asfaltert innkjørsel/ parkering, plen, bed og natursteinsmurer. Utvendig trappegang og rapo mellom leilighetene er belagt med keramiske fliser. Hage aktuell seksjon er opparbeidet med har terrassedekke, betongdekke og bed.
Oppvarming
Elektrisk og vedfyring.
Varmekabler på bad og vaskerom.
Vedovn med glassfront plassert i stue.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Petter Krantz
Eiendomsmegler MNEF
45 20 04 00
pk@kapa.no

Kaland & Partners
Torgallmenningen Eiendomsmegling AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832 Bergen
Salgsoppgavedato

26.11.2019 11:11

Byggemåte
Bolig:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/ grov pukk på fjell. Grunnmur/såle og fundamenter av betong. Antatt selvdrenerende masser av sprengstein.

Bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong. Bindingsverk av trekonstruksjoner øvre del.Isolert, vindtettet, lektet og kledd med dobbelfalset liggende kledning. Malt utvendig i 2018.

Vinduer: Isolerglass i trekarmer.
Terrassedør: Panelet tredør med felt av isolerglass.
Innerdører: Formpressede hvite dørblad.
Ytterdør: Formpresset huntonitt dørblad med felt av isolerglass.

Innvendige overflater
Gulv: Keramiske fliser i entre/ gang, 3 stavs eik parkett på soverom, 1 stavs eik parkett (2019) i stue/ kjøkken.
Vegger: Malt strie, malte overflater.
Himling: Huntonitt hvite takplater.
Listverk: Malt listverk, karmer og vindusbrett.

Saltak. Konstruksjon av takstoler og sutakplater, tekket med lekter og betong takstein. Renner og nedløp av plast.

Garasje:
Betong gulv. Lektet og kledd med liggende dobbelfalset kledning. Saltak tekket med betong takstein. Aluminium garasjeport med elektrisk/ fjernstyrt åpner. Innlagt strøm/belysning.
Diverse
Kjøper forutsettes å være innforstått med at fellesgjeld og felleskostnader i sameiet kan variere over tid, og at den kan reduseres eller øke som følge av beslutninger i sameiets styre eller på generalforsamlingen.

Boligen er en del av Storheia velforening. Årlig kostnad på kr. 2.000,- som dekker sedlikehold av fellesområde og vei. Fellesdugnad i gang i året.

Bod er i dag innredet og brukt som kontor. Det er ikke søkt bruksendringen eller godkjent. Det er den faktiske bruken av rommet ved salget, som har avgjort om rommet er definert i tilstandsrapporten som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om det er medtatt som P-rom. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det  pålegg fra brann/feiervesen og renovasjon på eiendommen. Brann/feievesen og renovasjon leveres av eksterne leverandører.

Eiendomsmegleren er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.

Det tas forbehold om panthavers salgssamtykke.
Dyrehold
Det er tillatt med dyrehold i boligen.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
 
Informasjon om borettslaget

Sameiet Storheia Terrasse (org.nr. 991396810)

Offentlige planer/konsesjonsplikt
Reguleringsplaner på grunnen
Planid: 86
Plannavn: Plan 86-00 - gnr. 17 bnr. 243 m.fl., Storheia, Kollevåg
Reguleringsformål: Felles akjøresel, boliger, felles lekeareal

Reguleringsplaner på grunnen
Planid: 384
Plannavn: Bebyggelsesplan for felt b1, b2, b3, b4 og b9 - Tveit
Reguleringsformål: Felles akjøresel, boliger, felles lekeareal

Kommune(del)plan(er)
Plannavn: Kommuneplanens arealdel 2012-2023
Arealformål: Boligbebyggelse, nåværende. LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag, nåværende.
Merknader: Igangsatt rullering av kommuneplanen

Reguleringsbestemmelser, kommuneplaner, arealplaner og annen planinformasjon kan sees på Askøy Kommune sine hjemmesider: www.askoy.kommune.no eller ved henvendelse til megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Leiligheten har en attraktiv beliggenhet i Storheia mellom Ravnanger og Kollevågen på Askøy. Fin utsikt over nærområde og gode solforhold på eiendommen.

Eiendommen ligger i et svært populært område med blant annet kort gangavstand til barnehage, skole, lekeplass og idrettsplass like ved. Det er ingen gjennomgående trafikk forbi eiendommen som ligger i enden av en blindvei.

Ca. 5 minutter å kjøre til Ravnanger hvor det er butikker, bensinstasjon, post og bank i butikk, frisør og apotek. På Ravnanger finner du også kjøpesenter og gode bussforbindelser. Ca. 20-25 min kjøring til Bergen sentrum.

Mange fine og varierte turmuligheter i nærområdet. Blant annet få minutters kjøring til Kollevåg badeplass og friluftsområde.

Se vedlagt nabolagsprofil for mer informasjon om hva området har å by på!
Bebyggelsen
Området består hovedsakelig av spredt bebyggelse med boliger.
Adkomst
Fra Bergen kjør mot Sotra og ta av mot Askøy. Følg RV 562 til avkjørsel mot Tveit (ved Cirqle K bensinstasjon). Følg denne veien rundt bensinstasjonen og langs vannet fram til Tveit kirke og ta til venstre inn mot Storheia. Ta så første til høyre og så til venstre i T-krysset. Du får da eiendommen på venstre hånd ved enden av veien.

Det vil bli godt skiltet med Kaland og Partners visningsskilt på felles visningsdager.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

Lånevilkår fellesgjeld
Det er ikke registrert noe fellesgjeld i sameiet pr. 12.11.2019.
Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no