• Tommy Kaland

  Partner / Megler MNEF

  92 80 64 87 / tk@kapa.no

 • Ole Kristvåg Pedersen

  Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig

  48 88 84 80 / okp@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Sjelden mulighet! – Leilighet med fantastisk utsikt – Terrasse på 18kvm – Heis – Garasjeplass – Svømmebasseng – Trimrom

Gamle Kalvedalsvei 12B, 5019 Bergen

SOLGT

Standard
Kaland & Partners ved Tommy Kaland og Ole Kristvåg Pedersen har gleden av å presentere Gamle Kalvedalsvei 12 B. Det er svært sjelden de store leilighetene i GK12 omsettes, og nå er det anledning for å sikre seg endeleiligheten i 4. etasje. Beliggenheten er upåklagelig i et særdeles attraktivt sameie med Fjellveien og flotte tur- og rekreasjonsmuligheter like i nærheten. Leiligheten har en fantastisk utsikt mot Landås, Løvstakken, Bergensdalen, Laksevåg, Store Lungegårdsvann, Bergen sentrum, Askøy og andre omkringliggende områder. Det er sol fra tidlig til sent på stor terrasse, og heisen tar deg til både 5. etg. med rekreasjonsområdet hvor svømmebasseng, badstu og trimrom, felles terrasse er å finne, samt innendørs og lukket parkering i underetasjen.

Leiligheten har behov for oppussing, og kan ved ombygging bli en "perle" av en leilighet. Se vedlagte idéskisser og moodboards for inspirasjon og mulige løsninger tiltenkt leiligheten i salgsoppgaven. 

Endeleiligheten ligger i 4.etasje og innehar følgende kvaliteter:

Entré/ gang og hall med god plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Her er det teppe på gulv og tapet på vegger.

Stor og romslig stue med flere store vindusflater som gir et godt lysinnslipp til rommet og ikke minst viser den spektakulære utsikten. God plass til sofagruppe og spisebord. Her er eikeparkett på gulv og tapet på vegger. Fra stuen er det adkomst den flotte sør-vestvendte terrassen på 18m². Terrassen er belagt med betongheller og rekkverket er blomsterkasse og stålprofiler.

Kjøkkeninnredningen har beisede fyllingsfronter, laminat benkeplate med emaljert stålvask, ventilator, opplegg for oppvaskmaskin og keramiske fliser over benkeplate. Følgende hvitevarer er integrert: Stekeovn, keramisk platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap.

Det er to helflisede bad med varmekabler i gulv og avtrekksventil. Badene inneholder: Wc, bidet, dusjhjørne, dusj, servant med møblement/speil og belysning. Praktisk med eget vaskerom. Vaskerommet har keramiske fliser på gulv, malt strie på vegger og avtrekksventil. Her er utslagsvask i benkeskap, innredning / sluk for vaskemaskin.

To romslige soverom med plass til dobbeltseng. God plass til oppbevaring i garderobeskap. Fra soverom er det utgang til terrasse gjennom stor skyvedør. Eik parkett på gulv og tapet på vegger. Her er nydelig utsikt å våkne  opp til.

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Innhold
Unik og sjelden mulighet til å skaffe seg en stor endeleilighet i et svært attraktivt sameie på Kalfaret med en fantastisk utsikt over Bergen by. Endeleiligheten ligger i 4.etg og inneholder: Entre/gang på 13,50m², hall 22,10m², bad 3,40m², bad 6,90m², gang 6,30m², vaskerom 6,70m², soverom 10,60m², soverom 14,50m², kjøkken 9,20m² og stue 48,50m² med utgang til en sør-vestvendt terrasse på 18 m² som er belagt med betongheller.
En tilhørende bod i underetasjen på 10m² merket med nr. 36, og egen fast garasjeplass (B=315cm x D=480cm), i felles lukket garasjeanlegg, plass nr. 36.
Sameiet har rekreasjonsavdeling med svømmebasseng, badstue, treningsrom og stor felles takterrasse på 40m².
Ansvarlig Megler

Tommy Kaland
Partner/Eiendomsmegler MNEF
92 80 64 87
tk@kapa.no

Salgsoppgavedato

05.03.2020 11:12

Arealbeskrivelse

Entre/gang, hall, 2 bad, vaskerom, gang, 2 soverom, kjøkken og stue.

Parkering
Leiligheten har en fast parkeringsplass i lukket garasjeanlegg i underetasjen. Denne er merket nr. 36. Størrelsen er (B=315 cm x D=480 cm).Det er i tillegg mange gjesteparkeringer ute på parkeringsplass, samt noen inne i garasje. Det går heis direkte fra garasjeanlegg til leilighetsplan.
Oppvarming
Det er elektrisk oppvarming i leiligheten med Esswa gulv-varme i flere rom og varmekabler på begge badene.
Tomt/Eierform

Eiet tomt

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Byggemåte
Grunn og fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av stein/grov og avrettingslag på fjell.

Grunnmur:(TG2):
Grunnmur / såle og fundamenter av betong.

Drenering (TG2):
Ukjent drenering.

Veggkonstruksjon og utvendige fasader (TG1):
Oppført i plasstøpte betong konstruksjoner som bærevegger / etasjeskillere og trappehus. Bygningen har heis (1000 kg / 13 personer). Yttervegger av isolert bindingsverk/ trekonstruksjoner. Fasader av murt teglstein, samt partier kledd med fasadeplater.

Vinduer: Isolerglass i trekarmer (fra 1985), utvendig kledd med aluminium.
Terrassedør: Aluminium skyvedør med isolerglass (fra 1985).
Innerdører: Malt fylling dørblad, beiset fylling dørblad.
Entredør: Formpresset huntonitt dørblad i B-30 + 35 DB (brann/ lydkrav) kvalitet.
Dørtelefon. Dører/ vinduer fra byggeår.

Taktekking:
Saltak. Konstruksjon av tresperrer og sutak, tekket med lekter og glasserte teglstein. Renner og nedløp av plast.

Terrasser (TG2):
Altan på 18 m2 av betongdekke, tekket med asfaltpapp eller tilsvarende, videre betongheller. Blomsterkasse av betong.

Etasjeskillere (TG2):
Etasjeskillere av betong med oppforet bjelkelag over.

Bad (TG3):
Fra byggeår. Keramiske fliser på gulv / vegger. Varmekabler i gulv. Avtrekksventil. Inneholder: Wc, dusjhjørne, servant med overhengende speil og belysning.
Anmerkninger: Bom i flere gulvfliser. Sprekk i 1 stk. veggflis. Støpejern sluk med slitasje. Rehabilitering må påregnes.

Bad nr. 2 (TG3):
Fra byggeår. Keramiske fliser på gulv / vegger. Varmekabler i gulv. Avtrekksventil. Inneholder: Wc, bidet, dusjhjørne, dusj, servant med møblement, speil og belysning.
Anmerkninger: Bom i flere gulvfliser. Sprekk i flere gulvfliser. Støpejern sluk med slitasje. Rehabilitering må påregnes.

Vaskerom (TG3):
Fra byggeår.
Keramiske fliser på gulv, malt strie på vegger. Avtrekkventil. Inneholder: 200 L bereder (nyere), husbrannslange, utslagsvask i benkeskap og røropplegg/ sluk for vaskemaskin.
Anmerkninger: Mangler flis under bereder. Bom i noen gulvfliser. Sprekk i 1 stk. gulvflis. Støpejern sluk med slitasje. Rehabilitering må påregnes.

Kjøkken (TG2):
Beiset fylling fronter og laminat benkeplate med emaljert stålvask. Integrerte hvitevarer: Stekeovn, keramisk platetopp, ventilator i hette, kjøleskap og oppvaskmaskin.
Anmerkning: Eldre innredning med brukslitasje. Eik parkett på gulv. Strie / tapet på vegger. Keramiske fliser mellom benk og overskap. Malte overflater i himling.

Innvendige overflater TG(3):
Gulv: Teppe i entre/ gang, eik parkett på resterende.
Esswa gulv-varme i flere rom.
Vegger: Strie, tapet.
Himling: Malt betong, malt platekledning.
Anmerkninger: Stor slitasje på gulv. Fuktskade i parkett ved terrassedør, på kjøkken ved kjøleskap, utenfor badene, samt flere steder. Mulig lekkasje fra en av terrassedørene. Spor etter fuktskade i tak på 1 stk. soverom.

VVS:
Vannforsyningsrør av kobber.
Avløpsledninger og sluk av støpejern.
200 L bereder (nyere) plassert på vaskerom.
VVS anlegg fra byggeår.

Elektrisk anlegg:
Sikringsskap er plassert i gang, og inneholder:
automatsikringer
63 amp hovedsikring
11 stk kurser

Se tilstandsrapport for ytterligere informasjon.
Beskaffenhet
Arealet er felles for sameiet. Pent opparbeidet med asfalterte interne gangveier/ parkeringsplasser, murer, bed og diverse prydbusker / beplantning. Felles svømmebasseng i 5. etg, samt takterrasse på 40 m2 med flott utsikt og gode solfohold. I bakkant av eiendommen går det snarvei til Fjellveien og videre til byfjellene.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Boligen ligger i et område regulert til boligformål.

Reguleringsplan på grunn:
Planid:5410000
Type:30
Plannavn: BERGENHUS. GAMLE KALVEDALSVEIEN 12
Status:3
Ikrafttrådt: 30.05.1984
Berøringsgrad:100,0 %

Reguleringsbestemmelser kan besiktiges hos megler.

Kommuneplan og reguleringsplaner kan sees på Bergen kommune sine hjemmesider: www.bergen.kommune.no eller se evt. reguleringsplan for aktuell eiendom: www.bergenskart.no/braplan.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Dyrehold
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse.
Informasjon om borettslaget

Sameiet Gamle Kalvedalsvei 12 (org.nr. 891103212)

Formaliteter
Eiendomsmegleren er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt å melde fra til Økokrim om ev. mistenkelige transaksjoner.

Navneskilt til sentral ringeklokke og postkasser skal bestilles via vaktmester. Nøkkelleverandør er Certego, bestilles via styret.

Svømmehall og basseng skal benyttes ihht. de enhver tid gjeldende regler. Reglene utarbeides av styret, og fastsettes av sameiermøtet.

Kabel-TV/bredbånd: Kollektiv avtale for kabel-Tv og bredbånd tilknyttet Telenor, (tidligere Canal Digital).

Selger opplyser om at hovedviften til ventilasjonsanlegget er gått i stykker, og at ny er bestilf for utskiftning. Videre opplyser selger om at rekkverk på altanen trenger maling, men at det er sameiet som står for dette. Maling skulle ha vært gjort i høst, men ble utsatt grunnet dårlig vær.

Oppdragsansvarlig gjør særlig oppmerksom på at selger(e) ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg siste 5 år. Selger(e) har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil, skader og mangler ved/på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.
Beliggenhet
Leiligheten har en helt unik beliggenhet og en helt spesiell utsikt på Kalfaret. Dette er et svært attraktivt sameie som ligger rolig og tilbaketrukket i et nabolag som er godt skjermet for byens larm. Her er det et hyggelig bomiljø med noen sosiale arrangement i løpet av året. Samtidig er alt byen med butikker, kafeer, restauranter, bybane, buss og tog innen gangavstand fra leiligheten.

I nærområdet er det flotte turområder i Fjellveien. Her kan man enten spassere opp eller ta Fløibanen til Fløyrestauranten hvor en varm kopp kakao med krem venter. Ellers er Isdalen et flott turområde og kort vei opp til Ulriken gjennom Bjørndalen. En kveldstur over Knatten er også veldig flott i solnedgangen, og helt uten behov for bil.

Er du ekstra sprek kan du følge den koselige spasserveien gjennom en liten park meden dam opp til Fjellveien mot Sandviken og ta Stoltzekleiven opp. Stoltzekleiven går du opp på 15-30 minutter alt etter form. Tar du turen videre mot Fløyen og ned får du en nydelig tur og ikke minst god trening. Fra leiligheten kan du også komme deg opp på Fløyen på under halvtimen, om du er sprek.

I sentrum finner man alt man forventer av en moderne storby; Teateret i Bergen, grønne lunger og parker som Teaterparken og Byparken med musikkpaviljongen, Festplassen og Bryggen / fisketorget. Ellers er det små butikker, store kjøpesentre, studiesteder, caféer, restauranter og utesteder. Små, trange smau med ærverdig og gammel trehusbebyggelse, Gågaten i Marken, Lepramuseet, samt Lille og Store Lungegårdsvann.

Nærmeste bybanestopp er plassert i sentrum, rett ved togstasjonen. Bybanen tar deg effektivt til Kronstad, Nesttun, Lagunen og Flesland blant annet. Busstasjonen og togstasjonen er også plassert like ved.

Kalfaret er et strøk i Bergen i Bergenhus bydel, like sør-øst for byens sentrum, som ble bebygget ved begynnelsen av det 20.århundre. Strøket lå på den tiden i utkanten av byen, og her bygget overklassen sine boliger. Store deler av den opprinnelige bebyggelsen er i dag bevart. Hansa bryggeri holdt opprinnelig til på Kalfaret, men produksjonen ble fra 1980-årene gradvis flyttet til Kokstad. Hansa har opprettet Mikrobryggeri, bryggerimuseum og selskapslokale i deler av de gamle bryggerilokalene. Resten er i dag erstattet av det nyoppførte leilighetsanlegget Hansaparken. Assistentkirkegården, Pleiestiftelsen for spedalske, Bergen byarkiv, Lyststedet Bellevue og deler av Fjellveien ligger også i strøket, som inkluderer hele Fjellsiden sør for Forskjønnelsen. Hovedveiene i strøket er Kalfarveien, Kalvedalsveien, Fjellveien og Ole Irgens vei. Kalfaret omfatter grunnkretsene Starefossen, Kalfarlien, Seiersbjerget, Bellevue, Ole Irgens vei og Nystuen med til sammen 2 447 innbyggere pr. 1. januar 2014 og har et samlet areal på 0,73km². I tillegg ligger deler av grunnkretsen Jernbanen innenfor strøkets grenser.
Bebyggelsen
Området er hovedsaklig bebygd med villa- / eneboliger og noen leilighetskompleks.
Adkomst
Følg Kalvedalsveien fra Bergen Sentrum mot Årstadveien. Ta til venstre ved Gamle Kalvedalsveien og følg veien innover gaten. Gamle Kalvedalsveien 12B ligger på høyre side av denne veien.

Det vil bli godt skiltet med Kaland & Partners visningsskilt på felles visningsdager.

Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no