• Petter Krantz

  Daglig leder Sentrum / Megler MNEF/ Partner

  45 20 04 00 / pk@kapa.no

 • Miriam Brekke

  Eiendomsmegler

  48 88 84 05 / mb@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Innflytningsklar familiebolig bygget i 2019 – Barnevennlig område like ved naturen – Flotte sol- og utsiktsforhold

Nøttveitvegen 143, 5238 Rådal

Prisantydning

6 550 000,-

Omkostninger totalt

27 642,-

Totalpris inkl. omkostninger

6 577 642,-

Omkostninger

172,-  Pantattest kjøper
585,-  Tingl.gebyr pantedokument
585,-  Tingl.gebyr skjøte
19 400,-  Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 776 000,-)
6 900,-  Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pandedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Boligtype: Rekkehus
Eieform: Eierseksjon
Byggeår: 2019
Kommunenr.: 4601
Gårds/Bruksnr.: 88/168
Seksjonsnummer: 19
Seksjonsbrøk: 1/35
Ideell andel: 1/1
Primærrom: 174 m²
Bruksareal: 178 m²
Tomteareal: 11 864 m²
Oppholdsrom: 2
Antall soverom: 4
Antall baderom: 2
Energimerking:
A
Felleskostnader: 1 250,-/mnd
BRL/Sameie: Nøttveit Tunet
Org.nr. BRL/SE: 923175261
Meglers ref.nr.: 5190325

Dette er en komplett salgsoppgave inklusiv alle vedlegg, og inneholder all informasjon.

Nøttveitvegen 143
5238 Rådal
Nøttveit Tunet

Nytt og moderne rekkehus over tre plan bygget i 2019.

1. etasje: Entre/gang, soverom, bad, vaskerom og bod.
2. etasje: Gang, tre soverom, bad og stue/oppholdsrom.
3. etasje: Stue og kjøkken

I 2. etasje er det utgang til en stor uteplass hvor du kan nyte gode solforhold. Her er det en utvendig bod på 5m² med god plass til oppbevaring av sportsutstyr, verktøy o.l.
Fra stuen i 3. etasje er det utgang til en balkong på 13m² hvor det også er trapp ned uteplassen under.

Boligen har to parkeringsplasser i felles garasjeanlegg.
Standard
Velkommen til dette nye og moderne rekkehuset på Nøttveit!

1. etasje:

I det du trer over dørstokken blir en møtt av en lys og romslig gang hvor det er god plass til å sette fra seg sko og henge opp yttertøy. Det er lagt 3-stavs eikeparkett på alle gulvene i hele boligen utenom våtrommene.

Fra gangen og videre innover i etasjen finner du en innvendig bod på 4m² hvor det god plass til oppbevaring. Videre i denne etasjen finner du et vaskerom, bad og et romslig soverom. Vaskerommet har en størrelse på 4m² og har kran og avløpstrakt for vaskemaskin.

Badet i denne etasjen er det største og er på 7m². Badet leveres med membranplate på vegger inkl. fliser samt fliser på gulv, varmekabler, servantmøbel med lagringsplass (60 cm), speil over vasken, vegghengt toalett og dusj-og servantbatteri. Her er det satt inn tre spotter i taket.

I denne etasjen ligger ett av boligens fire soverom. Rommet er av god størrelse og har plass til dobbeltseng og ulike garderobeløsninger.

2. etasje:

Videre opp i 2. etasje ligger de resterende tre soverommene og har en størrelse på 10m², 10m² og 12m². Lyse og romslige soverom hvor alle har plass til seng, ulik møblement og garderobeløsnigner.

Badet i denne etasjen er på 3m² og inneholder servant 50*36cm m/ettgreps servantbatteri, vegghengt toalett samt dusj- og blandebatteri. Det er lagt gips på vegger og fliser i dusjsone, samt varmekabler på gulvet. 2 spotter er montert i taket.

En koselig stue/oppholdsrom på 14m² som passer fint som tv-stue/lekerom. Her er det god plass til sofagruppe og diverse møblement. Herfra er det utgang til en stor og praktisk uteplass hvor du kan nyte fantastiske solforhold. Det er også en utvendig bod på 5m² hvor det er plass til oppbevaring av sportsutstyr, verktøy o.l.

3. etasje:

Denne etasjen blir nok familiens favorittrom og samlingspunkt. En stor åpen stue- kjøkkenløsning på 68m² hvor det er store vindusflater som gir god med lysinnslipp til hele etasjen. Her er det god plass til både spisestue, sofagruppe og ønsket møblement. Kjøkkenet er levert av HTH og har hvite fronter og laminert benkeplate. Kjøkkenet leveres uten hvitevarer, men avtrekksvifte er inkludert. Fra stuen har du utgang til en balkong på 13m² hvor det også er trapp ned til uteplassen under. 

Det er to faste parkeringsplass i felles garasjeanlegg og mulighet for lading av elbil.

Rekkehuset er nyoppført og ubebodd. I tillegg til den gode opplevelsen av å være første beboer i en bolig, er det er mange fordeler med å kjøpe nytt som bl.a.

- Ingen nødvendig oppussing, men det er gode muligheter til å sette sitt eget preg
- Arealeffektive løsninger
- Minimalt med vedlikehold i flere år
- Garanti
- Mer energieffektiv bolig
- Tidsriktig og tidløs standard
- Moderne ventilasjon med varmegjenvinning som gir bedre inneklima
- Innflyttingsklar
Byggeår

2019

Tomt/Eierform

Fellestomt

Parkering
To parkeringsplasser i lukket garasjeanlegg.
Gjesteparkering i garasjeanlegget og utvendig.

En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider i tilknytning til en parkeringsplass som seksjonen disponerer. Kostnader til etablering av ladepunkt, vedlikehold og strøm dekkes av den enkelte sameier.
Arealbeskrivelse

P-rom inkluderer entre/gang, vaskerom, soverom, kjøkken og stue

Beskaffenhet
Eiendommen er pent opparbeidet med asfaltert vei, grus på fellesområder, lekeplass og diverse beplantning.
Oppvarming
Varmekabler på begge badene. Det er ikke satt inn noen elektriske panelovner i boligen.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter A. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Petter Krantz
Eiendomsmegler MNEF
45 20 04 00
pk@kapa.no

Kaland & Partners
Torgallmenningen Eiendomsmegling AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832 Bergen
Salgsoppgavedato

23.04.2020 09:46

Byggemåte
Tomt, grunn- og betongarbeid:
Boligene bygges på sprengte masser som gir god drenering. Huset leveres med isolerte grunn og ringmurselementer. Det blir montert knotteplast der grunnmur er tilfylt. Det legges radonduk i alle boligene.

Yttervegger:
Yttervegger av tre i boligrom består av (utside og inn): Utvendig kledning, utlekting, vindsperre, isolert bindingsverk, dampsperre, isolert utforing og gips. I yttervegger av tre mot bad brukes ikke dampsperre. Yttervegger i sokkel med isolasjonsblokker av EPS, lektes ut, isoleres og kles med gips. Utvendige boder/garasjer er uisolert og uten innvendig kledning.

Takverk:
Takbjelker, isolasjon, vindsperre, lekter for krysslufting, taktro og tekking med asfalt takbelegg eller takfolie. Til himling leveres dampsperre, nedforingslekter og gips. På taket leveres snøsikring hvor dette kreves i henhold til forskriftskrav.

Vinduer og dører:
Vinduer er fabrikkmalt innvendig og utvendig i hvit farge i henhold til fasadetegning. Der fasadetegningene viser sprosser, leveres disse primært utenpåliggende i treverk, fabrikkmalt i samme farge som vinduer.

Ytterdører i treverk fabrikkmalt innvendig og utvendig i hvit farge. Dørblad leveres med sylinderlås og vrider. Balkongdører/terrasseskyvedører leveres i treverk fabrikkmalt innvendig og utvendig i hvit farge og i henhold til fasadetegning.

Balkonger og verandaer:
Balkonger og verandaer av tre med trykkimpregnerte bjelker og trykkimpregnerte terrassebord, uten tekking og underkledning. Rekkverket i trykkimpregnerte materialer i henhold til fasadetegning.
Diverse
Det tas forbehold om panthavers salgssamtykke.

Det gjøres oppmerksom på at bildene i annonsen er tatt i Nøttveitvegen 147. Boligene er like med unntak av at planløsningen er speilvendt i noen av husene.

Utbygger WEBU AS har stilt garanti i samsvar med bustadoppføringslova § 12, denne tiltransporteres kjøper dersom boligen blir solgt innen seks måneder etter ferdigstillelse. Jf Avhendingslova § 2-11.

Pliktig medlemskap i velforening/huseierforeningen som har ansvar for å drifte og vedlikeholde fellesarealer.

Tjenester/produkter som ikke er beskrevet i dette dokumentet leveres ikke, herunde husnummerskilt, hvitevarer, møbler, utvendig hage- og beplantningsarbeid, postkasse og markiser.

Signalleverandør av internett er Canal Digital. Det legges til rette for fiber frem til boligen og kunde kontakter leverandør for tilbud for tv/internett. Det er ingen kollektiv avtale for boligene.

Heksesot har sammensatte årsaker, hvor både bruken av boligen og andre forhold kan spille inn. Boligens FDV dokumentasjon gir mer detaljert informasjon angående dette. God ventilasjon i boligens to første driftsår er et viktig bidrag for å unngå dette.

Ved overtakelse av bolig så vil leverandøren overlevere FDV (forvaltning, drift og vedlikehold) dokumentasjon. Sluttbruker må sette seg inn i denne og etterleve de råd og vedlikeholdsrutiner som der angis. Dette vil øke holdbarheten og forlenge produkters levetid. Reklamasjoner som skyldes manglende vedlikehold eller uriktig bruk, ref. FDV dokumentasjonen, vil normalt bli avvist. Dette gjelder også eventuelle forekomster av heksesot. Uttørking av byggfuktighet gir noe krymp i bygningskroppen. Også trebaserte plateprodukter vil kunne krympe noe, og oppsprekking i plateskjøter og hjørner er en naturlig konsekvens av uttørkingen. Dette må påregnes og er ikke en reklamasjon.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema. Det blir gjennomført en industrivask før overtakelse.
Informasjon om borettslaget

Nøttveit Tunet (org.nr. 923175261)

Offentlige planer/konsesjonsplikt
Boligen ligger i et område regulert til bebyggelse og anlegg.

For eiendommen gjelder følgende planer:

Reguleringsplaner på grunnen:
- FANA. DEL AV GNR 88 BNR 1, 2, 3 MFL., NØTTVEIT BOLIGOMRÅDE, planid: 18060000, berøringsgrad 100%

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
- KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018, planid: 65270000, berøringsgrad 100%

Hensynssoner:
- Naturmiljø - naturtyper, planid: 65270000, berøringsgrad 3,5%

Det foreligger godkjente tiltak i nærheten av eiendommen.
Planopplysninger og -kart kan ses hos megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Velkommen til Nøttveit!

Et nytt familievennlig boligfelt som ligger høyt og tilbaketrukket i et attraktivt og populært område i Fana. Området er tilrettelagt for barn og boligene ligger tett på naturen. Omgivelsene rundt er rolig og barnevennlig hvor det er kort avstand til både barnehager og skoler. Apeltun barnehage og Apeltun skole ligger et par minutter unna med bil, men også innenfor gåavstand.

Dette er et supert område for de som liker å være aktive. En kort kjøretur til Smøråsbanen, Apeltun kunstgressbane og Slåtthaug idrettsanlegg. På sistnevnte finner du blant annet kunstisbane, fotballbane, svømmehall og idrettshall. Det er også mange flotte turområder som bl.a. Smøråsfjellet, Hordnesskogen, Siljustølen og Stendafjellet.

En kort kjøretur på 10 minutter, og du finner Lagunen Storsenter.
Til sammen kan Lagunen nå skilte med over 180 ulike butikkonsepter bestående av hyggelige spisesteder, fabelaktige matbutikker, spennende nisjebutikker og flotte kjedekonsepter. Her finner du et bredt utvalg av ulike butikker som dekker de fleste behov. SATS har nylig åpnet på senteret med over 2000 m² hvor du finner det nyeste og mest moderne innen trening. Det er nylig åpnet et nytt og moderne kinosenter på Lagunen med 9 kinosaler.

Både på Lagunen og Nesttun er det godt kollektivtransporttilbud, med tilknytning til både bybanetrasséen og buss. Bybanen kan ta deg helt til Bergen Sentrum i den ene retningen, og Bergen Lufthavn Flesland i den andre. Fra boligen er det noen få minutters gange til bussholdeplass i Nøttveitvegen, ellers ca. 20 minutters gange til Skjolds bybanestopp. Omtrent 20 minutter med bil til Bergen sentrum.

Se vedlagt nabolagsprofil for mer informasjon om hva området har å by på!
Bebyggelsen
Området består i hovedsak av blandet bebyggelse med eneboliger, tomannsboliger, rekkehus og leiligheter.
Adkomst
Fra Bergen sentrum følger man E39 i retning Stavanger. Ved rundkjøringen på Skjoldskiftet tar man andre avkjørsel inn på Apeltunvegen i retning Smørås. Følg Apeltunvegen og ta til venstre inn på Smøråsvegen ved Apeltun skole. Følg veien videre oppover til Smøråsfjellet. Prosjektet ligger på høyre hånd like før Smøråsfjellet.
Det vil skiltes med Kaland & Partners visningsskilt ved fellesvisninger.

Prisantydning

6 550 000,-

Prisantydning inkludert omkostninger

6 577 642,-

Total kjøpesum

6 577 642,-

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no

Ingen vedlegg