• Thomas Oen

  Eiendomsmeglerfullmektig

  98 09 73 02 / to@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

NY PRIS| Familiebolig over to plan med utmerkede sol- og utsiktsforhold – Idyllisk beliggende eiendom med stor tomt

Abbedissevegen 67, 5314 Kjerrgarden

SOLGT

Abbedissevegen 67
5314 Kjerrgarden


Velholdt enebolig over to plan med kaldloft, beliggende i landlige omgivelser med nydelig sjøutsikt mot Herdlefjorden og Holsnøy.

Boligen har følgende rominndeling:
1. etasje: Vindfang, gang, 3 soverom, wc-rom, garderobe og bod
2. etasje: Stue, kjøkken, gang, bad, vaskerom og soverom
Anneks: Bod/arbeidsrom
Standard
Kaland & Partners ved Thomas Oen har gleden av å presentere Abbedissevegen 67, en innholdsrik familiebolig over to plan med utmerkede sol- og utsiktsforhold.

Idyllisk beliggende eiendom med stor tomt, og nærhet til sjø og natur. Tomten er pent opparbeidet og har flere solrike uteplasser.

Velholdt bolig hvor innvendige overflater er oppgradert de senere år. Vegger og himling er malt og det er lagt nytt gulv. Yttertak er skiftet i 2014.

Det er gitt igangsettingstillatelse for bygging av garasje på nordsiden av huset, og tomten er planert til dette

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen.
Byggeår

1982

Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
Oppstillingsplasser på egen eiendom.

Det er gitt igangsettingstillatelse for oppføring av garasje på nordsiden av huset datert 28.05.2015.
Beskaffenhet
Tomten er foruten eiendommens  bygningsmasse opparbeidet med murer/bed, terrasseplatting, grøntarealer med plen og diverse prydbusker og beplantning.
Oppvarming
Elektrisk og vedfyring.
Vedovn i stue, luft til luft varmepumpe i gang og varmekabler på bad.
Energimerking
Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E. Se vedlagte attest. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger.
Ansvarlig Megler

Morten Lie
Eiendomsmegler | Partner | Faglig Leder
48 88 84 10
ml@kapa.no

Kaland & Partners
Vestkanten Eiendomsmegling AS
Lyderhornsveien 351
Postboks 5 Loddefjord
5881 Bergen
Salgsoppgavedato

18.02.2020 11:11

Byggemåte
Grunn og fundamenter
Grunnmur i lettbetong/ Leca. Pusset og malt.
Gulv på grunn er betonggulv sasnnsynlig med dampsperre.

Veggkonstruksjon og utvendige fasader
Yttervegger i underetasje med Leca som er innvendig hovedsaklig utlektet og platet. Stedvis synlig Leca.
I hovedetasje er det bindingsverk med utvendig malt enkelfalset kledning.
Grunnmur med malt puss, nylig malt.
Ytterkledning med malte enkelfalsete bord. Terrasse med stående trepanel på rekkverk.

Vinduer og dører
Vinduer, isolerglass i trekarmer fra byggeår (1982).
Innvendige dører, malte profilerte dørblad.

Takkonstruksjon
Takstoler med sutaksplater.

Taktekking
Yttertak med betongtakstein. Renner og nedløp i plast. Yttertak med takpanner og tilbehør ble byttet i 2014.

Etasjeskillere
Trebjelkelag i etasjeskillere. Etterisolert mot kaldtloft.

Piper og ildsteder
Vedovn i stue tilknyttet elementpipe.Brannvegg, gulv foran ildsted og pipe dels kledd med Ottarskifer.

VVS
Rør: Rørirør-opplegg med samleskap i vaskerommet. 200 liters varmtvannsbereder plassert i kott i underetasjen.
Frostfri utespylerkran.

Varme: Luft/ luft varmepumpe montert i gang.
Vedovn i stue.
Gulvvarme i flere rom.

Ventilasjon: Elektrisk avtrekk i bad.
Ventilator i kjøkken.
Naturlig utlufting av wc-rom i underetasjen.
Ellers naturlig utlufting av rommene.

Elektriske anlegg
Sikringsskapet er plassert i vindfang. Her er 12 kurser med jordfeilsautomatsikringer.
Overspenningsvern. 3- fase hovedsikring på 50 Ampere.
Diverse
Eiendomsmegleren er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Eiendomen ligger i et uregulert område, avsatt til LNF spredt boligbygging i kommuneplanens arealdel. Reguleringsbestemmelser kan sees ved henvendelse til megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Eiendommen har utmerket beliggenhet på idylliske Abbedissen, ca. en kilometer fra hovedveien til Herdla. Herfra har du nydelig utsikt mot Herdlefjorden og Holsnøy på andre siden.

Huset ligger østvendt og har solen på fremsiden fra den står opp, og den kan følges rundt huset hele dagen, via hagen på sørsiden til den lune vestvendte terrassen på baksiden hvor den går ned bak fjellet bak huset ca. kl. 21 midtsommers.

Boligen ligger i naturskjønne omgivelser med flere flotte tur- og rekreasjonsmuligheter innen gangavstand. Blant annet fjellturer på Abeddissefjellet, og kort vei til sjøen med flere fine badeplasser.

Nærmeste dagligvarebutikk er Spar på Fromreide senter som ligger ca. 6 km fra eiendommen. Her finnes også bensinstasjon, legesenter, fysioterapi og frisør.

Ca. 15 minutters kjøring til Ravnanger senter og ca. 25 minutters kjøring til Kleppestø senter. Busstopp i hovedveien, ca. 10 minutters gange fra eiendommen.

Eiendommen sokner til Fauskanger Barne- og Ungdomsskole. Nærmeste barnehage er Furehagen barnehage som ligger like ved skolen.

Kort vei til Herdla med flotte badestrender og turområder, aktivitetssenter for barn og ungdom, kajakk/kano utleie, museum, golfbane, Biologen overnatting- og spisested.
Bebyggelsen
Eiendommen ligger i et område med spredt boligbebyggelse, hovedsaklig eneboliger og fritidsboliger.
Adkomst
Kjør Fv 562 til Askøy og følg veien mot Herdla. Avkjørsel til Abbedissen kommer på høyre hånd, ca. 1 km etter man passerer Fauskanger skole. Følg veien i ca 500m og ta til høyre rundt svingen ved enden. Eiendommen ligger så på høyre hånd.  

Det vil bli skiltet med Kaland & Partners visningsskilt ved fellesvisninger.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no