• Thomas Oen

  Eiendomsmeglerfullmektig

  98 09 73 02 / to@kapa.no

 • Sara Sofie Landro

  Eiendomsmegler / Jurist

  48 40 02 36 / ssl@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Solgt etter bud direkte til selger. Visning avlyst.

Skrubbenesvegen 43, 5350 Brattholmen

SOLGT

Skrubbenesvegen 43
5350 Brattholmen


Del av tomannsbolig over to plan som inneholder:
1.etasje: Entrè/ gang, soverom, stue/ kjøkken, bad og kott.
2.etasje: Loftstue, to soverom, bad og kott.

Biloppstillingsplass til flere biler på eiendommen.
Standard
Kaland & Partners ved Sara Sofie Landro og Thomas Oen har gleden av å kunne presentere Skrubbenesvegen 43. Dette er en del av tomannsbolig over to plan, bygget i 2005. Av høydepunkter kan det nevnes:

-Vestvendt terrasse på 58,3² med utgang fra entrè/ gang
-Østvendt terrasse på 22,7m² med utgang fra stue/ kjøkken
-Utvendig bod på 5,2m² til oppbevaring
-Skyvedør med glassfelt mellom entrè/ gang - stue/ kjøkken
-Contura peisovn med glassfront i stue
-2 helfliste bad
-Stekeovn, platetopp med induksjon, oppvaskmaskin og kjøleskap/ frys er integrert
-Sentralstøvsuger
-Varmekabler i entrè/ gang, stue/ kjøkken og på begge bad
-Parkett på alle gulv, foruten bad og entrè/ gang

Boligen innehar ellers følgende standard:

Koselig entrè/ gang på 6,3m² med steinfliser på gulv med varmekabler og malt platekledning på vegger. Her er plass til å henge fra seg yttetøy og sko. Adkomst den vestvendte terrassen på 58,3m² som er belagt med heller.

Skyvedør med glassfelt mellom entrè/gang - stue/ kjøkken.

Lyst og delikat stue/ kjøkken på 43,7m². Her er flere store vindusflater som sikrer et godt og naturlig lysinnslipp til rommet. Parkett på gulv og malt platekledning på vegger. God plass til sofagruppe og spisebord. Contura peisovn med glassfront varmer godt på kalde høst- og vinterkvelder. Fra stue/ kjøkken er det adkomst den østvendte terrassen på 22,7m².

Pent kjøkken som har takhøy kjøkkeninnredning med profilerte fronter. To overskap med glassfronter. Mosaikkfliser over heltre benkeplate. Her er: Stå- vaskekum, ventilator, og opplegg for oppvaskmaskin. Følgende hvitevarer er integrert: Stekeovn, platetopp med induksjon, oppvaskmaskin og kjøleskap/ frys. Det er foretatt kontroll med fuktindikator av takstmann, og det ble ikke registrert fuktverdier i kjøkkenbenken eller på gulv.
Parkett på gulv og malt platekledning på vegger.

Ett av boligens 3 soverom ligger i 1. etasje. Dette soverommet har et areal på 9,9m².

Pent helfliset bad med varmekabler i gulv og spotlights i himling. Badet har et areal på 7,1m². Dette badet inneholder: Servant med møblement/ speil og belysning, toalett, innfellbart dusjhjørne, dusjgarnityr og opplegg for vaskemaskin. Det er også her foretatt kontroll med fuktindikator av takstmann, og det ble ikke registrert unormale fuktverdier i utsatte områder.

I boligens 2. etasje ligger de resterende to soverom. Disse soverommene har arealer på 7,2m² og 6,4m². Alle boligens soverom har parkett på gulv og malt platekledning på vegger. Rommene er malt i duse, tidsriktige fargevalg.

Koselig loftstue med parkett på gulv og malt platekledning på vegger.

Eget bad i boligens 2. etasje. Dette badet har keramiske fliser på gulv med varmekabler og keramiske- og mosaikkfliser på vegger. Her er servant med møblement/ speil og belysning, toalett, innfellbart dusjhjørne, dusjgarnityr og badekar. Dette badet har et areal på 4,8m². Det er foretatt kontroll med fuktindikator og det ble ikke registrert unormale fuktverdier i utsatte områder.

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen.
Byggeår

2005

Tomt/Eierform

Fellestomt

Parkering
Egen innkjørsel med stor plass for 3-4 biloppstillingsplasser.
Arealbeskrivelse

1.etasje: Entrè/ gang, soverom, stue/ kjøkken og bad. 2. etasje: Loftstue, to soverom og bad.

Oppvarming
El.oppvarming:
-Varmekabler i entrè/ gang, stue/ kjøkken og begge bad.

Contura peisovn med glassfront i stue.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Sara Sofie Landro
Jurist/ Megler
48 40 02 36
ssl@kapa.no

Kaland & Partners
Vestkanten Eiendomsmegling AS
Lyderhornsveien 351
Postboks 5 Loddefjord
5881 Bergen
Salgsoppgavedato

09.02.2020 11:10

Byggemåte
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/ grov pukk på fjell. Grunnmur/ fundamenter i betong. Yttervegger er utført i trekonstruksjoner med utvendig liggende trekledning. Saltak. Konstruksjon av taksperrer. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Gesimser og vindskier av trekledning. Renner og nedløp i plast. Beslag/ takhetter i aluminium/ stål.
For en mer utfyllende bygningsmessig beskrivelse av eiendommen se vedlagt boligsalgsrapport utført av Kristoffer Bjerk Hansen.
Diverse
Eiendomsmegleren er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt å melde fra til Økokrim om ev. mistenkelige transaksjoner.

Medlem av velforening der avgift på kr 1 500,- går til brøyting  og vedlikehold. Og kr 500,- som går til foreningen som er frivillig til diverse sammenkomster osv.

Veien eies av Einar Nordland og vedlikeholdes av velforeningen som også organiserer brøyting/ salting.

Internetttilkobling: Fiber er lagt inn i hus, uttak i stue til nettverk og Altibox.
TV: Fiber for tilknytting av TV løsninger i huset.

Kledningen er fra 2005 og siste kontrollert i 2018 der alle utvendige flater er malt 2 strøk. (Hus og gjerde).

Kne-loft fra begge soverom i 2. etasje og kneloft fra bod i 2. etasje som kan brukes til lagringsplass/ oppbevaring.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Boligen ligger i et område regulert til konsentrert småhusbebyggelse. Reguleringsbestemmelser kan besiktiges hos megler.
Kommuneplan og reguleringsplaner kan sees på Fjell kommune sine hjemmesider: www.fjell.kommune.no eller ved henvendelse til megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Boligen har en attraktiv beliggenhet på Brattholmen med kort vei til de fleste fasiliteter. Det tar under 5 min gange til nærmeste skole og barnehage. Kort vei til dagligvarebutikk på Brattholmen Kai. Det er også kort vei til friluftsliv, turområder og til sjø fra boligen. Felles badevik i kort avstand fra boligen.

Fra Bergen sentrum tar det ca 15 minutter med bil, og det er få minutters kjøring til Sartor Storsenter samt idrettsanlegg som Sotra Arena, som har en stor variasjon idrettslag i alle aldersgrupper. Det er også fine turløyper ved Sotra Arena ved Straume Idrettspark.

Boligen har beliggenhet kun et par minutters kjøring fra Sartor Senter som tilbyr de fleste fasiliteter og tjenester. Sartor Storsenter er et kjøpesenter og ligger i Straume i Fjell kommune ca. 15 km vest for Bergen sentrum og utgjør en del av Sotra Kystby. I dag har Sartor senter rundt 115 butikker. Senteret har blitt utvidet og renovert flere ganger, og åpnet siste del av senteret 20. november 2014. Sotra Kino ble åpnet i 2015. Senteret er det største senteret på Sotra og det har over 10 000 besøkende hver dag.

Området rundt Sartor Storsenter vil utgjøre kjernen i kystbyen og er den delen som er omfattet av områdeplanen vedtatt av Fjellkommune i 2011. Dette området har fått koselige gågater, sykkelveier, fortau og åpne møteplasser rundt senteret. All parkering til senteret skal på sikt skal legges under bakken.

For mer informasjon om disse planene kan man besøke: www.Sotrakystby.no

Oppsummert har denne boligen kort vei til de fleste fasiliteter, og den ligger i et boligområde som er under spennende utvikling.
Bebyggelsen
Området er hovedsaklig bebygd med tomannsboliger og eneboliger.
Adkomst
Følg Rv 555 Skjærgardsvegen. Ta så av inn på Arefjordvegen følg veien helt til Fv 233 og videre inn på Skrubbenesvegen. Boligen ligger på venstre hånd.
Det vil bli godt skiltet med Kaland&Partners visningskilt på felles visningsdager.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no