• Petter Krantz

  Daglig leder Sentrum / Megler MNEF/ Partner

  45 20 04 00 / pk@kapa.no

 • Benjamin Strømsnes Wigum

  Eiendomsmegler

  48 88 84 00 / bw@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Tiltalende og innholdsrik enebolig. God standard, utleiedel, fantastisk panoramautsikt og strålende solforhold! Garasje.

Morvikbrekkene 17A, 5124 Morvik

Prisantydning

11 950 000,-

Omkostninger totalt

309 992,-

Totalpris inkl. omkostninger

12 259 992,-

Omkostninger

172,-  Pantattest kjøper
585,-  Tingl.gebyr pantedokument
585,-  Tingl.gebyr skjøte
298 750,-  Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 950 000,-)
9 900,-  Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pandedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Boligtype: Enebolig
Eieform: Selveier
Byggeår: 2007
Kommunenr.: 4601
Gårds/Bruksnr.: 185/867
Primærrom: 462 m²
Bruksareal: 466 m²
Bruttoareal: 504 m²
Tomteareal: 989 m²
Antall soverom: 7
Antall baderom: 5
Energimerking:
C
Kommunale avg.: 45 156,-
Ligningsverdi: 2 710 965,-
Dato ligningverdi: 31.12.2017
Takseringsdato: 21.10.2019
Meglers ref.nr.: 5190268

Dette er en komplett salgsoppgave inklusiv alle vedlegg, og inneholder all informasjon.

Morvikbrekkene 17A
5124 Morvik


1. etasje:
Leilighet:
Entré/gang, stue/kjøkken, bad, vaskerom, soverom og lagerrom (innredet som soverom).

Innredet del:
Entré/gang, stue/kjøkken, bad, vaskerom, soverom og sportsbod (innredet som soverom).

2. etasje:
Entré/trapp, gang, stue, kjøkken, bad/toalettrom, bad, vaskerom, tre soverom og walk-in garderobe.

Loftsetasje:
Trapp, stue/kjøkken, bad, to soverom og to kott.
Standard
Velkommen til en innholdsrik enebolig med sentral beliggenhet, moderne standard og flotte sol- og utsiktsforhold. Boligen inneholder en hoveddel som går over to plan, en utleiedel og en innredet del.

Hoveddel:
En lys og trivelig entréønsker deg velkommen. Førsteinntrykket er solid - det er gode kvaliteter og gjennomgående høy standard på overflater og utstyr.

Fra inngangspartiet ledes du naturlig inn mot stuen- store vindusflater gir godt med naturlig lys og skaper en god atmosfære i rommet. Her er det god plass til ønsket spise- og sittegruppe. Ellers skal det skal godt gjøres å ikke legge merke til utgangen til altanen - her får du en 60 kvadratmeters forlengelse av stuen på de fineste dagene, med en fantastisk utsikt mot Bergen sentrum, Askøy, Laksevåg og Eidsvåg.

Kjøkkenet har en tidsriktig innredning med hvite fylling fronter, heltre benkeplate, integrerte hvitevarer og godt med skap- og benkeplass. Et praktisk og sosialt rom som passer like godt til travle frokoster en mandagsmorgen som til lørdagsmiddagen.

I hoveddelens første etasje finner man et hovedbad og gjestebad. Begge rommene er flislagt med granitt på gulv og keramiske fliser på vegger. Rommene inneholder ellers vegghengt toalett, dusj og servant med møblement speil og belysning. Hovedbadet inneholder også badekar.

Vegg i vegg med gjestebadet finner man et lyst og praktisk vaskerom med utslagsvask, opplegg for vaskemaskin/tørketrommel, system for vannbåren varme og sentralstøvsuger.

I første etasje er det tre gode soverom. Rommene er malt i fine, behagelige farger og gir godt med plass til seng, garderobeløsning og annet ønskelig inventar. Hovedsoverommet har eget " walk-in-closet", samt dør inn til hovedbadet.

Loftsetasje:
Tar man trappen opp til loftsetasjen støter man straks på en lys og romslig stue. Her er det god plass og rom for å innrede etter eget ønske og behov. Fra loftstuen er det en åpen løsning mot kjøkkenet.

Kjøkkenet fra 2011 er pent innredet med hvite høyglanspolerte fronter, laminat høyglans benkeplate med nedfelt stål vaskebeslag, ventilator i børstet stål, integrerte hvitevarer som stekeovn, keramisk induksjon platetopp og opplegg for oppvaskmaskin.

Etasjens bad er flislagt med keramiske fliser på gulv og vegger. Rommet inneholder ellers vegghengt toalett, dusj og servant med møblement, speil og belysning.

Loftsetasjen har ellers to meget romslige soverom, to boder og kneloft.

1. etasje (en godkjent utleiedel og en innredet del):
I boligens første etasje finner man en utleiedel og innredet del på henholdsvis 82 og 83 kvadratmeter (obs. det er kun en godkjent utleiedel). Begge har stor stue med åpen kjøkkenløsning, soverom, lagerrom/sportsbod, vaskerom, bad og utgang til terrassedekke med en herlig panoramautsikt mot Bergen, Eidsvåg og Askøy.

I tillegg:
- Utvendig sportsbod på 17 kvadratmeter.
- Garasje på 35 kvadratmeter.
- Varmekabler i oppkjørsel.
Byggeår

2007

Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
Parkering i garasje og på tomt.
Beskaffenhet
Opparbeidet med asfaltert innkjørsel/parkering, murer, terrassedekker, betongdekke, trapper og bed. Varmekabler i vei/oppkjørselen.
Oppvarming
- Elektrisk
- Vedfyring
- Varmepumpe plassert i stue
- Vannbåren gulv varme i alle etasjer
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinner i 1 og 2 etasje
Energimerking
Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Petter Krantz
Eiendomsmegler MNEF
45 20 04 00
pk@kapa.no

Kaland & Partners
Torgallmenningen Eiendomsmegling AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832 Bergen
Salgsoppgavedato

12.03.2020 15:29

Byggemåte
Grunn og Fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av stein/ grov pukk og avrettningslag på fjell.

Grunnmur (TG1):
Grunnmur av betong. Gulv mot grunn av betong, isolert med isopor under finstøp. Utvendig innkledd på gavelvegger (med trekledning). Innvendig påforet med lekter og platekledning.

Drenering (TG1):
Ukjent drenering. Antatt knotteplast (fuktsikring) og drensrør (normal byggeskikk anno 2007).

Veggkonstruksjon og utvendige fasader (TG1):
Bindingsverk av trekonstruksjoner. Isolert konstruksjon. Vindtettet, lektet og kledd med dobbelfalset liggende kledning. Utvendig spotlights i kisten rundt boligen. Bolig malt utvendig i 2016.

Vinduer og dører (TG1):
Vinduer: Isolerglass i trekarmer, utvendig påmonterte sprosser. Velux takvinduer. Innerdører: Formpressede hvite dørblad og glassfelt i dører til stue, samt flere skyvedører. Terrassedører: Skyvedører av trevirke med felt av isolerglass, panelet tredør med felt av isolerglass fra vaskerom. Ytterdører: Formpressede huntonitt dørblad med felt av isolerglass + sidefelt av isolerglass i 1 etg.

Taktekking (TG1):
Saltak. Blindloft øvre del, uten inspeksjonsluke. Konstruksjon av tresperrer, limtredragere og sutak. Isolert konstruksjon. Tekket med lekter og glasserte teglstein. Takoverbygget del bakside bolig 1 etg har integrerte spotlights i himling. Renner og nedløp av plast.

Terrasse, balkonger og utvendige trapper (TG1):
Terrasse på 60 m2 av impregnert trevirke, med rekkverk av glass i front.

Piper og ildsteder (TG1):
Pipe: Isolert stålpipe, inkasset.
Ildsted: Inkasset vedovn med glassdør, plassert i stue.
Oppvarming: Elektrisk og vedfyring. Varmepumpe plassert i stue. Vannbåren gulv varme i alle etg. Balansert ventilasjon med varmegjenvinner i 1 og 2 etg.

Etasjeskillere (TG1):
Etasjeskillere av bjelkelag/ trevirke.

Bad - 2 stk i u-etg. (TG2):
Innredet del. Fra byggeår. Keramiske fliser på gulv/ vegger. Gulv-varme. Avtrekkventil (mekanisk). Inneholder: Vegghengt wc, badekar med dusj, servant med møblement, speil og belysning. Røropplegg for evt dusj.

Leilighet. Fra byggeår. Keramiske fliser på gulv/ vegger. Gulv-varme. Avtrekkventil (mekanisk). Inneholder: Vegghengt wc, badekar med dusj, dusj med glass foldedører, servant med møblement, speil og belysning.

Bad - 1 etg (TG1):
Bad: Fra byggeår. Granitt fliser på gulv og keramiske fliser på vegger. Gulv-varme. Avtrekkventil (mekanisk). Spotlights i himling. Inneholder: Vegghengt wc, dusj med glass foldedører, badekar, dobbel servant med møblement, speil og belysning.
Bad/ wc-rom: Fra byggeår. Granitt fliser på gulv, keramiske fliser på vegger. Gulv-varme. Avtrekkventil (mekanisk).
Inneholder: Vegghengt wc, dusjnisje med glass skyvedør, servant med møblement, speil og belysning.

Bad - 2 etg (TG1):
Fra byggeår. Keramiske fliser på gulv/ vegger. Gulv-varme. Avtrekkventil (mekanisk). Inneholder: Vegghengt wc, dusjkabinett, servant med møblement, speil og belysning. Servant med møbel er fra 2011.

Vaskerom - 2 stk i u-etg. (TG1):
Innredet del: Fra byggeår. Skiferfliser på gulv, tapet på vegger. Gulv-varme. Avtrekkventil (mekanisk). Inneholder: 200 L bereder, vegghengt wc og utslagvask og røropplegg/ sluk for vaskemaskin. Sentral/ skap med rør i rør system og sentralstøvsuger.

Leilighet.
Fra byggeår. Skiferfliser på gulv, tapet på vegger. Gulv-varme. Avtrekkventil (mekanisk). Inneholder: 200 L bereder, vegghengt wc, utslagvask og røropplegg og sluk for vaskemaskin. Sentral/ skap med rør i rør system og sentralstøvsuger.

Vaskerom - 1 etg. (TG1):
Fra byggeår. Skifer fliser på gulv, malt platekledning på vegger. Gulv-varme. Avtrekkventil (mekanisk). Inneholder: Dobbelmantret bereder 100 + 200 L (for vannbåren gulv varme og forbruksvann), varmepumpe (type vann/ vann fra borehull), utslagvask, røropplegg/ sluk for vaskemaskin, sentral/skap for rør i rør system (forbruksvann) og for gulv varme og sentralstøvsuger. Utgang til hage fra vaskerom.

Kjøkken - 2 stk i u-etg. (TG1):
Innredet del: Ikea innredning, fra byggeår. Hvite fylling fronter, noen overskap med glassfronter. Laminat benkeplate med nedfelt stål vaskebeslag. Ventilator i børstet stål med glassplate.
Integrerte hvitevarer: stekeovn, micro, keramisk platetopp, oppvaskmaskin, kjøleskap og frys.

Leilighet:
Ikea innredning, fra byggeår. Hvite fylling fronter, noen overskap med glassfronter. Laminat benkeplate med nedfelt stål vaskebeslag. Ventilator i børstet stål med glassplate. Røropplegg for oppvaskmaskin (maskin følger med). Integrerte hvitevarer: stekeovn, micro, keramisk, platetopp, kjøleskap og frys.

Kjøkken - 1 etg og 2 etg.:
1 etg.: Ikea innredning, fra byggeår. Hvite fylling fronter, noen overskap med glassfronter. Granitt benkeplate med nedfelt stål vaskebeslag. Ventilator i børstet stål med glassplate.
Kjøleskap/ fryseskap i børstet stål. Integrerte hvitevarer: stekeovn, micro, platetopp med induksjon og oppvaskmaskin.

2 etg.: Ikea innredning fra 2011. Høyglanspolerte fronter. Laminat høyglans benkeplate med nedfelt stål vaskebeslag. Ventilator i børstet stål med glassplate. Oppvaskmaskin og kjøleskap/ fryseskap i børstet stål. Integrerte hvitevarer: stekeovn og platetopp med induksjon.

Innvendige overflater (TG1):
U-etg, innredet del: Gulv: Skifer fliser i entre/ gang, 2 stavs merbau parkett resterende. Vegger: Tapet, malte overflater og malt huntonitt panel. Himling: Huntonitt hvite takplater. Listverk: Listverk: Malt listverk, karmer og vindusbrett. Normal brukslitasje.

U-etg, leilighet: Gulv: Skifer fliser i entre/ gang, 2 stavs merbau parkett resterende. Vegger: Tapet, malte overflater og malt huntonitt panel. Himling: Huntonitt hvite takplater. Listverk: Listverk: Malt listverk, karmer og vindusbrett. Normal brukslitasje.

1 etg: Skifer fliser i entre/ hall. Merbau skipsgulv 1 stk soverom, 3 stavs merbau parkett resterende. Vegger: Tapet/ malte overflater og malt huntonitt panel. Himling: Huntonitt hvite takplater. Spotlights i de fleste rom. Listverk: Malt listverk, karmer og vindusbrett.

2 etg: Gulv: 2 stavs merbau parkett. Vegger: Malt huntonitt panel. Himling: Huntonitt hvite takplater. Listverk: Malt listverk, karmer og vindusbrett.

Innvendige trapper (TG1):
Trapp med malte vanger og merbau trinn.

VVS:
Vannforsyningsrør av plast type rør i rør system. Avløpsledninger og sluk av plast. 300 L bereder plassert på vaskerom 1 etg og 200 L bereder (2 stk) plassert på vaskerommene i u-etg.

Elektrisk anlegg:
Sikringsskapet er plassert i hall for 1 etg og i entre u-etg for leilighet og innredet del. Skapene inneholder automatsikringer og jordfeilbryter.

Diverse utstyr:
Seriekoblet brannvarslingsanlegg i hele boligen. Skyvedør med speilfronter på 1 stk soverom 1 etg.

Garasje (TG2):
Garasje (35 m2) med redskapsbod (17 m2) og terrassedekke med skifer over, bygget i 2007. Betong gulv, grunnmur og dekke. Dekke er isolert med styrofoam underside. Grunnmur er kledd med skifer utvendig. Aluminium garasjeport med elektrisk/ fjernstyrt åpner (kun provisorisk strøm via skjøteledning, ikke innlagt permanent strøm).
Diverse
Det har tidligere vært søkt om bruksendring av innredet del i kjeller - hvor det 14.11.17 ble gitt en ferdigattest. Etter klage på ferdigattesten, ble denne trukket tilbake. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Deler av veien opp til boligen går over naboens tomt. Veien ble etablert da huset ble bygget i 2007 (se vedlagt basiskart). Det er en pågående uenighet vedrørende dette, samt veiens tilstand. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Dagens romløsning stemmer ikke overens med originale byggetegninger.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Brann/feievesen leveres av ekstern leverandør.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Boligen ligger i et område regulert til bebyggelse og anlegg.

Planinformasjon finner du vedlagt i salgsoppgave.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Morvikbrekkene 17A har en høy og fri beliggenhet med strålende solforhold og en fantastisk utsikt over Byfjorden, Askøy og Løvstakken. Her bor man sentralt, i etablerte omgivelser men samtidig tett på flotte naturopplevelser.

Storhandelen tar man på REMA 1000 Morvik (700 meter unna). Her finner man også Morvik legekontor, Morvik Tannlegesenter og Morvik frisør.

Skulle man behøve noe utover det daglige er det kjekt at ogsåÅsane Storsenter, Horisont, Gullgruven og IKEA ligger kort kjørevei unna. Her finner man et bredt utvalg av ulike butikker, caféer og servicetilbud.

Med bil er det kort og effektiv reisevei til Bergen sentrum (ca. 15 min), og nærmeste busstopp finner man 400 meter fra ytterdøren.

Fra boligen er det kort vei til varierte tur- og terrengløyper i alle tenkelige vanskelighetsgrader. Med Geitanuken, Hjortlandsfjellet, og Veten i nærheten byr nærområdet på noe for enhver smak.

På de fineste dagene, og når være tillater det anbefales en spaser- eller sykkeltur mot Morviksanden, Toppesanden eller Grønskjæret på Tertnes som alle byr på flotte bademuligheter og sommeraktiviteter.

I området er det tallrike muligheter for lagidrett og andre aktivitet med veletablerte fotball-, golf- håndball-, turn-, svømme- og friidrettsmiljøer. Ellers er det verdt å nevne at SATS Åsane befinner seg en kort kjøretur unna.

Skole- og barnehagetilbud i nærområdet er bra. Tertnes skole (1-7 kl.) er den nærmeste barneskolen, og det er flere barnehager i nærområdet med blant annet Haukedalsmyra barnehage, Morvikbotn barnehage og Kidsa Haukedalen.

Her er det det meste tilrettelagt for å kunne bo godt i fine omgivelser, og i et hyggelig nabolag. Nærhet og tilgang til alt man måtte behøve vil gjøre hverdagen litt mer praktisk!

Se vedlagt nabolagsprofil i salgsoppgaven for nærmere informasjon om nærområdet.
Bebyggelsen
Nærområdet består hovedsakelig av tilsvarende bebyggelse.
Adkomst
Fra Åsane Senter følg Hesthaugvegen forbi Viddalen. Følg veien rett frem forbi avkjøring til Tertnes, og ta deretter inn til høyre.

Det vil bli godt skiltet med Kaland & Partners visningsskilt ved fellesvisninger.

Prisantydning

11 950 000,-

Prisantydning inkludert omkostninger

12 259 992,-

Total kjøpesum

12 259 992,-

Ligningsverdi

2 710 965,-

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no

Ingen vedlegg