• Petter Krantz

  Daglig leder Sentrum / Megler MNEF/ Partner

  45 20 04 00 / pk@kapa.no

 • Kristoffer Mjøs

  Daglig leder Åsane / Partner / Fagansvarlig / Eiendomsmegler

  48 88 84 06 / km@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Moderne, nyoppusset tomannsbolig med god standard – innredet u.etg. med egen inngang – stor hage med mye sol og utsikt

Terneveien 13, 5097 Bergen

SOLGT

Terneveien 13
5097 Bergen


Meget flott del av tomannsbolig med attraktiv beliggenhet. Boligen går over to etasjer + innredet underetasje og inneholder følgende:
Underetasje: Stue, kjøkken, sovealkove og bad/vaskerom.
1. etasje: Entré, kjøkken, spisestue og stue.
2. etasje: Gang, bad/vaskerom og tre soverom.
Blindloft med lukeadkomst (ikke målbart areal).
Standard
Kaland & Partners har gleden av å presentere denne flotte og innholdsrike tomannsboligen med attraktiv beliggenhet i Terneveien på Landås. Eiendommen ligger meget flott til med stor uteplass og hage. Vestvendt beliggenhet gir gode solforhold i egen hage. Her har du også flott utsikt mot Bergensdalen og Løvstakken. Boligen ligger tilbaketrukket fra bilvei med gangvei ned til huset (kun ca. 60 meter fra hovedvei). Barnevennlig og rolig område. Boligen er vesentlig oppusset i 2016-2018 og fremstår med god standard på alle overflater og innredning. Det kan blant annet nevnes ny taktekking, ny kledning på store deler av huset, nye vinduer og dører, oppussing av begge bad og kjøkken samt oppussing av alle innvendige overflater.

Boligen går over tre etasje hvor både 1. etasje og underetasje har egne innganger direkte fra hage. Hovedinngang har du i 1. etasje. Her blir du først møtt av entré med plass til yttertøyet. Innenfor entréen kommer du til denne etasjens kjøkken. Pent og romslig kjøkken med moderne innredning. Profilerte grå fronter og laminat benkeplate med stål vaskekum. Fliser på vegg mellom benkeplate og overskap. Kjøkkenet har integrert stekeovn, platetopp, ventilator, oppvaskmaskin og kjøleskap med frys. God løsning med mye benk- og skapplass. Fra kjøkkenet er det åpent videre til spisestuen hvor du har god plass til spisebord. Ellers har du stor åpning inn til dagligstuen. Her blir du møtt av lyse slette overflater og store vindusflater i front av boligen. Dette slipper inn mye dagslys i rommet. Det er sammenhengende 1-stavs laminat i hele etasjen, noe som er med å skape en flott helhet. Utgang videre fra stue til vestvendt altan med flott utsikt og gode solforhold.

Trapp fra kjøkken til boligens 2. etasje. Her kommer du først til en romslig gang med inngang til etasjens tre soverom samt hovedbadet. Både gang og soverommene har laminat på gulv og ellers slette malte overflater. Innbydende soverom med 1-stavs laminat på gulv og slette vegger/tak malt i lyse farger. Ett soverom har fransk balkong.

Pent og moderne bad, oppusset med flotte overflater og møbler. Fliser på gulv og vegger med varmekabler i gulv. Slett malt tak med innfelte led-spotlights. Badet inneholder vegghengt wc, dusj med glass foldedør, dobbel servant med møblement, speil og belysning. Røropplegg for vaskemaskin på badet.

Boligens underetasje er innredet og har egen inngang fra hage. Det er var tidligere trapp fra kjøkkenet i 1. etasje og ned til underetasje, men deler av denne trappen er kappet og platet igjen, slik denne etasjen nå framstår som seperert fra hoveddelen. Det er mulig ååpne opp igjen for montering av trappen, slik man kan tilbakeføre til godkjent løsning og kan eventuelt benytte hele boligen selv. Denne etasjen er innredet med stue, sovealkove (bod), kjøkken, bad og trapp opp til 1. etasje. Underetasjen er p.t. utleid for kr. 8 700,- per måned + strøm (minusmåler). Leieforhold kan om ønskelig/etter avtale overtas av ny eier. Det gjøres oppmerksom på at sovealkove er godkjent som bod. Det er varmekabler i gulv i hele etasjen. Kjøkken har innredning fra 2018 med slette hvite fronter og laminat benkeplate med stål vaskebeslag. 200 liters varmtvannsbereder er plassert i kjøkkenskap.

Bad i underetasjen er oppusset med samme flotte fliser som i 2. etasjer. Mørke fliser på gulv og grå veggfliser. Varmekabler i gulv og spotlights i tak. Badet inneholder vegghengt wc, dusj med glass foldedør, servant med møblement, speil og belysning. Røropplegg for vaskemaskin på badet.

Det henvises for øvrig til vedlagt tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen.

Hjertelig velkommen til visning!
Byggeår

1957

Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
Parkering i offentlig gate etter gjeldende bestemmelser.
Arealbeskrivelse

U.etg: Stue, kjøkken, sovealkove og bad/vaskerom. 1. etg: Entré, kjøkken, spisestue og stue. 2. etg: Gang, bad/vaskerom og tre soverom.

Beskaffenhet
Tomten er pent opparbeidet med terrassedekke, gruslagt inngangsparti og bygningsmasse.
Oppvarming
Elektrisk oppvarming. Varmekabler i gulv på begge bad og i hele underetasjen. Det er pipe i bygget, men ikke montert ildsted.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.


Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Petter Krantz
Eiendomsmegler MNEF
45 20 04 00
pk@kapa.no

Kaland & Partners
Torgallmenningen Eiendomsmegling AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832 Bergen
Salgsoppgavedato

25.01.2020 11:09

Byggemåte
Fundamentert på antatt faste masser av stein/ grov pukk og avrettningslag på fjell. Følgelig blir det ikke satt tilstandsgrad på dette punkt. Grunnmur av betong/ sparestein. Bindingsverk av trekonstruksjoner. Isolert, vindtett, lektet og kledd med enkelfalset liggende kledning. Etasjeskiller av bjelkelag/ trevirke. Saltak. Blindloft med lukeadkomst. Konstruksjon av tresperrer og sutakbord. Tekket med lekter og teglstein. Renner og nedløp av plast. Taktekking fra 2017. Altan av impregnert materiale, malt rekkverk (fra 2016). Se forøvrig vedlagt tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av eiendommen.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.

Reguleringsplan på grunn:
Planid: 10610000
Plannavn:Årstad. Bergensdalens østlige del, Kolstien/Strimmelen
Ikrafttrådt: 23.06.1952
Berøringsgrad: 100 %

Eiendommen er avsatt til boligområde iht. kommunedelplan Låndås med planid 9730000, ikrafttrådt 15.01.1996.
Eiendommen er avsatt til sentrumsformål iht. kommuneplanens arealdel 2019 med planid 65270000, ikrafttrådt: 19.06.2019.

Komplett liste med planinformasjon og planer i nærheten følger vedlagt i prospektet. Kart og bestemmelser kan sees hos megler.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Flott og sentral beliggenhet i et veletablert boligområde på Landås. Boligen ligger sentralt, men tilbaketrukket fra trafikk. Boligen ligger høyt i terreng og har nydelig utsikt over Bergensdalen og Løvstakken! Fra altan i 2. etasje samt stor terrasse kan de gode solforholdene nytes til sene sommerkvelder!

Rolig og barnevennlig område. Boligen ligger i gangvei uten biltrafikk. I området er det flere grøntarealer og lekeplasser. Her har du også turområder med både Tveitevannet, Landåsfjellet, Ulriken, Storetveitmarken og Nattland m.m. I tillegg er det flere idrettsanlegg/fritidstilbud som blant annet Landåshallen med kunstgressbane, Storetveitmarken, Bergenshallen, Turnkassen, Gimlehallen, Brann stadion, Nymarksanlegget og Haukelandshallen i nærområdet. Kort vei har du også til nye Landås skole samt andre skoler som Slettebakken skole, Storetveit skole og Langhaugen skole.

Gangavstand til flere dagligvarebutikker og Landåstorget med restaurant. Kort vei er det også til Sletten shoppingsenter. Her finner du også holdeplass for bybanen. I Nattlandsveien og Landåslien er det busstopp med kort reisetid til blant annet Haukeland og til Bergen sentrum.
Bebyggelsen
Området består hovedsakelig av tilsvarende bebyggelse.
Adkomst
Fra Bergen sentrum kjører man mot Landås forbi Haukeland sykehus. Følg Nattlandsveien til du passerer Landåstorget og ta til venstre like etter Rema 1000. Følg veien ca. 300 meter og du får da Terneveien på høyre hånd. Gangvei fra Landåslien til boligen. Det vil bli skiltet med Kaland & Partners visningsskilt ved annonserte visninger.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no