• Morten Lie

  Eiendomsmegler / Fagansvarlig / Partner

  48 88 84 10 / ml@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Nydelig familiebolig med 5 soverom – 2 bad – flott hage og uteområde – parkering i garasje – gode solforhold

Svebrotet 105, 5302 Strusshamn

SOLGT

Svebrotet 105
5302 Strusshamn


Boligen går over 3 plan og inneholder:
Underetasje: Gang, mellomgang, kjellerstue, 2 soverom, bad, kott og vaskerom.
1. etasje: Entrè, gang, stue, TV-stue og kjøkken.
2.etasje: Gang, 3 soverom, bad og bod.
Plass til flere biler på eiendommen, derav en plass i garasje.
En utvendig bod på 6,3m² og en utvendig sykkelbod på 3,9m².
En vestvendt terrasse på 32,4m² med utvendig tilkomst.
En vestvendt altan på 6,2m² med utgang fra TV-stue.
En sørvendt altan på 6,6m²med utgang fra 2. etasje.
Standard
Kaland & Partners ved Morten Lie har gleden av å presentere Svebrotet 105. Dette er en nydelig familiebolig med 5 soverom og 2 bad. Boligen går over 3 plan, bygget i 1998. Flott hage med flere uteområder rundt boligen. Av høydepunkter kan det nevnes:

-Vestvendt terrasse på 32,4m²
-Vestvendt altan på 6,2m² og sørvendt altan på 6,6m²
-Garasje
-Utvendig bod og utvendig sykkelbod
-Jøtul klebersteinsovn
-Varmekabler i kjellerstue, sov 1 i underetasjen, TV-stue 1. etasje og bad 2.etasje
-Sentralstøvsuger
-Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
-Vannbåren varme i gang/ mellomgang, sov 2 og vaskerom i underetasjen. Kjøkken, stue, entrè og gang 1. etasje.
-Norema kjøkkeninnredning
-Innfelte spotlights i kjellerstue, soverom 1 og soverom 2 i underetasje
-Skittentøyssjakt fra bad i 2. etasje til vaskerom.

Ellers så har boligen følgende standard:
Inngangspartiet til boliger er i 1. etasje. Her kommer man inn i en innbydende entrè med keramiske fliser på gulv med vannbåren varme. Malt platekledning på vegger. Her er plass til å sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy. Hvitmalt trapp med lukkede trinn leder ned i underetasjen og opp til 2. etasje. Dør med glassfelt mellom entrè-stue.

Lys og trivelig stue på 39,2m². Her er flere store vindusflater som sikrer et godt og naturlig lysinnslipp til rommet. Plass til sofagruppe og spisebord. Parkett på gulv med vannbåren varme. Malt strie og skiferfliser på vegger. Skyvedører med glassfelt mellom stue-Tv-stue.

TV-stue på 21,6m² med keramiske fliser på gulv med varmekabler. Malt platekledning på vegger og takplater i himling. Her er plass til sofagruppe og TV-benk.

Skyvedør med glassfelt mellom stue-kjøkken. Kjøkken på 15,9m² med keramiske fliser på gulv med vannbåren varme og malt panel på vegger. Takhøy Norema kjøkkeninnredning med profilerte fronter. To overskap med glassfronter. Kjøkkenet inneholder: Laminert benkeplate, stål vaskekum, ventilator og opplegg for oppvaskmaskin. Egen spiseplass på kjøkkenet. Det er foretatt kontroll med fuktindikator av takstmann, og det ble ikke registrert fuktverdier i kjøkkenbenken eller på gulv.

I boligens 2. etasje ligger 3 av 5 soverom, disse soverommene har arealer på 11,8m², 9,6m² og 9m². Soverom 2 og 3 har laminat på gulv, malt strie på vegger og malt panel i himling. Soverom 1 har laminat på gulv, malt platekledning på vegger og malt panel i himling. 2 soverom i underetasjen på 12,4m² og 12,1m². Disse soverommene har laminat på gulv, malt platekledning på vegger og smartpanel i himling. Innfelte spotlights i himling på begge disse soverom. Alle soverommene er lysmalte med plass til seng og garderobeskap. På soverom1 i underetasjen er det varmekabler i gulv og på soverom 2 i underetasjen er det vannbåren varme.

Gang i 2. etasje med laminat på gulv og malt strie på vegger. Herfra er det også en skittentøyssjakt til vaskerommet i underetasjen.

Pent bad i 2. etasje, oppgradert i 2016. Badet har et areal på 7,9m². Badet er helfliset med varmekabler i gulv. Badet inneholder: Servant med møblement/ speil og belysning, vegghengt toalett, dusjhjørne og dusjgarnityr.Veggsluk i dusj. Fra dette badet går det en skittentøyssjakt til vaskerommet i underetasjen. Det er foretatt kontroll med fuktindikator og det ble ikke registrert unormale fuktverdier i utsatte områder.

Praktisk med eget vaskerom på 5,6m². Her er keramiske fliser på gulv med vannbåren varme og malt strie på vegger. Vaskerommet inneholder: Utslagsvask, skittentøyssjakt fra bad i 2. etasje og gang, opplegg for vaskemaskin. Det er også her foretatt kontroll med fuktindikator og det ble ikke registrert unormale fuktverdier i utsatte områder.

Kjellerstue på 19,7m² med laminat på gulv med varmekabler og malt platekledning og malt panel på vegger. Malt panel i himling med innfelte spotlights. Her er plass til sofagruppe.

Eget bad i underetasjen fra 2010. Dette badet har et areal på 2,3m². Her er keramiske fliser på gulv og malt strie på vegger. Dette badet inneholder: Servant med møblement/ speil og belysning, toalett og dusjkabinett. Dusjkabinett har bunn og bakvegger. Dusjvann går direkte i sluk. Dette fører til minimal fuktpåvirkning på gulv/ vegger ved dusjing. Det er også her foretatt kontroll med fuktindikator av takstmann, og det ble ikke registrert unormale fuktverdier i utsatte områder.

Gang/ mellomgang i underetasjen har keramiske fliser på gulv med vannbåren varme. I gang er det malt platekledning på vegger. Denne gangen har et areal på 7,2m². I mellomgang er det malt strie på vegger, denne mellomganger har et areal på 2,5m².

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen.
Byggeår

1998

Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
Plass til flere biler på eiendommen, derav en plass i garasje.
Arealbeskrivelse

u etg: Gang, mellomgang, kjellerstue, to soverom, bad og vaskerom. 1. etg: Entré, gang, stue, TV-stue og kjøkken. 2 etg: Gang, tre soverom og bad.

Oppvarming
El. oppvarming:
-Varmekabler i kjellerstue og soverom 1 underetasje, TV-stue 1. etasje og bad 2. etasje.

-Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
-Vannbåren varme i gang/ mellomgang, soverom 2 og vaskerom underetasje, kjøkken, stue, entrè og gang 1. etasje.

Jøtul klebersteinsovn med glassfront i stue.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Morten Lie
Eiendomsmegler | Partner | Faglig Leder
48 88 84 10
ml@kapa.no

Kaland & Partners
Vestkanten Eiendomsmegling AS
Lyderhornsveien 351
Postboks 5 Loddefjord
5881 Bergen
Salgsoppgavedato

02.02.2020 11:10

Byggemåte
Fundamentert på antatte faste masser av sprengstein/ grov pukk på fjell. Grunnmur/ såle/ fundament av betong. Ytterveggene er utført i trekonstruksjoner med utvendig trekledning. Saltak. Konstruksjon av taksperrer. Taksperrer tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Gesimser og vindskier av trekledning. Renner og nedløp i plast og aluminium. Beslag/ takhetter i aluminium/ stål.
For en mer utfyllende bygningsmessig beskrivelse av eiendommen se vedlagt boligsalgsrapport utført av Kristoffer Bjerk Hansen.
Diverse
Eiendomsmegleren er underlagt Lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt å melde fra til Økokrim om ev. mistenkelige transaksjoner.

Medlemsskap i Svebrotet Velforening koster kr 1000 pr år. Medlemskap er frivillig og inntektene går primært med til å finansiere vedlikehold av lekeplasser og fellesområder.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Boligen ligger i et område regulert til boligbebyggelse, nåværende. Reguleringsbestemmelser kan besiktiges hos megler.
Kommuneplan og reguleringsplaner kan sees på Askøy kommune sine hjemmesider: www.askoy.kommune.no eller ved henvendelse til megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Boligen har en sentral og attraktiv beliggenhet i ett veletablert boligområdet på Strusshamn i Askøy kommune. Fra eiendommen er det utsikt over nærområdet.

Barnevennlig område med flere barnefamilier i nabolaget, og kort vei til skoler og barnehage. Strusshamn skole (1. - 7. kl.) og barnehage ligger ca. 10 minutters gange unna.

Nærmeste dagligvarebutikk er Rema 1000 ved Strusshamn senter som ligger ca. 4 minutters kjøring fra boligen. På senteret er det også Coop Prix, Europris, restaurant, tannlege, frisør og treningssenter.

For et bredere servicetilbud er det ca. 5 minutters kjøring til AMFI Askøy og til Kleppestø senter med et bredt utvalg av butikker, og det meste man måtte trenge i det daglige. Om shopping står i sentrum og du ønsker det lille ekstra kan du ta turen rett over broen til Vestkanten Storsenter. Med sine 110 butikker finner man her noe for alle og enhver.

Kollektiv transport tilbudet i området er buss. Linje nummer 491 går en gang i timen til vanlig, og en gang i halvtimen i rushtiden om morgen og ettermiddag.

Flott beliggenhet i maritime omgivelser med kort vei til sjø og natur.
Strusshamn er kjent for sine fine uteområder og fantastiske natur, med blant annet Stolpaskuret offentlige badeplass, turmuligheter i Mossaskogen, eller rundt Storetjørna. For de turglade kan Askøy videre tilby en rekke tur og fritidsmuligheter for hele familien. Det er fine turstier opp Kolbeinsvarden Askøys høyeste fjell. Fra toppen kan du virkelig nyte vakker utsikt mot Bergen og Sotra. Ønsker du et lettere alternativ kan Dronningen være noe for deg. Med sine 188 m.o.h er denne turen perfekt for mosjonister og glade turgåere med fine løpestier inn Lien og videre opp til Dronningen. Inne i Lien er det ogsåÅpen Gård som er populært for barna, med mulighet å feire bursdager for de små.
Bebyggelsen
Området er hovedsaklig bebygd med eneboliger.
Adkomst
Fra hovedveien tar man av i rundkjøringen mot Strusshamn, fortsetter forbi Strusshamn senter og følger veien videre i retning havnen. Før du kommer dit tar du av mot høyre i en 180 graders sving ved kirkegården og følger veien oppover mot Svebrotet.
Følg nummeranvisning til nummer 105.
Det vil bli godt skiltet med Kaland og Partners visningsskilt på felles visningsdager.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no