• Sara Sofie Landro

  Eiendomsmegler / Jurist

  48 40 02 36 / ssl@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Meget flott enebolig på 223 kvm – anneks på 46 kvm. Pent opparb. tomt m/ nydelig sjøutsikt.

Kyrkjevegen 93, 5378 Klokkarvik

Prisantydning

4 500 000,-

Omkostninger totalt

122 622,-

Totalpris inkl. omkostninger

4 622 622,-

Omkostninger

525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
172,- (Panteattest kjøper)
112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,-))
8 900,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))

Primærrom 223 m²
Bruksareal 227 m²
Bruttoareal 250 m²
Tomteareal 1 595 m²
Soverom 5
Bad 3
Energimerking
G
   
Boligtype Enebolig
Eieform Selveier
Kommunale avgifter 17 226,-
Ligningsverdi 883 617,-
Ligningsverdi dato 2017-12-31 00:00:00
Takst dato 05.12.2018
   
Byggeår 1962
Kommunenr. 1245
Gårdsnr. 5
Bruksnr. 237
Ideell andel 1/1
Meglers ref.nr. 6180161

Dette er en komplett salgsoppgave inklusiv alle vedlegg, og inneholder all informasjon.

Standard
Kaland & Partners v/ Sara Sofie Landro er stolt av å presentere denne flotte eneboligen på Klokkarvik. Eneboligen har vært godt vedlikeholdt og har blant annet påbygg fra 2001 og 2007, anneks bygget i perioden 2008-2013 og frittliggende garasje på 26,2 kvm (bygget i 2000). Tomten er pent opparbeidet med terrassedekke, plen, frukttrær, hekk og blomster. Fra tomt og stue/tv-stue har man en fantastisk flott sjøutsikt! Meget gode solforhold fra tidlig morgen til sen kveld midtsommers.

Beskrivelse av boligen rom-for-rom:

Enebolig/hovedetasje:
Hovedetasje består av entré(12,8 kvm), garderobe (8,5 kvm), gang (12,0 kvm), sov (7,4 kvm), tv-stue (34,1 kvm), spisestue (44,6 kvm), kjøkken (14,1 kvm), vaskerom (13,1 kvm) og bad (4,2 kvm).

Entré/garderobe/gang:
Entreen er av god størrelse og i tilknytning til entreen er det et garderoberom på hele 8,5 kvm (tilbygg fra 2007, ferdigattest fra 2012). Både i entréen og i garderoben er det keramiske fliser på gulvet.  I gangen er det furugulv, malt strie på vegger og malt platekledning i himling. Rikelig med plass til kommoder e.l. Entreen er gjennomgående med utgang til nord-vestvendt terrasse på 12,5 kvm.

Tv-stue:
Entreen bringer deg inn til tv-stuen. Her er det god plass til sofagruppe, tv og tilhørende møblement. Her er det en flott peisovn fra Contura. Store vindusflater sikrer godt lysinnslipp. Her er det parkett på gulv, malt platekledning på vegger og i himling. Fra tv-stuen er det utgang til nord-østvendt altan på 65,8 kvm.

Spisestue:
I spisestuen er det god plass til to sittegrupper samt spisebord. Spisestuen er del av tilbygg fra 2007 (ferdigattest fra 2012). Parkett på gulv, malt platekledning på vegger og i himling.

Fra spisestuen er det utgang til nord-østvendt altan på 65,8 kvm. Fra spisestuen er det også utgang til sør-vestvendt hellelagt platting.

På takoverbygget mot nord-øst er det spotlights som gir lys på mørke vinterkvelder. På terrassen er det også bygget et lite uthus med sitteplass for to.

Kjøkken:
Malt HTH - kjøkkeninnredning med slette fronter. Hvitevarer, overskap og benkeplate er fra 2008. Inneholder laminert benkeplate, stål vaskekum,
ventilator og opplegg for oppvaskmaskin. Følgende hvitevarer er integrerte og medfølger handelen: stekeovn, platetopp med induksjon og mikrobølgeovn. På gulvet er det parkett, malt platekledning og dekortapet på vegger, malt platekledning i himling.

Vaskerom:
Ved kjøkkenet ligger et romslig vaskerom med god plass til vaskemaskin, tørketrummel og skap for oppbevaring. Her er det våtromsbelegg på gulv, mdf panel på vegger og takplater i himling. Inneholder utslagsvask, innredning/skap, benkeplate og opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i himling.

Soverom:
I hovedetasjen er det ett soverom. Her er det parkett på gulv, malt platekledning på vegger og i himling.

Bad:
Badet ble oppgradert i 1998 av tidligere eier. Her er det keramiske fliser på gulv, keramiske fliser og malt platekledning på vegger, malt platekledning i himling. Badet inneholder servant med speil og belysning, vegghengt toalett, innflist badekar og dusjgarnityr. Avtrekksventil i himling.

Loftsetasje:
Loftsetasjen består av gang (14,3 kvm), fire soverom (hhv. 7,7, 9, 9,5 kvm og 16 kvm), bad (5,7 kvm) og bod (4,1 kvm).

Gang:
Stor skyvedørsgarderobe i gangen. To loftsluker med stige til koffertloft.

Soverommene:
Soverommene er alle av god størrelse. Nye innerdører er satt inn i 2018. Hovedsoverommet er på hele 16 kvm. God plass til dobbeltseng, nattbord og ev. garderobeskap. Ett av soverommene benyttes som omkledningsrom av nåværende eiere.

Bad:
Badet ble bygget i 2000 i regi av tidligere eier. Her er det keramiske fliser på gulv, keramiske fliser og malt platekledning på vegger, takplater i himling. Inneholder servant med møblement/speil og belysning, vegghengt toalett, dusjhjørne, dusjgarnityr og innflist badekar. Avtrekksventil i himling.

Annet:
Bod på 4,1 kvm.

Anneks:
Annekset ble bygget i perioden 2008 - 2013. Ferdigattest ble gitt i 2015. Annekset holder en høy standard og inneholder entre/gang (4,2 kvm), stue/kjøkken (27,6 kvm), soverom (9,6 kvm), bad (3,5 kvm) og en bod på hele 4,3 kvm. I tillegg er det hems med et gulvareal på 22,1 kvm (ikke målbart grunnet lav takhøyde).

Annekset har vært leid ut for kr. 7 000,-. Uvisst om det vil foreligge leieforhold ved overtagelse, knfr. megler for mer informasjon.

Stue/kjøkken:
Åpen stue-/ kjøkkenløsning. Her er det keramiske fliser på gulv, malt platekledning på vegger og i himling. Kjøkkenet er fra IKEA og har innredning med profilerte fronter, ett overskap med glassfront. Inneholder laminert benkeplate, vaskekum i stål, ventilator og opplegg for oppvaskmaksin. Følgende hvitevarer er integrerte og medfølger handelen: Stekeovn, platetopp m/induksjon, oppvaskmaksin samt kjøleskap/frys (kombiskap). Innfelte spotlights i himling i både stue og på kjøkken.

Soverom:
Soverommet har parkett på gulv, malt platekledning på vegger og i himling. God plass til seng, nattbord og garderobeskap.

Bad:
Badet har keramiske fliser på gulv og vegger og malt platekledning i himling. Inneholder servant med møblement, speil og belysning, vegghengt toalett, dusjgarnityr og opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i vegg.

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet eierskifteforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Innhold
Enebolig med anneks og garasje.

Hovedbolig inneholder:
1. etg: entré(12,8 kvm), garderobe (8,5 kvm), gang (12,0 kvm), sov (7,4 kvm), tv-stue (34,1 kvm), spisestue (44,6 kvm), kjøkken (14,1 kvm), vaskerom (13,1 kvm) og bad (4,2 kvm).
2. etg: Gang (14,3 kvm), fire soverom (hhv. 7,7, 9, 9,5 og 16 kvm), bad (5,7 kvm) og bod (4,1 kvm)

Anneks: Entre/gang (4,2 kvm), stue/kjøkken (27,6 kvm), soverom (9,6 kvm), bad (3,5 kvm) og en bod på hele 4,3 kvm. I tillegg er det hems med et gulvareal på 22,1 kvm (ikke målbart grunnet lav takhøyde).
Ansvarlig Megler

Sara Sofie Landro
Jurist/ Megler
48 40 02 36
ssl@kapa.no

Salgsoppgavedato

27.05.2019 15:08

Arealbeskrivelse

1. etg: Entré, garderobe, gang, soverom, TV-stue, spisestue, kjøkken, vaskerom og bad. Loft: Gang, tre soverom, omkledningsrom og bad. I tillegg har annekset et p-rom på 46 kvm og inneholder entré/gang, stue/kjøkken, soverom og bad.

Parkering
Enkel garasje samt biloppstillingsplass til flere biler på tomten.
Oppvarming
Hovedhus:
Varmekabler i entré, begge bad, spisestue, garderobe. Vedovn.

Anneks:
Varmekabler i entré/gang, stue/kjøkken og bad.
Tomt/Eierform

Eiet tomt

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Overtagelse
Etter avtale. Vennligst spesifiser ønsket dato for overtagelse ved budgivning.
Byggemåte
Grunnmur og fundamentering: Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell.
Videre grunnforhold er ikke kjent. Hovedhus: Støpt ringmur på fjell/pukk. Fjellstruktur i synlig i krypkjeller. Anneks: Grunnmur/fundament i betong.

Veggkonstruksjon og utvendig fasade: Hovedhus: Ytterveggene er utført i trekonstruksjoner med utvendig liggende trekledning.
Yttervegger i murkonstruksjoner, pusset og malt. Anneks: Ytterveggene er utført i trekonstruksjoner med utvendig liggende trekledning.

Vinduer og dører: Vinduer: Isolerglass i trekarmer. Terrasse/altan -dører: Hvite dørblad med felt av isolerglass. Ytterdør anneks: Hvitt dørblad med felt av cotswoldglass.
Ytterdører hovedhus: Hvite dørblad med felt av isolerglass. Innerdører: Formpressete slette dørblad og hvite profilerte dørblad. - Dør med glassfelt mellom spisestue - TV-stue.
- Skyvedør mellom entré - garderobe.
mrk:
- Vinduer fra 1979 i entré.
- Terrassedør anneks 1999.
- Vinduer fra 2000 i garderobe, kjøkken, alle soverom 2.etg, omkledningsrom, gang 2.etg og i anneks.
- Terrassedører hovedhus fra 2007.
- Vinduer fra 2007/2008 i entré, spisestue og soverom 1.etg.
- Ytterdører hovedhus fra 2007 og 2008.
- Ytterdør anneks 2013.

Takkonstruksjon og taktekking: Hovedhus: Saltak. Konstruksjon av taksperrer. Taksperrer tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Gesimser og vindskier av trekledning.
Koffertloft med tilgang fra fra loftsluke på sov 2 i 2.etg. og garderobe 1.etg. Gode oppbevaringsmuligheter.
mrk:
- Knekt kistebord og rift i fluenetting på nord-vestlige (v/parkering) fasade (TG:2).

Anneks: Saltak. Konstruksjon av taksperrer. Taksperrer tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Gesimser og vindskier av trekledning.

For en mer utfyllende bygningsmessig beskrivelse av eiendommen, se vedlagt tilstandssrapport utført av Kristoffer Bjerk Hansen.
Beskaffenhet
Eiendommen er flott opparbeidet med kantmurer, plen, bed/prydbusker og bær/frukt trær. Her finnes mange flotte uteplasser hvor man usjenert kan nyte flotte sommerdager. Stor hage som gir god boltreplass for både liten og stor.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Boligen ligger i et område regulert til boligformål. Regueringsbestemmelser finner du på kommunens hjemmeside eller fås ved henvendelse til megler.
Formaliteter
I takstmannens tilstandsrapport er det satt tilstandsgrad 1 og 2 på fleste bygningsdeler. Tilstandsgrad 3 sittes kun i de tilfeller hvor bygningsdelene har kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt). Dvs dersom det blir oppdaget lekkasje etc., som gjør at noe umiddelbart må gjøres med bygningsdelen før boligen taes i bruk.

Tilstandsgrader:
TG:2 er satt på drenering, enkelte vinduer/dører, en terrasse, rom under terreng, og begge bad i boligen.
Det oppfordres til å sette seg ekstra godt inn i disse punktene.

Se selgers egenerklæring som ligger vedlagt og vedlagt boligsalgsrapport utført av Kristoffer Bjerk. Dokumentene gir en utdypet beskrivelse av boligen.
Beliggenhet
Boligen ligger landlig, maritimt og idyllisk til like ved båthavnen i Klokkarvik. Fra tomten har man en nydelig sjøutsikt over Lerøyosen.

Servicetilbud/matbutikk:
Fra boligen er det 7,9 km til Sund senter hvor man finner en rekke servicetilbud og fasiliteter, herunder matbutikk, bensinstasjon, blomsterbuikk, vinmonopol, apotek med mer.  Ikke langt fra Sund senter har du treningssenter. Ønsker du et bredere utvalg av butikker og shopping ligger Sartor senter 30 minutter unna med bil. Her finner man de fleste servicetilbud/fasiliteter. Til Bergen sentrum tar det deg ca. 45 minutter med bil. Det er også fergeforbindelser fra Klokkarvik til Hjellestad (8 avganger man-fredag). Fergen tar 35 minutter.

Barnehager/skoler:
Nærmeste barnehage ligger 900 meter unna (Tunet Barnehage). Nærmeste barneskole er på Skogsvåg, 6,5 km fra boligen. Sund Ungdomsskule ligger 8 km unna og Sotra videregående skule avd Sund ligger 7 km unna.

Dette er et rolig område, med grøntarealer, turmuligheter i variert terreng med ulike utfordringsgrader, kort vei til molo med båthavn og fergekai.

For mer informasjon se http://www.klokkarvik.no/.
Bebyggelsen
Området består hovedsakelig av tilsvarende bebyggelse.
Adkomst
Ta av fra hovedvei / Rv 555 til høyre like før avkjørsel til fergekaien på Klokkarvik, se skilt "Kyrkjevegen". Boligen ligger da på venstre side av veien.

Prisantydning

4 500 000,-

Prisantydning inkludert omkostninger

4 622 622,-

Total kjøpesum

4 622 622,-

Ligningsverdi

883 617,-

Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no