• Thomas Oen

  Eiendomsmeglerfullmektig

  98 09 73 02 / to@kapa.no

 • Sara Sofie Landro

  Eiendomsmegler / Jurist

  48 40 02 36 / ssl@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Meget påkostet halvpart av tomannsbolig. Nydelig sjøutsikt. Pent opparbeidet tomt. Garasje med hobbyrom og toalett.

Rossnesvegen 35, 5337 Rong

Prisantydning

3 200 000,-

Omkostninger totalt

91 414,-

Totalpris inkl. omkostninger

3 291 414,-

Omkostninger

172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
80 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 200 000,-))
9 900,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))

Primærrom 97 m²
Bruksareal 97 m²
Bruttoareal 110 m²
Tomteareal 444 m²
Soverom 2
Bad 1
Ekstra toalett 1
Energimerking
C
   
Boligtype Tomannsbolig
Eieform Selveier
Kommunale avgifter 18 016,-
Ligningsverdi 602 436,-
Ligningsverdi dato 2018-12-31 00:00:00
Takst dato 13.12.2019
   
Byggeår 2016
Kommunenr. 4626
Gårdsnr. 243
Bruksnr. 308
Ideell andel 1/1
Meglers ref.nr. 6190218

Dette er en komplett salgsoppgave inklusiv alle vedlegg, og inneholder all informasjon.

Standard
Kaland & Partners v/ Thomas Oen og Sara Sofie Landro har gleden av å presentere Rossnesvegen 35. Boligen holder en meget høy standard med moderne kvaliteter som balansert ventilasjon med varmegjenvinning og sentralstøvsuger. Tilhørende garasje oppført i 2019 med hobbyrom og toalettrom. Tilhørende uthus og redskapsbod.

Det er gjort en rekke oppgraderinger ift standard-leveranse, herunder:

- Kjøkken med integrert kaffemaskin, stekeovn med damp- og pyrolysefuksjon, benkeplate i stein med nedfelt vask og planlimt induksjonstopp.
- Glassvegg på bad, med selvrensende glass.
- Innfelte vendbare spotter.
- Fransk enstavs eikeparkett/ Eik Manoir
- 5 stk TV-uttak.
- Flotte skyvedørsgarderober
- Integrerte høyttalere på badet
- Meget flotte oppgraderte baderomsmøbler
- Boligen ble tilbygget med 2 meter mot øst i forhold til opprinnelige tegninger

Boligen har moderne kvaliteter som balansert ventilasjon med varmegjenvinning og sentralstøvsuger.

Beskrivelse av boligen rom for rom:

Entrè/gang:
Parkett på gulv og innfelte spotlights i himling. God plass til oppheng av klær.

Stue:
Romslig stue med god plass til sittegruppe og sofa med tilhørende møbler. Nydelig sjøutsikt over Hjeltefjorden. Fra stuen er det skyvedør ut til terrasse. Terrassen ble bygget i 2017 og er på ca. 50 kvm. Vedovn fra Norpeis med glassfront.

Kjøkken:
Meget flott kjøkken fra kvalitetsleverandøren Sigdal. Slette fronter hvor 6 av dørene har glassfelt. Benkeplate fra Silestone i stein. Her har man integrert kaffemaskin, induksjonstopp, mikro, oppvaskmaskin og stekeovn med damp- og pyrolysefuksjon. Alt fra kvalitetsmerket Simens. Lekker avtrekksvifte fra Faber. Praktisk dempefunksjon på skuffene.

Bad:
Lekkert helfliset bad med regndusj, hånddusj og selvrensende glassvegg, Eksklusivt møblement med nedfelt vask og vegghengt toalett. Spotlights i himling. Integrerte høytalere i tak.

Soverom:
Boligen har to romslige soverom med garderobeskap som medfølger handelen.

Vaskerom:
Praktisk vaskerom med varmtvannsbereder, møblement, stålkum og opplegg for vaskemaskin. Fliser på gulv.

Garasje:
Nyoppført garasje (2019) med hobbyrom/ kontor og toalettrom (isolert og med gulvvarme). Toalettrommet inneholder inneholder servant, servantskap, varmtvannstank og veggmontert wc.
Innhold
Halvpart av tomannsbolig på ett plan. Boligen inneholder gang, bad, stue/kjøkken, 2 soverom, vaskerom og vindfang.

Garasje på 34 kvm.

Utvendig bod på 5 kvm. Denne er isolert.

Utvendig redskapsbod på 6 kvm.
Ansvarlig Megler

Sara Sofie Landro
Jurist/ Megler
48 40 02 36
ssl@kapa.no

Salgsoppgavedato

27.01.2020 13:52

Arealbeskrivelse

Gang, bad, stue/kjøkken, 2 soverom, vaskerom og vindfang.

Parkering
Parkering i garasje eller på egen tomt.
Oppvarming
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Gulvvarme på bad og i vindfang.

Vedovn i stue.
Tomt/Eierform

Eiet tomt

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Byggemåte
Grunnmur og fundamentering: Ringmur av betong på antatt faste masser.

Veggkonstruksjon og utvendig fasade: Liggende trekledning. Ytterveggene er oppført i 200 mm isolert bindingsverkskonstruksjon.

Vinduer og dører: Vinduer med isolerglass i trekarmer. Ytterdør: Glatt finert gatedør, med isolerglassfelt. Skyvedør med sidefelt til terrasse.

Takkonstruksjon og taktekking: Sperretak med sutak. Yttertak tekket med betongtakstein.

Informasjon om byggemåte er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Se vedlagt tilstandssrapport for en mer utfyllende bygningsmessig beskrivelse av eiendommen.
Beskaffenhet
Tomten er pent opparbeidet med terrasse/levegg.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Boligen ligger i et område regulert til boligformål (regulert boligfelt). Regueringsbestemmelser finner du på kommunens hjemmeside eller fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Formaliteter
Eiendomsmegleren er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.
Beliggenhet
Boligen ligger landlig til ca. 50 minutter fra Bergen sentrum. Boligen har en tilbaketrukket beliggenhet, uten gjennomgangstrafikk som gjør den barnevennlig. Varierte handlemuligheter finnes på Rong senter, ca 5 minutter unna med bil. På Rong senter finner du det meste du trenger i hverdagen. Ågotnes ligger ca 20 minutters kjøring sørover fra boligen. Ågotnes fungerer som lokalsenter for nordre del av Sotra. Forsyningsbasen CCB (Coast Center Base) ligger her, og mange industribedrifter har etablert seg i tilknytning til denne basen. Ca 40 minutter kjøring til Sartor Storsenter med de fleste servicetilbud/ fasiliteter.

Badevik rett over veien, her er det muligheter for å fiske fra land og vann. Ellers er det fiskemuligheter i Svelgesudet, Rognesundet, Ormehilleren, kaien på Kystmuseet og kaien på Hellesøy.

På BUA FRIHuset - Ågotnes kan man låne det meste til friluftsliv, både sommer og vinter, - alt fra telt og soveposer til ski og skøyter. Alt er gratis til utlån for kommunens innbyggere. PåØygarden bibliotek kan man låne fiskestenger og redningsvester for voksne. Det er ikke organisert salg av fiskekort for innsjøer i Øygarden, men publikum får lov å drive sportsfiske i de fleste innsjøene.

Øygarden er en øykommune i Vestland fylke. Den ligger ut mot Nordsjøen og omgis ellers av fjorder. Mot nord ligger Fedje, mot øst Radøy og Askøy, og mot sør Fjell kommune. Øygardsvegen starter påÅgotnes i Fjell kommune og går til Øygarden.
Bebyggelsen
Området består hovedsakelig av tilsvarende bebyggelse.
Adkomst
Fra Rong følger man hele Blomøyvegen og Oøyvegen videre. Sving inn til venstre på Rossnesvegen.

Følg nummeranvisning til nummer 35.

Det vil bli godt skiltet med Kaland og Partners visningsskilt på felles visningsdager.

Prisantydning

3 200 000,-

Prisantydning inkludert omkostninger

3 291 414,-

Total kjøpesum

3 291 414,-

Ligningsverdi

602 436,-

Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no

Ingen vedlegg