• Sara Sofie Landro

  Eiendomsmegler / Jurist

  48 40 02 36 / ssl@kapa.no

 • Thomas Oen

  Eiendomsmeglerfullmektig

  98 09 73 02 / to@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Stor fritidseiendom med idyllisk beliggenhet ved sjøen. Kun 35 min kjøretur fra Bergen sentrum. Egen brygge.

Vågevegen 70, 5337 Rong

SOLGT

Vågevegen 70
5337 Rong


Boligen går over 2 plan og inneholder
følgende romfordeling:

1. etasje: Stue/kjøkken, hobbyrom, entré, bad/vaskerom, soverom. Boder.
2. etasje: Entré, gang, stue/kjøkken, 3 soverom, bad, wc.
Standard
Kaland & Partners ved Thomas Oen og Sara Landro har gleden av å presentere Vågeveien 70, en stor og innholdsrik fritidseiendom med praktfull beliggenhet ved sjøen. Eiendommen ligger vestvendt med svært gode sol og utsiktsforhold i en lun og skjermet vik. Boligen består av to deler hvor 1. etasje er innredet som rorbu og 2.etasje er innredet som leilighet. Egen brygge på hele 70 m2 hvor man kan nyte den upåklagelige utsikten og de gode solforholdene.

Boligen inneholder følgende:

2. etasje:
Det første som møter deg når du kommer inn i boligen er en romslig gang med fliser på gulv og panelplater på veggene. Flott stue med eksklusivt heltre merbau-parkett på gulvet. Stuen er har god størrelse med naturlig plassering av sofakrok og spisebord. Gode lysforhold fra store vindusflater og utgang til en solrik veranda på 15 m2 med en praktfull sjøutsikt.

Pent kjøkken med klassisk innredning med hvite fronter og laminat-benkeplate. Kjøkkenet er godt utnyttet med skap- og benkeplass.

Smakfullt bad med kostbar skipsparkett på gulv. I dusjsonen er det tiltalende mosaikkfliser på gulv mot hvite fliser på vegger. Badet inneholder vegghengt toalett, dusjhjørne med sokkel og skap med dobbelservant. Boligen har eget toalettrom med vegghengt toalett og servant.

3 flotte og romslige soverom med merbau-parkett på gulv mot lysmalt panel på vegger. Det er god plass til dobbeltseng og garderobeløsninger. Hovedsoverommet har direkte adkomst til bad.


1. etasje:
Denne etasjen er innredet som rorbu med egen inngang. Flott stue med stilfull løsning med glass mot vinkjeller og gråsteinsmur. I stuen er det parkett på gulv, panel på vegger og synlige takbjelker. Det er åpen løsning mot naturlig avdelt spisestue som også har store glassflater mot vinkjeller. Det er nedfelt en gammel lasteluke i gulvet som skaper en trivelig og maritim atmosfære.

Kjøkken med stålutførelse med glatte fronter og stålbenkeplate. Integrert gasskomfyr med elektrisk stekeovn og ventilasjon med stor avtrekkvifte. Kjøkkenet har 25 mm. heltre behandlet furugulv, malte vegger og fliser over benkeplate samt malt tak.

Fra 1. etasje er det utgang til egen brygge på hele 70 m2.

Flislagt bad som inneholder toalett, dusjkabinett, pissoar, servant og har opplegg til vaskemaskin.

Soverom med laminat på gulv og panel på vegger.

Det følger med utvendig bod på ca. 15 kvm plassert på parkeringsplassen.

Huset er opprinnelig ett naust oppført av trekonstruksjoner på grunnmur av betong og naturstein og har arealer fordelt over 2 plan. Innvendig er huset blitt jevnlig vedlikeholdt. Fra 2004 til 2016 er det skiftet vinduer, isolert loft, isolert og skiftet kledning av yttervegger, innredet med bad, kjøkken og overflater. Det er installert alarmsystem fra Verisure med sensorer på alle vinduer. Brannalarm, kamera og vannsensor er også knyttet til dette alarmsystemet.

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Byggeår

1956

Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
Egen parkering til 3 biler på eiendommen.
Arealbeskrivelse

1. etasje: Stue/kjøkken, hobbyrom, entré, bad/vaskerom, soverom. Boder. 2. etasje: Entré, gang, stue/kjøkken, 3 soverom, bad, wc.

Oppvarming
Elektrisk. Oppvarming med panelovner og varmepumpe.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Tilstandsrapport utført av
Trond Herdlevær datert 02.07.2019
Ansvarlig Megler

Sara Sofie Landro
Jurist/ Megler
48 40 02 36
ssl@kapa.no

Kaland & Partners
Vestkanten Eiendomsmegling AS
Lyderhornsveien 351
Postboks 5 Loddefjord
5881 Bergen
Salgsoppgavedato

04.06.2020 11:15

Byggemåte
Grunnmur i naturstein, murt Leca og betong. Støpt betong på terreng og opplektet tregulv. Ytterveggene er oppført i bindingsverk med liggende kledning. Saltak bygget opp med sperr, tekket med betongtakstein. Tak er tekket med betong takstein. Etasjeskille i tre.
Modernisert
2004
Diverse
Nåværende eier har fått utført kontroll av elektrisk anlegg og rørsystem av kvalifisert arbeidskraft.

Ved inngang i 2.etasje er det ett stykke av kommunal mur som støtter seg til bygning. Her har det vært forsikringselskap og sett på og laget en rapport. Se vedlagte rapport i salgsoppgave.

Det er solidarisk ansvar for vedlikehold av felles avløpsledning som går ut i Kjøpsmannsvågen. Sameiet "Sjøledning Kjøpsmannsvågen" er etablert.

Brygge er ikke godkjent fra kommunen.
Tilbehør
Dersom annet ikke fremgår av salgsoppgaven medfølger kun integrerte hvitevarer.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 02.07.2008
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Eiendommen ligger i et regulert område.
Det foreligger reguleringsplan, navn på planen er "kjøpmannsvågen".
Reguleringsformål: Naust, uthus, badehus.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Tinglyste forhold & rettigheter/servitutter
1956/3887-3/51  Bestemmelse om veg  
02.10.1956 


1956/3888-2/51  Bestemmelse om veg  
02.10.1956

Servituttene kan besiktiges hos megler.
Vei, vann, avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlit vann via privat stikk- og fellesledninger.
Mangler
Tilstandsgrader:

I takstmannens tilstandsrapport er det satt tilstandsgrad 1 og 2 på samtlige bygningsdeler. Tilstandsgrad 3 settes kun i de tilfeller hvor bygningsdelene har kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt). Dvs dersom det blir oppdaget lekkasje etc., som gjør at noe umiddelbart må gjøres med bygningsdelen før boligen taes i bruk.
TG:2 er satt på følgende punkter:
- Overflater på innvendige gulv - 1. etasje.
- Luftbehandling, generelt - 2. etasje / Bad.
- Utstyr for sanitærinstallasjoner - 2. etasje / Bad.
- Overflater på innvendige vegger - 2. etasje / Bad.
- Overflater på innvendige gulv - 2. etasje / Bad.
- Luftbehandling, generelt - 1. etasje / Bad/vaskerom.
- Innredning og garnityr for våtrom - 1. etasje / Bad/vaskerom.
- Overflater på innvendige vegger - 1. etasje / Bad/vaskerom.
- Overflater på innvendige gulv - 1. etasje / Bad/vaskerom.
- Det mangler rekkverk på trappen. Forøvrig ingen avvik observert. Tilstandsgrad 2 er satt
pga. manglende rekkverk og alder på trapp.
- Takkonstruksjon.
- Drenering.
- Bygning generelt. Tilstandsgrad 2 er satt pga. alder.

Det oppfordres til å sette seg ekstra godt inn i disse punktene.

Se selgers egenerklæring som ligger vedlagt og vedlagt boligsalgsrapport utført av takstmann Trond Herdlevær 02.07.2019. Dokumentene gir en utdypet beskrivelse av boligen.
Utleieadgang
Eiendommen har kun en boenhet og ingen utleiedel.
Informasjon om vedlegg
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg. Tilstandsrapport og selgers egenoppgave følger som vedlegg til salgsoppgaven

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser.
Interessenter oppfordres til en grundig besiktigelse av eiendommen gjerne sammen med sakkyndig.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Boligen har en praktfull beliggenhet helt i sjøkanten i idylliske 'Kjøpmannsvågen" på Torsvik i Øygarden kommune, kun 35 minutters kjøring fra Bergen sentrum. Det er ca. 3 min. kjøring til Rong senter og ca. 7 minutter kjøring til Ågotnes. Boligen ligger vestvendt med svært gode sol-og utsiktsforhold i en lun og skjermet vik. Det er gjestekai like bortenfor eiendommen. Øygarden kan med sin flotte natur og skjærgårdsidyll tilby det meste for dem som liker fiske, dykking, badelivet eller en båttur i den flotte skjærgården.
Bebyggelsen
Hovedsaklig tilsvarende bebyggelse
Adkomst
Følg RV 561 forbi Ågotnes mot Øygarden. Sving av til venstre ved
Torsvik. Følg veien nedover ca. 250 meter og ta til høyre. Kjør ytterligere 400 meter og sving opp bakken til høyre. Deretter
følges veien videre 150 meter, sving til venstre ved det gule huset. Følg veien rett frem ca. 600 meter til man kommer ned til selve 'Kjøpmannsvågen'. Rorbuen ligger helt nede i sjøkanten på venstre side av veien. Det vil bli godt skiltet med Kaland & Partners ved fellesannonsert visning.

Kommunale avgifter
Kr. 6 303 pr. år
Eiendomskatt
Ingen eiendomsskatt i Øygarden kommune
Faste løpende kostnader
Strøm, internett, TV, kommunale avgifter og innboforsikring. Listen er ikke uttømmende.
Oppdragsgiver betaler megler følgende vederlag
Det er gitt full salgsgaranti på utlegg og vederlag på dette oppdraget ihht. Kaland & Partners sin fornøydgaranti. Det betyr at man som selger hos Kaland & Partners betaler kr. 0,- til megler dersom vi ikke får solgt boligen og oppdraget trekkes. Det er for øvrig avtalt fastpris kr. 59.900,-  for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke kr. 19.900,- for tilrettelegging, kr. 19.900,- for markedspakke, kr. 4.450,- for oppgjørskostnad, kr. 412,- for saldoforespørsel, kr. 227,- for e-signering og kr. 490,- for pantattester/grunnbok.
Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokat-bistand, nødvendige skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har egenandel. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Pris for denne boligen: Kr 9900,-. Ta kontakt for ytterligere informasjon.
Finansiering
Handelsbanken tilbyr alle typer banktjenester til konkurransedyktige priser. Banken kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver
i banken og som kunde hos oss lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel.
Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no