• Morten Lie

  Eiendomsmegler / Fagansvarlig / Partner

  48 88 84 10 / ml@kapa.no

Visninger

23. februar kl 14:00–14:45 2020-02-23 14:00:00 2020-02-23 14:45:00 Europe/Berlin Visning (Kaland & Partners) Pen bolig med 3 soverom og 2 bad – usjenert og frittliggende terrasse med utsikt – parkering i garasje – høy standard Bjørgebrekken 64, 5141 Fyllingsdalen Kaland og Partners ml@kapa.no

Pen bolig med 3 soverom og 2 bad – usjenert og frittliggende terrasse med utsikt – parkering i garasje – høy standard

Bjørgebrekken 64, 5141 Fyllingsdalen

Prisantydning

3 980 000,-

Omkostninger totalt

109 617,-

Totalpris inkl. omkostninger

4 089 617,-

Omkostninger

172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
99 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 980 000,-))
6 900,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
1 875,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)

Primærrom 127 m²
Bruksareal 131 m²
Bruttoareal 142 m²
Tomteareal 4 241 m²
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Bad 2
Energimerking
E
   
Boligtype Rekkehus
Eieform Eierseksjon
Felleskostnader 1 549,-
Kommunale avgifter 9 725,-
Ligningsverdi 1 023 887,-
Ligningsverdi dato 2017-12-31 00:00:00
   
Byggeår 1987
Kommunenr. 4601
Gårdsnr. 29
Bruksnr. 426
Seksjonsnr. 21
Seksjonsbrøk 2/68
Ideell andel 1/1
BRL/Sameie Bjørgebrekken Sameie
BRL/Sameie org.nr. 913054423
Meglers ref.nr. 6190192

Dette er en komplett salgsoppgave inklusiv alle vedlegg, og inneholder all informasjon.

Standard
Kaland og Partners ved Morten Lie har gleden av å presentere Bjørgebrekken 64. Et meget flott rekkehus med høy og frittliggende terrasse med sørvestvendt beliggenhet. Boligen har 3 soverom, 2 bad og parkering i lukket garasje. Eiendommen ligger i et meget barnevennlig og populært boområde hvor det er kort avstand til det aller meste. Meget solrik eiendom med sol fra morgen til sen kveld midtsommers. Store vinduer sikrer den vakre utsikten inn i stuen.

Entrè har god plass til oppbevaring av klær i skyvedørsgarderobe med speilfronter. Rommet har fliser på gulv.

Videre kommer man inn i gang/hall som også brukes som kjellerstue. Her er det god plass til både sittegruppe og skrivebord dersom man ønsker en arbeidskrok hjemme.

To av boligens soverom er plassert i denne etasjen. Soverommene er oppmålt til 6.8kvm og 7.6kvm. og har moderne malte overflater på vegger og laminat på gulv. Rommet har god plass til dobbeltseng.

Badet i 1 etasje er meget lekkert. Badet er opplyst oppusset i 2014 av Flesland Flis og har mørke fliser på gulv og hvite fliser på vegger. Rommet har takplater med innfelte LED downlights i himling, dusjhjørne m/hengslede glassdører, vegghengt toalett, baderomsinnredning med slette fronter, heldekkende servant og overhengende veggskap med speil/belysning. Her er også opplegg for vaskemaskin/tørketrommel, varmtvannstank og rør i rør fordeler skap bak skyvedører. Det er varmekabler i gulv.

2: etasje.
Når man kommer opp i andre etasje møter man en vegg med vinduer som fører det flotte utsikten inn i stuen! Nydelig utsikt og utgang til en romslig og sørvestvendt terrasse gir virkelig boligen det lille ekstra! Her kan man nyte solen fra morgen til sen kveld midtsommers. Rommet har meget god plass til både sofa- og spisegruppe.

Det er åpen løsning mot kjøkkenet som er opplyst oppusset i 2008. Kjøkkenet har parkett på gulv, malt strie på vegger og slett malt himling. Det er Designa kjøkkeninnredning med halvøy, to glasskap, hvite profilerte fronter og benkeplate av heltre/granitt. Underlimt vask av stål i heltre benkeplate og nedfrest platetopp i granittplate. Integrerte hvitevarer: stekeovn, platetopp, røros Hetta ventilator, oppvaskmaskin, kjøle- og vinskap.

Denne etasjen har også en walk-in-garderobe, samt et bad. Garderoben ligger like før badet og har god plass til masse oppheng og hyller, rommet ligger perfekt til i forhold til badet. Badet er opplyst oppusset i 2011 av Flesland Flis og har keramiske fliser på gulv/vegger og takplater med innfelte LED downlights i himling. Det er nedsenket dusjsone med mosaikkfliser. Rommet inneholder: Dusj med glassvegg/dør, vegghengt toalett og baderomsinnredning med heldekkende servant, slette hvite fronter, veggskap, speil og belysning. Det er varmekabler i gulv.

3. etasje:
Denne etasjen har en hems, med god plass til både lekeområde for barn, TV-stue, kontorplass eller stillesone. Rommet er oppmålt til ca 9 kvm og har flere bruksmuligheter. Loft-etasjen har også et soverom på 6 kvm, hvor mye av arealet forsvinner grunner takhøyde. Rommet vil derfor virke større enn oppmålbart areal.

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Innhold
Flott rekkehus med 3 soverom, 2 bad og høy og frittliggende terrasse, boligen går over 3 plan og har følgende planløsning:

1.etasje: Entrè, hall med trapp, bad/ vaskerom, 2 soverom.
2. etasje: Stue/ kjøkken og bad.
Loft: Loftstue med trapp og soverom.

Det er en bod i 1. etasje på 3.3kvm.
Ansvarlig Megler

Morten Lie
Eiendomsmegler | Partner | Faglig Leder
48 88 84 10
ml@kapa.no

Salgsoppgavedato

17.02.2020 12:58

Arealbeskrivelse

1.etasje: Entrè, hall med trapp, bad/ vaskerom, 2 soverom. 2. etasje: Stue/ kjøkken og bad. Loft: Loftstue med trapp og soverom.

Parkering
1 parkeringsplass i felles garasjeanlegg. I tillegg til parkeringsplasser på sameiets eget område, disponerer sameiets beboere som medlemmer av Bjørge Huseierlag gjesteparkeringsplasser ved innkjøring til Bjørgebrekken og ellers andre oppmerkede gjesteparkeringer.
Oppvarming
Det er elektrisk oppvarming i boligen som: varmekabler på begge bad og i entrè. Ellers er det ildsted i stue.
Tomt/Eierform

Festet tomt

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Byggemåte
Boligen er fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/ grov pukk på fjell. Boligen har støpt betonggulv mot grunn. Boligen har vegger mot grunn av plasstøpte betongkonstruksjoner. Boligen har yttervegger over grunnmur av trekonstruksjoner. Fasadene er bekledd med liggende trekledning. Boligen har takkonstruksjon av taksperr som er utvendig bekledd med sutak, lekter og betongtakstein. Utført takfornying (malt opprinnelig takstein) i 2016.
For en mer utfyllende bygningsmessig beskrivelse av eiendommen se vedlagt boligsalgsrapport utført av Kristoffer Sæle
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Boligen ligger i et område regulert til boligformål. Reguleringsbestemmelser kan besiktiges hos megler.
Kommuneplan og reguleringsplaner kan sees på Bergen kommune sine hjemmesider: www.bergen.kommune.no eller ved henvendelse til megler.

Se vedlagt planinformasjon for nærmere info.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Dyrehold
Det er tillatt med dyrehold i boligen.
Informasjon om borettslaget

Bjørgebrekken Sameie (org.nr. 913054423)

Formaliteter
Eiendomsmegleren er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt å melde fra til Økokrim om ev. mistenkelige transaksjoner.

Det har vært snakk om å kjøpe sameiet ut av festeavtalen vedrørende tomten. Det er ikke opplyst noe konkret vedrørende dette, men at et utkjøp fra festet tomt til selveier tomt kan påføre en kostnad på rundt 37.500 for denne eierseksjonen.

Internett tilkobling: Fiber fra Bergenfiber (BKK/ Altibox)
TV: Altibox

Sameiet har tenkt å kjøpe seg ut av heftelsene i Bjørgebrekken om ca  1 år. Og det vil komme til å koste hver bolig ca 30.000,-.
Beliggenhet
Boligen har en attraktiv beliggenhet i populært boligområde, beliggende mellom Fyllingsdalen og Loddefjord så med andre ord er set kort vei til det meste.Her er det rolig og barnevennlig med lite trafikk etter at Knappetunnellen åpnet som leder trafikken mot Sandsli, Kokstad, Flesland flyplass. Det er kort kjørevei med ca. 10 min til arbeidsplasser på Sandsli, Kokstad og Flesland flyplass.

Tunnel fra Varden til Loddefjord leder trafikken vekk fra Bjørgeveien slik at Bjørgeveien er mye mindre trafikert enn tidligere.
Fyllingsdalen og Loddefjord ligger innen gang- og sykkelavstand. I Fyllingsdalen ligger Oasen kjøpesenter med alle de fasiliteter som tilbys der som bla. butikker, cafeer, restauranter, treningssenter, bank, vinmonopol m.m.

Loddefjord og Vestkanten storsenter  ligger innen ca. 5 min kjøreavstand. På Vestkanten ligger også Iskanten, Vannkanten med bowling og minigolf. Her er også et stort utvalg av butikker, cafeér, tannlege, legevakt og bibliotek. Ca. 10 min kjørevei til Bergen sentrum. Ca 15 min kjørevei til Straume og Kleppestø.

Gode Bussforbindelser med kort reisetid til Bergen Sentrum og øvrige bydeler.

Fra boligen er det kort vei til flotte tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter i bla. Kanadasskogen og på Løvstakken.

Mange fritidstilbud/idrettsanlegg i nærheten i bla. Framohallen,Varden idrettsanlegg, Fyllingsdalen idrettshall, Fjellsdalen idrettsplass og Frøya idrettspark. Rett nedenfor Frøya idrettspark ligger Fysak avd. Melkeplassen.

Kort vei til flere skoler som bla. skoler som Fjellsdalen Skole, Bjørndalsskogen Skole, Lyshovden Skole, Løvås Skole, Seljedalen Skole, Varden Skole, Lynghaug Skole, Ortun Skole og Fyllingsdalen Videregående Skole.

For øvrig ligger Bjørgedalen barnehage, Bergen Miljøbarnehage og Kidsa Varden i nærheten.
Bebyggelsen
Nabolaget består primært av rekkehus og eneboliger.
Adkomst
Fra sentrum kjøre man 555 mot Sotra/ loddefjord. I 1. lyskryss etter Tennebekken tar man av til venstre opp Bjørgeveien. Følg Bjørgeveien forbi Kjerreidviken/ Rema 1000. 1. avkjørsel etter Rema 1000, tar man av til høyre og så første til høyre igjen. Da er man i Bjørgebrekken.
Følg nummeranvisning til nummer 64.

Det vil bli godt skiltet med Kaland og Partners visningsskilt på felles visningsdager.

Prisantydning

3 980 000,-

Prisantydning inkludert omkostninger

4 089 617,-

Total kjøpesum

4 089 617,-

Ligningsverdi

1 023 887,-

Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no