• Sara Sofie Landro

  Eiendomsmegler / Jurist

  48 40 02 36 / ssl@kapa.no

 • Thomas Oen

  Eiendomsmeglerfullmektig

  98 09 73 02 / to@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Meget flott 3-roms leilighet bygget i 2017. Sjøutsikt fra stue/kjøkken. Stor utvendig og innvendig bod.

Skjoldingsneset 99, 5337 Rong

Prisantydning

2 350 000,-

Omkostninger totalt

72 622,-

Totalpris inkl. omkostninger

2 422 622,-

Omkostninger

172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
58 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 350 000,-))
6 900,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)

Primærrom 75 m²
Bruksareal 75 m²
Bruttoareal 83 m²
Tomteareal 2 419 m²
Soverom 2
Bad 1
Etasje 1
Energimerking
C
   
Boligtype Leilighet
Eieform Eierseksjon
Felleskostnader 1 769,-/mnd
Kommunale avgifter 18 016,-
Ligningsverdi 528 045,-
Ligningsverdi dato 2018-12-31 00:00:00
Takst dato 23.04.2019
   
Byggeår 2017
Kommunenr. 1259
Gårdsnr. 38
Bruksnr. 757
Seksjonsnr. 7
Seksjonsbrøk 80/985
Ideell andel 1/1
BRL/Sameie Skjoldingsneset Sameiet
BRL/Sameie org.nr. 920329330
Meglers ref.nr. 6190064

Dette er en komplett salgsoppgave inklusiv alle vedlegg, og inneholder all informasjon.

Standard
Sara Landro og Thomas Oen har gleden av å presentere Skjoldingsneset 99. Leilighetskomplekset ble oppført i 2017 og både leiligheten og bygget som sådan holder en topp-moderne standard. Takstmann har satt TG 0 på alle vurderte bygningsdeler.

Leiligheten har en romslig åpen stue/kjøkkenløsning. Fra stue og kjøkken har man en flott sjøutsikt. Utgang til 14 kvm terrasse fra stue/kjøkken. Stuen er malt i en pen farge og på gulvet er det enstavs laminat. Varmepumpe i stuen.

På badet er det flotte keramiske fliser. Selger valgte å frigjøre plass på badet ved å plassere vaskemaskin og tørketrommel i innvendig bod.

På hovedsoverommet er det god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap.

Meget romslig tilhørende bod i kjeller.

Fra leiligheten har man kort vei til Rong senter, flotte turområder, busstopp, badeplasser og barne- og ungdomsskole.
Innhold
Entré/gang, bad, vaskerom, to soverom og stue/kjøkken. Meget romslig utvendig bod i kjeller.
Ansvarlig Megler

Sara Sofie Landro
Jurist/ Megler
48 40 02 36
ssl@kapa.no

Salgsoppgavedato

06.08.2019 13:36

Arealbeskrivelse

Entré/gang, bad, vaskerom, to soverom og stue/kjøkken. Sekundære rom: Utvendig bod.

Parkering
Parkering på felles p-plass.
Oppvarming
El.oppvarming:
- Varmekabler i entré/gang og bad.
- Varmepumpe i stue.
Tomt/Eierform

Eiet tomt

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Byggemåte
Grunnmur og fundamentering: Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/såle/fundament av betong.

Veggkonstruksjon og utvendig fasade: Ytterveggene er utført i trekonstruksjoner med utvendig trekledning og fasadeplater.

Vinduer og dører: Vinduer: Pressglass i trekarmer. Terrassedør: Skyvedør med felt av pressglass. Ytterdør: Hvitt dørblad. Innerdører: Hvite profilerte dørblad. Skyvedør mellom entré/gang-stue/kjøkken.

Takkonstruksjon og taktekking: Flat takkonstruksjon. Tekket med takbelegg. Taket er ikke besiktiget å derfor ikke tilstandsvurdert.

For en mer utfyllende bygningsmessig beskrivelse av eiendommen, se vedlagt tilstandssrapport utført av Kristoffer Bjerk Hansen.
Beskaffenhet
Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med murer/bed, interne veier, grøntarealer og div. prydbusker/beplantning.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Boligen ligger i et område regulert til boligformål. Regueringsbestemmelser finner du på kommunens hjemmeside eller fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Dyrehold
Tillatt.
Informasjon om borettslaget

Skjoldingsneset Sameiet (org.nr. 920329330)

Formaliteter
Det gjøres oppmerksom på at vaskerom er angitt som "bod" i opprinnelige bygningstegninger. Det er ikke søkt om å få endret rommet fra sekundærrom til bruksareal (vaskerom).

Eiendomsmegleren er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.
Beliggenhet
Landlig beliggenhet i ett etablert boligområdet på Rong. Fra boligen er det utsikt over nærområdet. Området er hovedsaklig bebygd med eneboliger, rekkehus og blokker.

Kort vei til Rong Senter/Øygarden kommunesenter med alle daglige servicetilbud, herunder matbutikk, bensinstasjon, klesbutikk, treningssenter, bibliotek med mer. På Rong finner man også barnehage, barneskole og ungdomsskole.

Området er populært både for unge og voksne med kort vei til sjø og fine friluftsmuligheter som fisking, bading og turområder. Ca. 25 min kjøring til Sartor Storsenter som kan by på det meste av service- og kulturtilbud.

Kort spasertur til nærmeste bussholdeplass.
Bebyggelsen
Området består hovedsaklig av tomannsboliger og eneboliger.
Adkomst
Følg Riksvei-555 fra Bergen mot Sotra. Ta til høyre i rundkjøringen etter Kolltveittunnellen og veien utover og forbi Ågotnes. Like etter Rongesundbroen tar man første avkjørsel til høyre, hold til venstre og følg veien til du får leilighetsbygget på høyre hånd. Det vil bli tydelig skiltet med Kaland & Partners sine visningsskilt under fellesvisningen.

Prisantydning

2 350 000,-

Prisantydning inkludert omkostninger

2 422 622,-

Total kjøpesum

2 422 622,-

Lånevilkår fellesgjeld
Sameiet har ingen lån. Besluttet at utgift på kr. 24 000,- for bosshus skal dekkes av seksjonseierne ihht seksjonsbrøk.
Ligningsverdi

528 045,-

Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no