• Petter Krantz

  Daglig leder Sentrum / Megler MNEF/ Partner

  45 20 04 00 / pk@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Strøken tomannsbolig fra 2018. Moderne funkisstil. 2 plan. Stor solrik terrasse på 60 m2. Carport og parkering på tomt.

Askehavn 5B, 5307 Ask

SOLGT

Askehavn 5B
5307 Ask
Nedre Askehavn

Strøken og moderne vertikaldelt funkis tomannsbolig over 2 plan. Bygget i 2018.
1 etg inneholder: Entre/gang, vaskerom, bad, 2 soverom og bod med utvendig adkomst.
2 etg inneholder: Trapp og stue/ kjøkken. Skråhimling med høyeste punkt 470 cm gir boligen et romslig inntrykk.
Parkering i carport og på tomt.
Eiendommen har en attraktiv beliggenhet i et nyere boligfelt i Askehavn på Askøy.
Standard
Kaland & Partners ved Petter Krantz kan med stolthet presentere Askehavn 5B. Strøken vertikaldelt funkis tomannsbolig på 2 plan med gjennomgående lyst stiluttrykk, moderne kvaliteter og romslig planløsning. Bygget i 2018. Stor og solik terrasse på hele 60 m2 med utsikt mot omkringliggende områder. Meget gode parkeringsmuligheter i egen carport, samt plass foran inngang på felleseiet tomt.

Boligen går over 2 plan og kan beskrives på følgende måte:

1. etasje
Det første som møter deg er en innbydende og romslig entré/gang. Meget god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Lyse overflater mot fliser på gulv. Varmekabler i gulv. I entréen/gangen finner du husets trapperom, som knytter sammen boligens 2 etasjer.

Lekkert bad innredet med vegghengt wc, dusj med glass foldedører, servant med møblement, speil og belysning. Overflatene består av keramiske fliser på gulv/ vegger og spotlights i himling. Varmes opp av varmekabler i gulv og ventileres via avtrekkventil.

Stort og flott vaskerom innredet med 200 L bereder, utslagsvask, røropplegg/ sluk for vaskemaskin, sentralstøvsuger og stoppekran. Overflatene består av keramiske fliser på gulv med varmekabler og malt platekledning på vegger. Ventilasjon via avtrekkventil. Her finner du også sentralskap for rør-i-rør system og aggregatet for balansert ventilasjon.

Totalt 2 soverom i boligen og begge ligger i 1. etasje. De er på 10,5 m2 og 8,8 m2. Meget god plass til ulike innredningsløsninger med seng, skap, kommode eller annet du måtte ønske. Tiltalende overflater mot pent laminatgulv.

God lagringsplass i en bod på 7 m2 med utvendig adkomst.

2. etasje
Åpen stueløsning mot kjøkkenet. Rommet er på hele 47,5 m2 og det er skråhimling med høyeste punkt 470 cm. Lyse og trivelige overflater mot pent og slitesterkt laminat på gulv. Deler av stuen er pent belyst av innflete spotlights i himlingen. På dagtig er det mye naturlig lysinnslipp fra mange store vindusflater. Kombinasjonen av romstørrelse, takhøyde, lyse overflate og belysning skaper et meget luftig og behagelig romfølelse. I hjertet av stuen er det en flott vedovn med glassfront som varmer godt på kaldere dager. Utgang fra stuen/kjøkkenet til den store terrassen på ca 60 m2.

Stilrent kvalitetskjøkken fra Drømmekjøkken. Innredet med slette fronter, laminat benkeplate med nedfelt stål vaskebeslag og integrerte hvitevarer, herunder stekeovn, platetopp med induksjon og ventilator, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap. Rikelig med skap- og benkeplass, samt praktisk og sosial frokostbar.

Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Byggeår

2018

Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
Parkering i carport og en plass på felleseiet tomt.
Arealbeskrivelse

1.etg: Entre/gang, vaskerom, bad og 2 soverom. 2.etg: Trapp og stue/kjøkken.

Beskaffenhet
Arealet er felles for sameiet. Opparbeidet med gruset innkjørsel/ parkering. Aktuell bolig har terrassedekke på ca. 60 m2.
Oppvarming
Oppvarming:
Elektrisk og vedfyring.
Varmekabler i entre/ gang, bad og vaskerom.
Vedovn med glassfront plassert i stue.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Petter Krantz
Eiendomsmegler MNEF
45 20 04 00
pk@kapa.no

Kaland & Partners
Torgallmenningen Eiendomsmegling AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832 Bergen
Salgsoppgavedato

09.02.2020 11:10

Byggemåte
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/ grov pukk på fjell. Grunnmur av betong. Antatt selvdrenerende masser av sprengstein.

Bindingsverk av trekonstruksjoner. Isolert, lektet og kledd med stående kledning. Altan/ terrassedekke på ca. 60 m2 av impregnert materiale.

Vinduer: Isolerglass i trekarmer.
Terrassedør: Panelet tredør med felt av isolerglass.
Innerdører: Slette hvite dørblad.
Ytterdør: Formpresset huntonitt dørblad med felt av isolerglass.

Innvendige overflater:
1 etg.
Gulv: Fliser 60x60 cm i entre/ gang, laminat på resterende.
Varmekabler i entre/ gang.
Vegger: Malt platekledning.
Himling: Malt platekledning.
Listverk: Malt listverk, karmer og vindusbrett.

2 etg.
Gulv: Laminat.
Vegger: Malt platekledning.
Himling: Malt platekledning. Spotlights i del av stue. Skråhimling med høyeste punkt 470 cm.
Listverk: Malt listverk, karmer og vindusbrett.

Etasjeskillere av bjelkelag/trevirke.

Pultak. Konstruksjon av tresperrer. Tekket med lekter og betong takstein. Renner og nedløp av metall. Isolert stål pipe.

For nærmere informasjon se vedlagt tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av eiendommen.
Diverse
Boligen er med i er et nyoppstartet sameie, Nedre Askehavn. Oppstart våren 2019. Ingen felleskostnader iverksatt, men det har vært et forslag om 500,- pr mnd. for utgifter til påfyll av grus, strøing og lys ved postkasser. Kjøper forutsettes å være innforstått med at  felleskostnader og eventuelt opptak av fellesgjeld i sameiet kan variere over tid, og at den kan reduseres eller øke som følge av beslutninger i sameiets styre eller på generalforsamlingen.

Selger opplyser om at det er sendt inn søknad om oppføring av terrasser for Askehavn 5A og 5B. Det er en pågående søknadsprosess, og det foreligger ikke ferdigattest på den utvidede delen av terrassen. Den søknaden blir ikke behandlet før det foreligger underskrift fra alle 4 boliger i sameiet.. Det tas forbehold om at endringer kan forekomme, grunnet at 2 beboere har levert inn skriftlige innvendinger mot terrassens utførelse og klage til kommunen 4 måneder etter enstemmig muntlig enighet om tomtefradelig for alle 4 boenheter, samt manglende godkjenning og ferdigattest fra kommunen. Grunnen til uenighet er er terrassens bredde og hvor mye bredden påvirker veien til naboen bak. I følge selger er de nesten enige med naboene bak. Antageligvis får de svar i løpet av neste uke og går videre med søknadsprosessen. Dette er informasjonen vi har om saken per dags dato. Vi blir holdt oppdatert av selgerne forløpende, parallelt med sakens gang.

Internett og TV via fiber og altibox.

Eiendomsmegleren er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.
Dyrehold
Det er tillatt med dyrehold.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Informasjon om borettslaget

Nedre Askehavn (org.nr. 922642818)

Offentlige planer/konsesjonsplikt
Det fremkommer av opplysninger fra Askøy Kommune at eiendommen omfattest ikke av noen reguleringsplan, og det ikke per 02.10.2019 foreligger planbestemmelser eller planer under arbeid som kan berøre eiendommen.

Kommuneplan
Plannavn: Kommuneplanens arealdel 2012-2023
Formål: Boligbebyggelse, nåværende
Merknader: Igangsatt rullering av kommuneplanen

Reguleringsbestemmelser, kommuneplaner, arealplaner og annen planinformasjon kan sees på Askøy Kommune sine hjemmesider: www.askoy.kommune.no eller ved henvendelse til megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Landlig og attraktiv beliggenhet i et nyere og barnevennlig boligfelt i Askehavn på Askøy. Gode solforhold og pen utsikt over nærområdet. Gangavstand fra eiendommen til dagligvare butikk, bussholdeplass, barnehage, skole, idrettsanlegg og til sjøen.

Kleppestø ligger ca 17 minuttter unna med bil, her har du blant annet Kleppestø senter med de fleste servicetilbud og fasiliteter. Fra Kleppestø er det kun 10-15 min. kjøring til Bergen sentrum, i tillegg til hyppige båtavganger fra Kleppestø kai med en reisetid på kun 10 minutter til Nøstet i Bergen. Det er også gode bussforbindelser fra Kleppestø.

For de turglade kan Askøy tilby en rekke tur- og fritidsmuligheter for hele familien. Blant annet Lien, Dronningen/Storåsen og Kolbeinsvarden. Sistnevnte ligger i sør og er øyens høyeste punkt, hele 231 moh. Fra toppen kan man nyte panoramautsikt mot bla. Sotra, Bergen Sentrum og Knarvik. Dronningen er en høyde som passer ideelt for mosjonister og barnefamilier med gruslagte veier. For de som liker å trene innendørs kan Kleppestø tilby Stamina treningssenter og Basic Fitness.

I friluftsområdet Kollevåg ligger noen av Norges beste badestrender med hvit skjellsand og grønne gressplener. Av andre badesteder kan også Solnes nevnes med strand, grillmuligheter og brygge. Nord påøyen kan man besøke historiske Herdla, med museum og ruiner av tyske bunkere og skyttergraver.

Se vedlagt nabolagsprofil for mer informasjon om hva området har å by på!
Bebyggelsen
Området består av blandet bebyggelse med eneboliger, tomannsboliger, rekkehus og hybel/annet.
Adkomst
Kjør mot Askøy. Ta til høyre rett etter broen og kjør forbi Kleppestø Senter. Følg veien mot Florvåg, gjennom Erdal og videre mot Ask. Sving av fra Askvegen og inn til høyre på Askehavn. Sving til høyre og deretter første til høyre. Nr. 5B er siste bolig på venstre hånd.

Det vil bli godt skiltet med Kaland og Partners visningsskilt på felles visningsdager.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

Lånevilkår fellesgjeld
det er ikke registrert noe felles lån i sameiet per dags dato.
Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no