• Stian Sletten

  Eiendomsmegler MNEF / Salgsleder / Partner

  98 15 11 82 / sls@kapa.no

 • Anniken Johnsen

  Eiendomsmegler / Jurist / Partner

  48 88 84 85 / aj@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

HOP | Pen enebolig i et særdeles ettertraktet område. Dobbel garasje, meget gode solforhold, fem soverom og stor tomt.

Marmorneset 14, 5232 Paradis

SOLGT

Marmorneset 14
5232 Paradis


En flott enebolig over 2 plan som inneholder følgende:
1. etasje: Entré/gang, soverom, stue/spisestue, trappegang, kjøkken, bad, kjølerom og bod.

2. etasje: Trappegang/TV-stue, 4 soverom, bad og bod.

Boligen innehar også to trivelige balkonger, en med utgang fra loftstuen og den andre med utgang fra hovedsoverommet. Man har også et terrassedekke på baksiden av boligen.

Tilhørende boligen har man også en garasje.
Standard
Stian Sletten og Anniken Johnsen har gleden av å presentere denne attraktive eneboligen med en strålende beliggenhet i et populært boligområde i Fana, nærmere bestemt Hop. Boligen går over to plan og er svært innholdsrik.

Når man kommer inn i boligen møter man en trivelig entré som skaper et godt første førsteinntrykk med delikate farger, lekre byglassvinduer, skyvedørsgarderobe og fliser på gulv. Det er også lagt varmekabler i gulv i entréen.

Eneboligen har en generøs stue som ligger fint til i første etasje. Her er det rikelig med plass som gjør det enkelt å møblere flere soner - sofagruppe med tilhørende møblement, spisegruppe og en hyggelig lesekrok eller kontorløsning. Stuen fremstår meget innbydende med vakre blyglassvinduer, peis med innsats, gode lysforhold og delikate fargevalg - en klassisk stil som skaper en god atmosfære i rommet. Fra stuen er det skyvedør ut til terrasseplass med tilknytning til en trivelig hage. Her kan man nyte varme sommerdager til det fulle med gode solforhold, badebasseng til de små, deilig grillmat og familiehygge, eller vinterstid under et deilig pledd med en kopp kakao og bålpanne.
I tillegg til stuen i hovedetasjen finner man også en trivelig stue i boligens andre etasje - meget praktisk når man trenger litt ekstra spillerom! Denne stuen er også av god størrelse med plass til å møblere sofagruppe med tilhørende møblement og kontorløsning. Fra denne stuen er det utgang til en hyggelig balkong med utsikt over nærområdet. I begge stuene er det lagt eikeparkett på gulvet.

Kjøkkenet i boligen er også innredet i den klassiske stilen og fremstår praktisk. Av innredning er det profilerte fronter, laminat benkeplate, oppvaskkum og integrerte stekeovner fra Miele. Kjøkkenet er også innredet med plassbygde hyller og en kjøkkenøy med oppbevaringsplass. Kjøkkenøyen har integrert ovn, induksjonstopp og fritthengende ventilator. I tillegg innehar kjøkkenet benkebelysning, fliser på gulv, gulvvarme og opplegg for oppvaskmaskin. På kjøkkenet er det rom for å lage til en trivelig spiseplass hvor man kan nyte morgenkaffen mens man leser dagens avis. I boligen har man også et stort kjølerom i tilknytning til kjøkken og vaskerom.

I boligen har man to bad hvor begge to er av eldre standard og er moden for renovering. Badet i første etasje har fliser på gulv med varmekabler og malt strie på vegg. Dette badet er praktisk innredet med toalett, dusjkabinett, speil med belysning og laminat benkeplate med nedfelt servant og tilhørende møblement. I andre etasje finner man det andre badet. Dette badet fremstår som innbydende og er helfliset. Badet er innredet med dusjhjørne med dører, hjørnebadekar og toalett, samt dobbel servant, tilhørende møblering og overskap med speil og belysning. Varmekabler i gulv.
I tillegg til badene har man et vaskerom beliggende i første etasje. Vaskerommet er godt utstyrt med mye benkeplass og stålskyllekar.

Boligen har tilsammen fem soverom hvor ett ligger i første etasje og de fire resterende i andre etasje. Hovedsoverommet er av generøs størrelse med plass til dobbeltseng, nattbord, garderobeskap og kommode. Rommet ligger fint til i andre etasje og har direkte inngang til bad, eget kneloft og utgang til en trivelig balkong. De andre soverommene er også av fin størrelse og har plass til seng og oppbevaringsmøblement. På soverommene er det eikeparkett på gulv, med unntak av to soverom som har teppe på gulv.

Eneboligen er ypperlig for barnefamilier med god plass, stor hage og strålende beliggenhet i et etablert område. Ønsker du å se mer av den? Da er du hjertelig velkommen på visning!

Denne boligen er KAPAklarert. Dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedrørende KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Byggeår

1988

Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
Parkering i dobbel garasje. Ellers god plass til å parkere på egen tomt.
Arealbeskrivelse

1. etasje: Entre/gang, soverom, stue/spisestue, trappegang, kjøkken, bad og vaskerom. 2.etasje: Trappegang/TV-stue, 4 soverom, bad

Beskaffenhet
Eiendommen er pent opparbeidet med plen, diverse beplantinger, hekk, grusete gangveier, terrassedekke, mur og asfaltert oppkjørsel.
Oppvarming
Peisovn i stue. Varmekabler på badene, kjøkken og i entré/gang. Varmepumpe i stue. Ellers elektrisk oppvarming.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Stian Sletten
Eiendomsmegler MNEF / Partner / Salgsleder
98 15 11 82
sls@kapa.no

Kaland & Partners
Fana Eiendomsmegling AS
Harald Skjolds veg 75
Harald Skjolds veg 75
5236 Rådal
Salgsoppgavedato

27.01.2020 11:13

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra vedlagte boligsalgsrapport utført av Øystein Lunde.

Grunnmur:
Betong

Veggkonstruksjon og utvendige fasader:
Vegger i isolert trekonstruksjon/bindingsverk med utvendig trekledning.

Vinduer og dører:
- Vinduer: Isolerglass. Blyinnfattet glass.
- Terrassedør: Skyvedør til terrasse med ramme i ali, skyvedør til balkong fra tv-stuen og ny balkongdør
- Ytterdør: Gatedør med glassfelt.
- Ytterdør vaskerom: Dør med glassfelt
- Innerdører: Hvite fyllingsdører og dører med glassfelt.

Takkonstruksjon og taktekking:
Spreetak med sutak, isolert konstruksjon.
Betongtakstein

Renner, nedløp og beslag:
Renner og nedløp i plast.

Terrasse, balkonger og utvendige trapper:
- Trapper og ramper: Hvitmalt tretrapp til 2.etasje.

Etasjeskillere:
Trebjelkelag.

VVS:
Vannrør av kobber.
Avløpsrør i plastrør.

Elektrisk anlegg: Sikringsskap i bod/teknisk rom.
Inneholder: Automatsikringer, jordfeilbryter og overspenningsvern.
Hovedinntak på 63 A.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte boligsalgsrapport.
Diverse
Det betales inn ca. kr. 4000,- pr år  i fellesutgifter til Marmorneset Velforening. Dette dekker felles vei og pumpestasjon (kloakk).

Det er nedgravd en oljetank i trolig glassfiber på nord-østsiden av eiendommen. Denne ble frakoblet for ca. 7 år siden og sanert i 2018.

Dagens planløsning avviker fra godkjente bygningstegninger, og det er ikke søkt om bruksendringer på arbeidet som er gjort. Orginale tegninger viser at det er tre soverom i andre etasje, men dagens planløsning er med 4 soverom. Vaskerommet i 1.etasje er opprinnelig med to boder, men dagens planløsning har bare en bod - vaskerommet er blitt åpnet opp.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Området er regulert til bebyggelse. Reguleringsplaner. basiskart, mm. kan sees hos megler og ligger også som vedlegg i salgsoppgaven.

Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 7040000 - Fana. del av gnr 41, Hopsneset.
Saksnr: 190002114
Ikrafttrådt: 01.06.1987
Berøringsgrad: 99,4%

PlanID: 70400100 - Fana. Gnr 41 Bnr 986 m.fl, hopshagen og hopsgård, del av R7040000 Hopsneset.
Saksnr: 200113367
Ikrafttrådt: 23.02.2004
Berøringsgrad: 0.6%

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
PlanID: 7040007 - Fana. Gnr 41 Bnr 1098 og 1119, grensejustering mellom bolig - fellesareal.
Saksnr: 190140420
Ikrafttrådt: 20.02.1992

PlanID: 7040004 - Fana. Gnr 41 Bnr 10
Saksnr: 190970067
Ikrafttrådt: 22.06.1989

Kommuneplan:
PlanID: 65270000 - Bergen. Kommuneplanens arealdel 2018 - 2030.
Saksnr: 201418880
Ikrafttrådt: 19.06.2019
Berøringsgrad: 100%

Hensynssoner i kommuneplanen:
Infrastruktur:
PlanID: 65270000 - Konsesjonsområde fjernvarme Fleslamd - Sentrum
Berøringsgrad: 100%

Kommunedelplan:
PlanID: 15700000 - Fana. KDP Ny- Paradis, Hop, Nesttun, Nesttun Vest.
Saksnr: 200002919
Ikrafttrådt: 15.01.2001
Berøringsgrad: 100%

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Eneboligen har en unik og attraktiv beliggenhet med meget gode solforhold i et ærverdig område på Hop. Hop er et veletablert boligstrøk i Fana bydel med en meget sentral beliggenhet i forhold til hverdagslige fasiliteter. Beliggenheten vil fort falle i smak for de som verdsetter nærhet til dagligvarebutikker, skole og barnehager, turområder, aktivitetstilbud og kollektivtransport. En strålende beliggenhet for barnefamilier som ønsker å bo i et etablert og trivelig område.

Fra boligen er det kort avstand til dagligvarebutikk. Her kan man blant annet nevne Matrkoken Strønen, KIWI Paradis, KIWI Skjoldskiftet og Rema 1000 Fjøsanger. Ønsker man et større utvalg ligger Nesttun sentrum med Coop Extra, KIWI, bakeri, sportsbutikk, apotek, vinmonopol, tannlege og lege inne kort avstand. Bare en kort kjøretur unna ligger også Lagunen Storsenter med sitt generøse utvalg! Fra boligen er det ca. 15 minutter med bil til Bergen sentrum med sitt yrende byliv, flere storsentre og koselige parker.

I nærområdet er det meget gode bussforbindelser ca. 400 meter fra boligen med hyppige avganger som tar deg til Lagunen, Nordås/Sørås, Nesttun og Bergen Sentrum - linje 26, 53, 60, 67, 530 og 600. Innen gangavstand finner man også bybanen som tar deg lengre sør mot Lagunen og Flesland, eller inn mot sentrum via Sletten og flere sentrale steder i Bergen by.

Av skoler og barnehager er det gangavstand til dette. Her kan man blant annet nevne:
- Lekehagen familiebarnehage
- Kloppedalsveien familiebarnehage
- Paradis skole (1.- 7. klasse)
- Midtun skole (1. - 7. klasse)
- Hop skole (8. - 10. klasse)
- Bergen Kristne grunnskole (1. - 10. klasse)
- Slåtthaug Videregående skole
- Nordahl Grieg videregående skole

Man kan også nevne at Rudolf Steinerskolen, Montessoriskolen og International School of Bergen ligger i nærområdet til boligen. Det er også kort avstand til store arbeidsplasser som Flesland, Telenor og Equinor.

Fra leiligheten er det ikke lange avstanden til både tennisbane, klatreanlegg, fotballbaner og idrettsplasser, samt til flotte turområder sommer som vinter. Her kan man ta seg en løpetur langs løypene rundt Tveitevannet eller på Smørsåfjellet og Stendafjellet, eller en fisketur til Nesttunvatnet. Det er også koselige badeplass like i nærheten hvor man kan nevne Gamlehaugen, Konsulbukten og Langestranden, eller ta turen opp til Nubbevatnet på byfjellene. Av severdigheter og kulturelle tilbud i området kan Fantoft stavkirke, Rekstensamlingene og Gamlehaugen anbefales. Nabolaget tilbyr også på felles lekeplass med sandkasse, lekeapparater, fotballbane og basketball kurver. Nabolaget har også egen badebrygge i Nordåsvannet.

Boligen har en strålende beliggenhet med de fleste fasiliteter i nærheten samtidig som man bor i trygge og etablerte omgivelser - supert for barnefamilier!
Bebyggelsen
Området består av tilsvarende spredt boligbebyggelse.
Adkomst
Fra Bergen kjører man mot Hop og Troldhaugen. Hold Hopsveien til avkjørsel mot Marmorneset på venstre hånd.
Det vil bli godt skiltet med vinsingskilt fra Kaland & Partners under fellesvisning.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no