• Sara Sofie Landro

  Eiendomsmegler / Jurist

  48 40 02 36 / ssl@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Smart 2-roms sentralt på Laksevåg. Altan og pent opparbeidet fellesomr. Ingen dok.avg.! Vedovn. 3 boder. Utsikt.

Herman Gransvei 33, 5162 Laksevåg

Prisantydning

1 450 000,-

Omkostninger totalt

8 626,-

Totalpris inkl. omkostninger

2 012 126,-

Omkostninger

5 750,-  Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)
1 438,-  Noteringsgebyr forretningsfører

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pandedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Boligtype: Leilighet
Eieform: Aksje
Byggeår: 1953
Kommunenr.: 4601
Gårds/Bruksnr.: 153/425
Andel fellesgjeld: 553 500,-
Andel fellesformue: 256 247,-
Primærrom: 36 m²
Bruksareal: 36 m²
Bruttoareal: 40 m²
Tomteareal: 641 m²
Antall soverom: 1
Antall baderom: 1
Energimerking:
F
Felleskostnader: 3 056,-/mnd
Ligningsverdi: 414 261,-
Dato ligningverdi: 31.12.2017
Takseringsdato: 16.01.2019
BRL/Sameie: As Lille Damsgårdsvei 34 A
Org.nr. BRL/SE: 931019295
Andelsnr. BRL/SE: 4
Meglers ref.nr.: 6170148

Nei

Dette er en komplett salgsoppgave inklusiv alle vedlegg, og inneholder all informasjon.

Herman Gransvei 33
5162 Laksevåg
As Lille Damsgårdsvei 34 A

Andelsnummer

4

Inneholder entré, stue, kjøkken, soverom og bad. Utgang til altan fra stue.

Felles vaskekjeller og tørkeloft. Tilhørende boder i kjeller (2,1 kvm) og på loft (2,7 kvm).
Standard
Kaland & Partners v/ Sara Landro har gleden av å presentere denne flotte 2- roms leiligheten i Herman Gransvei 33. Leiligheten har en sentral beliggenhet på Laksevåg, med kort vei til Bergen sentrum. Flott utsikt fra stue- og kjøkkenvindu. Matbutikk, turområder og busstopp ligger i kort avstand fra leiligheten. Pent opparbeidet felles tomt.

Leiligheten ligger i høy 1. etasje og inneholder entré, stue, kjøkken, soverom og bad. Utgang til terrasse fra stuen.

Nytt og lekkert laminatgulv i stue, kjøkken og på soverommet.

Takhøy Ikea kjøkkeninnredning fra 2006 med profilerte fronter. Inneholder laminert benkeplate, stål vaskekum, ventilator og opplegg for oppvaskmaskin. Kitchenboards over benkeplaten.

Stuen er lett å innrede med sofa, tv og tilhørende møblement. Lekker veggmontert vedovn som ikke tar noe av gulvplassen! Vedovnen var ny i 2013. Fra stuen er det utgang til nord-vestvendt altan på 13,1 m², herlig på varme sommerdager!

Mellom stue og soverom er det en praktisk gang hvor det vil passe fint med skrivebord, hyller eller f. eks et garderobeskap om man skulle ha behov for mer oppbevaringsplass.

Soverommet er romslig med god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobe. Garderobeskapet medfølger handelen.

Badet er av en noe eldre standard, sammenlignet med øvrige rom i leiligheten. Badet fungerer imidlertid utmerket og det er derfor ikke nødvendig å gjøre utbedringer umiddelbart. Inneholder dusj, servant, wc og baderomsmøblement. Her er det våtromsbelegg på gulv, baderomsplater på vegger og takplater i himling. Innfelte spotlights i himling. Elektrisk avtrekksventil i vegg.

Felles vaskekjeller med egen vaskemaskin for hver leilighet. Felles tørkeloft.

Leiligheten har 3 tilhørende boder, hvorav to i kjeller og én på loft.

Ny altan med utgang fra stue.

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet eierskifteforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen.
Byggeår

1953

Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
Parkering i gate.
Arealbeskrivelse

Entré/gang, bad, soverom og stue/kjøkken.

Beskaffenhet
Tomten er pent opparbeidet med plen, hekk og diverse beplantning.
Oppvarming
Elektrisk oppvarming. Varmekabler på bad.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Sara Sofie Landro
Jurist/ Megler
48 40 02 36
ssl@kapa.no

Kaland & Partners
Vestkanten Eiendomsmegling AS
Lyderhornsveien 351
Postboks 5 Loddefjord
5881 Bergen
Salgsoppgavedato

29.01.2020 08:59

Byggemåte
Grunnmur og fundamentering: Fundament på antatt faste masser av sprengstein/ grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/ såle/ fundamenter i murkonstruksjoner, pusset og malt.

Veggkonstruksjon og utvendig fasade: Yttervegger er utført i trekonstruksjoner med utvendig liggende trekledning. Fasadene er oppgradert i 2018.

Vinduer og dører: Vinduer: Pressglass i trekarmer. Balkongdør: Hvitt dørblad med felt av pressglass. Ytterdør: Hvitt dørblad i B-30 brannkvalitet og 35 db lydkvalitet.
Innerdører: Malte tredører. Mrk: Vinduer og altandør fra 2018

Takkonstruksjon og taktekking: Valmtak. Tak oppgradert ca. 2013. Konstruksjon av taksperrer. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og teglstein.

For en mer utfyllende bygningsmessig beskrivelse av eiendommen, se vedlagt tilstandssrapport utført av Kristoffer Bjerk Hansen.
Diverse
Grunnet nødvendig vedlikehold og oppgradering av bygninsmassen i AS Lille Damsgårdsvei 34A vedtok styret å ta opp et felles lån på kr 5,7 millioner. Som et resultat av et nytt låneopptak økte husleien med 30%, fra 1.1.2019, og husleien i denne boligen økte til kr. 3068,- per måned.

Altanen er tilbakeført til ca. halv størrelse etter pålegg fra kommunen. Dette ble gjort av Nes & Nes byggfirma vederlagsfritt. Altanen er altså halvparten så stor som på bildet i denne salgsoppgaven.

Fellesplikter: Trappevask. To dugnader i året (frivillig).

Eiendomsmegleren er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt å melde fra til Økokrim om ev. mistenkelige transaksjoner.

I takstmannens tilstandsrapport er det satt tilstandsgrad 1 og 2 på fleste bygningsdeler. Tilstandsgrad 3 sittes kun i de tilfeller hvor bygningsdelene har kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt). Dvs dersom det blir oppdaget lekkasje etc., som gjør at noe umiddelbart må gjøres med bygningsdelen før boligen taes i bruk.

TG:2 er satt på undertekst grunnmur, drenering, etasjeskiller og bad. Det oppfordres til å sette seg ekstra godt inn i disse punktene.
Dyrehold
Må godkjennes av styret, og kan nektes dersom det medfører ulempe for beboerne.
Overtagelse
Etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket dato for overtagelse ved budgivning.
Informasjon om borettslaget

As Lille Damsgårdsvei 34 A (org.nr. 931019295)

Offentlige planer/konsesjonsplikt
Servituttene kan besiktiges hos megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen. Boligen ligger i et område regulert til bebyggelse og anlegg. Reguleringsbestemmelser kan besiktiges hos megler.

Kommuneplan og reguleringsplaner kan sees på Bergen kommune sine hjemmesider: www.bergen.kommune.no eller ved henvendelse til megler.
Forkjøpsrett

Nei

Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Leiligheten ligger i et rolig avskjermet boligområde sentralt på Damsgård i Laksevåg bydel. Omtrent 25 minutters gange til Bergen sentrum. Energi treningssenter ligger på Laksevåg senter og Sats ligger nede i Damsgårdsveien. Man har også gode treningsmuligheter ved Nygårdsmyren idrettsanlegg med fotball- og friidrettsbane, samt Lyngbø idrettspark.

Flotte turmuligheter på Lyderhorn og baksiden av Damsgårdsfjellet, og nydelige områder i Tennebekken, på toppen av Nipedalen. Her er det laget til med strand, og grusvei som går rundt hele vannet og ned bak Biltilsynet i Fyllingsdalen. Dette er et meget populært turområde. Ellers kan det nevnes at Løvstakken med Løvstien også ligger innen gangavstand fra boligen. Løvstien er en flott gruset turvei med lekeplasser underveis. Løvstien starter ved Melkeplassen og går rundt Løvstakken, når den er ferdigstilt skal den gå helt til Kråkenes.

Bergens største Dykkersenter ligger ved Nutec i bunn av Kvarven. Herfra kan man gå til toppen av  Lyderhorn. Dette er et spennende område for små og store med flere grotter og huler, samt skyttergroper og kanoner fra krigen.

Kommandantboligen ligger før man svinger ned mot Kvarven. Dette er ett herskapelig og flott hus som kan leies til festligheter som bryllup etc.

På Krohnegården er det laget til en meget flott bade- og grillplass ved det gamle drikkevannet. Det er også laget sti rundt mesteparten av vannet. Meget flott å gå/ jogge på tur her.

Gangavstand til Laksevåg senter med de fleste servicetilbud og butikker. Langs Kringsjåveien har man et stort utvalg av pizza- og kebab-butikker, samt Rema 1000 i Gravdal.

På melkeplassen/ Tjønnen finner man Frøya sin idrettsplass. Her har man 1 stor bane og 2 små, alle kunstgress, samt en stor hall for basketball. Denne hallen er åpen på søndag formiddag for at barn kan komme å leke gratis.

De fleste som bor på Laksevåg og/eller kommer fra Laksevåg har Laksevåg veldig kjær. De alle fleste blir boende, flytter rundt i nabolaget sitt og flytter stor sett tilbake om de skulle flytte ut noen år.
Bebyggelsen
AS Lille Damsgårdsvei 31a boliglag består av til sammen 15 leiligheter fordelt på 3 bolighus. Adkomst leiligheter via trappeoppgang. Leiligheten i underetasjen har egen inngang med utvendig adkomst. Boliglaget tilhører gnr. 153 og bnr. 424, 425 og 446
og har følgende adresser:

Lille Damsgårdsvei 34.
Lille Damsgårdsvei 34 a.
Herman Grans vei 33.

Området forøvrig er stort sett bebygget med tilsvarende bebyggelse og eneboliger.
Adkomst
Fra sentrum kjører man over Puddefjordsbroen. Ta av til høyre mot Laksevåg for så ta til venstre i første lyskryss utover mot Laksevåg. Sving til venstre opp Øvre Fyllingsveien i neste lyskryss. Ta deretter inn Herman Grans vei til høyre mot Damsgård skole, følg veien og man vil få boligen på høyre hånd. Det vil bli godt skiltet med Kaland og Partners visningsskilt på felles visningsdag.

Prisantydning

1 450 000,-

Prisantydning inkludert omkostninger

1 458 626,-

Andel fellesgjeld

553 500,-

Andel fellesformue

256 247,-

Total kjøpesum

2 012 126,-

Forkjøpsrett

Nei

Lånevilkår fellesgjeld
Lånebeløp: 9 000 000,-
Låneform: Serie
Rentesats: 2,9 %
Løpetid: 30 år
Eff rente: 2.96%
Innfrielsesdato: 7.11.2048

Avdragsfrihet til 7.11.2021. Fra 7.12.2021 vil borettslaget samlet betale kr. 27.778 per mnd i avdrag. Aktuell leilighet har en eierbrøk på 6,15% og økt avdrag på denne leiligheten blir da kr. 1 708,3,- fra 7.12.2021.
Ligningsverdi

414 261,-

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no