• Thomas Oen

  Eiendomsmeglerfullmektig

  98 09 73 02 / to@kapa.no

 • Sara Sofie Landro

  Eiendomsmegler / Jurist

  48 40 02 36 / ssl@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Meget flott halvpart av tomannsbolig beliggende i 1. etasje. Carport. Terrasse. Varmepumpe.

Skjoldingsneset 70A, 5337 Rong

SOLGT

Skjoldingsneset 70A
5337 Rong
SKJOLDINGSNESET SAMEIE GNR. 38 BNR. 740

Tre roms selveierleilighet i 1. etasje, bygget i 2015. Leiligheten inneholder:
Entrè/ gang, bad, vaskerom, to soverom og stue/ kjøkken med adkomst til den nordvendte terrassen på 24,5m².
Parkering i carport og plass til oppbevaring i stor bod.
Standard
Kaland & Partners ved Thomas Oen og Sara Sofie Landro har gleden av å kunne presentere Skjoldingsneset 70A. Dette er en 3 roms selveierleilighet beliggende i 1. etasje, bygget i 2015. Av høydepunkter kan det nevnes:

-Carport ved inngangsparti
-Trappefri adkomst
-Stor utvendig bod
-Stor herlig terrasse på 24,5m²
-Varmekabler på bad
-Varmepumpe i stue/ kjøkken
-Sentralstøvsuger
-Balansert ventilasjonsanlegg
-Pent helfliset bad
-Klassisk hvit kjøkkeninnredning fra kvalitetsleverandøren Sigdal

Ellers innehar boligen følgende standard:
Inngangspartiet til boligen ligger inne i carporten, noe som gjør at man kan gå tørrskodd til og fra bilen. Entreèn er på 4,2m². Her er laminat på gulv og malt platekledning på vegger. Plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko.

Badet er helfliset med varmekabler i gulv. Badet inneholder: Servant med møblement/ speil og belysning, vegghengt toalett, dusjhjørne og dusjgarnityr. Det er foretatt kontroll med fuktindikator av takstmann, og det ble ikke registrert unormale fuktverdier i utsatte områder.

Praktisk med eget vaskerom. Vaskerommet har våtromsbelegg på gulv og malt platekledning på vegger. Her er opplegg for vaskemaskin. Det er også her foretatt kontroll med fuktindikator og det ble ikke registrert unormale fuktverdier i utsatte områder.

Her er to delikate soverom på 12,3m² og 10m². Lysmalte vegger og laminat på gulv. God plass til oppbevaring av tøy i garderobeskap på hovedsoverom.

Lys og trivelig stue med flere store vindusflater. Her er plass til sofagruppe og spisebord. Laminat på gulv og malt platekledning på vegger. Åpen løsning mot kjøkkenet som har klassisk hvit innredning fra kvalitetsleverandøren Sigdal. Innredningen har slette fronter som letter rengjøringen. Her er laminert benkeplate, stål vaskekum, waterguard, komfyrvakt, ventilator, og opplegg for oppvaskmaskin. Følgende hvitevarer er integrert: Stekeovn, platetopp med induksjon og oppvaskmaskin. Det er også foretatt kontroll med fuktindikator av takstmann, og det ble ikke registrert fuktverdier i kjøkkenbenken eller på gulv.

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen.
Byggeår

2015

Tomt/Eierform

Fellestomt

Parkering
Parkering i carport utenfor boligen.
Arealbeskrivelse

Entrè/ gang, bad, vaskerom, 2 soverom og stue/ kjøkken.

Oppvarming
El. oppvarming:
-Varmekabler på bad
-Varmepumpe i stue/ kjøkken.

Balansert ventilasjonsanlegg.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Megler har informert selger om selgers plikt til å energimerke boligen, men det foreligger per dato ingen energiattest.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Sara Sofie Landro
Jurist/ Megler
48 40 02 36
ssl@kapa.no

Kaland & Partners
Vestkanten Eiendomsmegling AS
Lyderhornsveien 351
Postboks 5 Loddefjord
5881 Bergen
Salgsoppgavedato

08.03.2020 11:11

Byggemåte
Grunnmur og fundamentering: Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/såle/fundament av betong. Gulv mot grunn i betong.

Veggkonstruksjon og utvendig fasade: Ytterveggene er utført i trekonstruksjoner med utvendig trekledning og fasadeplater. Det er foretatt tilfeldige stikktakninger på kledning. Ingen råte observert. Det gjøres oppmerksom på at vurderinger av fasadene er foretatt fra bakkenivå. Det er ikke mulig å si noe om bakomliggende konstruksjoner uten inngrep.

Vinduer og dører: Vinduer: Isolerglass i trekarmer. Ytterdør: Hvitt dørblad med felt av isolerglass. Innerdører: Hvite profilerte dørblad.

Takkonstruksjon og taktekking: Flat takkonstruksjon. Tekket med takbelegg. Taket er ikke besiktiget. Tilstandsgrad satt ut fra levetidstabell.

For en mer utfyllende bygningsmessig beskrivelse av eiendommen, se vedlagt tilstandssrapport utført av Kristoffer Bjerk Hansen.
Diverse
Eiendomsmegleren er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt å melde fra til Økokrim om ev. mistenkelige transaksjoner.

Service og reperasjon av varmepumpe vår 2019.
Dyrehold
Tillatt
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Informasjon om borettslaget

SKJOLDINGSNESET SAMEIE GNR. 38 BNR. 740 (org.nr. 815432312)

Offentlige planer/konsesjonsplikt
Boligen ligger i et område regulert til konsentrert småhusbebyggelse. Reguleringsbestemmelser kan besiktiges hos megler.
Kommuneplan og reguleringsplaner kan sees påØygarden kommune sine hjemmesider: www.oygarden.kommune.no eller ved henvendelse til megler.
Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Boligen ligger ca 1.5 km fra Rong senter/Øygarden kommunesenter som tilbyr de fleste fasiliteter/servicetilbud som bl.a butikker og treningssenter. Fra eiendommen er det kort vei til både skole, buss, turområder med fine turløyper og bade/maritime opplevelser i Ormhilleren. Lekeplass i kort avstand fra boligen.

Ågotnes ligger ca 10-15 minutter unna hvor en finner flere dagligvarebutikker, bensinstasjon, spisested, hotell, barnehager, skole, idrettsanlegg og selve CCB-basen som de siste årene har hatt store arbeidsplasser innen offshoresektoren.

Det er ca 20 minutters kjøring til Sartor senter med et bredt utvalg butikker, kino og restauranter. Ca 25 minutters gange til skole. Rong barneskole og Øygarden ungdomsskole. Kun 5 minutters gange til bussholdeplass.
Bebyggelsen
Området er hovedsaklig bebygd med blokker, rekkehus/ tomannsbolig og eneboliger.
Adkomst
Følg Riksvei-555 fra Bergen mot Sotra. Ta til høyre i rundkjøringen etter Kolltveittunnellen og veien utover og forbi Ågotnes. Like etter Rongesundbroen tar man første avkjørsel til høyre, deretter tar du til venstre og følger veien rundt svingen. Følg nummeranvisning til nummer 70A. Det vil bli tydelig skiltet med Kaland & Partners sine visningsskilt under fellesvisningen.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no