• Morten Lie

  Eiendomsmegler / Fagansvarlig / Partner

  48 88 84 10 / ml@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

SOLGT – VISNINGEN ER AVLYST – ! Oppusset toppleilighet med 3 soverom – nytt bad og kjøkken i 2019

Lyngfaret 72A, 5172 Loddefjord

SOLGT

Lyngfaret 72A
5172 Loddefjord
Lyngfaret Borettslag

Andelsnummer

59

Nydelig 4 roms leilighet i toppetasje av 4.etasjers bygg. Blokken er bygget i 1974 men er betydelig oppusset siden den gang. Leiligheten inneholder: Entré, gang, bad, toalett, tre soverom, stue og kjøkken. Utgang til sørvestvendt terrasse på 19,7 m² fra stue.
Standard
Kaland & Partners ved Morten Lie har gleden av å kunne presentere denne flotte leiligheten i Lyngfaret 72A. Leiligheten er bygget i 1974, men er betydelig oppusset i 2019. Det er gjennomført oppussing på bad, røropplegg, toalettrom, kjøkken og andre overflater i 2019.

Det første som møter deg er en lys moderne entré med parkett på gulv, malt platekledning/betong på vegger og malt betong i himling.

Lys og lekker stue med parkett på gulv, malt strie og malt betong på vegger og malt betong i himling. Store vindusflater gir stuen rikelig med naturlig lysinnslipp. Fra stue er det utgang til sørvestvendt terrasse på 19,7 m². Terrassen er belagt med keramiske fliser.

Kjøkken på 7,0 m² med parkett på gulv, malt platekledning/betong på vegger og malt betong i himling. Ikea kjøkkeninnredning fra 2019 med profilerte fronter. Kjøkkenet inneholder. Laminert benkeplate, keramisk vaskekum, ventilator og opplegg for oppvaskmaskin og det er Kitchen bords over benkeplaten. av integrerte hvitevarer kan disse nevnes: Oppvaskmaskin og kjøleskap/frys.

Boligen har et bad på 5,9 m² som har keramiske fliser på gulv/vegger og malt platekledning i himling. Inneholder: Servant med møblement/speil og belysning, infellbart dusjhjørne, dusjgarnityr og opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i vegg. i tillegg har boligen eget toalettrom med keramiske fliser på gulv, malt platekledning på vegger og i himling. Ellers har rommet servant og vegghengt toalett.
 
Leiligheten har tre soverom på: 12,1 m², 10,3 m², 7,8 m². Alle soverommene har parkett på gulv, malt platekledning/betong på vegger og malt betong i himling. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng.

Velkommen på visning for å la deg begeistre av denne nydelige leiligheten med vakker utsikt og fantastisk beliggenhet i toppetasjen av bygget.

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Byggeår

1974

Tomt/Eierform

Fellestomt

Parkering
Det er parkering i garasje, ellers parkering langs offentlig vei.
Arealbeskrivelse

Entré, gang, bad, toalett, tre soverom, stue og kjøkken

Oppvarming
El. oppvarming:
- Varmekabler på bad.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Morten Lie
Eiendomsmegler | Partner | Faglig Leder
48 88 84 10
ml@kapa.no

Kaland & Partners
Vestkanten Eiendomsmegling AS
Lyderhornsveien 351
Postboks 5 Loddefjord
5881 Bergen
Salgsoppgavedato

02.02.2020 11:10

Byggemåte
Bygningen er oppført i plasstøpte konstruksjoner som bærevegger/etasjeskillere. Ytterveggene er utført i trekonstruksjoner men utvendig liggende og stående trekledning. Teglsteinsfasade på gavlvegger.  Drenering er tilfyllte masser og steinsatt inntil grunnmur. Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent.  Grunnmur/fundamenter av betong. For en mer utfyldende beskrivelse av boligen, se vedlagt takstrapport utført av Kristoffer Bjerk.
Diverse
Eiendomsmegleren er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt å melde fra til Økokrim om ev. mistenkelige transaksjoner.

Styret har vedtatt åøke kategorien renhold med 3% fra januar 2020.

Styret har vedtatt å redusere kategorien tv-anlegg med 1,19% fra januar 2020.

Styret har vedtatt å fjerne kategorien dugnad fra januar 2020. Før denne tid betales det kr 120,- pr mnd pr beboer.
Dyrehold
Det er tillatt med dyr i borettslaget under forutsetning av at andelseier aksepterer borettslagets regler for dyrehold. Søknadskjema kan fås ved henvendelse til styret.
Beboere som holder dyr skal sørge for at det ikke sjenerer noen, eller etterlater ekskrementer på borettslagets område.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Informasjon om borettslaget

Lyngfaret Borettslag (org.nr. 950670983)

Offentlige planer/konsesjonsplikt
Boligen ligger i et område regulert til boligformål/ byfortettingssone. Reguleringsbestemmelser kan besiktiges hos megler.
Kommuneplan og reguleringsplaner kan sees på Bergen kommune sine hjemmesider: www.bergen.kommune.no eller ved henvendelse til megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Leiligheten har en sentral beliggenhet i et veletablert boligområde i Vadmyra. Boligen har en flott beliggenhet i borettslaget, og med sin sørvestvendte beliggenhet innehar leiligheten gode solforhold fra tidlig formiddag til sen kveld. Det er fra den 19,7 m² terrassen fin utsikt over borettslagets nærområde og fellesarealer. Leiligheten har en fin og tilbaketrukket beliggenhet fra trafikk og støy. Det er videre kort vei til dagligvarebutikk, skoler og barnehager fra leiligheten.

Fra Lyngfaret er det kort vei til Vadmyra idrettsanlegg med blant annet kunstgressbane samt idrettshall. Det er videre gangavstand til Vestkanten Storsenter og dens mange fasiliteter og servicetilbud, badeland, ishall, bowling, samt flere dagligvare butikker i gangavstand. Fine turmuligheter med bla Lyderhorn, Kanadaskogen og flere parkområder i bydelen. Mange idrettsanlegg/fritidstilbud som bla Vadmyrabanen, Alvøen idrettsplass, Varden idrettsanlegg, Fyllingsdalen idrettshall i og rundt Loddefjord. Samt skoler og barnehager som Vadmyra barnehage, Vestre Vadmyra barnepark, Haugatun barnehage, Loddefjord barnepark, Vadmyra skole, Sandgotna skole og Loddefjord skole. Gode Bussforbindelser med kort reisetid til Bergen Sentrum og øvrige bydeler.
 
Loddefjord: Loddefjord ligger i Laksevåg bydel i Bergen kommune, 9 kilometer vest for Bergen sentrum, og var tidligere en egen bydel. Loddefjord er en drabantby som vokste frem tidlig på 1970-tallet, og fremstår i dag som et tettbebygd område av næringsområder, blokker, rekkehus og villaområder med bydels- og kjøpesenteret Vestkanten som sentrum. Loddefjord holder Bergens eneste badeland, Vannkanten, og fikk i 2007 ny ishall. Delområdet Loddefjord består av 25 grunnkretser med til sammen 25 605 innbyggere 1. januar 2013 og et samlet areal på 22,8 km², hvorav 2,07 km² er ferskvann. Befolkningstettheten er på 1 229 innbyggere pr. km² landareal.

Fra boligen er det også gode bussforbindelser, med ca 15 minutter reisetid til Bergen sentrum. Det er omtrent 400 meter til nærmeste busstopp fra boligen. Videre tar det ca 5 minutter til Håkonsvern, og kort vei til Sandsli og Kokstad samt Flesland.
Bebyggelsen
Borettslaget består av 132 andelsleiligheter. Ellers består området stort sett av tilsvarende bebyggelse.
Adkomst
Fra Bergen sentrum følger man RV 555 mot Sotra. Ta av mot Haakonsvern og følg veien til Vestkanten senter. Ta til venstre i to rundkjøringer og deretter til høyre, skiltet mot Frieda Fasmers minne. Ta til venstre inn i Lyngfaret og følg veien til du får idrettsanlegget på høyre hånd. Boligen ligger da på venstre side av veien.

Det vil bli godt skiltet med Kaland & Partners visningsskilt på felles visningsdager.

Lånevilkår fellesgjeld
Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenr Type Restsaldo Restløpetid Term Avdr.frihet Type Rente
pr. år til og med rente
* OBBK03-98207472387 A 11.675.655,- 17 år 10 md. 12 Flyt 2,65%* OBOS03-98207472395 A 3.350.582,- 5 år 10 md. 12 Flyt 2,65%* OBOS04-98207723185 A 30.043.750,- 39 år 3 md. 12 01.05.2020 Flyt 2,65%
Vi gjør oppmerksom på at vi kan ha mottatt varsel om renteendring eller nye lån som ikke er iverksatt pr dags dato.

Styret vedtatt åøke kategorien lån med 99,49% fra jan 2020. Økning fra kr 199 til kr 397 pr mnd. Dette dekker renter og avdrag pt.

Styret vedtatt åøke kategorien lån rehabilitering med kr 400 for alle 2 roms leilighetene, og med kr 575 på 3 og 4 roms leilightenene fra jan 2020.

Ekstraordinær generalforsamling 19.sep vedtok rehabilitering av sanitæranlegget med dertil tilhørende reabilitering av våtrom/bad. AOG vil være totalentreprenør. Multiconsult er prosjektleder og Kompetansebygg utfører kontroll. Tiltaket innebærer estimert låneopptak på kr 52 850 000. Dette vil medføre en økning på 35% av felleskostnadene på husleien. Prosjektet er estimert til å koste 56 000 000, men grunnet forutsetninger om bruk av borettslagets egenkapital, er derfor låneopptaket noe redusert.

Forventet ferdigstillelse på rehab prosjeket er medio 3.kv 2020.

Se oversikt over forventet stigning i felleskostnader for de ulike leilighetene i innkallingshefte for ekstraordinær GF 19.sep 2018

Økonomiske opplysninger om leiligheten:
Felleskostnader:
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 5.665,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 3.620,-
Garasje 184,-
Dugnad 120,-
Renhold 112,-
LÅN 199,-
Lån rehabilitering 980,-
Tv-anlegg 450,-
Totale felleskostnader etter kjente fremtidige endringer, kr. 6.316

Fellesgjeld, kapitalkostnader og eventuell avdragsfrihet:
Kapital- Avdragsfrihet Estimert endring
Lånenummer Restsaldo kostnader til og med etter avdragsfrihet
* OBBK03-98207472387 95.999,- 565,- * OBOS03-98207472395 25.380,- 397,- * OBOS04-98207723185 265.107,- 577,- 01.05.2020 337,-

Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 387.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.11.2019
Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no