• Morten Lie

  Eiendomsmegler / Fagansvarlig / Partner

  48 88 84 10 / ml@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Strøken del av tomannsbolig med parkering i garasje – mulighet for 4 soverom – byggeår 2017 – sentral beliggenhet

Listerholene 39, 5300 Kleppestø

SOLGT

Listerholene 39
5300 Kleppestø


Meget flott del av tomannsbolig bygget i 2017. Boligen har i dag 3 soverom, men kan med enkle grep lage til 4 soverommet da nåværende eier har slått sammen soverom 3/4. Det er flott utsikt fra eiendommen. Parkering på egen tomt eller i garasje.

1.etg: Entrè, gang, stue, kjøkken, soverom og bad.
u.etg: Gang, bad, vaskerom og 2 soverom (mulighet for 3soverom)
Det er 2 boder i u.etg på 2.1kvm og 6.1kvm.
Standard
Kaland og Partners v/ Morten Lie har gleden av å presentere en flott halvpart av en tomannsbolig bygget i 2017! Boligen har 3 soverom(med mulighet for 4 stk)  luftig stue med åpen kjøkkenløsning, 2 bad, samt adskilt vaskerom. Boligen fremstår som strøken og innebar høy standard fra 2017. Boligen kan beskrives slik:

1 etg:
Romslig og fin entrè med varmekabler i gulv. Entrè har mørke fliser på gulv og lyse overflater på vegger. I entrè er det god plass til både sko og klær i skyvedørsgarderobe med speilfronter.

Badet i 1.etg har keramiske fliser på gulv/vegger og malt platekledning i himling. Det er innfelte spotlights i himling og rommet inneholder: Servant med møblement/speil og belysning, vegghengt toalett, dusjhjørne, dusjgarnityr og opplegg for vaskemaskin. Det er avtrekksventil i himling. Sluk av plast.

Videre i boligen kommer man inn i en luftig og fin stue med store vinduer som sikrer den flotte utsikten. Boligen ligger høyt i terrenget og har derfor ingen innsyn. Fra stue har en utsikt over nærområdet og videre mot Bergen. Stue/kjøkken har ekstra god takhøyde, noe som gir rommet en meget god romfølelse. I stue er det god plass til både sofagruppe og spisebord.

Kjøkkenet har åpen løsning mot stue. Det har laminat på gulv, malt platekledning på vegger og i himling. Det er innfelte spotlights i himling. Lekker Sigdal kjøkkeninnredning med slette fronter. Rommet inneholder: Laminert benkeplate, stål vaskekum, waterguard, komfyrvakt, ventilator og opplegg for oppvaskmaskin. Integrerte hvitevarer: - Stekeovn, platetopp m/induksjon og oppvaskmaskin.

Hovedetasje har også et soverom, slik at boligen har alt man trenger på et og samme plan. Soverommet har god plass til både seng og garderobeskap.

U.etg:
Denne etasjen har 2 soverom. Det gjøres oppmerksom på at etasjen opprinnelig har 3 soverom, men nåværende eier har valgt å slå sammen soverom 3/4. Det er derfor mulighet for 4 soverom i boligen.

Bad i underetasje har keramiske fliser på gulv/vegger og takplater i himling. Det er også her innfelte spotlights i himling. Rommet inneholder: Servant med møblement/speil og belysning, vegghengt toalett, innfellbart dusjhjørne, dusjgarnityr og opplegg for vaskemaskin. Det er avtrekksventil i himling.

Boligen har separat vaskerom med våtromsblegg på gulv, malt platekledning på vegger og i himling. Rommet inneholder: Utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Det er avtrekksventil i himling.

Fra hovedsoverommet er det utgang til terrasse.

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Byggeår

2017

Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
Biloppstillingsplass til flere biler på eiendommen, derav en plass i garasje.
Arealbeskrivelse

U.etg 56kvm: Gang, to soverom, bad og vaskerom. 1 etg: 67kvm: Entré/gang, bad, soverom og stue/kjøkken.

Oppvarming
Det er varmekabler i entré/gang og bad 1.etg, og gang, bad, begge soverom og vaskerom u.etg.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket . Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Morten Lie
Eiendomsmegler | Partner | Faglig Leder
48 88 84 10
ml@kapa.no

Kaland & Partners
Vestkanten Eiendomsmegling AS
Lyderhornsveien 351
Postboks 5 Loddefjord
5881 Bergen
Salgsoppgavedato

15.03.2020 11:11

Byggemåte
Ytterveggene er utført i trekonstruksjoner med utvendig trekledning. Det er foretatt tilfeldige stikktakninger på kledning. Ingen råte observert. Tilfyllte masser og steinsatt inntil grunnmur. Stedvis synlig knotteplast. Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell.  Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/såle/fundament av betong.  For en mer utvidet beskrivelse av boligen, se vedlagt boligsalgsrapport utført av Kristoffer Bjerk.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.

Boligen ligger i et område som er regulert med formål for boliger. Plannavn er: Plan 4-00 - øvre kleppe, kleppestø. Denne ble vedtatt 08.10.1970. Det ligger ingen planbestemmelser eller planer under arbeid som påvirker denne eiendommen.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Boligen har en sentral og attraktiv beliggenhet på Kleppestø med flott utsikt mot Bergen, Byfjorden, Lyderhorn samt nærområdet. Sørøstvendt beliggenhet med gode solforhold.

Barnevennlig område med kort vei til barnehager, barne- og ungdomsskole, Askøy videregående skole, idrettshall, svømmehall og bussholdeplass.

Umiddelbar nærhet til flotte turmuligheter på Brikafjellet og Kolbeinsvarden.

Eiendommen ligger kun et par minutters kjøretur unna Askøy Senter og Kleppestø Senter med de fleste servicetilbud og fasiliteter man trenger i det daglige.

Ca 10 minutters kjøring til Vestkanten Senter, og ca 15 minutters kjøring Bergen Sentrum.

Fra Kleppestø går det hurtigbåt til strandkaiterminalen i rushtidene.
Bebyggelsen
Området er stort sett bebygd med eneboliger, tomannsboliger eller rekkehus.
Adkomst
Fra Bergen følger en motorveien mot Sotra. Etter Lyderhornstunnelen holder en til høyre og tar av mot Askøy. Følg veien rett frem. Etter Askøybroen tar en av til høyre mot Kleppestø og følger veien ca 2minutter, ta til venstre i første rundkjøring, og deretter til venstre opp Kleppevegen i andre rundkjøring like ved Kleppestø Senter. Følg Kleppevegen 1.5 km før en tar til venstre opp Listerholene og deretter andre avkjørsel til høyre og hold veien til høyre.

Boligen vil da ligge på høyre side.

Det vil bli godt skiltet med Kaland & Partners skilt ved felles visning.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no