• Tommy Kaland

  Partner / Megler MNEF

  92 80 64 87 / tk@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Unikt beliggende leilighet med stor solrik terrasse og nydelig utsikt over Byfjorden – Meget gode kvaliteter

Edvardsens gate 6, 5034 Bergen

SOLGT

Edvardsens gate 6
5034 Bergen


Velkommen til Edvardsens gate 6! Leiligheten går over 2 etasjer i byggets 2.etasje og loft. Den inneholder:

2.etasje:
Entre/gang, trapp, garderoberom, soverom, bad og stue/kjøkken. Utgang til terrasse på 18 m2 fra stue.

Loft:
Trapp, innredet rom, soverom og bad/vaskerom. Gulvflaten er ca. 5 m2 større.

I tillegg har boligen boder og vaskerom på fellesarealer i u-etasje.
Standard
Kaland & Partners ved Tommy Kaland kan med stolthet presentere Edvardsens gate 6. En helt unikt beliggende leilighet med nydelig utsikt over Byfjorden og innseilingen til Bergen. Utsikten er like formidabel fra stuen, spisestuen og soverommet som fra den store solrike terrassen. Ja, man kan faktisk nyte utsikten mens man lager mat på det flotte kjøkkenet. Leiligheten er komplett med eksklusive og kostbare kvaliteter og en In-suite løsning i øverste etasje.

Leiligheten er lekkert oppusset i 2015 med eksklusive og kostbare kvaliteter. Det ble gjort en grundig jobb og selger har stortrivdes i leiligheten.

Boligen er hovedsaklig innredet med oljet 1-stavs parkett i eik på gulv i 1.etasje og tepper i 2. etasje. Hovedsaklig malte overflater på vegger og teglmur i deler av stue.

2.etasje:
Stue med god plass til sofagruppe og spisebord, innfelt plass til tv i vegg. Flere vinduer som gir godt, naturlig lys og flott utsikt. Varmekabler i gulv. Videre er det utgang til terrasse på 18 m2 fra stue med Møre Royal terrassebord. Terrasse er nybygd i 2016.

Åpen kjøkkenløsning fra stue. Kjøkkeninnredning fra Kvik med XXL-innredning og god arbeidsplass. Slette fronter og benkeplate i granitt. Integrerte hvitevarer som stekeovn, micro-/kombiovn, induksjonsplatetopp, ventilator, oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap. Kjøkkenbatteri med kokende vann funksjon. Varmekabler i gulv.

Soverom med walk-in garderobeløsning med skyvedør. Tv-uttak og USB kontakter ved seng.

Helfliset bad som inneholder vegghengt wc, takdusj med glass nisjedør og baderomsinnredning med helstøpt servant og overhengende speil med belysning. Elektrisk avtrekkventil. Spotlights (LED) i tak. Varmekabler i gulv.

Praktisk garderoberom i forbindelse med entre/gang med god plass til ytterklær og sko.

Entre/gang.

Loft:
Romslig hovedsoverom med flott utsikt mot Byfjorden og Askøy. Plassbygde garderobeløsninger med bodareal i bakkant. Tv-uttak og USB kontakter ved seng.

Innredet rom som i dag er innredet til barnerom.

Bad/vaskerom med fliser på gulv og 3 av veggene, tapet på den siste veggen. Det inneholder vegghengt wc, takdusj, nisje til Shampo og dusjdør i glass, opplegg for vaskemaskin, plassbygde hyller og skap innebygd i vegg bak speil. Fritthengende helstøpt servant med Vola blandebatteri. Elektrisk avtrekkventil. Spotlights (LED) i tak. Varmekabler i gulv.

Varmtvannstanken er plassert i u-etasje.

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Byggeår

1901

Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
Parkering i offentlig gate ettergjeldene bestemmelser.
Arealbeskrivelse

2.etasje: Entre/gang, trapp, omkledningsrom, soverom, bad og stue/kjøkken. Loft: Trapp, innredet rom, soverom og bad/vaskerom.

Beskaffenhet
Felles tomt for sameiet. Tomten er hovedsaklig bebygget, men har en uteplass mot vest med utgang via u-etasje.
Oppvarming
Elektrisk.

Varmekabler i gulv på begge bad og i stue/kjøkken.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket . Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Megler har informert selger om selgers plikt til å energimerke boligen, men det foreligger per dato ingen energiattest.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Tommy Kaland
Partner/Eiendomsmegler MNEF
92 80 64 87
tk@kapa.no

Kaland & Partners
Torgallmenningen Eiendomsmegling AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832 Bergen
Salgsoppgavedato

23.01.2020 11:11

Byggemåte
Grunnmur av gråstein, pusset overflate. Yttervegg av dobbel tegl med luftesjikt i front.
Pusset og overflate behandlet fasade, malt i 2015. Yttervegg av reisverk mot Edvardsens gate. Kledd med liggende dobbelfalset kledning. Valmtak. Konstruksjon av tresperrer tekket med sutakbord, lekter og glasserte teglstein. Flat tak konstruksjon over del av stue tekket med asfaltpapp.

For nærmere informasjon se vedlagt tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av eiendommen.
Diverse
Selger opplyser at det er svært godt samhold i gaten. Gaten har egen privat Facebook gruppe hvor små og store inviteres til sommerfest og juletregang i gaten.

Kjøper forutsettes å være innforstått med at fellesgjeld og felleskostnader i sameiet kan variere over tid, og at den kan reduseres eller øke som følge av beslutninger i sameiets styre eller på generalforsamlingen.

Det tas forbehold om panthavers salgssamtykke.
Dyrehold
Det er tillatt med dyrehold i boligen.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Reguleringsplaner på grunnen
Planid: 5380000
Plannavn: Bergenhus. Stølen/Ladegården/Roghaugen

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom
Planid: 5380107
Plannavn: Bergenhus. Stølen-Ladegården-Roghaugen, Ladegårdsgaten 39B-58

Planid: 5380103
Plannavn: Bergenhus. Stølen-Ladegården-Roghaugen, Ladegårdsgaten 32

Kommune(del)plan(er)
Planid: 65270000
Plannavn: ommuneplanens arealdel 2018
Arealformål: 1130 - Sentrumsformål
Hensynssoner angitt hensyn: KpAngittHensynSone H570_2 Ladegården (100%) og KpAngittHensynSone H570_7 Historisk museum (100%)
Hensynssoner faresone: KpFareSone H390_3 Brannsmitte (100%)

Planid: 15750000
Plannavn: Bergehus. KDP Sandviken-Fjellsiden nord
Arealformål: Boligområder (100%) og veiareal (<0,1%)
Restruksjonsområder: Område unntatt fra rettsvirkning (0,4%)

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Bygningsnr.: 139311914-2
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Store sammenb. boligbygg pa. 3 og 4 etg.
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 01.02.2019
Saksnr.: 201815869

Bygningsnr.: 139313739-1
Endring: Påbygg
Bygningstype: Store sammenb. boligbygg pa. 3 og 4 etg.
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 10.03.2017
Saksnr.: 201636127

Bygningsnr.: 300622877
Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 12.05.2017
Saksnr.: 201637922

Reguleringsbestemmelser, kommuneplaner, arealplaner og annen planinformasjon kan sees på Bergen Kommune sine hjemmesider: www.bergen.kommune.no eller det kan sees hos eller tilsendes på mail ved forespørsel til megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Fantastisk beliggende med stor, solrik terrasse og praktfull utsikt utover Bergen sentrum, Byfjorden og videre i retning Askøy. Svært attraktiv eiendom i flotte omgivelser preget av Sandvikens karakteristiske trehusbebyggelse. Stille og rolig gate med svært godt nabomiljø og barn i alle aldre.

Sandviken er et strøk i Bergen i Bergenhus bydel og ligger geografisk sett nord-øst for byens sentrum. Et karakteristisk trekk ved Sandviken nordover til Breiviken er de overveiende innslag av ulike typer småhus, fra de enkle og velholdte toetasjes bygninger i Rosegrenden, Pyttergrenden, Strandens grend med flere, til rekkehus og flotte villastrøk ved foten av Fjellveien.

Sandviken er kjent for sine utallige og nydelige turområder. Med Fjellveien som utgangspunkt finnes der et rikt utvalg gruslagte stier og naturstier oppover Munkebotn, Sandviksfjellet og Fløifjellet. Perfekt for både løpetrening og vanlig søndagstur med store og små. Den mest populære og utfordrende turstien er Stoltzekleiven med sine 800 trappetrinn opp til toppen av Sandviksfjellet. Premien for en hard treningsøkt er den storslåtte utsikten på toppen! Man kan også nyte litt roligere gåturer i Fjellveien og man finner også Skansedammen i boligens direkte nærområde. Skansedammen er nylig opprustet av Bergen kommune, her kan du stå på skøyter om vinteren samtidig som du kan nyte utsikt over verdens vakreste by! Idylliske Meyermarken ligger også rett ved bolig, en flott park i hjerte av Sandviken. Krohnengen ligger også i boligens nærområde, her finner man både en ballbinge samt en hyggelig park. Skansemyren med både trampoline, volleyballbane og løpebane ligger en flott tur unna boligen.

Nærmeste handlesenter er Støletorget med Meny som blant annet har en svært innholdsrik ferskvaredisk. I dette området har man også restauranten Bastant, 7 Eleven, apotek, frisør - med andre ord har man har alt man trenger ett par minutts gange fra leiligheten! Birkebeinersenteret ligger også i kort gangavstand fra boligen. Her finner man dagligvarebutikken Kiwi, parkeringssenter samt treningssenter. Rett ved dette senteret har man Dr Wiesner, en restaurant og skjenkested som tidligere var et av Bergens folkebad. Dr Wiesner har vært i privat eie siden 1988, og skjenkested siden 1982. Dette er et sted proppfullt av historie og sjel som tilbyr god mat og drikke samt quiz og musikk. Dette er en perle i Sandviken!

Det er videre kort vei til Bryggen og Bergen sentrum med alle dens fasiliteter fra boligen. Sentrumskjernen ligger en kort gåtur fra leiligheten, men det er også hyppige bussavganger i boligens nabolag, med både buss nr 10 og 18 rett ved boligen. Det tar videre omtrent 3 minutter å gå til skutevikstorget, hvor det er det gode bussforbindelser inn til Bergens sentrum og mot Åsane. Det går også svært mange busser med hyppige avganger til NHH, ellers en 15-20 min sykkeltur til NHH.

Oppsummert er dette en bolig med en attraktiv og svært sentral beliggenhet med kort vei til de fleste fasiliteter- her vil du bo!
Bebyggelsen
Området er hovedsakelig bebygd med tilsvarende bebyggelse.
Adkomst
Fra Nye Sandviksvei, ta av til høyre ved Sandviken Kirke og følg Ladegårdsgaten til
toppen. Ta til venstre inn Nils Hertzbergs gate og deretter første til høyre inn Edvardsens gate. Boligen ligger som den 3.siste på høyre hånd.

Det vil bli skiltet med Kaland & Partners skilt til annonsert visning.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no

Ingen vedlegg