• Trude Gunnlaugsson-Gravdal

  Daglig leder Vestkanten
  Jurist / Megler / Partner

  48 88 84 01 / tgg@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

BUD MOTTATTInnbydende og solrik tomannsbolig m/garasje- 4 sov og 2 bad -enden av blindvei i populært barnevennlig område

Steinsvikskrenten 31, 5237 Rådal

SOLGT

Steinsvikskrenten 31
5237 Rådal
Skrenten Velforening

Velkommen til Steinsvikskrenten 31! Halvpart av tomannsbolig som er innredet over 3 plan og ineholder:

U-etasje:
Gang, bod, vaskerom, bad og to soverom.

1.etasje:
Entrè/gang, bad, kjøkken og stue.

2.etasje:
Gang og to soverom.

I tillegg har boligen utvendig bod på 2,7 m² med dør fra inngangspartiet.
Standard
Kaland & Partners ved Trude Gunnlaugsson-Gravdal kan med stolthet presentere Steinsvikskrenten 31. Attraktiv halvpart av tomannsbolig beliggende i enden av blindvei i populært barnevennlig område i Steinsviken. Nydelig utsikt mot nærområde fra usjenert solrik terrasse med utgang fra stue. Gode parkeringsmuligheter, sentral beliggenhet med kort vei til bybanestopp. Boligen ble malt utvendig i 2018.

1.etasje:
Romslig L-forment stue med laminat på gulv (lagt i 2020) og malt strie på vegger. Her er det plass til flere sittegrupper og spisebord, og stuen har veldig godt naturlig lys. Det er innstallert Jøtul peisovn med glassfront. Utgang til delvis overbygget nord-vestvendt altan på 38,2 m² med meget flott utsikt mot nærområdet.

Hvit kjøkkeninnredning med profilerte fronter, hvor ett av overskapene har glassfront og det er fliser mellom overskap og benkeplate. Det inneholder laminert benkeplate, stål vaskekum, ventilator og opplegg for oppvaskmaskin. Plass til frokostbord.

Helfliset bad som inneholder toalett, blandebatteri (klargjort til dusjløsning) og baderomsinnredning med servant og overhengende speil. Varmekabler i gulv.

Entrè/gang med fliser på gulv og malt platekledning på vegger.

U-etasje:
Hovedsoverom med laminat på gulv og malt strie på vegger, i tillegg er det stor skyvedørsgarderobe med speilfronter. Varmekabler i gulv. Soverommet har utgang til ny beiset og vestvendt terrasse på 19,1 m².

Soverom med laminat på gulv og malt platekledning på vegger. Varmekabler i gulv.

Helfliset bad som inneholder toalett, dusj og baderomsinnredning med servant og overhengende speil med belysning. Avtrekksventil i himling. Varmekabler i gulv.

Vaskerom med våtromsbelegg på gulv og malt strie på vegger. Det inneholder utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i himling. Varmekabler i gulv.

Bod for lagring.

Gang med laminat på gulv og malt strie på vegger. Varmekabler i gulv.

2.etasje:
Soverom, som i dag er innredet som loftstue, har laminat på gulv og malt strie på vegger.

Soverom med laminat på gulv og malt strie på vegger.

Gang med laminat på gulv og malt platekledning på vegger. Her er det god plass til å innrede til et lite kontor eller en lesekrok. Lagringsplass i kott i knevegger.

I tillegg har boligen utvendig bod på 2,7 m² med dør fra inngangspartiet.
Byggeår

2003

Bruksareal pr. etasje
U-etasje: 55 m².
1.etasje: 59 m².
2.etasje: 29 m².

Arealer er beregnet av takstmann. Takstmannens oppmåling er i henhold til NS 3940 og takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Arealet er ikke kontrollmålt av megler.

Det er den faktiske bruken av rommene ved salget, som har avgjort om rommene er definert som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken selv om det er medtatt som P-rom. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.
Tomteareal
222 m²
Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
En fast parkeringsplass i felles garasjeanlegg (plass nr. 13). I tillegg har boligen carport.
Arealbeskrivelse

U-etasje: Gang, to soverom, bad og vaskerom. 1.etasje: Entré/gang, stue, kjøkken og bad. 2.etasje: Gang og to soverom.

Beskaffenhet
Tomten foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med terrassedekke og asfaltert plass.
Oppvarming
Ved og elektrisk.

Jøtul peisovn med glassfront i stue.
El. oppvarming:
- Varmekabler i gang, vaskerom, bad og begge soverom u.etg, og på bad 1.etg.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger.
Tilstandsrapport utført av
Kristoffer Bjerk Hansen datert 24.05.2020.
Ansvarlig Megler

Trude Gunnlaugsson-Gravdal
Daglig leder/megler/jurist
48 88 84 01
tgg@kapa.no

Kaland & Partners
Vestkanten Eiendomsmegling AS
Lyderhornsveien 351
Postboks 5 Loddefjord
5881 Bergen
Salgsoppgavedato

17.08.2020 11:14

Byggemåte
Grunnmur
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/såle/fundament av betong.

Drenering
Tilfyllte masser og steinsatt inntil grunnmur. Stedvis synlig knotteplast.

Veggkonstruksjon og utvendige fasader
Ytterveggene er utført i trekonstruksjon med utvendig trekledning. Det er foretatt tilfeldige stikktakninger på kledning. Ingen råte observert. Det gjøres oppmerksom på at vurderinger av fasadene er foretatt fra bakkenivå. Det er ikke mulig å si noe om bakomliggende konstruksjoner uten inngrep.

Vinduer og dører
Vinduer: Isolerglass i trekarmer.
Terrassedører: Hvite dørblad med felt av isolerglass.
Ytterdør: Hvitt dørblad.
Innerdører: Hvite profilert dørblad. Skyvedør mellom entré/gang-kjøkken. Dør med glassfelt mellom entré/gang-stue.
Det er foretatt tilfeldig stikktakninger på vinduskarmer, ingen råte observert. Det er foretatt tilfeldig kontroll av åpne- og lukke mekanismer, funksjon: OK.

Taktekking
Saltak. Konstruksjon av taksperrer. Taksperrer er tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Gesimser og vindskier av trekledning. Taket ble observert fra bakkenivå og det ble ikke registrert skader på befaringsdagen

Overlys, takluker m.m.
To stk. takvinduer i 2.etg.

Renner, nedløp og beslag
Renner og nedløp i aluminium/stål. Beslag/takhetter i aluminium/stål. Det ble ikke observert mekaniske skader på befaringsdagen.

Terrasse, balkonger og utvendige trapper
Vestvendt terrasse på 19,1 m² med utgang fra sov u.etg. Trebjelkelag belagt med terrassebord. Rekkverk av stående bord. Rekkverket er kontrollert, høyden var 0,95 m.
Det er foretatt tilfeldig stikktakninger på treverk. Ingen råte observert.
 
Nord-vestvendt altan på 38,2 m² med utgang fra stue. Trebjelkelag belagt med terrassebord. Rekkverk av stående/liggende bord og 6" toppbord. Rekkverket er kontrollert, høyden var 0,92 m. Det er foretatt tilfeldig stikktakninger på treverk. Ingen råte observert.

Piper og ildsteder
Skorstein i murkonstruksjoner. Jøtul peisovn med glassfront i stue. Feieluke på sov 2 u.etg. Det refereres til fagkyndig/feier for opplysninger om tilstand vedrørende pipe og ildsted. Det er opplyst at det ble utført feiing 19.05.20, og at det ikke ble oppdaget avvik.

Etasjeskillere
Trebjelkelag. Gulv ble kontrollert med laser. Det ble ikke registrert vesentlige skjevheter som kan ha konstruksjonsmessige negative avvik. Stedvis knirk i gulv.

Rom under terreng
Grunnmuren ligger mot tilfyllte masser.
Merk:
- Utforete kjellervegger i u.etg, dette ansees som risikokonstruksjon.
Det er foretatt kontroll med fuktindikator og det ble ikke registrert unormale fuktverdier på tilfeldig valgte punkter.

Bad - u-etasje
Areal: 5,7 m². Keramiske fliser på gulv/vegger og malt platekledning i himling. Inneholder: Servant med møblement/speil og belysning, toalett, dusjhjørne og dusjgarnityr. Avtrekksventil i himling. Sluk av plast.
Merk:
- Krakkelering i vask.
Det er foretatt kontroll med fuktindikator og det ble ikke registrert unormale fuktverdier i utsatte områder. Det er foretatt kontroll av åpne- og lukke mekanismer på baderomsinnredning. Funksjon: Ok.

Bad - 1.etasje
Areal: 3,2 m². Keramiske fliser på gulv/vegger og malt platekledning i himling. Inneholder: Servant med møblement/speil, toalett og blandebatteri. Avtrekksventil i himling. Sluk av plast. Det er foretatt kontroll med fuktindikator og det ble ikke registrert unormale fuktverdier i utsatte områder. Det er foretatt kontroll av åpne- og lukke mekanismer på baderomsinnredning. Funksjon: Ok.

Vaskerom
Areal: 3,4 m². Våtromsbelegg på gulv, malt strie på vegger og malt platekledning i himling. Inneholder: Utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i vegg.
Sluker av plast. Det er foretatt kontroll med fuktindikator og det ble ikke registrert unormale fuktverdier i utsatte områder.

Kjøkken
Areal: 10,2 m². Keramiske fliser på gulv, malt strie på vegger og malt platekledning i himling. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Et overskap med glassfront. Inneholder: Laminert benkeplate, stål vaskekum, ventilator og opplegg for oppvaskmaskin. Keramiske fliser over benkeplaten. Det er foretatt kontroll med fuktindikator og det ble ikke registrert fuktverdier i kjøkkenbenken eller på gulv. Det ble foretatt kontroll av åpne- og lukke mekanismer på kjøkkeninnredning. Funksjon: Ok.

Innvendige trapper
Malt trapp med lukkede trinn. Voks i overflater i trinn.

VVS
- Vannforsyningsrør av Pex rør (rør i rør).
- Sluker av plast.
- Varmtvannsbereder på vaskerom. Volum: 198 liter. Produsert: 2003.

Elektrisk anlegg
Sikringskap i utvendig bod. Inneholder: Automatsikring, jordfeilbryter og strømmåler. Hovedsikring på 63 ampere.
Kurser:
20 ampere: 1 stk.
16 ampere: 2 stk.
10 ampere: 9 stk.
El. oppvarming:
- Varmekabler i gang, vaskerom, bad og begge soverom u.etg, og på bad 1.etg.
Dette el.anlegget er ikke videre vurdert i denne rapport da dette krever spesialkompetanse og autorisasjon. På generelt grunnlag anbefales kontroll av el. anlegg v/autorisert elektriker.
Grunnarealer
U-etasje:
- Gang: 10,5 m².
- Sov 1: 16,6 m².
- Sov 2: 9,6 m².
- Bad: 5,7 m².
- Vaskerom: 3,4 m².
- Bod: 6,9 m².

1.etg:
- Entré/gang: 12,5 m².
- Stue: 32,1 m².
- Kjøkken: 10,2 m².
- Bad: 3,2 m².

2.etasje:
- Gang: 9,5 m².
- Sov 1: 14,2 m².
- Sov 2: 5,1 m².
 
Utvendig bod:
- Bod: 2,7 m².
Diverse
Selger opplyser at de er medlem av Skrenten Velforening og betaler kr. 457,50,- per måned for garasje, vedlikehold og snømåking av felles vei samt opprustning av fellesområder som lekeplass, blomsterbed m.m.

Selger opplyser at det er lagt inn for tilkobling til BKK Altibox, men at de i dag har fiber fra Canal Digital (Telenor).

Eiendomsmegleren er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.
Tilbehør
Ribbevegg oppe medfølger ikke i handelen.

Hvitevarer på kjøkkenet er ikke intergrert og medfølger ikke, men selger opplyser at de kan kjøpes om det er ønskelig. Miele vaskemaskin og tørketrommel (trenger nytt kretskort opplyser selger) medfølger i handelen.

Varmeovn terrasse medfølger ikke,men kan kjøpes om ønskelig opplyser selger.

Dobbel hvit Ikea Malm kommode medfølger om ønskelig. Den står på det minste soverom nede opplyser selger.

Enkel Ikea Malm kommode med glasstopp medfølger ikke. Denne er plassert inni speilgarderobe på stort soverom nede. Kan kjøpes om ønskelig.

Alt av lamper og knagger medfølger i handelen.

Dersom annet ikke fremgår av salgsoppgaven medfølger kun integrerte hvitevarer.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse
Ferdigattest for nybygg (bolig), datert 27.04.2004, kan besiktiges hos megler.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse.

Av hensynssoner kan følgende nevnes:
Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen
PlanID Hensynssonetype Hensynssonenavn  Beskrivelse Dekningsgrad
65270000 KpStøySone H220_3 Vei støy - gul sone 68,5 %

Reguleringsplaner på grunnen
Planid: 8276001
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 39 bnr 3, Steinsvik, endring av plan for utbygging
Reguleringsformål: Konsentrert småhusbebyggelse (100%). Felles grøntareal (<0,1%).

Planid: 8270000
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 39 bnr 3, 27, mfl., Steinsvik
Reguleringsformål: Frittliggende småhusbebyggelse (<0,1%).

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom
Planid: 8270002
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 39 bnr 59, Steinsvik, deling

Planid: 8275002
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 39 bnr 462 og 470, Steinsvik

Kommuneplan
Planid: 65270000
Plannavn: Kommuneplanens arealdel 2018
Arealformål: Bebyggelse og anlegg (100%). Grønnstruktur (<0,1%).

Planer i nærheten av eiendommen
Planid: 30400000
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 39 bnr 1, Steinsvik

Planid: 9090000
Plannavn: Ytrebygda. Austre Steinsvikåsen. del av boligfelt B VIII

Planid: 8275001
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 39 bnr 60, Steinsvik, Aurtuva, endring av plan for utbygging

Planid: 8270200
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 39 bnr 476 mfl., Steinsvikskrenten

Planid: 8270006
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 39 bnr 75 mfl., Dortledhaugen

Planid: 6540000
Plannavn: Ytrebygda. Søreide/Søvik/Steinsvik, Steinsvikvegen etappe I

Planid: 5015302
Plannavn: Ytrebygda. Nordås vest, del 1, felt B14

Planid: 5010000
Plannavn: Ytrebygda. Nordås vest, del 1

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Gnr/bnr: 39/59
Bygningsnr.: 9512403
Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig
Status: Bygning godkjent for riving/brenning
Dato: 26.02.2020
Saksnr.: 905215

Gnr/bnr: 39/59
Bygningsnr.: 300793129
Bygningstype: Enebolig
Status: Rammetillatelse
Dato: 26.02.2020
Saksnr.: 201921028

Gnr/bnr: 39/59
Bygningsnr.: 300793117
Bygningstype: Enebolig
Status: Rammetillatelse
Dato: 26.02.2020
Saksnr.: 201921028

Gnr/bnr: 39/415
Bygningsnr.: 300672563
Bygningstype: Trafikktilsynsbygning
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 02.03.2018
Saksnr.: 201801367

Gnr/bnr: 39/502
Bygningsnr.: 9582177-2
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Tomannsbolig, vertikaldelt
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 07.09.0217
Saksnr.: 201729480

Andre opplysninger
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringsbestemmelser, kommuneplaner, arealplaner og annen planinformasjon kan sees på Bergen kommune sine hjemmesider: www.bergen.kommune.no eller det kan sees hos eller tilsendes på mail ved forespørsel til megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Tinglyste forhold & rettigheter/servitutter
Heftelser
2003/34467-3/106 22.10.2003 Best. om vann/kloakkledn.  
Rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:39 Bnr:506  
Med flere bestemmelser

2003/34467-4/106 22.10.2003 Best. om vann/kloakkledn.  
Best. om solidarisk ansvar for vedl.hold av fellesledn.
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
1999/12689-1/106 25.05.1999 Registrering av grunn  
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:4601 Gnr:39 Bnr:3

2020/667869-1/200 01.01.2020 00:00 Omnummerering ved kommuneendring  

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 4601-39/506

Rettigheter i eiendomsrett
2003/34467-2/106 22.10.2003 Best. om vann/kloakkledn.  
Rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:39 Bnr:505  
Med flere bestemmelser

Rettigheter på 4601-39/476/0/1-31
Rettigheter i eiendomsrett
2015/363652-9/200 27.04.2015 Bestemmelse om parkering  
Rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:39 Bnr:505  
Parkeringsplass nr. 13
Gjelder denne registerenheten med flere

Disse kan tilsendes ved forespørsel eller sees hos megler.
Mangler
Tilstandsgrader:
I denne rapport er det i hovedsak satt tilstandsgrad TG1 og TG2 på alle bygningsdeler som er vurdert.
TG:2 er satt på begge bad og vaskerom. Dette grunnet elde.
Det oppfordres til å sette seg ekstra godt inn i disse punktene.

Se selgers egenerklæring som ligger vedlagt og vedlagt tilstandsrapport utført av takstmann Kristoffer Bjerk Hansen. Dokumentene gir en utdypet beskrivelse av boligen.
Utleieadgang
Eiendommen har kun en boenhet og ingen utleiedel.
Informasjon om vedlegg
- Tilstandsrapport
- Egenerklæring
- Energiattest
- Planinformasjon

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger, meglers egne undersøkelser og er ufullstendig uten alle vedlegg (tilstandsrapport og selgers egenerklæring er vedlagt i salgsoppgave).
 
Interessenter oppfordres til å gjøre en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Boligen har en sentral beliggenhet med kort vei til både Rema 1000, Kiwi, Bunnpris og Laguneparken med alle servicetilbud som bank, post, lege, Sats, vinmonopol, dagligvarebutikk, bensinstasjon, restauranter, sportsbutikker m.m. Bybanen har stopp ca. 7 minutters gange unna. Gåavstand til Fana golfbane og turområde i Siljustøl.

Gode turmuligheter innen gåavstand, da i Harald Sæverudskogen og området rundt Fana Golfklubb/ Siljustøl. Man finner også meget gode turmuligheter innen kjøre- og sykkelavstand, blant annet Hordnesskogen, Storrinden, Fanafjellet, Smøråsfjellet og Totlandsfjellet.  Kort vei til Nordåsvannet hvor selger opplyser at de tidligere har leid båtplass.

Sykkelavstand til sentrale arbeidsplasser på Sandsli og Kokstad. Eksempelvis Statoil, Nera, Fjordkraft, Aker, Telenor, Odfjell, Flesland flyplass og Aibel i området.

I nærområdet finner man flere barnehager, barneskole, samt ungdomsskole og videregående skole. I tillegg er det flere idrettsanlegg og rekreasjonsmuligheter som Fana Golfklubb.

Gode kollektivformindelser med bussforbindelser fra Lagunen med ekspressbuss til sentrum og bybanestopp med hyppige avganger.

Kort avstand til treningssenter som Sats på Lagunen og ellers sykkel avstand til Sats og Aktiv365 ved både Kokstad, Nesttun og Sandsli. Ca. 17 minutters kjøretid til Bergen sentrum.
Bebyggelsen
Området er hovedsakelig bebygd med tilsvarende bebyggelse.
Adkomst
Fra Bergen sentrum, kjør i retning mot Lagunen, ta av fra motorveien mot Nordås/ Sørås. Ta deretter til venstre i krysset. Kjør videre på Steinsvikveien. Ta til høyre inn Steinsvikskrenten (like etter man passerer Bunnpris) og følg veien rett frem ca. 150 meter og ta til høyre inn denne veien. Eiendommen kommer på venstre side helt i enden av denne blindveien.

Det vil bli godt skiltet med Kaland og Partners visningsskilt på felles visningsdager.

Kommunale avgifter
Kr 17 342,88 per år
Eiendomskatt
Inkludert i de kommunale avgiftene.
Faste løpende kostnader
Strøm, internett, TV, kommunale avgifter og innboforsikring. Listen er ikke uttømmende.
Oppdragsgiver betaler megler følgende vederlag
Det er gitt full salgsgaranti på utlegg og vederlag på dette oppdraget. Det betyr at man som oppdragsgiver hos Kaland & Partners betaler kr 0,- til megler dersom boligen ikke blir solgt og/eller oppdraget trekkes. Det er for øvrig avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,1 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 69 900,-. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke kr 19 900,- for tilrettelegging, kr 22 400,- for markedspakke, kr 2 500,- per visning, kr 4 450,- for oppgjørskostnad, kr 227,- for e-signering og kr 490,- for pantattester/grunnbok.
Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker advokatbistand, nødvendige skadetakster og utgifter til rettsapparatet (forsikringen har egenandel). Forsikringen må tegnes senest under kontraktsmøtet. Pris for denne boligen: Kr 9900,-. Ta kontakt for ytterligere informasjon.
Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no