• Trude Gunnlaugsson-Gravdal

  Daglig leder Vestkanten
  Jurist / Megler / Partner

  48 88 84 01 / tgg@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

BUD MOTATTStrøken enebolig i svært populært boligfelt – Meget gode solforhold – Utsikt mot lekeplass fra altan – bybane

Gosen 28, 5253 Sandsli

SOLGT

Gosen 28
5253 Sandsli
Skraneåsen Sameie

Velkommen til Gosen 28! Strøken enebolig innredet over tre plan som inneholder:

U-etasje:
Entrè, gang, to boder, vaskerom, bad og to soverom.

1.etasje:
Kjøkken og stue.

Loft:
Toalett, uinnredet loftsrom som pt brukes som soverom og loftstue.

Boligens loftsetasje er innredet som med soverom, loftstue og toalettrom. Innredningen er gjort av tidligere eier uten søknad om bruksendring til Bergen kommune. På opprinnelige bygningstegninger står loftet oppført som "uinnredet loft"

I tillegg har boligen en tilhørende garasje i rekke (fikk ny garasjeport i 2014) på 17,3 m² og utvendig bod på 5,3 m².
Standard
Kaland & Partners ved Trude Gunnlaugsson-Gravdal har stor glede av å presentere Gosen 28! Strøken enebolig som er innredet over 3 plan som ligger i et meget populært og barnevennlig område. Pent opparbeidet uteområder i front av boligen og ved inngangsparti med belegningsstein. Innvendig er boligen innredet i lyse, moderne farger.

Av oppgraderinger kan man nevne blant annet følgende:
- Altandør og vindu loftstue ble montert i 2016.
- Kledning fra altan til møne på sørvegg ble tatt i 2016.
- Fem nye utelamper ble installert i 2018.
- Elektrisk anlegg på kjøkken ble oppgradert samtidig som dette rommet ble pusset opp i 2018.
- Kjøkkenvinduer og skyvedør ble montert i 2018.
- Tak ble tatt i 2019.
- Rålekkert og eksklusivt teppe i 2.etg og trapp opp, lagt i 2020.
- Delikat kjøkkeninnredning fra 2018 m/integrerte hvitevarer.
- Flott og helfliset bad oppusset i 2013.

U-etasje:
Soverom 12,4 m²:
Soverom med teppe på gulv og malt platekledning på vegger.

Soverom 12,4 m²:
Hovedsoverom med teppe på gulv og malt platekledning/dekortapet på vegger. det er i dag innredt med en seng som er 210x210 og åpen garderobeløsning fra Ikea Pax.

Bad 6,5 m²:
Helfliset bad og downlights i tak. Her har man vegghengt toalett (Villeroy & Boch), raindance dusj (Hans Grohe), elektrisk håndkletørker, speil med integrert LED belysning og baderomsinnredning (norske Linn bad) med servant og overhengende speil med integrert LED belysning. Avtrekksventil i vegg. Dette rommet ble pusset opp i 2013.

Vaskerom 4,7 m²:
Vaskerom med våtromsbelegg på gulv og malt platekledning på vegger. Det inneholder utslagsvask, opplegg for vaskemaskin og det er satt inn innredning. Avtrekksventil i vegg. Her er det installert brannslange. Ny varmtvannsbereder i 2019.

Boder  2,7 m² og 1,3 m²:
To boder for god lagringsplass hvor den ene har garderobe fra Ikea Pax.

Gang 7,8 m²:
Gang med teppe på gulv og malt platekledning på vegger. Varmekabler i gulv.

Entrè 3,1 m²:
Entrè med fliser på gulv og malt platekledning på vegger. Varmekabler i gulv. Her ble det satt inn ny ytterdør i 2018.

1.etasje:
Stue 38,3 m²:
Stue med plass til både sittegruppe og stort spisebord. Peisovn fra Aduro med glassfront som ble satt inn i 2019. 1-stavs hvit eik parkett fra Boen på gulv (lagt i 2018) og malt strie/panel på vegger. Fra stue er det utgang til sørvendt altan på 12,2 m².

Kjøkken 18,5 m²:
Hvit kjøkkeninnredning fra Aubo med slette fronter, her har man glassplate over deler av benkeplaten og praktisk barløsning mot stue. Kompakt laminert benkeplate som er meget slitesterk og det er 3 doble integrerte flipp-up stikkontakter i hvitt glass med usb. Det inneholder underlimt vaskekum i stål fra Intra med blandebatteri fra Grohe som har uttrekk, ventilator og komfyrvakt. Her er følgende hvitevarer integrerte og levert av AEG: stekeovn, induksjonplatetopp, oppvaskmaskin og kombiskap. 1-stavs hvit eik parkett fra Boen på gulv, malt platekledning på vegger og downlights i tak. Rullegardiner fra Markisesenteret. Dette rommet ble pusset opp i 2018. Her er det god plass til spisebord og det er utgang til nordvendt terrasse på 21,3 m².

Loftsetasje:
Boligens loftsetasje er innredet som med soverom, loftstue og toalettrom. Innredningen er gjort av tidligere eier uten søknad om bruksendring til Bergen kommune. På opprinnelige bygningstegninger står loftet oppført som "uinnredet loft"

Loftstue 17,7 m²:
Loftstue med teppe på gulv og malt strie på vegger. Her er det satt opp en stor skyvedørsgarderobe med delvis speilfronter fra Langlo.

Soverom 11,5 m²:
Soverom med teppe på gulv og malt platekledning på vegger.

Toalettrom 0,9 m²:
Toalettrom med parkett på gulv og MDF panel på vegger. Her har man toalett og baderomsinnredning med overhengende speil.

I tillegg har boligen en tilhørende garasje i rekke på 17,3 m² og utvendig bod på 5,3 m².
Byggeår

1994

Bruksareal pr. etasje
U-etasje: 55 m².
1.etasje: 58 m².
Loft: 30 m².

Arealer er beregnet av takstmann. Takstmannens oppmåling er i henhold til NS 3940 og takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Arealet er ikke kontrollmålt av megler.
Tomteareal
5447 m²
Tomt/Eierform

Fellestomt

Parkering
Tilhørende egen garasje i rekke på fellesarealer, ellers på oppmerkede parkeringsplasser på fellesområder og langs kommunal vei.

Elbil-lading: Selger opplyser strømmen i garasjen går på sameiet og derfor vet han at 2 av naboene har installert minusmåler i garasjen i tillegg til godkjent ladeutstyr. Kontakt styreleder for mer informasjon.
Arealbeskrivelse

U-etasje: Entré, gang, to soverom, bad og vaskerom. 1.etasje: Stue og kjøkken. 2.etasje: Loftstue, soverom og toalett.

Beskaffenhet
Tomten er felles for sameie. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med murer/bed, div. prydbusker/beplantning, lekeplass og interne veier.
Oppvarming
Ved og elektrisk.

Peisovn fra Aduro med glassfront i stue. Varmekabler i entré, gang og bad. Vegghengte panelovner i stue og kjøkken.

Fra 2021 blir det forbud mot ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen kommune. Åpne ildsteder og ovner fra tidligere enn 1998 er definert som ikke rentbrennende, og må fjernes, blindes/plomberes (for så være dekorasjon/møbel), eller skiftes ut innen utgang av 2020.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger.
Tilstandsrapport utført av
Kristoffer Bjerk Hansen datert 10.07.2020.
Ansvarlig Megler

Trude Gunnlaugsson-Gravdal
Daglig leder/megler/jurist
48 88 84 01
tgg@kapa.no

Kaland & Partners
Vestkanten Eiendomsmegling AS
Lyderhornsveien 351
Postboks 5 Loddefjord
5881 Bergen
Salgsoppgavedato

25.08.2020 11:17

Byggemåte
Grunnmur
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/såle/fundament av betong.

Drenering
Tilfyllte masser og steinsatt inntil grunnmur.

Veggkonstruksjon og utvendige fasader
Ytterveggene er utført i trekonstruksjoner med utvendig trekledning. Det er foretatt tilfeldige stikktakninger på kledning. Ingen råte observert. Det gjøres oppmerksom på at vurderinger av fasadene er foretatt fra bakkenivå. Det er ikke mulig å si noe om bakomliggende konstruksjoner uten inngrep.

Vinduer og dører
Vinduer: Isolerglass i trekarmer.
Altandør: Hvitt dørblad med felt av isolerglass.
Terrassedør: Skyvedør med felt av isolerglass.
Ytterdør: Hvitt dørblad med felt av isolerglass.
Innerdører: Hvite profilerte dørblad. Dør med glassfelt mellom entré-gang.
Merk:
- Vinduer generelt fra byggeår, foruten vindu loftstue fra 2016 og kjøkkenvinduer fra 2017.
- Altandør fra 2016, terrassedør fra 2017. Ytterdør fra 2017.
Det er foretatt tilfeldig stikktakninger på vinduskarmer, ingen råte observert. Det ble foretatt tilfeldig kontroll av åpne- og lukke mekanismer. Funksjon: OK

Taktekking
Saltak. Tak opplyst oppgradert 2019. Konstruksjon av taksperrer. Taksperrer tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Gesimser og vindskier av trekledning. Taket ble observert fra bakkenivå og det ble ikke registrert skader på befaringsdagen.

Renner, nedløp og beslag
Renner og nedløp i aluminium. Beslag/takhetter i aluminium/stål. Opplyst montert 2019. Det ble ikke observert mekaniske skader på befaringsdagen.

Terrasse, balkonger og utvendige trapper
Sørvendt altan på 12,2 m² med utgang fra stue. Trebjelkelag belagt med terrassebord. Rekkverk av liggende bord og 6" toppbord. Rekkverk ble kontrollert, høyden var 0,9 meter. Det er foretatt tilfeldige stikktakninger på treverk, ingen råte observert.
 
Nordvendt terrasse på 21,3 m² med utgang fra kjøkken. Trebjelkelag belagt med terrassebord. Det er foretatt tilfeldige stikktakninger på treverk, ingen råte observert.

Piper og ildsteder
Skorstein i murkonstruksjoner. Aduro peisovn med glassfront i stue. Feieluke på sov 2 u.etg. Peis opplyst montert 2019. Det refereres til fagkyndig/feier for opplysninger om tilstand. Det opplyses at det ikke er kjente merknader fra feier vedr. pipe og ildsted.

Etasjeskillere
Etasjeskiller i trebjelkelag. Gulv ble kontrollert med laser. Det ble ikke registrert vesentlige skjevheter som kan ha kontruksjonsmessige negative avvik.

Rom under terreng
Grunnmuren ligger mot tilfyllte masser.
Merk: Utforete kjellervegger i u.etg, dette ansees som risikokonstruksjon.
Det er foretatt kontroll med fuktindikator og det ble ikke registrert unormale fuktverdier på tilfeldig valgte punkter.

Bad - u-etasje
Rennesluk.
Merk: Bom i enkelte fliser mellom servantskap-dusj.
Det er foretatt kontroll med fuktindikator og det ble ikke registrert unormale fuktverdier i utsatte områder. Det er foretatt kontroll av åpne- og lukke mekanismer på baderomsinnredning. Funksjon: Ok.

Vaskerom
Sluk av plast.
Merk: Vanlig terskel på dør, bør være flat for tilluft. - Fuget gjennomføring for vanninntak.
Det er foretatt kontroll med fuktindikator og det ble ikke registrert unormale fuktverdier i utsatte områder.

Toalettrom
Det er ikke avtrekksventil i rommet.
Merk: Vanlig terskel på dør, bør være flat for tilluft.
Det er foretatt kontroll med fuktindikator og det ble ikke registrert unormale fuktverdier i utsatte områder. Det er foretatt kontroll av åpne- og lukke mekanismer på baderomsinnredning. Funksjon: Ok.

Kjøkken
Teknisk tilstand på hvitevarer er ikke kontrollert.
Det er foretatt kontroll med fuktindikator og det ble ikke registrert fuktverdier i kjøkkenbenken eller på gulv. Det ble foretatt kontroll av åpne- og lukke mekanismer på kjøkkeninnredning. Funksjon: Ok.

Innvendige overflater
Ingen vesentlige skader observert. Det er opplyst at det kan bli lagt teppe i gang u.etg. mellom befaring og salg.

Innvendige trapper
Hvitmalt trapp med lukkede trinn. Teppe i overflater trinn (legges etter befaring).

VVS
- Vannforsyningsrør av kobber og Pex rør (rør i rør).
- Sluk av plast og rennesluk.
- Varmtvannsbereder på vaskerom.
- Stoppekran i på vaskerom og utvendig i hage.

Elektrisk anlegg
Sikringskap i gang. Inneholder: Automatsikringer og jordfeilbryter.
Kurser:
25 ampere: 1 stk.
16 ampere: 3 stk.
13 ampere: 7 stk.
El.oppvarming:
- Varmekabler i entré, gang og bad.
- Vegghengte panelovner i stue og kjøkken.
Dette el.anlegget er ikke videre vurdert i denne rapport da dette krever spesialkompetanse og autorisasjon.
På generelt grunnlag anbefales kontroll av el. anlegg v/autorisert elektriker.

Diverse utstyr
Boligen har:
- Brannslange på vaskerom.

Garasje utstyr
Grunnmur i betong. Gulv mot grunn i asfalt. Oppført i trekonstruksjoner med utvendig liggende trekledning. Takkonstruksjon av taksperrer tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Renner og nedløp i plast.
Grunnarealer
Arealer
U-etasje:
- Entré: 3,1 m².
- Gang: 7,8 m².
- Sov 1: 12,4 m².
- Sov 2: 12,4 m².
 - Bad: 6,5 m².
- Vaskerom: 4,7 m².
- Bod 1: 2,7 m².
- Bod 2: 1,3 m².

1.etasje:
- Stue: 38,3 m².
- Kjøkken: 18,5 m².
 
2.etasje:
- Loftstue: 17,7 m².
- Sov: 11,5 m².
- Toalett: 0,9 m².
Diverse
Kjøper forutsettes å være innforstått med at fellesgjeld og felleskostnader i sameiet kan variere over tid, og at den kan reduseres eller øke som følge av beslutninger i sameiets styre eller på generalforsamlingen.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Brann/feievesen leveres av ekstern leverandør.

Eiendomsmegleren er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Loftsetasjen er på opprinnelige tegninger beskrevet som " uinnredet loftsrom".
Dette benyttes pt som loftstue og soverom, søknad om bruksendring er sendt til Bergen kommune.
Tilbehør
Langlo skyvedørsgarderobe (fra 2011) i loftstuen, Ikea Pax garderobeskap (fra 2020) hovedsoverom og Ikea Pax garderobeskap i innebod medfølger.

Taklamper i 1.etasje medfølger, 2 hvite takpendler på kjøkken medfølger, vegglampe i trappehus medfølger. Vegglampe på toalettrom i loftsetasjen medfølger, samt taklamper soverom og loftstue (3.etasje).

Knagger medfølger ikke i handelen.

Dersom annet ikke fremgår av salgsoppgaven medfølger kun integrerte hvitevarer.
Dyrehold
Det kreves ikke styrets godkjennelse for dyrehold.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse
Ferdigattest for nybygg (bolig/garasje), datert 12.12.1994, kan besiktiges hos megler.

Ferdigattest for garasjer (montering av snøfanger over samtlige garasjedører), datert 20.11.2000, kan besiktiges hos megler.
Informasjon om sameiet
Skraneåsen Sameie:
Dette er sameie for de 11 husene i feltet rundt boligen som selges.
Kontingent er kr. 1 500,- per år som dekker vedlikehold av fellesområder og strøm til garasjene (ikke for lading av elbil, se kommentar under punktet Diverse ang. dette). Dugnad 1 gang årlig, ca. første torsdag i mai. 
I 2020 er det innbetalt kr. 1 500,- ekstra, dette for oppgradering av felles lekeplass med nytt dissestativ. Nytt dissestativ er innkjøpt men ikke montert per dags dato.

Skranevannet Huseierlag:
Dette er sameie for ca. 60 hus i Gosen på Sandsli.
Kontingent er kr. 2 000,- pr år. Dette dekker brøyting av felt og leie av 2 stk. konteinere til dugnad. Dugnad 1 gang årlig, samme dag som dugnad i Skraneåsen Sameie.

Denne informasjonen er gitt av selger.

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer enn to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven §23. Dersom erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted til tross for manglende overskjøting.
Informasjon om borettslaget

Skraneåsen Sameie (org.nr. 913714385)

Offentlige planer/konsesjonsplikt
Eiendommen er regulert til boligformål.

Reguleringsplaner på grunnen
Planid: 7545101
Plannavn: Ytrebygda. Del av gnr 37 bnr 48 og 62, del av felt C3, endring
Reguleringsformål: Boliger (44,4%). Felles grøntareal 27,3%. Felles gangareal (8,5%). Felles parkeringsplass (6,9%). Felles lekeareal (6,6%). Felles avkjørsel (6,2%).

Planid: 7540000
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 35 Søreide/Søvik/Steinsvik, planområde 7, felt III
Reguleringsformål: Frittliggende småhusbebyggelse (<0,1%). Gangvei (<0,1%).

Planid: 6870000
Plannavn: Ytrebygda. Søreide/Søvik/Steinsvik planområde 4, Skranevatnet øst
Reguleringsformål: Annet friområde (<(0,1%)

Planid: 7545001
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 34 bnr 1, Søreide/Søvik/Steinsvik, planområde 7, revidert plan for utbygging
Reguleringsformål: Frittliggende småhusbebyggelse (<0,1%).

Planid: 7545100
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 34 bnr 1, plan for utbygging, delplan 2 for del av A2 og C3
Reguleringsformål: Konsentrert småhusbebyggelse (<0,1%). Kommunalteknisk virksomhet (<0,1%). Felles avkjørsel (<0,1%). Felles gangareal (<0,1%). Felles grøntareal (<0,1%).

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom
Planid: 7540008
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 37 bnr 126, Haukeland, endring og deling

Planid: 7540006
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 37 bnr 117, Gosen, endring

Kommuneplan
Planid: 65270000
Plannavn: Kommuneplanens arealdel 2018
Arealformål: Sentrumsformål (90,5%). Grønnstruktur (9,5%). Bebyggelse og anlegg (<0,1%).

Planer i nærheten av eiendommen
Planid: 7540010
Plannavn: Ytrebygde. gnr 37 bnr 250, Gosen

Planid: 7540007
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 35 bnr 356 mfl., Sandsli

Planid: 7540003
Plannavn: Ytrebygda. Søreide/Søvik/Steinsvik, planområde 7 FIIIm justering av gangvegtrase

Planid: 7540002
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 37 bnr 4, Søreide/Søvik/Steinsvik, planområde 07 boligfelt B3 delfelt C, plan for utbygging

Planid: 7540001
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 35 bnr 28, 61 og 260, Søreide/Søvik/Steinsvik, Skranevann, felt C-1, plan for utbygging

Planid: 6580005
Plannavn: Ytrebygda. Gnr 37 bnr 102, nye Fanatorget

Planid: 6580001
Plannavn: Ytrebygda. Søreide/Søvik/Steinsvik, plan for utbygging av sentralarealet

Planid: 6580000
Plannavn: Ytrebygda. Søreide/Søvik/Steinsvik, planområde 3, sentreromåde

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Gnr/bnr: 37/106
Bygningsnr.: 9481478-1
Endring: Tilbygg
Bygningstype: Tomannsbolig, vertikaldelt
Status: Igangsettingstillatelse
Dato:11.04.2016
Saksnr.: 201536158

Andre opplysninger
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Reguleringsbestemmelser, kommuneplaner, arealplaner og annen planinformasjon kan sees på Bergen kommune sine hjemmesider: www.bergen.kommune.no eller det kan sees hos eller tilsendes på mail ved forespørsel til megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Tinglyste forhold & rettigheter/servitutter
Heftelser
1994/34017-3/106 19.12.1994 Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver: A.L.SKRANEVANNET HUSEIERLAG
Jfr. dbnr.34060,34068,34071,34077,34082,34085,34093,34096,
34099 og 34102 i 1994.
Gjelder denne registerenheten med flere

1994/34068-2/106 19.12.1994 Bestemmelse iflg. skjøte  
Pliktig medlemskap i velforening m.v.

Grunndata
2020/552643-1/200 01.01.2020 00:00 Omnummerering ved kommuneendring  

1994/19836-2/106 29.07.1994  Seksjonering  
opprettet seksjoner:
snr: 3
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/11

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Disse kan tilsendes ved forespørsel eller sees hos megler.
Mangler
Tilstandsgrader:
I denne rapport er det i hovedsak satt tilstandsgrad TG1 og TG2 på alle bygningsdeler som er vurdert.
TG:2 er satt på drenering, vinduer generelt, rom under terreng, vaskerom og toalett. Det oppfordres til å sette seg ekstra godt inn i disse punktene.
 
Se selgers egenerklæring som ligger vedlagt og vedlagt tilstandsrapport utført av takstmann Kristoffer Bjerk Hansen. Dokumentene gir en utdypet beskrivelse av boligen.
Utleieadgang
Boligen kan helt eller delvis fritt leies ut etter søknad til styret. Korttidsutleie er tillatt for inntil 90 døgn i året, og maks 30 døgn sammenhengende. Sameiets årsmøte kan fatte vedtak hvor grensen for korttidsutleie reduseres til 60 dager i året, eller økes til 120 dager i året.
Eiendommen har kun en boenhet og ingen utleiedel.
Forretningsfører
Det er ikke forretningsfører.
Styregodkjennelse
Det kreves ikke styrets godkjennelse av ny seksjonseier.
Informasjon om vedlegg
- Tilstandsrapport
- Egenerklæring
- Energiattest
- Planinformasjon

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger, meglers egne undersøkelser og er ufullstendig uten alle vedlegg (tilstandsrapport og selgers egenerklæring er vedlagt i salgsoppgave).
 
Interessenter oppfordres til å gjøre en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Boligen har en sentral og attraktiv beliggenhet i et etablert og barnevennlig område på Sandsli. Fra boligen er det utsikt over omkringliggende områder.

Kort gåavstand til Fanatorget med de fleste servicetilbud/fasiliteter som man trenger i det daglige. Her finner man f.eks dagligvarebutikk, apotek, legekontor, spisested, m.m. Det er også gåavstand til Meny i Dolviken hvor man også finner bussterminal. Shopping og flere fasiliteter finner man på Lagunen Storsenter som ligger ca 6. km. unna boligen, her har man har "alle" fasiliteter som både butikker, restauranter, cafeer, vinmonopol, kino m.m. .

Mange turmuligheter i området med blant annet Skranevatnet og Storrinden. En kort kjøretur unna finner man også Hordnesskogen, Smøråsen og Fanafjellet for å nevne noen.

Flere idrettsanlegg i området som blant annet ballbane på Søvik, Sandslihallen og Sandsli stadion. Huseierlaget har også egen ballbinge. Man finner skoler for barn i alle aldre i området, med blant annet Aurdalslia skole (1.-7.klasse) og Skranevatnet skole (1.-10.klasse). Gåavstand også til Sandsli videregående skole.

Gode bussforbindelser i området, med busstopp like ved innkjørsel til Gosen.

Kort kjøreavstand til mange store arbeidsplasser som Bergen Lufthavn, Equinor, Telenor, Aibel, m.m.

Ca 15 minutters gange fra boligen til bybanestopp ved Equinor på Sandsli.

Se også vedlagte nabolagsprofil for avstand til skoler, barnehager, kafeér og andre servicetilbud.
Bebyggelsen
Området er hovedsakelig bebygd med tilsvarende bebyggelse.
Adkomst
Fra Lagunen: Følg Flyplassveien mot Bergen Lufthavn Flesland. Ta så av til høyre i rundkjøring ved Biltema og igjen til høyre i førstre kryss, fortsett så til venstre inn på Sandsliveien og følg denne til du kommer til Fanatorget. Etter du har passert Fanatorget er det første vei inn til venstre. Boligen kommer på venstre side.

Fra Fyllingsdalen, kjør gjennom knappetunnellen og ta første avstikker til høyre og deretter rett frem i rundkjøringen. Følg veien forbi bussterminal i Dolviken slik at du passerer Meny på venstre side. Ta deretter til høyre inn Sandsliveien i lyskrysset på toppen av bakken. Gosen er da 3 innkjørsel til høyre. Boligen kommer på venstre side.

Det vil bli godt skiltet med Kaland og Partners visningsskilt på felles visningsdager.

Felleskostnader
Kr 3 500,- År
Fellesutgiftene er delt i to hvor kr. 1 500,- per år innbetales til Skraneåsen Sameie og kr. 2 000,- per år betales til Skranevannet Huseierlag for bl.a. brøyting og leie av konteiner til dugnad.
Ansvarsforhold fellesutgifter
Sameiet forbeholder seg panterett i hver enkelt seksjon for et beløp på maksimum 2 G (to ganger folketrygdens grunnbeløp) til sikkerhet for sameiernes økonomiske forpliktelser ovenfor sameiet. Sameiets panterett skal ha prioritet etter kjøpesum ved førstegangsomsetning og senere etter 80 % av siste kjøpesum. Sameiets panterett skal ikke ha opptrinnsrett.

Hver seksjonseier plikter å innbetale til sameiet den på vedkommende seksjon fallende forholdsmessige del av sameiets utgifter i samsvar med det som til en hver tid er fastsatt herom av sameiermøtet.
Kommunale avgifter
Kr 16 791 per år
Eiendomskatt
Inkludert i de kommunale avgiftene.
Faste løpende kostnader
Strøm, internett, TV, kommunale avgifter og innboforsikring. Listen er ikke uttømmende.
Oppdragsgiver betaler megler følgende vederlag
Det er gitt full salgsgaranti på utlegg og vederlag på dette oppdraget. Det betyr at man som oppdragsgiver hos Kaland & Partners betaler kr 0,- til megler dersom boligen ikke blir solgt og/eller oppdraget trekkes. Det er for øvrig avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,4 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 69 900,-. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke kr 15 000,- for tilrettelegging, kr 22 400,- for markedspakke, kr 2 500,- visning, kr 4 450,- for oppgjørskostnad, kr 227,- for e-signering og kr 490,- for pantattester/grunnbok.
Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker advokatbistand, nødvendige skadetakster og utgifter til rettsapparatet (forsikringen har egenandel). Forsikringen må tegnes senest under kontraktsmøtet. Pris for denne boligen: Kr 6900,-. Ta kontakt for ytterligere informasjon.
Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no