• Petter Krantz

  Daglig leder Sentrum / Megler MNEF/ Partner

  45 20 04 00 / pk@kapa.no

 • Miriam Brekke

  Eiendomsmegler

  48 88 84 05 / mb@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

NY PRIS – Flott og innholdsrik enebolig over 3 plan med 2 garasjer på tilsammen 84m² – Gode solforhold på eiendommen

Fanahammeren 81B, 5244 Fana

SOLGT

Fanahammeren 81B
5244 Fana


Enebolig over 3 plan. Bygget i 1987.
1 etg inneholder: Entre, gang/trapp, 2 soverom, bad, vaskerom og 3 boder.
2 etg inneholder: Trapp/stue, kjøkken, bad og soverom. Utgang til altan/terrassedekke på 60 m2 hvorav 20 m2 er overbygget/vinterhage.
3 etg inneholder: Trapp/gang og 2 soverom. Utgang til altan på 6,5 m2 med utgang fra 1 soverom.

Tomten er på 1 486,5 m2 opparbeidet med asfaltert innkjørsel, gruset parkering og murer.
Frittliggende redskapsbod på 14 m2.
Parkering i integrert garasje, frittliggende garasje og på tomt.
Eiendommen har en attraktiv beliggenhet i et veletablert boligområde på Fanahammeren i Fana.
Standard
Kaland & Partners ved Petter Krantz kan med stolthet presentere Fanahammeren 81B. Tiltalende enebolig på 3 plan med gjennomgående romslig planløsning. Solrik beliggenhet og flott utsikt over omkringliggende områder. En stor terrasse på hele 60 m2, hvorav 20 m2 av terrassen består av er en koselig overbygd vinterhage. I byggets øverste etasje har du også en flott og lun altan på 6,5 m2.

Stor og pent opparbeidet tomt på over 1,4 mål. Tomten er opparbeidet med asfaltert innkjørsel, gruset parkering, murer, hage og plommetre. Rikelig med parkeringsmuligheter i to store garasjer på 42 m2, med plass til 3 biler. En garasje er frittliggende og den andre er integrert i boligen. Det er også plass til flere biler på tomten.

Boligens kvaliteter kan beskrives på følgende måte:

1. Etasje
Det første som møter deg er en innbydende og romslig entré/gang, samt boligens trapperom. Meget god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Varmekabler i entre, gang, soverom, bad og vaskerom 1 etasje og bad 2 etasje. Videre tilkomst fra entréem/gangen/trapperommet til 2 soverom, bad, vaskerom og 3 boder

Bad innredet med wc, dusjhjørne, servant med møblement, speil og belysning. Overflatene består av keramiske fliser på gulv med varmekabler. Keramiske fliser på vegger i dusjsone og malt panel/malt strie på resterende vegger. Ventilasjon via elektrisk avtrekkventil.

Totalt 4 soverom og 1 innredet soverom i boligen. To av soverommene er i 1. etasje og de er på soverom 9 m2 og soverom 10,9 m2. God plass i alle soverommene til seng, skap/kommode eller andre alternative innredningsløsninger.

Stort og praktisk vaskerom innredet med 200 L bereder (fra 1994), utslagsvask og røropplegg/sluk for vaskemaskin. Keramiske fliser på gulv med varmekabler og malt platekledning/malt betong på vegger. Ventilasjon via lufteventil.

Gjennomgående god lagringsplassi 3 innvendige boder i 1. etasje. Bodene er på 13 m2, 3 m2 og 2 m2. I tillegg har du god lagringsplass i de to garasjene, samt i tilhørende frittliggende redskapsbod på 14 m2.

2. Etasje
Direkte tilkomst til stuen fra trappen. Videre tilkomst til kjøkken, bad og soverom.

Innbydende og romslig stue med lyse og trivelige overflater mot 1 stavs skipsgulv fra 2010 på gulvet. Meget god plass til ulike møblerings- og innredningsløsninger. I hjertet av stuen er det en ny vedovn med glassfront som varmer godt på kaldere dager. Belysning fra integrerte spotlights i himling. Spotlightsene er fra 2019. Mange store vindusflater gir innslipp til mye naturlig lysinnslipp. Lysinnslipp kombinert med lyse overflater skap en luftig atmosfære i rommet. Utgang fra stuen og flere andre rom i etasjen til en den store terrassen som omkransenser store deler boligen og til vinterhagen

Trivelig kjøkken med malte fylling fronter, malt heltre benkeplate med stål vaskebeslag, røropplegg for oppvaskmaskin og integrerte hvitevarer, herunder stekeovn, keramisk, platetopp, ventilator, kjøleskap og fryseskap. 2 kombi kjøleskap på kjøkken fra IKEA fra 2015. Malte overflater på vegger/ himling mot slitesterk Pergo laminat på gulvet.

Stort og flott bad innredet med Wc, dusjkabinett, servant med møblement, speil og belysning. Overflatene består av keramiske fliser på gulv/vegger. Ny himling og nye taklister. Oppvarming via varmekabler i gulv og ventilasjon via elektrisk avtrekkventil.

Soverommet i etasjen er på 12,50 m2. Alle soverommene i boligen har lyse og tiltalende overflater. Stor sett hvite flater, ellers er ett grått og et soverom har en stilig mørk kontrastvegg.

Loftsetasje
Videre opp trappen kommer du til boligens øverste etasje. Det første som møter deg her er en romslig gang på 12,8 m2.

Videre tilkomst til et soverom og et innredet soverom på 13 m2 og 11,6 m2. Gangen og soverommene kan innredes og brukes etter behov. Ikke behov for alle soverommene, kan det alternitivt innredes og brukes som kontor eller en tv-stue? Fra det ene soverommet er det brannstige og fra det andre soverommet er det utgang til en altan. Altanen er på 6,5 m2.

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Byggeår

1987

Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
Parkering i integrert garasje, frittliggende garasje og på tomt.
Arealbeskrivelse

1.etg: Entre, gang/trapp, 2 soverom, bad og vaskerom. 2.etg: Trapp/stue, kjøkken, bad og soverom. Loft: Trapp/gang, 1 soverom og 1 innredet soverom.

Beskaffenhet
Opparbeidet med asfaltert innkjørsel, gruset parkering, murer, plen og hekk.
Oppvarming
Elektrisk og vedfyring.
Varmekabler i entre, gang, soverom, bad og vaskerom 1 etg og bad 2 etg.
Vedovn plassert i gang 1 etg. og ny vedovn med glassfront plassert i stue.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Petter Krantz
Eiendomsmegler MNEF
45 20 04 00
pk@kapa.no

Kaland & Partners
Torgallmenningen Eiendomsmegling AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832 Bergen
Salgsoppgavedato

04.04.2020 11:09

Byggemåte
Fundamentert på antatt masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Grunnmur av betong. Antatt selvdrenerende masser av sprengstein.

Yttervegger av isolert bindingsverk/ trekonstruksjoner. Vindtettet, lektet og kledd med enkelfalset liggende kledning i malt utførelse. Hovedsaklig bra stander tatt alder i betraktning.

Altan/ terrassedekke på 60 m2 av trevirke, malt rekkverk. 20 m2 er takoverbygget/ vinterhage. Altan på 6,5 m2 av trevirke, malt rekkverk.

Vinduer: Isolerglass i trekarmer.
Terrassedører: Panelede tredører med felt av isolerglass. Skyvedør med isolerglass (fra 2015), aluminium skyvedør med isolerglass (fra 2006).
Innerdører: Formpresset hvite dørblad, malt fylling dørblad. Formpresset huntonitt dørblad (nyere).
Ytterdør: Formpresset huntonitt dørblad med felt av isolerglass.
Dører/ vinduer fra byggeår.

Innvendige overflater:
1 etg:
Gulv: Keramiske fliser i entre, laminat på resterende.
Varmekabler i entre, gang og soverom.
Vegger: Malt panel, malt platekledning.
Himling: Huntonitt hvite takplater.
Anmerkninger:

2 etg.
Gulv: 1 stavs skipsgulv (fra 2010) i stue, ny 3 stavs eik parkett på kjøkken, bjørk parkett på soverom.
Vegger: Malt platekledning, malt strie, malt panel, malt huntonitt panel.
Himling: Malt panel, huntonitt hvite takplater. Spotlights i stue.
Listverk: Malt listverk, karmer og vindusbrett.

Loft.
Gulv: Linoleum belegg.
Vegger: Malt strie, malt panel.
Himling: Malt panel.
Listverk: Malt listverk, karmer og vindusbrett.
Normal brukslitasje.

Etasjeskillere av bjelkelag/trevirke. Innvendig trapp med malte vanger og rekkverk, parkett i trinn. Åpne opptrinn.

Saltak. Konstruksjon av tresperrer og sutakplater, tekket med lekter og betong takstein. Renner og nedløp av plast. Murt/ pusset element pipe. Feieluke i kjeller-rom.

Garasje, bygget i 2007:
Betong gulv og grunnmur.
Uisolert bindingsverk med liggende dobbelfalset kledning.
Saltak tekket med betong takstein, renner og nedløp av metall.
Aluminium garasjeport med elektrisk/ fjernstyrt åpner.
Areal: 42 m2

Garasje nr 2:
Betong gulv og yttervegg.
Del av bindingsverk med terrassedekke over.
Aluminium garasjeport med elektrisk/ fjernstyrt åpner.
Asfalt direkte mot kledning utvendig, sannsynligvis derfor fukt innvendig vegg.
Areal: 42 m2

For nærmere informasjon se vedlagt tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av eiendommen.
Diverse
Eiendommen er en del av Fanahammeren Velforening som koster kr. 200 per år. som dekker vedlikehold av enkelte gangveier og diverse annet etter behov. Velforeningen er frivillig.

Det gjøres spesielt oppmerksom på loftsetasje er innredet og brukt som 2 soverom. Disse rommene er forøvrig angitt som uinnredet loft på byggetegningene, og det er ikke søkt bruksendringen eller godkjent. Det er den faktiske bruken av rommet ved salget, som har avgjort om rommet er definert i tilstandsrapporten som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om det er medtatt som P-rom. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.

I følge det tinglyste dokumentet med dokumentnummer 41753 og embete 106 som ble registrert 18.12.1986 forligger følgende tinglyste bestemmelse om vei. Hovedbruket med gnr. 96, bnr. 22 har veirett over parsellen med gnr. 96, bnr. 587.

Det foreligger en søknad om innredning av rom fra 09.03.1995 og et dokument som bekrefter at byggesaksavdelingen ikke har merknader til innredningen datert 04.04.1995. Det forligger ikke bekrivelse av hvilket rom som skal innredes og hva det skal innredes som, men det foreligger stemplet bygningstegning av loftet innredet med en vegg og to dører, datert 09.03.1995. I tegningen står loftet fortsatt benevnet som uinnredet loft.

Det foreligger søknad, tegning og kart fra 2010 på den frittliggende garasje. Samtykke til mindre tiltak med nybygd garasje/carport er datert 30.06.2010. Det foreligger ikke endelig ferdigattest på tiltaket.

Det foreligger ikke dokumentasjon på den frittliggende redskapsboden, men det er diverse tiltak som er fritatt for søknadsplikten, herunder blant annet garasje/uthus, mindre tilbygg, osv. Med forbehold om at bygget er oppført i henhold til gjeldende regler og retningslinjer for tiltak som er unntatt fra søknadsplikten, kan bygget være godkjent.

Det ble utført en skredfarevurdering av eiendommen datert 29.06.2010. I den forbindelse foreligger det en rapport fra Sweco med utdypelse av de geotektniske undersøkelsene som ble gjort. Rapporten er datert 16.06.2010. Det foreligger dokumentasjon på  registrering av utført fjellsikring av diverse arbeid på eiendommen, datert 16.05.2012.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Brann/feievesen leveres av ekstern leverandør.

Eiendomsmegleren er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.

Det tas forbehold om pantefrafall.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Det foreligger ikke reguleringsplan/-er på grunnen.

Kommuneplan
Planid: 65270000
Plannavn: BERGEN. KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 - 2030
Arealformål: Bebyggelse og anlegg
Hensynssoner: Kulturmiljø, herunder Fana-Stend og historiske veifar, og vei støy - gul sone.

Det foreligger godkjente arealplaner og tiltak i avstand nærmere enn 100 m fra eiendommens yttergrenser.

Reguleringsbestemmelser, kommuneplaner, arealplaner og annen planinformasjon kan sees på Bergen Kommune sine hjemmesider: www.bergen.kommune.no eller det kan sees hos eller tilsendes på mail ved forespørsel til megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Eiendommen ligger i et populært og veletablert boligområde på Fanahammeren i Fana. Her har du gode solforhold og kort vei til sjøkanten, Fanafjorden. Rolig og tilbaketrukket område som passer for store og små. Fra boligen er det gangavstand til dagligvare butikk (Coop Extra) og bussholdeplass.

Ca. 5-10 min. spasertur mot Krokeide til Friluften, en nydelig badeplass. Ellers en kort kjøretur unna til i Melkeviken (Fanafjorden), en badeplass barna kommer til å ha stor glede av. Her har du også båt- og fiksemuligheter. Like ved Melkeviken ligger også Stavollen Idrettspark med to store fotballbaner, Bjarghallen og skytebane. I nærheten vil du også finne Bergen Golfsenter Drivingrange, Fana stadion, samt flotte turstier ved blant annet Fanafjellet og Hordnesskogen.

Gangavstand til Fana barnehage og Kirkevoll barne-/ ungdomsskole (1-10 klasse).

Ca. 5 minutters biltur til Lagunen Storsenter med stort utvalg butikker, servicetilbud og fasiliteter. Her har du godt med parkeringsmuligheter, samt et meget godt tilbud av kollektivtransport med både buss og bybane.

Ca. 10 minutters kjøring til noen av Bergens største arbeidsplasser på Sandsli, Kokstad og Flesland. Bergen sentrum ligger ca. 20 minutter unna og har alt av severdigheter og fasiliteter. I andre retningen er det ca. 15 min med bil til Bergen Lufthavn Flesland.

Se vedlagt nabolagsprofil for mer informasjon om hva området har å by på!
Bebyggelsen
Området er hovedsakelig bebygd med tilsvarende bebyggelse.
Adkomst
Fra Bergen sentrum: Kjør sørover retning lagunen. I andre rundkjøring ved Lagunen Storsenter tar du 2. avkjørsel til høyre og deretter første til høyre i kommende rundkjøring. Følg veien rett fram forbi Stend Jordbruksskole og ta deretter første avkjørsel til høyre og inn på Fanahammeren. Følg veien til du får nr, 81 B på venstre hånd, og sving inn til venstre for å parkere på eiendommen.

Det vil bli godt skiltet med Kaland og Partners visningsskilt på felles visningsdager.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no