• Petter Krantz

  Daglig leder Sentrum / Megler MNEF/ Partner

  45 20 04 00 / pk@kapa.no

 • Benjamin Strømsnes Wigum

  Eiendomsmegler

  48 88 84 00 / bw@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Flott 4-roms toppleilighet med maritim beliggenhet. Terrasse (27 m²), altan, sjøutsikt og garasjeplass! IN-ordning.

Tømmervågen 37, 5101 Eidsvågneset

SOLGT

Tømmervågen 37
5101 Eidsvågneset
Tømmervågen brygge brl

Andelsnummer

412

Leiligheten inneholder følgende:
Entré/gang (16,7 m²), stue (34 m²), kjøkken (10 m²), bad (7,8 m²), bad (2,2 m²), vaskerom (3,6 m²), soverom (12,1 m²), soverom (7,8 m²) og soverom (7,8 m²).

I tillegg:
Bod i underetasje.
Standard
En lys og trivelig entréønsker velkommen. Førsteinntrykket er solid - det er fine kvaliteter og gjennomgående høy standard på overflater og utstyr. Innvendige vegger er av malt platekledning og tapet. Den gode følelsen blir videre bekreftet med 3-stavs eikeparketten som går igjen i hele leiligheten.

Fra inngangspartiet ledes man naturlig inn mot stuen - god takhøyde og store vindusflater sikrer godt med naturlig lys, og skaper en god atmosfære i rommet. Det er det god plass til spise- og sittegruppe.

Fra stue er det utgang til terrassen - en 27 kvadratmeters forlengelse av stuen på de fineste dagene. Her kan godvær nytes med en flott utsikt over sjøen!

En delvis åpen løsning mellom stue og kjøkken gir leiligheten et sosialt preg. Kjøkkenet er klassisk innredet med profilerte, hvite, fronter og benkeplate i eik. Følgende hvitevarer er integrert: stekeovn, keramisk platetopp og oppvaskmaskin. Fra kjøkken er det utgang til altan.

Bad (1) måler 7,8 kvadratmeter og er flislagt med keramiske fliser på gulv og vegger. Rommet inneholder toalett, dusj med foldedør og servant med møblement, speil og belysning. Det er varme i gulv. Fra badet er det adkomst til vaskerom.

Bad (2) måler 2,2 kvadratmeter og er flislagt med keramiske fliser på gulv og vegger. Rommet inneholder toalett, dusj og servant med overhengende speil. Det er varme i gulv.

Leiligheten har totalt tre soverom. Disse måler henholdsvis 7,8, 7,8 og 12,1 kvadratmeter. Rommene er romslig og malt i fine farger. Det god plass til seng i ønsket størrelse, garderobeløsning og annet inventar.

Alt i alt er dette en flott og innbydende leilighet. Den er lys, åpen og velholdt. Smakfulle innredningsløsninger, tidløse fargevalg og en god planløsning gjør boligen lett å like, og passende for de fleste!

Med leiligheten følger:
Bod i underetasje.
Byggeår

2007

Bruksareal pr. etasje
Leiligheten går over ett plan, og har et bruksareal på 104 kvadratmeter.

Arealangivelsen er hentet fra vedlagt tilstandsrapport utført 19.06.2020. Megler har ikke kontrollmålt boligen
Tomteareal
12560 m²
Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
1 fast plass i felles garasjeanlegg med elbil-lader
Gjesteparkering
Arealbeskrivelse

Entré/gang, stue, kjøkken, to bad, vaskerom og tre soverom.

Beskaffenhet
Tomten er felles for borettslaget og pent opparbeidet med kaianlegg, diverse gangveier, parker, lekeplass, natursteinsmurer, bed og grøntarealer.
Oppvarming
Elektrisk
Gasspeis
Varmekabler på bad (1)
Varmekabler på bad (2)
Energimerking
Energikarakter D og oppvarmingskarakter RØD.

Fastmonterte varmekilder som var til stede under visning medfølger
Tilstandsrapport utført av
Knut Farestvedt, datert 19.06.2020.
Ansvarlig Megler

Petter Krantz
Eiendomsmegler MNEF
45 20 04 00
pk@kapa.no

Kaland & Partners
Torgallmenningen Eiendomsmegling AS
Marken 19
Pb. 433 - Marken
5832 Bergen
Salgsoppgavedato

21.08.2020 11:17

Byggemåte
Grunn og Fundamenter
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/ grov pukk på fjell.

Grunnmur (TG1):
Grunnmur/ såle og fundamenter av betong. Garasjeanlegg og boder i u-etg. Aktuell leilighet har garasjeplass i dette anlegg.

Drenering
Ukjent drenering

Veggkonstruksjon og utvendige fasader (TG1):
Oppført i plasstøpte betong konstruksjoner som bærevegger/ etasjeskillere og trappehus. Bygningen har heis, 1000 kg/13 pers. Yttervegger av isolert bindingsverk i front. Fasade av murt og slammet tegl, samt partier med stående malt trekledning.

Vinduer og dører (TG1):
Vinduer/ terrassedør: Isolerglass i trekarmer, utvendig kledd med aluminium beslag. Innerdører: Formpresset hvite dørblad. Ytterdør: Slett hutonitt dørblad i B-30 + 35 DB (brann/ lydkrav) kvalitet. Dørtelefon.

Taktekking
Pultak med svak helling. Konstruksjon av tresperrer tekket med sanarfil eller tilsvarende membrantekking. Isolerte konstruksjoner. Renner og nedløp av sink.

Terrasse, balkonger og utvendige trapper (TG1):
Altan på 5 m2 av stålkonstruksjon med terrassebord, rekkverk av glass. Takterrasse på 27 m2 tekket med sanarfil under terrassebord.

Piper og ildsteder (TG1):
Ildsted: Gasspeis type "Heat`n glo" plassert i stue. Gassuttak på altan.
Oppvarming: Elektrisk og gass. Varmekabler på begge badene.

Etasjeskillere (TG1)
Etasjeskiller av betong.

Bad (TG1)
Keramiske fliser på gulv/ vegger. Varmekabler i gulv. Avtrekksventil. Inneholder: Wc, dusj med glass foldedør, servant med møblement, speil og belysning.

Bad - nr 2 (TG1):
Keramiske fliser på gulv/ vegger. Varmekabler i gulv. Avtrekksventil. Spotlights i himling. Inneholder: Wc, dusj og servant med overhengende speil.

Vaskerom (TG1):
Keramiske fliser på gulv. Malt platekledning på vegger. Avtrekkventil. Inneholder: 200 L bereder, røropplegg/ sluk for vaskemaskin og sentral/ skap for rør i rør system. Aggregat for balansert ventilasjon.

Kjøkken (TG1):
Hvite profilerte fronter. Eik benkeplate med nedfelt stål vaskebeslag. Integrerte hvitevarer: stekeovn, keramisk platetopp, ventilator og oppvaskmaskin. 3 stavs eik parkett på gulv. Glass fliser mellom benk og overskap. Malt platekledning på vegger/ tak.

Innvendige overflater (TG1):
Gulv: 3 stavs eik parkett. Vegger: Malt platekledning, tapet. Himling: Malt platekledning. Takhøyde i stue/ kjøkken på ca. 280 cm. Spotlights i entre/ gang. Listverk: Malt listverk, karmer og vindusbrett. Eik gulvlist. Normal brukslitasje.

VVS
Vannforsyningsrør av plast type rør i rør system. Avløpsledninger og sluk av plast. 200 L bereder og sentral/ skap for rør i rør system plassert på vaskerom.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap plassert i gang. Inneholder: automatsikringer, 40 amp hovedsikring og 13 stk kurser.
Grunnarealer
Primærrom: 104 kvadratmeter
Bruksareal: 104 kvadratmeter
Bruttoareal: 114 kvadratmeter
Diverse
Det er pliktig tegning av medlemskap i BOB (kr 800,- per medlem).

I borettslaget er det et fellesrom som kan bookes til for eksempel bursdagsfeiringer, dåp, konfimasjon eller fotballkamper.

Styret har fått fullmakt fra generalforsamlingen til å ta opp et lån på kr 1 000 000,- ved behov.
Tilbehør
Dersom annet ikke fremgår av salgsoppgaven, medfølger kun integrerte hvitevarer.

Følgende medfølger ikke handelen: TV med veggfeste i stue, hyller i stue, lampe på barnerom nærmest stue og skapseksjoner på barnerom.
Dyrehold
For dyrehold i borettslaget skal den enkelte andelshaver søke styret i laget. Andelshaver som søker om dyrehold må selv kontakte beboere i søkers oppgang eller rekke, og disse vil få anledning til å oppgi / sende eventuelle innvendinger til styret innen en nærmere angitt frist.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Formaliteter
Andelseierne eier bygninger og tomt gjennom borettslaget, og tar i fellesskap beslutninger om oppussing, vedlikehold og påkostninger av bygninger og fellesarealer. Borettslagets generalforsamling velger styre og behandler regnskap, budsjett og andre viktige saker som for eksempel bygningenes behov for utbedringer. Utgangspunktet er at kun privatpersoner kan kjøpe og eie en bolig i et borettslag, og det er restriksjoner på utleie. Borettslagsmodellen bygger på brukereierprinsippet, som innebærer at den som eier andelen også er den som skal bo der. Som en følge av dette har borettslagsloven regler om hvem som kan eie andeler i borettslag. Utgangspunktet er at bare fysiske personer kan eie andeler i borettslag. Hver andelseier kan bare eie én andel. Ektefeller, samboere eller andre kan eie en andel sammen, men det forutsetter som et utgangspunkt at alle eierne bor i boligen. Det er noen viktige unntak fra regelen bla. at bare fysiske personer kan eie andeler i borettslag og at andel
Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest, datert 22.10.2007. Tiltakets art: Ombygging/Fasadeendring bolig. Attest kan ses hos megler.
Informasjon om borettslaget

Tømmervågen brygge brl (org.nr. 984027346)

Offentlige planer/konsesjonsplikt
Eiendommen ligger i et område regulert til bebyggelse og annlegg, bruk og vern, sjø, vassdrag og grønnstruktur.

Ytterligere planinformasjon er vedlagt i salgsoppgave.

Konsesjon: Nei.
Odel: Nei.
Mangler
Se selgers egenerklæring som ligger vedlagt og vedlagt tilstandsrapport utført av takstmann Knut Farestvedt. Dokumentene gir en utdypet beskrivelse av boligen.
Utleieadgang
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1. ledd nr. 3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset, og andelseiere i borettslag har uten styrets godkjennelse rett til å leie ut på døgn- og ukesbasis opptil 30 dager i året, (kortidsleie).

Eiendommen har kun en boenhet og ingen utleiedel.
Forretningsfører
BOB BBL
Styregodkjennelse
Ervervet krever godkjenning av borettslagets styre. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.
Informasjon om vedlegg
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger, meglers egne undersøkelser og er ufullstendig uten alle vedlegg (tilstandsrapport og selgers egenerklæring er vedlagt i salgsoppgave).
 
Interessenter oppfordres til å gjøre en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Tømmervågen 37 ligger fint til i attraktive og etablerte omgivelser, men samtidig tett på flott natur. Alle daglige servicetilbud finnes i nærområdet og man får de beste forutsetningene for effektive hverdager og flotte fridager.

Fra leiligheten er det effektiv kjørevei til Bergen sentrum (10 min), og kort vei til nærmeste busstopp (300 m).

Storhandelen tar man på REMA 1000 Eidsvåg (1,8 km) eller Extra Helleveien (2,4 km). Skulle man ha behov for noe utover det daglige ligger Åsane Storsenter, Gullgruven senter og Horisont få minutter unna i bil. Her finner man et bredt utvalg av ulike klesbutikker, apotek, frisør, tannlege, vinmonopol og spisesteder.

Skole- og barnehagetilbudet i nærområdet er bra. Nærmeste barnehage er Kidsa Eidsvåg (600 m) og nærmeste barneskole er Eidsvåg skole (850 m).

For tur- og friluftsglade er beliggenheten midt i blinken med blant annet Øvre Hellen, Langevannet, Munkebotn, Tømmervågen og byfjellene kort vei unna! Ellers ligger Njørd Ro og Kajakklubb (100 m), Eidsvåg Idrettsplass (950 m), døgnåpne Nr1 Fitness Åsane (1,7 km) og Stemmemyren Idrettshall (3 km) også i nærheten.

Se vedlagt nabolagsprofil for ytterligere informasjon.
Bebyggelsen
Nærområdet består hovedsakelig av enebolig- og blokkbebyggelse.
Adkomst
Se vedlagt kart.

Det vil bli skiltet med Kaland & Partners visningsskilt på visningsdagen.

Felleskostnader
Kr 8 074,- per måned.

Inkluderer:
Nedbetaling av gjeld
Internett og bredbånd
Vedlikehold og strøm fellesareal
Eiendomsskatt
Vedlikehold av felles badebrygge
Vedlikehold av uteareal
Kommunale avgifter
Vaktmestertjenester
Utvendig vedlikehold av hus
Dører og vinduer
Utlån av fellesrom
Ansvarsforhold fellesutgifter
Borettslaget er dekket av Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS (BBL Finans). Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene.
Lånevilkår fellesgjeld
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 13551436, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 15.06.2020: 2.02% pa.
Antall terminer til innfrielse: 38
Saldo per 15.06.2020: 62 599 344
Andel av saldo: 700 725
Første termin/første avdrag: 30.06.2014 ( siste termin 31.12.2038 )
Flytende rente

Lånenummer: 12133572021, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 15.06.2020: 1.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 10
Saldo per 15.06.2020: 837 229
Andel av saldo: 13 793
Første termin: 31.12.2018Første avdrag: 30.06.2019 ( siste termin 31.12.2024 )
Lånet i DNB er ikke et IN lån og kan ikke individuelt innfries

Borettslaget har IN ordning - individuell innbetaling av fellesgjeld. Finansleien blir avregnet i juni og desember hvert år. Avregning tilfaller eier av boligen på avregningstidspunktet.
Fellesgjeld og felleskostnader
Når et borettslag stiftes og bygningene oppføres er finansieringen normalt todelt. En del - innskuddet - kommer fra andelseier/kjøper og er den delen som kjøper selv fremskaffer ved kjøpet. Den resterende delen - som kan være fra 50 - 90% av totalprisen ordnes via et lån som borettslaget tar opp og tilbakebetales av fellesskapet/andelseierene. Det er svært viktig å legge sammen både innskudd og andel fellesgjeld for å få frem totalprisen på boligen. Ved senere overdragelser har normalt markedsprisen/salgssummen vært tildels betydelig høyere enn det opprinnelige innskuddet. Ved høy fellesgjeld i et dårlig marked kan den også være lavere. Renter og avdrag på fellesgjelden betjenes gjennom de månedlige felleskostnadene. I tillegg dekkes borettslagets ordinære drift så som forsikring, offentlige avgifter, forretningsførsel og en del vedlikehold mv. gjennom felleskostnadene. Er fellesgjelden høy vil renteendringer i markedet kunne gi store endringer i de månedlige kostnadene.
Faste løpende kostnader
Felleskostnader, innboforsikring og strøm (listen er ikke uttømmende).
Kan man bli ansvarlig for naboens gjeld ?
I et borettslag blir man aldri personlig ansvarlig for andel av fellesgjeld. Imidlertid har ikke borettslaget andre "inntekter" enn den månedlige betalingen fra hver enkelt andelseier. Dersom noen av disse slutter å betale sitt månedlige bidrag vil det belaste likviditeten i laget og kan føre til at fellesutgiftene (midlertidig) måøkes for at laget skal klare å betale sine forpliktelser til långivere, kommune, forsikringsselskap mv. Dersom enkeltbeboere misligholder sine månedlige innbetalinger av felleskostnader kan borettslaget imidlertid til slutt kunne selge den enkelte andelen på tvangssalg og derigjennom få dekket inn sitt tilgodehavende - forutsatt at salgssummen er høy nok til å dekke utestående felleskostnader og evt. andre krav.
IN-ordning, Sikringsfond mv.
Noen borettslag har en IN-ordning, dvs.at den enkelte andelseier kan inngå avtale om å nedbetale hele eller deler av sin andel av felleslån. Man vil da få lavere månedlige felleskostnader. Redusert andel av felleskostnader vil normalt føre til at den som evt kjøper den aktuelle boligen senere må finansiere en større del av kjøpesummen selv. Videre er noen borettslag tilknyttet sikringsordninger som gjør at borettslagets risiko for å tape penger, p.g.a. andelseieres betalingsmislighold, blir redusert. Nærmere informasjon om dette vil fremkomme av salgsoppgaven.
Oppdragsgiver betaler megler følgende vederlag
Det er gitt full salgsgaranti på utlegg og vederlag på dette oppdraget. Det betyr at man som oppdragsgiver hos Kaland & Partners betaler kr 0,- til megler dersom boligen ikke blir solgt og/eller oppdraget trekkes. Det er for øvrig avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,55 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 59 900,-. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke kr 19 900,- for tilrettelegging, kr 22 400,- for markedspakke, kr 2 500,- per visning, kr 4 450,- for oppgjørskostnad, kr 412,- for saldoforespørsel, kr 227,- for e-signering og kr 490,- for pantattester/grunnbok.
Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker advokatbistand, nødvendige skadetakster og utgifter til rettsapparatet (forsikringen har egenandel). Forsikringen må tegnes senest under kontraktsmøtet. Pris for denne boligen: Kr 4400,-. Kontakt megler for ytterligere informasjon.
Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no