• Morten Lie

  Eiendomsmegler / Fagansvarlig / Partner

  48 88 84 10 / ml@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Pen bolig med 3 soverom og 2 bad – usjenert og frittliggende terrasse med utsikt – parkering i garasje

Bjørgebrekken 64, 5141 Fyllingsdalen

SOLGT

Bjørgebrekken 64
5141 Fyllingsdalen
Bjørgebrekken Sameie

Flott rekkehus med 3 soverom, 2 bad og høy og frittliggende terrasse, boligen går over 3 plan og har følgende planløsning:

1.etasje: Entrè, hall med trapp, bad/ vaskerom, 2 soverom.
2. etasje: Stue/ kjøkken og bad.
Loft: Loftstue med trapp og soverom.

Det er en bod i 1. etasje på 3.3kvm.
Standard
Kaland og Partners ved Morten Lie har gleden av å presentere Bjørgebrekken 64. Et meget flott rekkehus med høy og frittliggende terrasse med sørvestvendt beliggenhet. Boligen har 3 soverom, 2 bad og parkering i lukket garasje. Eiendommen ligger i et meget barnevennlig og populært boområde hvor det er kort avstand til det aller meste. Meget solrik eiendom med sol fra morgen til sen kveld midtsommers. Store vinduer sikrer den vakre utsikten inn i stuen.

Entrè har god plass til oppbevaring av klær i skyvedørsgarderobe med speilfronter. Rommet har fliser på gulv.

Videre kommer man inn i gang/hall som også brukes som kjellerstue. Her er det god plass til både sittegruppe og skrivebord dersom man ønsker en arbeidskrok hjemme.

To av boligens soverom er plassert i denne etasjen. Soverommene er oppmålt til 6.8kvm og 7.6kvm. og har moderne malte overflater på vegger og laminat på gulv. Rommet har god plass til dobbeltseng.

Badet i 1 etasje er meget lekkert. Badet er opplyst oppusset i 2014 av Flesland Flis og har mørke fliser på gulv og hvite fliser på vegger. Rommet har takplater med innfelte LED downlights i himling, dusjhjørne m/hengslede glassdører, vegghengt toalett, baderomsinnredning med slette fronter, heldekkende servant og overhengende veggskap med speil/belysning. Her er også opplegg for vaskemaskin/tørketrommel, varmtvannstank og rør i rør fordeler skap bak skyvedører. Det er varmekabler i gulv.

2: etasje.
Når man kommer opp i andre etasje møter man en vegg med vinduer som fører det flotte utsikten inn i stuen! Nydelig utsikt og utgang til en romslig og sørvestvendt terrasse gir virkelig boligen det lille ekstra! Her kan man nyte solen fra morgen til sen kveld midtsommers. Rommet har meget god plass til både sofa- og spisegruppe.

Det er åpen løsning mot kjøkkenet som er opplyst oppusset i 2008. Kjøkkenet har parkett på gulv, malt strie på vegger og slett malt himling. Det er Designa kjøkkeninnredning med halvøy, to glasskap, hvite profilerte fronter og benkeplate av heltre/granitt. Underlimt vask av stål i heltre benkeplate og nedfrest platetopp i granittplate. Integrerte hvitevarer: stekeovn, platetopp, røros Hetta ventilator, oppvaskmaskin, kjøle- og vinskap.

Denne etasjen har også en walk-in-garderobe, samt et bad. Garderoben ligger like før badet og har god plass til masse oppheng og hyller, rommet ligger perfekt til i forhold til badet. Badet er opplyst oppusset i 2011 av Flesland Flis og har keramiske fliser på gulv/vegger og takplater med innfelte LED downlights i himling. Det er nedsenket dusjsone med mosaikkfliser. Rommet inneholder: Dusj med glassvegg/dør, vegghengt toalett og baderomsinnredning med heldekkende servant, slette hvite fronter, veggskap, speil og belysning. Det er varmekabler i gulv.

3. etasje:
Denne etasjen har en hems, med god plass til både lekeområde for barn, TV-stue, kontorplass eller stillesone. Rommet er oppmålt til ca 9 kvm og har flere bruksmuligheter. Loft-etasjen har også et soverom på 6 kvm, hvor mye av arealet forsvinner grunner takhøyde. Rommet vil derfor virke større enn oppmålbart areal.

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Byggeår

1987

Bruksareal pr. etasje
Arealer er beregnet av takstmann (Takstmannens oppmåling er i henhold til NS 3940 og takstbransjens retningslinjer for arealmåling).
Megler har ikke kontrollmålt boligen.
1.etasje: 56m²
2.etasje: 59m²
Loft:16m²
Tomteareal
4241 m²
Tomt/Eierform

Festet tomt

Parkering
1 parkeringsplass i felles garasjeanlegg. I tillegg til parkeringsplasser på sameiets eget område, disponerer sameiets beboere som medlemmer av Bjørge Huseierlag gjesteparkeringsplasser ved innkjøring til Bjørgebrekken og ellers andre oppmerkede gjesteparkeringer.
Arealbeskrivelse

1.etasje: Entrè, hall med trapp, bad/ vaskerom, 2 soverom. 2. etasje: Stue/ kjøkken og bad. Loft: Loftstue med trapp og soverom.

Oppvarming
Det er elektrisk oppvarming i boligen som: varmekabler på begge bad og i entrè. Ellers er det ildsted i stue.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Tilstandsrapport utført av
Kristoffer Sæle, datert 23.03.2019.
Ansvarlig Megler

Morten Lie
Eiendomsmegler | Partner | Faglig Leder
48 88 84 10
ml@kapa.no

Kaland & Partners
Vestkanten Eiendomsmegling AS
Lyderhornsveien 351
Postboks 5 Loddefjord
5881 Bergen
Salgsoppgavedato

09.06.2020 11:17

Byggemåte
Boligen er fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/ grov pukk på fjell. Boligen har støpt betonggulv mot grunn. Boligen har vegger mot grunn av plasstøpte betongkonstruksjoner. Boligen har yttervegger over grunnmur av trekonstruksjoner. Fasadene er bekledd med liggende trekledning. Boligen har takkonstruksjon av taksperr som er utvendig bekledd med sutak, lekter og betongtakstein. Utført takfornying (malt opprinnelig takstein) i 2016.
For en mer utfyllende bygningsmessig beskrivelse av eiendommen se vedlagt boligsalgsrapport utført av Kristoffer Sæle
Grunnarealer
Tomten er felles for sameiet og er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med interne veier, murer/ bed og lekeplass. I tillegg har sameiet felles brygge hvor en også finner en badeplass. Eier opplyser om at man her har mulighet for å leie båtplass gjennom sameiet.
Diverse
Eiendomsmegleren er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt å melde fra til Økokrim om ev. mistenkelige transaksjoner.

Det har vært snakk om å kjøpe sameiet ut av festeavtalen vedrørende tomten. Det er ikke opplyst noe konkret vedrørende dette, men at et utkjøp fra festet tomt til selveier tomt kan påføre en kostnad på rundt 37.500 for denne eierseksjonen.

Internett tilkobling: Fiber fra Bergenfiber (BKK/ Altibox)
TV: Altibox

Sameiet har tenkt å kjøpe seg ut av heftelsene i Bjørgebrekken om ca  1 år. Og det vil komme til å koste hver bolig ca 30.000,-.
Tilbehør
Dersom annet ikke fremgår av salgsoppgaven medfølger kun integrerte hvitevarer.
Brun sofa og kjøleskap i bod kan medfølge om ønskelig. Hvitevarer på kjøkken følger med salget av boligen.
Dyrehold
Det er tillatt med dyrehold i boligen.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest på eiendommen, datert 08.03.2000. Denne kan sees hos megler. Det foreligger ferdigattest på tilbygg, datert 08.07.1999 og 09.02.2000. Disse kan også sees hos megler.
Informasjon om sameiet
I henhold til lov om eierseksjoner, § 22, fremgår det at ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et boligsameie (gjelder ikke fritidsbolig).
Informasjon om borettslaget

Bjørgebrekken Sameie (org.nr. 913054423)

Offentlige planer/konsesjonsplikt
Boligen ligger i et område regulert til boligformål. Reguleringsbestemmelser kan besiktiges hos megler.
Kommuneplan og reguleringsplaner kan sees på Bergen kommune sine hjemmesider: www.bergen.kommune.no eller ved henvendelse til megler.

Se vedlagt planinformasjon for nærmere info.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Tinglyste forhold & rettigheter/servitutter
1988/27854-54/106  Festekontrakt - vilkår  
17.08.1988 
 festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 530
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
BEST. OM OVERDRAGELSE
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder feste
 
1988/27854-69/106  Bestemmelse om gjerde  
 17.08.1988 
 Forbud mot næringsvirksomhet
Bestemmelser om regulering av festeavgiften
Med flere bestemmelser
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1988/27854-70/106  Bestemmelse iflg. skjøte  
 17.08.1988 
Pliktig medlemskap i velforening m.v.
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
1988/27855-2/106  Seksjonering  
 17.08.1988 
 opprettet seksjoner:
snr: 21
formål: Bolig
sameiebrøk: 2/68
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 033 SEKSJONER
 
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Disse kan sees hos megler.

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.
Mangler
Tilstandsgrader:
I denne rapport er det i hovedsak satt tilstandsgrad 1 og 2 på alle bygningsdeler som er vurdert.
TG:2 er satt på vegger mot grunn, drenering, vinduer, ytterdører og porter, takkonstruksjoner. Det oppfordres til å sette seg ekstra godt inn i disse punktene.
Tilstandsgrad 3 sittes kun i de tilfeller hvor bygningsdelene har kraftige symptomer. Det oppfordres til å sette seg ekstra godt inn i disse punktene.
 
Se selgers egenerklæring som ligger vedlagt og vedlagt boligsalgsrapport utført av takstmann Kristoffer Sæle. Dokumentene gir en utdypet beskrivelse av boligen.
Utleieadgang
Boligen kan helt eller delvis fritt leies ut etter søknad til styret. Korttidsutleie er tillatt for inntil 90 døgn i året, og maks 30 døgn sammenhengende. Sameiets årsmøte kan fatte vedtak hvor grensen for korttidsutleie reduseres til 60 dager i året, eller økes til 120 dager i året.
Eiendommen har kun en boenhet og ingen utleiedel.
Forretningsfører
Vangdalregnskap AS
Styregodkjennelse
Ervervet krever godkjenning av borettslagets styre. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.
Informasjon om vedlegg
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg. Tilstandsrapport og selgers egenoppgave følger som vedlegg til salgsoppgaven

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser.
Interessenter oppfordres til en grundig besiktigelse av eiendommen gjerne sammen med sakkyndig.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Boligen har en attraktiv beliggenhet i populært boligområde, beliggende mellom Fyllingsdalen og Loddefjord så med andre ord er set kort vei til det meste.Her er det rolig og barnevennlig med lite trafikk etter at Knappetunnellen åpnet som leder trafikken mot Sandsli, Kokstad, Flesland flyplass. Det er kort kjørevei med ca. 10 min til arbeidsplasser på Sandsli, Kokstad og Flesland flyplass.

Tunnel fra Varden til Loddefjord leder trafikken vekk fra Bjørgeveien slik at Bjørgeveien er mye mindre trafikert enn tidligere.
Fyllingsdalen og Loddefjord ligger innen gang- og sykkelavstand. I Fyllingsdalen ligger Oasen kjøpesenter med alle de fasiliteter som tilbys der som bla. butikker, cafeer, restauranter, treningssenter, bank, vinmonopol m.m.

Loddefjord og Vestkanten storsenter  ligger innen ca. 5 min kjøreavstand. På Vestkanten ligger også Iskanten, Vannkanten med bowling og minigolf. Her er også et stort utvalg av butikker, cafeér, tannlege, legevakt og bibliotek. Ca. 10 min kjørevei til Bergen sentrum. Ca 15 min kjørevei til Straume og Kleppestø.

Gode Bussforbindelser med kort reisetid til Bergen Sentrum og øvrige bydeler.

Fra boligen er det kort vei til flotte tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter i bla. Kanadasskogen og på Løvstakken.

Mange fritidstilbud/idrettsanlegg i nærheten i bla. Framohallen,Varden idrettsanlegg, Fyllingsdalen idrettshall, Fjellsdalen idrettsplass og Frøya idrettspark. Rett nedenfor Frøya idrettspark ligger Fysak avd. Melkeplassen.

Kort vei til flere skoler som bla. skoler som Fjellsdalen Skole, Bjørndalsskogen Skole, Lyshovden Skole, Løvås Skole, Seljedalen Skole, Varden Skole, Lynghaug Skole, Ortun Skole og Fyllingsdalen Videregående Skole.

For øvrig ligger Bjørgedalen barnehage, Bergen Miljøbarnehage og Kidsa Varden i nærheten.
Bebyggelsen
Nabolaget består primært av rekkehus og eneboliger.
Adkomst
Fra sentrum kjøre man 555 mot Sotra/ loddefjord. I 1. lyskryss etter Tennebekken tar man av til venstre opp Bjørgeveien. Følg Bjørgeveien forbi Kjerreidviken/ Rema 1000. 1. avkjørsel etter Rema 1000, tar man av til høyre og så første til høyre igjen. Da er man i Bjørgebrekken.
Følg nummeranvisning til nummer 64.

Det vil bli godt skiltet med Kaland og Partners visningsskilt på felles visningsdager.

Felleskostnader
Kr.1 549,-
Felleskostnadene dekker garasje, TV-Internett Fiber, Felles forsikring og felles strøm.
Ansvarsforhold fellesutgifter
For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet har laget panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på tidspunktet da tvangsdekning besluttes gjennomført.
Kommunale avgifter
Kr. 9 725 pr. år
Eiendomskatt
Kr. 5 917,- i følge fakturaspesifikasjon fra Bergen kommune.
Oppdragsgiver betaler megler følgende vederlag
Det er gitt full salgsgaranti på utlegg og vederlag på dette oppdraget ihht. Kaland & Partners sin fornøydgaranti. Det betyr at man som selger hos Kaland & Partners betaler kr. 0,- til megler dersom vi ikke får solgt boligen og oppdraget trekkes. Det er for øvrig avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,6 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 69.900,-. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke kr. 15.000,- for tilrettelegging, kr. 22.400,- for markedspakke, kr. 2.500,- pr. visning, kr. 4.450,- for oppgjørskostnad, kr. 227,- for e-signering og kr. 490,- for pantattester/grunnbok.
Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokat-bistand, nødvendige skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har egenandel. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Pris for denne boligen: Kr 6900,-. Ta kontakt for ytterligere informasjon.
Finansiering
Handelsbanken tilbyr alle typer banktjenester til konkurransedyktige priser. Banken kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver
i banken og som kunde hos oss lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel.
Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no