• Petter Krantz

  Daglig leder Sentrum / Megler MNEF/ Partner

  45 20 04 00 / pk@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Pen og solrik enebolig på 3 plan. Oppusset i 06-08. Flott hage, stor terrasse og altan. Parkering på tomt. Barnevennlig

Skogvegen 49, 5306 Erdal

SOLGT

Skogvegen 49
5306 Erdal


Pent enebolig over 3 plan, samt et kaldtloft.
Flott opparbeidet tomt med pen hage og to store terrasser.
Altan med tilkomst fra boligens loftsetasje.
Boligen har følgende rominndeling:
Kjeller: Trapperom/gang, bad, kjellerstue og soverom.
1. etasje: Entre, toalettrom, hall/trapperom, stue m/åpen kjøkkenløsning og mellomgang.
2. etasje: Trapperom/gang, 3 soverom og bad.
Plass til parkering av 3 biler på egen tomt.
Standard
Kaland & Partners ved Petter Krantz har stor glede av å presentere Skogvegen 49. Flott og solrik enebolig på 3 plan. Gjennomgående lyst og pent stiluttrykk. Pent opparbeidet tomt med hage og to store terrasser på 35 m2 og 29 m2, samt altan på 3,5 m2. Flott utsikt over omkringliggende områder, mot byfjorden nordre innløp og mot flere byfjell. Tre parkeringsplasser på egen tomt.

Boligen er velholdt og det gjort oppgraderinger fortløpende. Blant annet:
- Diverse overflatearbeid ble utført i 1996/97.
- Bad i loftsetasjen ble renovert i 2006 og badet i underetasjen i 2008. Nytt elektrisk anlegg på badene i forbindelse med oppgraderingen.
- Terrassedør fra kjøkken og terrassedør på loft i sør ble skiftet i 2012.
- Ytterdør og vindu i entre skiftet i 2014.
- OSO 200 liter varmtvannsbereder fra 2016.
- El.skap ble oppdatert i 2016 med automatsikringer, overspenningvern, overbelastningvern. Samsvarserklæring datert 14.11.2016
- Nye innvendige dører i 2019.

1. etasje
Det første som møter deg er en lys og innbydende entré/gang. God plass til oppbevaring i en stor skyvedørsgarderobe. Garderoben var ny i 2010. Videre tilkomst til bad, kjellerstue og soverom. Videre tilkomst til toalettrom, hall/trapperom, stue/kjøkken og mellomgang.

Moderne åpen stueløsning mot kjøkken. Romslig stue med rikelig med plass til ulike sammensetninger av innredning- og møblering. Blant annet er det god plass til både stor sofagruppe og spisegruppe. Lyse og tidsriktige overflater mot parkett på gulv. Mange store vindusflater gir innslipp til mye naturlig lys. Her finner du også utgang til terrassen i sør. I hjertet av stuen er det en Jøtul vedovn med skiferplate på gulv. Peisen varmer godt på kalderer dager.

Pent kjøkken med hvitmalt innredning med fyllingfronter, lys og gesimslist, laminat benkeplater, 2 kum stål vask, malt panel over benkeplater og takhengt ventilator. Plass til hvitevarer. Rikelig med skap- og benkeplass. Tilkomst fra kjøkkenet til den andre terrassen i vest.

Praktisk med separat toalettrom i etasjen, for din egen del og for gjester. Rommet er innredet med nytt gulvtoalett, en liten veggservant i underskap og speil og lys.

2. etasje
Tilkomst til loftsetasjen via boligens felles trapperom. I loftsetasjen finner du 3 soverom og bad.

Lekkert bad oppgradert i 2006. Innredet med heldekkende servant i underskap, speil og belysning, vegghengt toalett, dusjvegg og innfliset hjørnebadekar med kontroll luke i vegg. Overflatene består av keramiske fliser på gulv/vegger og malt platekledning med hallogen downlights i himling.

Tre tiltalende og romslig soverom. God plass til seng, skap og andre alternative møbleringsløsninger. To av soverommene er innredet med garderobeskap som var nye i 2017 og hovedsoverommet er innredet med en skyvedørsgarderobe. Fra hovedsoverommer er det tilkomst til den sørvendte altanen.

Kjeller
Underetasjen er innredet i senere tid med bad, kjellerstue og soverom. På originale tegninger var rommene hobbyrom og boder. Innredningen er ikke omsøkt eller godkjent.

Innbydende innredet bad kombinert med vaskerom. Badet ble bygget i 2008. Innredet med servant på underskap, speil og belysning, vegghengt toalett, innfellbart buet dusjhjørne og dusjgarnityr. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, OSO 200 liter varmtvannsbereder fra 2016 og sentralskap for rør-i-rør. Overflater med keramiske fliser på gulv/vegger, varmekabler i gulv og malt platekledning m/halogen downlights i himling.

Gjennomgående god lagringsplass i boligen. Bod i underetasjen på 11,4 m2 og en mindre bod i loftsetasjen på 1 m2 i grunnflate. Tilhørende lekehytte benyttes som bod.

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Byggeår

1983

Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
Tre parkeringsplasser på egen tomt.
Arealbeskrivelse

Kjeller: Trapperom/gang, bad, kjellerstue og soverom. 1.etg: Entre, toalettrom, hall/trapperom, stue/kjøkken, mellomgang og bad. 2. etg: Trapperom/gang, 3 soverom, bad.

Beskaffenhet
Kuppert syd og østvendt hellende terreng. Opparbeidet tomt, delvis naturtomt i nord. Ellers er tomten flott opparbeidet og beplantet tomt med plen, hekk og prydbusker, samt treterasser i vest og i sør.

Mrk: Det skal opparbeides en ny parkeringsplass for 3 biler i nordvest ved omlegging av dagens adkomst fra parkeringsplass i sør.
Oppvarming
Elektrisk og vedfyring.
Varmekabler i gulv i kjellerstue, toalettrom, i gang og på begge badene.
I stue er det en Jøtul vedovn.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Petter Krantz
Eiendomsmegler MNEF
45 20 04 00
pk@kapa.no

Kaland & Partners
Torgallmenningen Eiendomsmegling AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832 Bergen
Salgsoppgavedato

25.01.2020 11:09

Byggemåte
Fundamentert på antatt faste masser/fjell. Grunnmur i leca, pusset og malt utvendig. Gulv mot grunn er støpt. Synlig grunnmurplate utvendig. Vinduer i grunnmur mot nord mangler skifer sålebenk. Grunnmur er inntilfylt i vest, sør og delvis i øst. U.etasje har rom som er delvis under terrengnivå i vest og i sør. Ukjent drenering.

Ytterveggene er utført som lett bindingsverk, isolert i henhold til krav på byggemeldingstidspunkt m/150 mm isolasjon. Ytterkledning av liggende malt trekledning. Treterrasse i trykkimpregnert trevirke ved overbygget inngangsparti i sør samt terrasse i vest på 35 m2. Treterrasse i trykkimpregnert trevirke med adkomst fra plen og stue i sør på 29 m2. Altan på 3,5 m2.

Vinduer: Opprinnelige NorDan vindu fra byggeår er 35 år gamle og flere bør påregnes skiftet. TG 2 - TG 3.
Ytterdør og vindu i entre skiftet i 2014. Nytt vindu på toalettrom fra 2014. TG 0.
Terrassedør fra kjøkken og terrassedør på loft i sør ble skiftet i 2012. TG 1.
Terrassedør i stue er i dårlig stand og bør skiftes. TG 3.
Innerdører: Furu fyllingsdører. Umalte og malte dører. En dør med glass. TG 1 - TG 2.

Innvendige overflater:
Gulv: Parkett, keramiske fliser.
Vegger: Malt platekledning, dekortapet, malt panel. I kjellerstue er det brystningpanel/malt strie på vegger
Himling: Malt platekledning/ takplater, malt panel.
Overflatene er hovedsaklig fra byggeår men med diverse oppgraderinger:
- Diverse overflatearbeid ble utført i 1996/97.

Innvendig furu rapotrapp med åpne trinn mellom etasjer.

Etasjeskiller i tre med normale setningskader/ujevnheter i gulv i forhold til alder. Etasjeskiller mot tak er etterisolert med papiroverflate.

Halvvalmet takkonstruksjon. Plassbygget. Luftet takkonstruksjon med asfaltplater. Tekket med H-panne betongtakstein fra byggeår. Møne og gavelstein. Renner og nedløp av plast/firkantrenner fra byggeår. Murt/pusset leca pipe. Pusset og malt innvendig. Feieluke i kjellerstue. Pusset og malt over tak med pipehatt.

Lekehytte i hage i nordvest er ikke befart eller vurdert nærmere.

For nærmere informasjon se vedlagt tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av eiendommen.
Diverse
Tomten er fradelt i søre del hvor det bygges en ny enebolig med utleiedel. Ferdigstilles i desember i 2019.

Megler har ikke tilgang på originale tegninger og har derfor ikke mulighet til besikte boligens planløsning. I tilstandsrapporten skriver takstmannen at underetasjen er innredet som boligareal med kjellerstue, soverom og bad. Opprinnelige tegninger viser at etasjen inneholdt 3 boder, hobbyrom, trapperom/gang. Det er ikke søkt bruksendringen og det foreligger ikke godkjenning. Det er den faktiske bruken av rommet ved salget, som har avgjort om rommet er definert i tilstandsrapporten som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om det er medtatt som P-rom. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.

Boligen er en del av en velforening som heter Interessefellesskapet Skogveien. Årlig kostnad på kr. 1.400,- som inkluderer strøing, snømåking og annen vedlikehold av veien. Det er ikke pliktige dugnader. Beboere som deltar på dugnaden får fratrekk på kr. 400,- på den årlige kontigenten.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Eiendomsmegleren er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Kommune(del)plan(er)
PlanID: K-sak
Plannavn:Kommuneplanens adrealdel 2012-2023
Arealformål: Boligbebyggelse nåværende/fremtidig
Merknader: Igangsatt rullering av kommuneplanen

Reguleringsbestemmelser, kommuneplaner, arealplaner og annen planinformasjon kan sees på Askøy Kommune sine hjemmesider: www.askoy.kommune.no eller ved henvendelse til megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Eiendommen ligger på Stenrusten/Vardane. Erdal grunn og skolekrets og Ask kirkekrets. Eiendommen har gode solforhold og flott utsikt over deler av byfjorden, byfjellene, samt nærområdet.

Rolig og barnevennlig område med lite gjennomgangstrafikk. Et veletablert boligområde med grei infrastruktur, gangveier og fortau. Fra boligen er det kort avstand til skoler, barnehager, butikker, kollektivtransport og flotte turområder.

Ca 15 -20 minutters kjøring til Bergen Sentrum. Kort kjørevei også til Hanøytangen, Horsøy og FRAMO, som er en nyetablering på Florvåg.

Ca. 5 min. med bil til Florvåg med senter samt servicetilbud som post, butikk og apotek. og 5 -10 minutter til Kleppestø Senter. Kleppestø er øyas kommunesentrum. Foruten mange butikker, finner man et godt utvalg av servicetilbud og fasiliteter. Blant annet spisesteder, apotek, frisør, legesenter, vinmonopol og mye mer! På Kleppestø finner du også hurtigbåten, "Snarveien", til Bergen Sentrum. Reisetid på ca. 10 min.

For de turglade kan Askøy tilby en rekke tur- og fritidsmuligheter for hele familien. Kolbeinsvarden i sør er øyens høyeste punkt, hele 231 moh. Fra toppen kan man nyte panoramautsikt mot bla. Sotra, Bergen Sentrum og Knarvik. Dronningen er en høyde som passer ideelt for mosjonister og barnefamilier med gruslagte veier. For de som liker å trene innendørs er det flere treningssentre i området. På Kollevåg ligger noen av Norges beste badestrender med hvit skjellsand og grønne gressplener. Av andre badesteder kan også Solnes nevnes med strand, grillmuligheter og brygge. Nord påøyen kan man besøke historiske Herdla, med museum og ruiner av Tyske bunkere og skyttergraver.

Askøy har et landareal på 93,92 km2, og med ca. 27 273 innbyggere er det Hordalands nest største kommune. Navnet Askøy stammer fra gården Ask påøstsiden av øya, oppkalt etter treslaget ask. Øyen er helt omgitt av fjorder; i nord ligger Radøy, i nordøst Meland, i sørøst Bergen, i sørvest Fjell, og i nordvest Øygarden. I 1992 åpnet Askøybroen, som nå er hovedforbindelsen til Bergen, og mye av grunnen til den økende befolkningsveksten. Kommunen er forsatt under i sterk utvikling.

Se vedlagt nabolagsprofil for mer informasjon om hva området har å by på!
Bebyggelsen
Området består av blandet bebyggelse med eneboliger, tomannsboliger og nyere leiligheter.
Adkomst
Fra Bergen Sentrum kjører du mot Bergen vest. Sving av til høyre mot Askøy, kjør over Askøybroen og sving første avkjøring til høyre etter broen. Kjør ned til Kleppestø sentrum. Fra Kleppestø følger man mot Ask/Erdal. Følg veien i omtrent 5 km til Erdal. Sving til venstr inn på Skogvegen. Følg veien oppover. Nr. 49 vil ligge på høyre side av veien.

Det vil bli godt skiltet med Kaland og Partners visningsskilt på felles visningsdager.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no