• Sara Sofie Landro

  Eiendomsmegler / Jurist

  48 40 02 36 / ssl@kapa.no

 • Thomas Oen

  Eiendomsmeglerfullmektig

  98 09 73 02 / to@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Strøken leilighet i 2. etasje i leilighetsbygg fra 2017. Meget flott sjøutsikt. Varmepumpe. Stor bod i kjeller.

Skjoldingsneset 107, 5337 Rong

SOLGT

Skjoldingsneset 107
5337 Rong
Skjoldingsneset Sameiet

Flott 3 roms selveierleilighet i 3. etasje, bygget i 2017. Leiligheten inneholder: Entrè/ gang, bad, 2 soverom, bod og stue/ kjøkken. En tilhørende bod på 6,7m². Parkering på felles p-plass. En plass pr seksjon.
Standard
Kaland & Partners ved Thomas Oen og Sara Sofie Landro har gleden av å presentere lekre Skjoldingsneset 107. Dette er en 3 roms selveierleilighet i 3 etasje, bygget i 2017. Av høydepunkter kan det nevnes:

-Tilhørende bod i underetasjen på 6,7m²
-Nodvendt terrasse på 12,4m²
-Skyvedør mellom entrè/ gang - stue/ kjøkken
-Parkett på gulv
-Varmepumpe i stue/ kjøkken
-Balansert ventilasjon
-Sentralstøvsuger
-Waterguard og komfyrvakt på kjøkken
-Stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap/ frys er integrert
-Rekkverk av aluminiumsproflier med glassfelt

Ellers har boligen følgende standard:
Innbydene entrè/ gang med parkett på gulv og innfelte spotlights i himling. God plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko i garderobeskap med speilfronter. Skyvedør mellom entrè/ gang-stue/ kjøkken.

Lys og pen stue med flere store vindusflater som sikrer et godt og naturlig lysinnslipp til rommet. God plass til sofagruppe og spisebord. Parkett på gulv. Fra stue/ kjøkken er det adkomst til den nordvendte terrassen på 12,4m². Stue/ kjøkken har et areal på 32,6m². Åpen løsning mot kjøkken.

Pen kjøkkeninnredning med slette fronter, noe som letter rengjøringen. Her er laminert benkeplate, stål vaskekum, waterguard, komfyrvakt, ventilator og opplegg for oppvakmaskin. Følgende hvitevarer er integrert: Stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap/ frys. Det er foretatt kontroll med fuktindikator av takstmann, og det ble ikke registrert fuktverdier i kjøkkenbenken eller på gulv.

Pent helfliset bad med varmekabler i gulv, badet er på 6m². Badet inneholder: Servant med møblement/ speil og belysning, vegghengt toalett, innfellbart dusjhjørne, dusjgarnityr og opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i himling. Det er også her foretatt kontroll med fuktindikator av takstmann, og det ble ikke registrert unormale fuktverdier i utsatte områder.

Boligen har to soverom på 11,5m² og 8,5m², begge soverom er lysmalte og parkett på gulv. God plass til oppbevaring av tøy i garderobeskap.

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen.

Velkommen på visning til denne herligheten av en leilighet i nydelige og landlige omgivelser borte fra byens kjas og mas.
Byggeår

2017

Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
Sameiet har 12 parkeringsplasser som er tildelt eierseksjonene. En parkeringsplass til hver seksjon.
Arealbeskrivelse

Entrè/ gang, bad, 2 soverom og stue/ kjøkken.

Oppvarming
El oppvarming:
-Varmekabler på bad
-Varmepumpe i stue/ kjøkken.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Sara Sofie Landro
Jurist/ Megler
48 40 02 36
ssl@kapa.no

Kaland & Partners
Vestkanten Eiendomsmegling AS
Lyderhornsveien 351
Postboks 5 Loddefjord
5881 Bergen
Salgsoppgavedato

01.03.2020 11:11

Byggemåte
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/ grov pukk på fjell. Grunnmur/ såle/ fundament. Ytterveggene er utført i trekonstruksjoner med utvendig trekledning og fasadeplater. Flat takkonstruksjon. Tekket med takbelegg. Renner og nedløp i aluminium/ stål. Beslag/ takhetter i aluminium/ stål.
For en mer utfyllende bygningsmessig beskrivelse av eiendommen se vedlagt boligsalgsrapport utført av Kristoffer Bjerk Hansen.
Diverse
Eiendomsmegleren er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt å melde fra til Økokrim om ev. mistenkelige transaksjoner.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Informasjon om borettslaget

Skjoldingsneset Sameiet (org.nr. 920329330)

Offentlige planer/konsesjonsplikt
Boligen ligger i et område regulert til boligformål. Reguleringsbestemmelser kan besiktiges hos megler.
Kommuneplan og reguleringsplaner kan sees påØygarden kommune sine hjemmesider: www.oygarden.kommune.no eller ved henvendelse til megler.
Eksisterer det planforslag som vedkjem eigedomen: Nei
Eksisterer det igangsett planlegging som vedkjem eigedomen: Nei

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i sameie.

Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Boligen ligger ca 1.5 km fra Rong senter/Øygarden kommunesenter som tilbyr de fleste fasiliteter/servicetilbud som bl.a butikker og treningssenter. Fra eiendommen er det kort vei til både skole, buss, turområder med fine turløyper og bade/maritime opplevelser i Ormhilleren. Lekeplass i kort avstand fra boligen.

Ågotnes ligger ca 10-15 minutter unna hvor en finner flere dagligvarebutikker, bensinstasjon, spisested, hotell, barnehager, skole, idrettsanlegg og selve CCB-basen som de siste årene har hatt store arbeidsplasser innen offshoresektoren.

Det er ca 20 minutters kjøring til Sartor senter med et bredt utvalg butikker, kino og restauranter. Ca 25 minutters gange til skole. Rong barneskole og Øygarden ungdomsskole. Kun 5 minutters gange til bussholdeplass.
Bebyggelsen
Området er hovedsaklig bebygd med eneboliger, rekkehus og blokker.
Adkomst
Følg Riksvei-555 fra Bergen mot Sotra. Ta til høyre i rundkjøringen etter Kolltveittunnellen og veien utover og forbi Ågotnes. Like etter Rongesundbroen tar man første avkjørsel til høyre, hold til venstre og ta deretter første til venstre. Følg skilting til nr. 107.

 Det vil bli tydelig skiltet med Kaland & Partners sine visningsskilt under fellesvisningen.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i sameie.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no

Ingen vedlegg