• Trude Gunnlaugsson-Gravdal

  Daglig leder Vestkanten
  Jurist / Megler / Partner

  48 88 84 01 / tgg@kapa.no

Visninger

Betydelig påkostet 4-roms toppleilighet m/2 bad- helt i front av prosjektet – meget gode solforhold

Sandsliåsen 33, 5254 Sandsli

Prisantydning

6 750 000,-

Omkostninger totalt

21 742,-

Totalpris inkl. omkostninger

6 771 742,-

Omkostninger

172,-  Pantattest kjøper
585,-  Tingl.gebyr pantedokument
585,-  Tingl.gebyr skjøte
8 500,-  Dokumentavgift (av tomteverdi)
6 900,-  Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)
5 000,-  Gebyr for etablering av sameiet

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pandedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Boligtype: Leilighet
Eieform: Eierseksjon
Etasje: 4
Byggeår: 2020
Kommunenr.: 4601
Gårds/Bruksnr.: 116/159
Seksjonsnummer: 31
Seksjonsbrøk: 105/11021
Ideell andel: 1/1
Primærrom: 102 m²
Bruksareal: 106 m²
Bruttoareal: 117 m²
Antall rom: 4
Oppholdsrom: 1
Antall soverom: 3
Antall baderom: 2
Energimerking:
C
Felleskostnader: 2 615,-/mnd
Kommunale avg.: 8 329,-
Ligningsverdi: 1 088 106,-
Dato ligningverdi: 31.12.2019
BRL/Sameie: Orrehaugen Sameie
Meglers ref.nr.: 6200101

Dette er en komplett salgsoppgave inklusiv alle vedlegg, og inneholder all informasjon.

Sandsliåsen 33
5254 Sandsli
Orrehaugen Sameie

Velkommen til denne unike leilligheten i Sandsliåsen 33!

Her får man en rålekker toppleilighet i 4.etasje med adkomst via heis tar deg opp fra parkeringsanlegget eller inngangspartiet. Leiligheten har svært mange gode kvaliteter og inneholder følgende rom:

Entrè/gang, 2 bad, 3 soverom, kjøkken og stue. Teknisk rom benyttes gjerne som walk-in-garderobe.

Fra stue og hovedsoverom har man utgang til terrasse på 17,1 m² på samme nivå som begge rom.

I tillegg har boligen tilhørende bod på fellesarealer. Dersom man kjøper garasjeplass til leiligheten vil bod bak P14 medfølge. Dersom man velger å ikke kjøpe garasjeplass vil man få tildelt en annen bod i underetasjen.
Standard
Kaland & Partners ved Trude Gunnlaugsson-Gravdal kan med stolthet presentere Sandsliåsen 33! Her får man en rålekker toppleilighet i 4.etasje med adkomst via heis tar deg opp fra parkeringsanlegget eller inngangspartiet. Leiligheten har svært mange gode kvaliteter. Av kvaliteter og løsninger kan følgende nevnes:

Stuen er meget delikat og har ett svært godt lysinnslipp da det er mange store, gode vinduer i rommet. Stuen er vendt mot vest slik at man får ett utrolig fint lys inn i rommet hele dagen, men spesielt på kveldstid ved solnedgang. Lite innsyn til stuen fra andre leiligheter. I stuen og leiligheten forøvrig (utenom bad og entrè/gang) er gulvene oppgradert med lekker 1-stavs hvit matt Boen eik parkett. God plass i stue til både sofagruppe og spisestue. Utgang til terrasse på 17,1 m². Terrassen er belagt med "vedlikeholdsfrie" royalimpregnert terrassebord.

Åpen løsning mot eksklusivt kjøkken fra kvalitetsleverandøren Norema. Kjøkkenet er betydelig påkostet i forhold til normal leveranse. Lekker benkeplate i sort utførelse med underlimt vask også denne i sort utførelse. Pene detaljer som blant annet blandebatteri i sort krom m/uttrekkbar kran. Integrerte hvitevarer som platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap/frys medfølger.

Hovedsoverom med eget walk-in closet og utgang til leilighetens terrasse.

Videre har man adkomst fra hovedsoverom via walk-in closet til ett privat bad, i delikat utførelse. Her har man også toalett fra Villeroy & Boch, rainshowersystem fra Grohe og baderomsinnredning med servantbatteri av typen Essence S fra Grohe, servant og overhengende speil med belysning. Varmekabler i gulv.

2 soverom hvor man har plass til seng og kommode/skap.

Helfliset bad i delikat utførelse som er smakfullt innredet med lekre fliser og toalett fra Villeroy & Boch, rainshowersystem fra Grohe og baderomsinnredning med servantbatteri av typen Essence S fra Grohe, servant og overhengende speil med belysning. Varmekabler i gulv. Dette badet blir kombinert vaskerom da man her har opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel.

Romslig entrè/gang betydelig oppgradert med lekre 60x60 fliser med varmekabler. Her har man har god plass til garderobeskap og skyvedørsløsninger. Glassdør med glassfelt inn til stue samt kjøkken gir ett fint lys inn i hallen.

Hvis kjøper ikke kjøper garasjeplassen vil man få tildelt en annen bod enn den som ligger bak P14. Boden kan være mindre eller større enn den som ligger bak P14.

Godt inneklima med balansert ventilasjonssystem som gir frisk luftilførsel til alle rom.

Det er ikke installert vannmåler, men det er energimåling på varmtvann. Dette er splittet på forbruksvann og oppvarming (radiator), ettersom det brukes fjernvarme til begge deler. Det er elektrisk gulvvarme på badene.

I tillegg er det strømmåler per boenhet tilrettelagt for uttak til el-bil etter egen måler.

Dette er en virkelig unik bolig som bør sees om man er på jakt etter en lettstelt, enkel og eksklusiv leilighet med unike utearealer. Husk å melde deg på visning til megler på tlf. 48 88 84 01 eller epost tgg@kapa.no. Hjertelig velkommen!
Byggeår

2020

Bruksareal pr. etasje
Arealer er beregnet av takstmann. Takstmannens oppmåling er i henhold til NS 3940 og takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Arealet er ikke kontrollmålt av megler.

Det er den faktiske bruken av rommene ved salget, som har avgjort om rommene er definert som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken selv om det er medtatt som P-rom. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.
Tomteareal
Er under utskillelse.
Tomt/Eierform

Fellestomt

Parkering
Det medfølger ikke garasje-/parkeringsplass i handelen, men fast garasjeplass kan kjøpes i tillegg for kr. 250 000,-. Man får da fast garasjeplass i fellesanlegg hvor utbygger opplyser at det er tilrettelagt for uttak til el-bil etter egen måler. Parkeringsplassen er merket med P14. Boden bak parkeringsplassen vil da medfølge.

Hver bruker av garasjen må registrere seg hos Carbo, hvorav hver registrering koster kr. 310,-.
Arealbeskrivelse

Entrè/gang, 2 bad, 3 soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Beskaffenhet
Områdene rundt boligene vil bli utarbeidet med grøntarealer, prydbusker og asfalterte veier/stier. Dette vil bli ferdigstilt etter hvert som byggene ferdigstilles.
Oppvarming
Elektrisk.

Varmekonvektor i stue.

Det er energimåling på varmtvann opplyser utbygger. Dette er splittet på forbruksvann og oppvarming (radiator/gulvvarme), ettersom det brukes fjernvarme til begge deler. Det er elektrisk gulvvarme på badene.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger.
Ansvarlig Megler

Trude Gunnlaugsson-Gravdal
Daglig leder/megler/jurist
48 88 84 01
tgg@kapa.no

Kaland & Partners
Vestkanten Eiendomsmegling AS
Lyderhornsveien 351
Postboks 5 Loddefjord
5881 Bergen
Salgsoppgavedato

25.09.2020 13:47

Byggemåte
Oppført i betong. Grunnmur betong. Etasjeskillere i betong. Noe stålsøyler
Fasade: Teglstein og innslag av møre Royal kledning.
Svalganger: Sto-puss.
Diverse
Kjøper forutsettes å være innforstått med at fellesgjeld og felleskostnader i sameiet kan variere over tid, og at den kan reduseres eller øke som følge av beslutninger i sameiets styre eller på generalforsamlingen.

Eiendomsmegleren er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.

Det tas forbehold om pantefrafall.

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Utbygger opplyser at grunneiendommen er under oppmåling og at de ikke har mottatt areal på den per 23.06.2020.

Arkitekt: Prosjektet er tegnet av Arkitektkontoret Kari Nissen Brodtkorb AS.

Forbehold:
Salget gjennomføres med forbehold om seksjonering.

Salget gjennomføres med videreføring av blancoskjøte. Skjøte tinglyses på ny eier og dette vil være førstegangsoverføring av eiendommen slik at man betaler kun dokumentavgift av tomteverdien.

Det tas forbehold om at det per dags dato ikke foreligger oversikt over heftelser og servitutter da eiendommen ikke har tinglyst seksjoneringsbegjøring og er matrikkelført. Dette vil foreligge innen overtagelse/handelen sluttføres. Om ikke er kjøper fri fra avtalen.

Tinglyste panteheftelser vil slettes og kjøper vil få en heftelsesfri eiendom, men kjøper må akseptere å få tinglyst sitt pant etter eventuelle tinglyste rettigheter som foreligger på eiendommen.
Tilbehør
Dersom annet ikke fremgår av salgsoppgaven medfølger kun integrerte hvitevarer.
Dyrehold
Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse
Midlertidig brukstillatelse for boligblokk med 4 bygningskropper, parkering i underetasje, totalt 64 boenheter, datert 19.03.2020, kan besiktiges hos megler.

Ferdigattest vil foreligge nå hele byggetrinnet er ferdig opplyser utbygger.
Informasjon om sameiet
Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer enn to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven §23. Dersom erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted til tross for manglende overskjøting.

Sameiet er under etablering og det er derfor begrenset med informasjon som foreligger. Kontakt megler for utkast til vedtekter.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Eiendommen er regulert til boligbebyggelse (blokkbebyggelse).

Av hensynssoner kan følgende nevnes:
Hensynssoner (Reguleringsplaner på grunnen)
PlanID Sonetype Dekningsgrad
62210000 310 - Ras- og skredfare 5,4 %

Hensynssoner Faresone i kommuneplanen
PlanID Hensynssonetype Hensynssonenavn Beskrivelse Dekningsgrad
65270000 KpFareSone H310_2 Faresone ras 5,6 %

Hensynssoner Gjennomføringsone i kommuneplanen
PlanID Hensynssonetype Hensynssonenavn Beskrivelse Dekningsgrad
65270000 KpGjennomføringSone H820_5 Omforming Sandsli < 0,1 %(18,7 m²)

Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen
PlanID Hensynssonetype Hensynssonenavn Beskrivelse Dekningsgrad
65270000 KpStøySone H220_7 Fana skytterlag - gul sone 100,0 % 65270000 KpStøySone H220_3 Vei støy - gul sone 43,4 %

Hensynssoner Rød støy i kommuneplanen
PlanID Hensynssonetype Hensynssonenavn Beskrivelse Dekningsgrad
65270000 KpStøySone H210_3 Vei støy - Rød sone 0,4 %

Reguleringsplaner på grunnen
Planid: 62210000
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 116 bnr 159 mfl., Skiftingshaugen
Reguleringsformål: Boligbeb.-blokkbebyggelse (39,9%). Uteoppholdsareal (25,8%). Vegetasjonsskjerm (18,9%). Kjøreveg (6,1%). Naturområde - grønnstruktur (4,6%). Annen veggrunn, tekn. anl. (2,2%). Gate med fortau 0,9%). Turvei 0,1%).

Planid: 65340000
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 116 bnr 160, Sandsliåsen
Reguleringsformål: Annen veggrunn, tekn. anl. (0,9%). Veg (0,1%). Gangveg - gangareal - gågt. (0,1%).

Planid: 6240000
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 116, Håvardstunvatnet, område øst, felt C

Planid: 62200000
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 116 bnr 182 mfl., Edvard Grieg Suitell
Reguleringsformål: Annen veggrunn, grøntareal (<0,1%).

Reguleringsplaner under grunnen
Planid: 62210000
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 116 bnr 159 mfl., Skiftningshaugen
Reguleringsformål: Garasjeanl. for bolig- og fritidsbeb. (19,5%).

Reguleringsplaner under arbeid
Planid: 66450000
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 39 bnr 717, Petedalsmyra

Planid: 64470000
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 116 bnr 228 mfl., Sandsliparken, boliger

Planid: 63440000
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 116 bnr 86 mfl., knutepunkt Sandsli

Kommuneplan
Planid: 65270000
Plannavn: Kommuneplanens arealdel 2018
Arealformål: Sentrumsformål (76,4%). Grønnstruktur (23,6%).

Planer i nærheten av eiendommen
Planid: 61170000
Plannavn: Ytrebygda. Bybanen Rådal - Flesland

Planid: 60480000
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 116 bnr. 107, 128 mfl., Skranevasshaugen

Planid: 30400000
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 39 bnr 1, Steinsvik

Planid: 6560000
Plannavn: Ytrebygda. Søreide/Søvik/Steinsvik, planområde 1, felt V og VI

Planid: 3230101
Plannavn: Ytrebygda. Gnr. 39 bnr 267 mfl., Steinsvik - Håvardstun

Planid: 3230100
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 39bnr 267 og gnr 116 bnr 82, Solheia

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Eiendom: 116/264
Bygningsnr.: 300427543-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 08.05.2019
Saksnr.: 201908137

Eiendom: 116/264
Bygningsnr.: 300427506-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 08.05.2019
Saksnr.: 201908137

Eiendom: 116/264
Bygningsnr.: 300427492-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 08.05.2019
Saksnr.: 201908137

Eiendom: 116/264
Bygningsnr.: 300427484-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer
Status: Igangsettingstillatelse
Dato: 08.05.2019
Saksnr.: 201908137

Andre opplysninger
Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg.

Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringsbestemmelser, kommuneplaner, arealplaner og annen planinformasjon kan sees på Bergen kommune sine hjemmesider: www.bergen.kommune.no eller det kan sees hos eller tilsendes på mail ved forespørsel til megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Tinglyste forhold & rettigheter/servitutter
Det gjøres oppmerksom på at eiendommen boligen er på er skilt ut fra denne eiendommen og man vil få nytt matrikkelnummer. Bergen kommune opplyser at per dags dato foreligger det ikke nytt bnr. Utbygger har sendt dette for registrering.

Det tas forbehold om at det per dags dato ikke foreligger endelig oversikt over heftelser og servitutter da eiendommen ikke har tinglyst seksjoneringsbegjæring og er matrikkelført. Dette vil foreligge innen overtagelse/handelen sluttføres. Om ikke er kjøper fri fra avtalen.

Tinglyste panteheftelser vil slettes og kjøper vil få en heftelsesfri eiendom, men kjøper må akseptere å få tinglyst sitt pant etter eventuelle tinglyste rettigheter som foreligger på eiendommen.

Heftelser
1989/20565-5/106 23.06.1989 Vilkår i kjøpekontrakt
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

2015/527869-1/200 12.06.2015 Bestemmelse om vannledn.
Bestemmelse om spillvannsledning
Gjelder gjensidig rett mellom gnr. 116 bnr. 159 og fremtidig utskilt parsell fra gnr. 116 bnr. 159
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

2015/527869-2/200 12.06.2015 Bestemmelse om veg
Gjelder gjensidig rett mellom gnr. 116 bnr. 159 og fremtidig utskilt parsell fra gnr. 116 bnr. 159
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/195756-2/200 07.03.2016 Erklæring/avtale
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:116 Bnr:264
Bruksrett til fellesarealet
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Omrubrisert fra pengeheftelse til servitutt. Rettet etter tingl. § 18. 18.03.2016 KTS
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/311139-1/200 07.04.2016 ** Diverse påtegning
Frafall av rettighet.
Bruksretten gjelder ikke for anleggseiendommen gnr 116 bnr 265

2016/506716-1/200 07.06.2016 Bestemmelse om vannledn.
Rettighetshaver:BERGEN KOMMUNE
Org.nr: 964338531
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/1347081-1/200 01.12.2017 21:00 Bruksrett
Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:268 Snr:1-41
Kan ikke slettes uten samtykke fra:BERGEN KOMMUNE
Org.nr: 964338531
Gjelder bruksrett til fellesareal

2017/1347751-1/200 01.12.2017 21:00 Bestemmelse om vannledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra:BERGEN KOMMUNE
Org.nr: 964338531
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:116 Bnr:268 Snr:1-41

2017/1347751-2/200 01.12.2017 21:00 Bestemmelse om kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra:BERGEN KOMMUNE
Org.nr: 964338531
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:116 Bnr:268 Snr:1-41
2017/1347751-3/200 01.12.2017 21:00 Bestemmelse om veg
Kan ikke slettes uten samtykke fra:BERGEN KOMMUNE
Org.nr: 964338531
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:116 Bnr:268 Snr:1-41

2018/616706-1/200 06.04.2018 21:00 Bestemmelse om vannledning
Rettighetshaver:BERGEN KOMMUNE
Org.nr: 964338531
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg
Bestemmelse om (begrensning av) endring i terrenget i nærheten av anlegg

2019/615222-1/200 31.05.2019 21:00 Bestemmelse om nettstasjon
Rettighetshaver:BKK NETT AS
Org.nr: 976944801
Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg
Bestemmelse om (begrensning av) endring i terrenget i nærheten av anlegg
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler

2020/2171121-1/200 02.03.2020 21:00 Bestemmelse om nettstasjon
Rettighetshaver:BKK NETT AS
Org.nr: 976944801
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg

Grunndata
1985/14215-1/106 10.05.1985 Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:4601 Gnr:116 Bnr:83
UTSKILT FRA FLERE BRUKSNUMRE

2011/198823-1/200 11.03.2011 Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:4601 Gnr:116 Bnr:228

2016/195736-1/200 07.03.2016 Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:4601 Gnr:116 Bnr:264

2016/311119-1/200 07.04.2016 Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:4601 Gnr:116 Bnr:265

2017/895959-1/200 18.08.2017 21:00 Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:4601 Gnr:116 Bnr:268

2017/895976-1/200 18.08.2017 21:00 Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:4601 Gnr:116 Bnr:269

2020/1820292-1/200 01.01.2020 00:00 Omnummerering ved kommuneendring

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Ingen av servituttene over er bestilt inn av megler, men det kan gjøres på forespørsel.
Mangler
Det foreligger ikke tilstandsrapport på boligen da boligen er helt nyoppført og aldri blitt bebodd.
 
Se selgers egenerklæring som ligger vedlagt. Dokumentet gir en utdypet beskrivelse av boligen.
Utleieadgang
Boligen kan helt eller delvis fritt leies ut etter søknad til styret. Korttidsutleie er tillatt for inntil 90 døgn i året, og maks 30 døgn sammenhengende. Sameiets årsmøte kan fatte vedtak hvor grensen for korttidsutleie reduseres til 60 dager i året, eller økes til 120 dager i året.
Eiendommen har kun en boenhet og ingen utleiedel.
Forretningsfører
OBOS
Styregodkjennelse
Sameiet er under etablering.
Informasjon om vedlegg
- Egenerklæring
- Midlertidig brukstillatelse
- Planinformasjon

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger, meglers egne undersøkelser og er ufullstendig uten alle vedlegg (tilstandsrapport og selgers egenerklæring er vedlagt i salgsoppgave).
 
Interessenter oppfordres til å gjøre en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Kanskje en av de best beliggende leilighetene i prosjektet, helt i front av bebyggelsen. Her har man vakker utsikt mot grøntområde.

Rett borti gaten ligger Quality Hotel Edvard Grieg som er utrolig hyggelig å benytte seg av om man ønsker en bedre middag eller bare ønsker å ta ett glass vin. Her har man både restauranter og bar som er lett tilgjengelig også for andre enn hotellgjester. På hotellet har man også mange andre fasiliteter som kan være praktisk for beboere i Sandsliåsen å benytte seg av. Her har man både store og små konferanserom og ikke minst selskapslokaler som kan leies om man ønsker å arrangere samlinger med venner og familie. Treningssenter er også noen av fasilitetene hotellet kan by på.

Et steinkast fra boligen ligger det en nyere kunstgress-forballbane. Innen kort gangavstand til boligen har man også naturskjønne turområder som Skranevatnet hvor det finnes flotte rekreasjons muligheter for å padle kajakk og bade. Innen sykkelavstand eller kort kjøreavstand har man Fana Golfklubb hvor man kan finne roen en fin sommerdag.

Sandsliåsen ligger svært sentralt til og man har bybanestopp (Sandslivegen) som en av sine nærmeste naboer. Her har man hyppige avganger til både Flesland, Lagunen, Nesttun og Bergen sentrum. Nærmeste bussholdeplass er Sandsliåsen.

I umiddelbar nærhet finner man også blant annet flere dagligvarebutikker, restauranter, frisør, tannlege, bowling, Aktiv365 og Sandsli Sportssenter med bl.a. tennisbane og squashbane. Nærmeste senter er Fanatorget som har bl.a. apotek, matbutikk, blomsterbutikk, frisør og treningssenter.

Lagunen Storsenter hvor man har "alle" fasiliteter som både butikker, restauranter, cafeer, vinmonopol, kino m.m. ligger en kort bybanetur unna.

På Sandsli har man også kort gangavstand til de store arbeidsplassene på både Sandsli, Kokstad og Flesland.

Boligen ligger i skolekretsen til Skranevatnet skole som er skole for 1.-10. klasse. I tillegg er det gangavstand til Sandsli videregående skole og en kort busstur til Nordahl Grieg videregående skole. Det ligger også flere barnehager i området som for eks. Petedalsheia barnehage, Læingsverkstedet Steinsvikkroken barnehage og Sandslimarka Kanvas barnehage.

Sandsli idrettsanlegg ligger i gangavstand fra boligen og her finner man mange aktiviteter for både store og små.
Bebyggelsen
Området er hovedsakelig bebygd med tilsvarende og annen boligbebyggelse.
Adkomst
Fra Lagunen:
Følg Fleslandsveien mot Bergen Lufthavn Flesland. I rundkjøring ved Biltema tar man til høyre. Ta deretter første til høyre og deretter første til venstre i neste rundkjøring. Følg veien videre og ta deretter første vei til høyre etter bensinstasjonen (samme som til Quality Hotel Edvard Grieg), Sandsliåsen kommer da på høyre hånd. Følg veien inn i byggefeltet opg helt til endes hvor man har ett par gjesteparkeringsplasser rett utenfor blokken. Gjesteparkering forøvrig helt i starten av boligområdet. Ved visninger kan man avtale parkering i garasje med megler på forhånd.

Det er noe veiarbeid i området, men man kjører hovedsaklig utenom dette til blokken.

Det vil bli godt skiltet med Kaland og Partners visningsskilt på felles visningsdager.

Prisantydning

6 750 000,-

Prisantydning inkludert omkostninger

6 771 742,-

Total kjøpesum

6 771 742,-

Felleskostnader
Kr 2 615,- Mnd
Fellesuitgiftene inkluderer strøm på fellesarealer, avsetting til vedlikehold, tv/internett fra Altibox osv.Dersom man kjøper med garasjepl. for kr. 250 000,- i tillegg til salgssummen vil fellesutgiftene økes med kr. 200,- per måned for strøm/vedlikehold
Ansvarsforhold fellesutgifter
Sameiet forbeholder seg panterett i hver enkelt seksjon for et beløp på maksimum 2 G (to ganger folketrygdens grunnbeløp) til sikkerhet for sameiernes økonomiske forpliktelser ovenfor sameiet. Sameiets panterett skal ha prioritet etter kjøpesum ved førstegangsomsetning og senere etter 80 % av siste kjøpesum. Sameiets panterett skal ikke ha opptrinnsrett.

Hver seksjonseier plikter å innbetale til sameiet den på vedkommende seksjon fallende forholdsmessige del av sameiets utgifter i samsvar med det som til en hver tid er fastsatt herom av sameiermøtet.
Ligningsverdi

1 088 106,-

Kommunale avgifter
Kr 8 329,22 per år

Av dette beløpet vil det faktureres for avfall direkte fra BIR og ihht. deres kalkulator vil det koste  kr. 2 784,36 per år for 8 lukeåpninger. For ekstra lukeåpninger koster det kr. 8,23 per gang.

Det er heller ikke tatt høyde for eiendomsskatt på eiendommen da dette ikke foreligger for 1-2år etter ferdigstillelse.

Renovasjon:
Det leveres nedgravde avfallscontainere med moderne utformete innkastsøyler over terreng som eneste synlig del. Antall enheter og inndeling iht. BIR sine egne forskrifter for innsamling av avfall i Bergen kommune. Plasseres på flere steder langs internvei. Midlertidige løsninger kan forekomme i en periode etter innflytting.
Eiendomskatt
Det er ikke tatt høyde for eiendomsskatt på eiendommen da dette ikke foreligger for 1-2år etter ferdigstillelse.
Faste løpende kostnader
Strøm, internett, TV, kommunale avgifter og innboforsikring. Listen er ikke uttømmende.
Oppdragsgiver betaler megler følgende vederlag
Det er gitt full salgsgaranti på utlegg og vederlag på dette oppdraget. Det betyr at man som oppdragsgiver hos Kaland & Partners betaler kr 0,- til megler dersom boligen ikke blir solgt og/eller oppdraget trekkes. Det er for øvrig avtalt fastpris vederlag på kr. 62 500,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke kr 19 150,- for markedspakke, kr 4 450,- for oppgjørskostnad, kr 450,- for saldoforespørsel og kr 227,- for e-signering.

Garantier
§ 2-11. Garanti for oppfylling av avtalen. Ved salg av ny bolig eller fritidsbolig som blir solgt innen seks måneder etter fullføringen av boligen, skal selgeren stille garanti i samsvar med bustadoppføringslova §12, såfremt selgeren har gjort avtalen som ledd i næringsvirksomhet og kjøperen er forbruker.
Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker advokatbistand, nødvendige skadetakster og utgifter til rettsapparatet (forsikringen har egenandel). Forsikringen må tegnes senest under kontraktsmøtet. Pris for denne boligen: Kr 6900,-. Ta kontakt for ytterligere informasjon.
Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no