• Stian Sletten

  Eiendomsmegler MNEF / Salgsleder / Partner

  98 15 11 82 / sls@kapa.no

 • Trude Gunnlaugsson-Gravdal

  Daglig leder Vestkanten
  Jurist / Megler / Partner

  48 88 84 01 / tgg@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

BUD – FRIST 21.00 I KVELD Flott eiendom som består av herskapelig villa, m/utleiebolig m/2 leiligheter og naust+strand!

Fløsteinspollen 1 og 3, 5177 Bjørøyhamn

SOLGT

Fløsteinspollen 1 og 3
5177 Bjørøyhamn


Eiendommen består av enebolig, bolig 2, naust, skogslekeplass og stor tomt i naturskjønne omgivelser på Bjorøy.

Eneboligen går over 2 plan i tillegg til kjeller og loft og inneholder følgende:

U. etasje: Entre/gang/trapperom , treningsrom, bod, kott under trapp, bod/teknisk rom og verksted

1. etasje: Entre, gang/trapperom, bitrapp, bad, vaskerom, stue, forstue og spisestue/kjøkken

2. etasje: Gang/trapperom, bitrapp, bad, fire soverom, omkledningsrom og garderobe.

Loftsetasje: Trapperom,loftsrom, kinorom uten vindu, loftsrom uten vindu og uinnredet loft/loftsrom (sekundærrom)

Bolig nr 2 går over to etasjer og er delt opp i to leiligheter. De inneholder følgende:

1.etg: Entre/gang, felles trapperom, bad, soverom, stue og kjøkken.

2.etg: Entre/gang, felles trapperom, bad, soverom, stue og kjøkken

På eiendommen er det biloppstillingsplass med plass til flere biler . Her er det også egen rundkjøring på gårdsplass. I tillegg er det laget både sandstrand med strandbar, fiskedam, frukthage og skogslekeplass på eiendommen.
Standard
Kaland & Partners ved Trude Gunnlaugsson-Gravdal og Stian Sletten har den store æren av å presentere denne perlen på Bjorøy. Denne fantastiske eiendommen består av hovedbolig, bolig 2 (utleiebolig innredet med to leiligheter), naust, sandstrand, strandbar og en skogslekeplass beliggende på en 7,5 måls tomt!

En nydelig eiendom som siden 2011 har gjennomgått omfattende oppgraderinger og påkostninger.

På toppen av tomten ble det gruset og planert for noen år tilbake. Her er det fint å sitte og nyte ettermiddags- og kveldssol. Like utenfor boligen ble den gamle brønnen gjort om til fiskedam og her er det bygget hus over for å sikre det. Det er også plassert undervannslys i bunnen som slår seg på med timer om kvelden. I annonsen har vi lagt ved noen illustrasjonsbilder som viser innkjørsel melagt med belegningsstein.

På sørsiden av tomten har man en fantastisk frukthage og her finner man alt i fra flere plommetre, 2 morelltre, 2 pæretre og 4 epletrær. Alle trær forutenom plommetrærne ble plantet for ca 5 år siden. Alle disse vokser og blomstrer fint, etter at viltgjerde ble satt opp for ca 3 år siden. Det finnes for øvrig flere bærbusker rundt om på eiendommen, med blant annet ripsbær, bringebær og blåbær.

Markene på fremsiden av boligen ble planert i forbindelse med anlegging av vei, så her er det perfekt for ballspill og lek. I tillegg har man sin egen skogslekeplass, bestående av både husker i flere varianter, zipline, "sjørøverskute", m.m.

Platting ved nøst ble bygget opp og gruset i ca 2012 og senere har det blitt plantet trær og busker og lagt ned store steiner strategisk plassert for å ramme inn det hele. Sandstranden ble anlagt i ca samme tid og har senere blitt utbedret med drenering under. Man får ikke et bedre sted å ha grillfesten enn på stranden/strandbaren og her har både store og små kost seg enormt mye. I sjøen er det ganske langgrunt som gjør at det er svært barnevennlig og de voksne kan nyte solen mens barna bygger sandslott i vannkanten. Ved platting og strand er det ganske skjermet for vind og her er det sol store deler av dagen. Det er et fantastisk dyreliv på land og i vann, og man får stadig besøk av nysgjerrige hjort og fugler i alle fasonger og farger som hegrer, svaner, ender og ugler for å nevne noen.

Hovedbolig:
Velkommen inn i din nye bolig. I entreèn er det god plass til oppheng av yttertøy, samt skostativ. Det er også en romslig gang med med gode oppbevaringsmuligheter. Fra gangen er det tilkomst til både stue, kjøkken og bad.

Åpen spisestue og kjøkkenløsning med kjøkkeninnredning fra HTH (fra 2013 og utvidet i 2016/2017). Kjøkkeninnredningen består av laminat benkeplate, keramisk vaskekum, ventilator i børstet stål (kullfilter), samt keramiske fliser over deler av benkeplaten. Her finner du også integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp med induksjon, oppvaskmaskin, microbølgeovn og kjøleskap/frys. Fra kjøkkenet er det utsikt mot frukthagen.

I spisestuedelen er det god plass til spisebord og dette bordet hører til huset. Med alle ileggsplatene som medfølger kan det bli opptil ca 5 meter langt, så her har det historisk sett vært mange gjester rundt bordet. I taket er det original rosett og på gulvene er det laminat. Takhøyden er av den generøse høyden i hele 1. etasje og varierer fra 2.91 - 2,96 meter. I enden av spisestuedelen har selger laget til en plassbygd bar med innvendig lys og overskap. Ildstedet i spisestuedelen er ikke i bruk, men er bevart som et elegant møbel i rommet. Fra spisestuen er det utsikt utover eiendommen og mot sjøen. Mellom spisestue og stue kan det skilles av med skyvedører. Stuen er av romslig størrelse. Her har man også laminat i gulv og original rosett i tak. Original er også den eldre koks/vedkaminen fra Jøtul. Varmepumpe i stuen er fra 2013. Fra stuen er det også utgang til forstue/utestue. Her er det lagt skipsgulv (tregulv) med downlights i gulvet som gir en meget fin belysning på kveldstid. En virkelig fin plass å sitte når barna er lagt og man bare vil nyte utsikten.

Badet i 1.etasje ble pusset opp i 2017/2018 og har åpen løsning mot vaskerommet. Badet er helfliset og det er rullestein i dusjsone. Baderommet fremstår som lekkert og inneholder dobbel servant med møblement/speilskap og belysning, skiferhyller, vegghengt toalett, dusj og boblebadekar. Vaskerommet ble pusset opp samtidig som badet og inneholder utslagsvask, opplegg for vaskemaskin/tørketrommel og laminat benkeplate. Fra badet er det tilkomst til bitrapp, samt utgang til hagen.

Vi beveger oss opp i 2.etasje.Her finner man barnerom, samt tilkomst til garderobe, hovedsoverom, garderoberom, musikkrom, gjesterom og bad. Både garderoberommet og musikkrommet kan benyttes som soverom. Varmepumpe i trappeoppgang ble installert i 2013. Det første som man møter på er barnerommet med håndmalte figurer på veggene. Den romslige størrelsen gjør at man har båpe lekerom og barnerom i ett. Videre innenfor barnerommet er det en garderobe på ca 4 kvm med hyller på begge sider.

Hovedsoverommet fremstår som mye mer enn bare en plass å sove på. Her har du god plass til dobbeltseng, innebygd skrivepult og hyllesystem med belysning, plass til hengekøye med nydelig utsikt, perfekt for en god bok og tilkomst til et stort omkledningsrom. Her er det god plass til både han og henne. Tømmeren som er brukt til garderobeløsningen er faktisk tømmer fra naustet, så få ting er overlatt til tilfeldighetene. Møbel midt i rommet er også plassbygd.

Gjesterommet ligger vegg i vegg med hovedsoverommet og har god plass til dobbeltseng og garderobeskap.

Baderommet i 2. etasje ble delvis modernisert i 2013 og fremstår som enkelt, med våtromsbelegg på gulv og malt panel på vegg/tak. Baderommet inneholder servant med møblement/speilskap, toalett og dusjkabinett. Ved siden av badet er det også tilkomst til bitrapp som tar deg herfra og ned i underetasjen.

Loftet innehar ingen primærrom, og loftet fremstår som et uinnredet loft. Her finner man et rom innredet med seng som eier har brukt som gjesterom, kinorom uten vindu og et rom som er brukt som bod (som tidligere ble benyttet som musikkrom og som inneholder tepper på vegg for å redusere klang, i tillegg til loftsrommet som er det første man møter når man kommer opp trappen.

Kjelleren/underetasje har tilkomst både i front av boligen, i bakkant og via bitrapp. Underetasjen kan skilte med stort rom brukt som treningsrom , bod/teknisk rom, verksted og bod. Hva med å ha sitt eget treningsstudio eller et stort lekerom for barna? Mulighetene her er mange.

Bolig 2 (utleiebolig)
Boligen er innredet med to leiligheter og det er gjort en rekke oppgraderinger også her de senere årene og mellom 2015-2017. Det er skiftet en del vinduer og dører, 3 nye vegger er satt opp, alle innvendige flater er gipset og malt, nye laminatgulv, nytt el anlegg i hele boligen, 2 oppussede bad, innlagt vann og avløp (rør-i-rør), montert 2 nye kjøkken fra Ikea, etterisolert loft, mm. Det ble av tidligere eier montert nytt innvendig piperør før overtagelsen i 2011. Leilighetene har tidligere vært utleid for 7500,- pr mnd eksl.strøm. Begge leieboerne er nå flyttet ut. Selger har søkt Fjell kommune om bruksendring fra fritidsbolig (boligen var registrert som fritidsbolig inntil nylig) til bolig. Det har vist seg at eiendommen ved en feil tidligere ble registrert som fritidsbolig som en del av en masseregistrering. Boligen har i følge selger og tidligere eier alltid blitt benyttet som bolig og Fjell kommune har heller ikke noe dokumentasjon på at det har vært en fritidsbolig og denne er nå registrert som en vanlig bolig i kommunens systemer.

1.etg: Denne inneholder entre/gang, felles trapperom, bad, soverom, stue og kjøkken. Areal: 52 kvm
Stuen har plass til sofa- og spisegruppe. Det er også ildsted i stuen med peisovn fra 2016. Baderommet er helfliset og inneholder servant med møblement/speil, toalett, steamdusjkabinett og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Kjøkkenet er fra Ikea og inneholder laminat benkeplate, stål vaskekum, ventilator i børstet stål, kitchenboards over benkeplate og det er integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin. Soverommet har plass til dobbeltseng og garderobeskap.

2.etg: Denne inneholder entre/gang, felles trapperom, bad, soverom, stue og kjøkken. Areal: 45 kvm
Stuen har plass til sofa- og spisegruppe. Det er også ildsted i stuen med peisovn fra 2016. Baderommet er helfliset og inneholder servant med møblement/speil, toalett, dusj og opplegg for vaskemaskin. Kjøkkenet er fra Ikea og inneholder laminat benkeplate, stål vaskekum, ventilator i børstet stål, kitchenboards over benkeplate og integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin. Soverommet har plass til dobbeltseng og kommoder.

Utleieboligen har vært utleid for kr 15 000,- pr mnd. Da enhetene nå står klar for nye leieforhold kan pris selvsagt fastsettes på disse etter eget ønske. Leiepris generelt for et slikt objekt vil ligge mellom ca 15- 20 000,- tilsammen.

For en mer utfyllende spesifikasjon over kvaliteter og arbeid gjort på eiendommen, se vedlagte boligsalgsrapport utført av Byggmester Trond Bertelsen.

Denne boligen er KAPAklarert. Dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Byggeår

1919

Bruksareal pr. etasje
Arealer er beregnet av takstmann (Takstmannens oppmåling er i henhold til NS 3940 og takstbransjens retningslinjer for arealmåling).
Enebolig:
U. etasje: 98 kvm
1. etasje: 130 kvm
2. etasje: 122 kvm
Loftetasje: 59 kvm

Utleiebolig:
1.etasje: 58 kvm
2.etasje: 51 kvm

Naust: 50kvm
Tomteareal
7513 m²
Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
Det er egen biloppstillingsplass på eiendommen med plass til flere biler
Arealbeskrivelse

U.etg: Entre/gang/trapperom, treningsrom. 1.etg: Entre, gang/trapperom, bitrapp, bad, vaskerom, to stuer og spisestue/kjøkken. 2.etg: Gang/trapperom, bitrapp, bad, fire soverom og omkledningsrom. (P-rom beskrivelse hovedbolig, areal alle bygninger)

Beskaffenhet
Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse pent opparbeidet med grøntarealer, frukttrær, hageskur og diverse prydbusker/beplantning. Biloppstillingsplass med plass til flere biler. Det er egen rundkjøring på gårdsplass. Det er påbegynt arbeid på levegg mot bilvei (godkjent). Det er drenert og gruset i oppkjørsel/vei og parkeringsplass i 2014/2015. Det er tillaget brønnhus i ca 2014 m/valmet tak m/glassert tegltakstein (ikke nærmere beskrevet i tilstandsrapport). Eiendommen grenser mot sjøen og det er tillaget oppholdsplass og bar v/naust og det er sandstrand v/naust.
Oppvarming
Enebolig:
El. oppvarming: Varmekabler i entre, bad i 1-etg og på vaskerom. Seks vegghengte panelovner.
Varmepumpe med uttak i gang/trapperom. Produsent: Panasonic. Fra 2013.
Varmepumpe med uttak i stue. Produsent: Panasonic. Fra 2013.

Bolig nr 2:
El. oppvarming:
Varmekabler på begge bad.
Fire vegghengte panelovner.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F. Bolig nr 2 er energimerket  orange C. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger.
Tilstandsrapport utført av
Trond Bertelsen
Ansvarlig Megler

Stian Sletten
Eiendomsmegler MNEF / Partner / Salgsleder
98 15 11 82
sls@kapa.no

Kaland & Partners
Fana Eiendomsmegling AS
Harald Skjolds veg 75
Harald Skjolds veg 75
5236 Rådal
Salgsoppgavedato

02.06.2020 11:27

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra vedlagte boligsalgsrapport utført av Trond Bertelsen

Hovedbolig:
Grunn og Fundamenter:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell.
Videre grunnforhold er ikke kjent.
Gulv mot grunn:
Uisolert betonggulv direkte på grunn. Det er avrettet betonggulv i verkstedsdel (i 2013).
Det er foretatt kontroll med fuktindikator og det ble registrert fuktverdier
i betonggulv på tilfeldig valgte punkter. Erfaringsmessig kan et påregnelig
fuktopptrekk fra grunnen p.g.a manglende fuktsperre under gulvstøp forekomme.

Grunnmur:
Grunnmur er oppført i murkonstruksjoner (natursteinsmur), pusset og malt.
Grunnmur ble pusset og malt på utside i 2018.

Drenering:
Det er tilfylte masse og steinsatt inntil deler av grunnmur i u-etg.

Veggkonstruksjon og utvendige fasader:
Yttervegger er utført i trekonstruksjoner (stående tømmer) med utvendig liggende trekledning.
Det er isolert bindingsverk på hoveddel av fasade mot sør.
Yttervegger har begrenset isoleringsevne i.h.h.t dagens standard.
Det ble foretatt utskiftning av ytterkledning på fasade mot sør og v/ inngangsparti i 2017/2018.
Yttervegger er etterisolert i område hvor det er montert ny kledning.
Det er skiftet vannbord og nederste kledningsbord i 2018.
Ellers er øvrig ytterkledning hovedsakelig av eldre årgang. Tømmer med råteskader har vært skiftet v/behov.
Fasadene ble malt i 2019.

Vinduer og dører:
Vinduer: Enkle glass i malte karmer.Ett kjøkkenvindu har isolerglass i hvite trekarmer.
Ytterdører u-etg: Malte tredører med felt av glass.
Ytterdør: Hvit dørblad med felt av isolerglass. Døren har Yale Doorman dørlås.
Ytterdør i front: Malt tredør med felt av glass.
Innerdører: Formpressete profilerte dørblad, malte profilerte tredører.
Hovedytterdør ble skiftet i 2017/2018. Ett kjøkkenvindu ble skiftet i 2018.
Innerdører i u-etg ble skiftet i 2016, unntatt 1 stk.
Ellers er øvrige vinduer og dører av eldre årgang.Det er skiftet 15 glass i vinduer i 2019.
Flere eldre vinduer/dører er vanskelig ååpne.

Takkonstruksjon:
Mansardtak m/valmet hjørne. Konstruksjon av taksperrer.

Taktekking:
Taksperrer er tekket med sutak, lekter og glassert tegltakstein. Gesims og vindskier av trekledning.
Renner og nedløp i sort aluminium/sort plast. Beslag/takhetter i aluminium/stål. Det er stålplater/zink over karnapp.
Det er takshingel på tak v/inngangsparti. Fra 2017 (TG 1).Taktekking er av eldre årgang.
Nye renner og nedløp i 2019 (TG 0).

Terrasse, balkonger og utvendige trapper:
Utvendige trapper er oppført i mur/betong og natursteinstrapper.Det ble montert skifer i trinnene på murte trapper i 2018.
Det er smijernsrekkverk v/trapp i front (malt i 2019).

Piper og ildsteder:
Skorstein i murkonstruksjoner (2 stk). Den ene skorsteinen er ikke i bruk. Ildsted i stue med eldre koks/vedkamin fra Jøtul.
Ildsted i spisestuedel er ikke i bruk. Eldre peisovn i spisestuedel må utbedres før den skal benyttes.
Feieluker er plassert i u-etg og i loft-etg. Det ble montert nye innvendige piperør før overtakelse i 2011, utført i regi av tidligere eier.
Det er flere peisovner i boligen som ikke er i bruk.
Det er skifer ved ildstedene/brannmurer. Fra 2013 - 2015.

Etasjeskillere:
Trebjelkelag.
Gulv ble kontrollert med laser. Det ble ikke registrert vesentlige skjevheter som kan ha kontruksjonsmessige negative avvik.
Flere gulv er isolert, delvis avrettet og forsterket i forbindelse med oppussing.

Rom under terreng:
Deler av grunnmuren ligger mot tilfylte masser.

VVS: Vannforsyningsrør av pex rør (rør i rør system). Rørsentral i bod i u-etg. Avløpsrør av plastrør.
Sluk av plast (2 stk). Avlang Purus stålsluk på bad i 1-etg.
Varmtvannsbereder i bod. Volum: 300 liter. Fra 2015. Produsent: Høiax.

Elektrisk anlegg:
Sikringskap i loft-etg. Inneholder: Automatsikringer (jordfeilautomater), strømmåler, overspenningsvern.
Hovedsikring på 3x50 ampere.

Kurser.
25 ampere. 1 stk.
16 ampere. 8 stk.
15 ampere. 3 stk.
10 ampere. 1 stk.

Nytt el.anlegg i hoveddel av boligen og i u-etg i 2013 - 2018.
Arbeidet er delvis utført av firma og delvis utført av bekjent elektriker.

El. oppvarming:
Varmekabler i entre, bad i 1-etg og på vaskerom.
Seks vegghengte panelovner.
Varmepumpe med uttak i gang/trapperom. Produsent: Panasonic. Fra 2013.
Varmepumpe med uttak i stue. Produsent: Panasonic. Fra 2013.

Ventilasjon:
Bad i 1-etg har el.avtrekksventil. Bad i 2-etg mangler avtrekksventil. Ventilator på kjøkken
har kullfilter. Ellers er det naturlig luftemulighet ved åpning av vinduer og ytterdør.

Bolig nr 2:
Grunn og Fundamenter: Grunnmur er oppført i murkonstruksjoner (natursteinsmur), pusset og malt. Grunnmuren ble pusset og malt i 2014.

Drenering: Det er tilfylte masse og steinsatt inntil grunnmur i u-etg.

Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Yttervegger er utført i trekonstruksjoner (tømmer) med utvendig liggende trekledning. Yttervegger har begrenset isoleringsevne i.h.h.t dagens standard.
Yttervegg mot sør ble etterisolert og påmontert ny ytterkledning i 2015. Nye vannbord i nedre del i 2015. Ellers er ytterkledning av eldre årgang.
Fasadene ble malt i 2016/2017.

Vinduer og dører: Vinduer: Isolerglass i hvite trekarmer. To takvinduer. Noen vinduer har enkle glass i hvite trekarmer.
Hovedytterdør: Hvit dørblad med felt av cotswoldglass.
Ytterdør til leiligheter: Hvite dørblad.
Ytterdør u-etg: Malt tredør.
Innerdører: Formpressete profilerte dørblad, malte profilerte tredører.
Vinduer i trapperom, vinduer på kjøkken i 2-etg og vindu i u-etg er av eldre årgang. Ellers er øvrige vinduer skiftet i 2014/2015. Hovedytterdør ble skiftet i 2014/2015.
Ytterdør i u-etg ble oppgradert i 2014/2015. Tre innerdører ble montert i 2015 og ytterdør til leilighetene ble montert i 2015. Øvrige innerdører er av eldre årgang.

Takkonstruksjon: Saltak. Valmtak over trapperomsdel. Konstruksjon av taksperrer.
Koffertloft med tilgang fra loftsluke på kjøkken i 2-etg. Gode oppbevaringsmuligheter

Taktekking: Taksperrer er tekket med sutak, lekter og skiferstein. Gesims og vindskier av trekledning.
Renner og nedløp i sort aluminium. Beslag/takhetter i aluminium/stål. Taktekking er av eldre årgang.
Ny renner og nedløp i 2014/2015 (TG 1).

Terrasse, balkonger og utvendige trapper: Utvendig trapp er oppført i trevirke. Fra 2015.

Piper og ildsteder: Skorstein i murkonstruksjoner. Ildsted i stue i begge leiligheter m/peisovn med glassfront. Fra 2016.
Feieluke er plassert i 1-etg (kjøkken). Det ble montert nytt innvendig piperør før overtakelse i 2011, utført i regi av tidligere eier.

Etasjeskillere: Trebjelkelag. Gulv ble kontrollert med laser. Det ble ikke registrert vesentlige skjevheter som kan ha kontruksjonsmessige negative avvik.

VVS: Vannforsyningsrør av pex rør (rør i rør system). Rørsentral i u-etg. Avløpsrør av plastrør. Sluk av plast (4 stk).
To varmtvannsberedere i u-etg. Volum: 200 liter pr tank. Fra 2016. Produsent: Høiax. Nye vann- og avløpsrør i bygningen i 2015. Arbeidet ble utført av bekjent rørlegger.

Elektrisk anlegg: Sikringskap i trapperom i 2-etg.
Inneholder: Automatsikringer (jordfeilautomater), minusmåler. Hovedsikring på 40 ampere (2 stk). Strømmåler er plassert i utvendig målerskap.

Kurser.
25 ampere. 1 stk.
16 ampere. 4 stk.
15 ampere. 10 stk.
Nytt el.anlegg i 2014 - 2016.
Arbeidet ble utført av Laksevåg Elektro.

El. oppvarming:
Varmekabler på begge bad.
Fire vegghengte panelovner.

Ventilasjon:
Begge bad har el.avtrekksventil. Ventilatorrør på begge kjøkken går ut igjennom yttervegg.
Ellers er det naturlig ventilasjon med luftemulighet v/åpning av vinduer, samt to ventiler i trapperom.

Naust:
Grunnmur i naturstein. Oppført i trekonstruksjoner/tømmer med utvendig liggende/stående trekledning. Saltak, konstruksjon av taksperrer tekket med sutak, lekter og profilerte stålplater og skifer.
Grunnarealer
Hovedbolig:
U.etg:Entre/gang/trapperom (27,6 m²),treningsrom (45,4 m²).

1.etg: Entre (5,4 m²), gang/trapperom(13,2 m²), bitrapp (3,4 m²), bad(13,5 m²), vaskerom (4,5 m²), stue(28,7 m²), forstue (8,1 m²), spisestue/kjøkken (47,7 m²).

2.etg: Gang/trapperom (21,4 m²), bitrapp(4 m²), bad (4,5 m²), fire soverom(6,2 m², 18,2 m², 18,7 m² og 27m²), omkledningsrom (14,1 m²).

Loftetg: Sekundære rom: Trapperom (1,9 m²), loftsrom (8,2m²), loftsrom uten vindu (4,9 m²), kinorom uten vindu (12 m²), uinnredet loft/loftsrom (30,8 m²).

Bolig nr 2:
1.etg: Entre/gang (5,3 m²), felles trapperom (6 m²), bad (5,9 m²), soverom (9,1 m²), stue (18,9 m²), kjøkken (9,3 m²).
2.etg: Entre/gang (5 m²), felles trapperom (6 m²), bad (5,1 m²), soverom (7,3 m²), stue (15,2 m²), kjøkken (9 m²).

Naust:(49,6 m²).
Diverse
Det er den faktiske bruken av rommet ved salget, som har avgjort om rommet er definert i tilstandsrapporten som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rom både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken selv om det er medtatt som P-rom. Det gjøres oppmerksom på at det ikke foreligger godkjente tegninger på boligen fra byggeår. Dagens plantegning kan avvike fra opprinnelige løsninger, hva gjelder bruk av rom, bærende vegger mm. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.Bolig nr 2 er delt opp i to leiligheter og har blitt leid ut til kr.7.500,- pr enhet (mnd). Leilighetene har tidligere vært utleid for 7500,- pr mnd eksl.strøm. En av leieboerne flyttet ut i juli og en flytter i september. Dersom overtagelsen blir senere enn september vil eiendommen overdras uten utleieforhold.

Selger har søkt Fjell kommune om bruksendring fra fritidsbolig (boligen var registrert som fritidsbolig inntil nylig) til bolig. Det har vist seg at eiendommen ved en feil tidligere ble registrert som fritidsbolig som en del av en masseregistrering. Boligen har i følge selger og tidligere eier alltid blitt benyttet som bolig og Fjell kommune har heller ikke noe dokumentasjon på at det har vært en fritidsbolig og denne er nå registrert som en vanlig bolig i kommunens systemer. Det finnes ikke godkjente tegninger på fritidsboligen i kommunens arkiver (bygget i ca 1850) eller på hovedbolig fra 1919. Dagens planløsning kan avvike fra opprinnelige løsninger, hva gjelder bruk av rom og bærende vegger, mm.

Det foreligger en skriftlig avtale/åpning for å fjerne skog som tar sol i bakkant av boligen i følge selger. Denne kan besiktiges hos megler.

Hovedhus, bolig 2 og naust er sefrak registrerte. Dette betyr at det kan være begrensinger i forbindelse med endring/ riving av byggene. Evt. endringer må søkes kommunen. Det er knyttet noe usikkerhet vedrørende byggeåret på bolig 2 og naustet grunnet manglende dokumentasjon. Disse er fra ca 1850.

Det gjøres oppmerksom på at arealer som er listet opp i hovedoversikten for primær og bruksareal er summen av alle bygningene på eiendommen.

Det gjøres oppmerksom på at selger selv ikke har bebodd bolig 2.

Det er frivillig medlemsskap i Bjorøy og Tyssøy velforening og dette koster kr. 200,- pr år. Mer om velforeningen kan man lese på: https://www.btvel.no/om

Matrikkelenhet 1246-50/39 (nabo) er gitt en eksklusiv rett til å parkere vederlagsfritt med to biler på eiendommen. Dokumentasjonen for dette er sendt til tinglysning. For utfyllende informasjon, ta kontakt med megler.

Utstyr på treningsrom i underetasjen vil ikke medfølge salget. Kan vurderes solgt etter avtale med selger. Dette gjelder også fastmontert inventar på dette rommet.

Vindu på soverom i 2.etasje i bolighus 2 tilfredsstiller ikke dagens forskrifter med hensyn på vindusstørrelse og krav til dagslys, i følge vedlagte boligsalgsrapport.

Avtaler som ikke er tinglyst:
- Avtale om parkering på del av gammel hovedvei.
- Avtale om bruk av steinbrygge (en meter gangvei til båtfestet). Her følger det en skrifrtlig avtale om bruk ifølge selger, denne kan besiktiges hos megler.
- En liten del av stranden, sørøst mot det røde naustet, eies av nabo. Denne lille delen vil være markert på visningsdagen.

Begge avtalene er muntlige avtaler som ble gjort av tidligere eiere, og som det foreligger enighet per dags dato mellom selger og de øvrige partene.

Interessenter oppfordres på et generelt grunnlag til å ta en særskilt grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med bistand fra sakkyndige.

Fra 1.1.2020 vil Øygarden kommune, Sund kommune og Fjell kommune slå seg sammen til en kommune, Nye Øygarden kommune.

Generelt arbeid utført av selger de siste 3 mnd:
- Utsikten mot sjøen er bedret (fjernet et tre som tok utsikten).
- Fiskedammen er sikret mot fugler med fiskesnøre.
- Taket på nøstet er fikset og innvendig tømmer er sikret bedre.
- Alle 5 ytterdører i hovedhuset kan brukes nå.
- Skiftet en god del stygge/sprekte taksteiner og mønesteiner.
- Alle 3 taklukene er skiftet og lekkasjene er fikset.

NB! Det er lagt ved 2 illustrasjonsbilder i annonsen som viser utearealet i front av eiendommen belagt med belegningsstein. Dette er kun ment som illustrasjon og en ide til nye eiere. 
Tilbehør
Alt av hvitevarer følger med i begge boligene. Dvs alt som er integrert på kjøkken, vaskemaskin og tørketrommel i hovedhus, en vaskemaskin og et frittstående kjøleskap i hver leilighet i bolig nr 2. Garderobeskap i leilighet nede, garderobeskap på gjesterom, ellers alt av innredning i walk in closet til hovedsoverom som er fastmontert følger med. Og fastmonterte hyller pluss løs bokhylle på omkledningsrom innenfor barnerommet. Alle taklamper følger med. Alle knagger skrudd i vegg følger med. Utrigger til kai (ligger ved lekeplass), Stuebord (ca 5m langt med alle plater), møbler i kino (ikke projektor eller hifi) medfølger handelen. Alt som hører til hovedhusets historie vil medfølge eiendommen.

Det er klargjort for fiber i begge boligene.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest i kommunens arkiver, dette er ikke unormalt for bygninger oppført før 1960.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:

Bruk og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone - Nåværende Kommuneplan
LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende Kommuneplan (18.6.2015)
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (18.6.2015)
Andre sikringssoner Kommuneplan (18.6.2015)
Gul sone iht. T-1442 Kommuneplan
Forbudsgrense sjøen Kommuneplan

Hoveddel av aktuell eiendom er regulert til LNF område. Tomtedel ved bygningsmassen er regulert til bolig.

Gjeldende regulering:
Ligger eiendommen i et regulert område?
Nei

Bosetningsplan:
Omfattes eiendommen eller en del av eiendommen av en bosetningsplan etter eldre PBL?
Nei

Regulering under arbeid:
Er det igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen?
Nei

Planforslag:
Eksisterer det planforslag som ha ha følger for eiendommen?
Nei

Konsesjon og odel:
Det er ingen konsesjonsplikt eller odel på eiendommen

Det er imidlertid en forutsetning for denne handel at egenerklæring om konsesjonsfrihet fylles ut av kjøper, og godkjennes av kommunen før overdragelsen. Erklæringen skal vedlegges skjøtet for tinglysning og oppgjøret kan ikke foretas før erklæringen foreligger i signert og godkjent stand.
Tinglyste forhold & rettigheter/servitutter
GRUNNDATA

1962/203000-1/50
REGISTRERING AV GRUNN
01.08.1962
DENNE MATRIKKELENHET OPPRETTET FRA:Knr:1246 Gnr:50 Bnr:8

RETTIGHETER PÅ ANDRE EIENDOMMER

Rettigheter på 1246-50/8
i eiendomsrett
1962/3000-1/50

BESTEMMELSE OM VEG
01.08.1962
:Knr:1246 Gnr:50 Bnr:271

Bestemmelse om båtfeste.
Med flere bestemmelser
Mangler
Følgende tilstandsgrader er satt på eiendommen:

Hovedbolig:

TG0:
- Ytterkledning fra 2017/2018
- Hovedytterdør og ett kjøkkenvindu fra 2018

TG1:
- Innerdører i underetasje fra 2016
- Terrasse og balkong
- Bad 1.etasje
- Vaskerom
- Kjøkken
- Innvendige overflater
- Deler av innvendig trapp

TG2 - Det oppfordres til å sette seg ekstra godt inn i disse punktene:
- Grunn og fundamenter (alder, registrerte fuktverdier i betonggulv og manglende fuktsperre)
- Grunnmur (alder)
- Drenering (ingen synlige tegn til knotteplast/fuktsikring, målt forhøyede fuktverdier og alder)
- Yttervegger og eldre ytterkledning (alder og slitasje)
- Øvrige vinduer/dører (alder og slitasje)
- Takkonstruksjon ( alder og eldre observerte fuktmerker i sutak og tegn til mit i tapsperre/trevirke)
- Taktekking (alder og fuktpåvirkning)
- Utvendig trapp (mangler rekkverk)
- Etasjeskillere (skjevheter i gulv)
- Rom under terreng ( alder og fuktvandring)
- Bad 2.etasje (lite/ingen fall i dusjsone)
- Innvendig trapp (mangler håndlist på vegger i trappeløp)
- Terrengforhold (terreng ligger for tett inntil vinduer i underetasjen og fallforhold i det aktuelle området bør utbedres.

TG3 - Tilstandsgrad 3 sittes kun i de tilfeller hvor bygningsdelene har kraftige symptomer. Det oppfordres til å sette seg ekstra godt inn i disse punktene:
- Fire vinduer i boligen (råteskader i karm)

Bolig 2:

TG1:
- Nyere ytterkledning
- Nyere vinduer og dører fra 2014/2015
- Utvendig trapp
- Kjøkken 1.etasje
- Kjøkken 2.etasje
- Innvendige overflater
- Øvrige deler av trappen
- Terrengforhold

TG2 - Det oppfordres til å sette seg ekstra godt inn i disse punktene:
- Grunn og fundamenter (alder og fuktverdier og uisolert betonggulv rett på grunn)
- Grunnmur (alder)
- Drenering (alder, fuktverdier og ingen tegn til knotteplast/fuktsikring inntil grunnmur)
- Yttervegger og eldre ytterkledning (alder og slitasje)
- Eldre vinduer og eldre innerdører (alder og grad av slitasje)
- Takkonstruksjoner (store deler av takkonstruksjon er gjenkledd og utilgjengelig for besiktigelse - ikke mulig å kontrollere).
- Taktekking (alder, ikke snøfangere på taket, nedløpsrør er avsluttet inntil grunnmur som fører til unødvendig fuktpåvirkning)
- Etasjeskillere (skjevheter i gulv)
- Bad 1.etasje (Sluk er utilgjengelig for besiktigelse og det er lite/inngel fall i dusjsone)
- Bad 2.etasje (Lite/ingen fall til slukene)
- Innvendig trapp (mangler håndlist på vegger)

Naust:
Naustet får TG2 grunnet alder, mitt i trevirke og rust på taktekking. Det er også blitt observert råteskader i naustet flere steder som får TG3.

Interessenter oppfordres til å ta en særskilt grundig besiktigelse, gjerne med bistand av sakkyndig.

Se selgers egenerklæring som ligger vedlagt og vedlagt boligsalgsrapport utført av takstmann Trond Bertelsen. Dokumentene gir en utdypet beskrivelse av boligen.
Utleieadgang
Bolig nr 2 er delt opp i to leiligheter og har blitt leid ut til kr.7.500,- pr enhet (mnd). Leilighetene har tidligere vært utleid for 7500,- pr mnd eksl.strøm. En av leieboerne flyttet ut i juli og en flytter i september. Selger har søkt Fjell kommune om bruksendring fra fritidsbolig (boligen var registrert som fritidsbolig inntil nylig) til bolig. Det har vist seg at eiendommen ved en feil tidligere ble registrert som fritidsbolig som en del av en masseregistrering. Boligen har i følge selger og tidligere eier alltid blitt benyttet som bolig og Fjell kommune har heller ikke noe dokumentasjon på at det har vært en fritidsbolig og denne er nå registrert som en vanlig bolig i kommunens systemer.
Informasjon om vedlegg
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg. Tilstandsrapport og selgers egenoppgave følger som vedlegg til salgsoppgaven

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser.
Interessenter oppfordres til en grundig besiktigelse av eiendommen gjerne sammen med sakkyndig.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Eiendommen har fantastisk beliggenhet i et etablert boligområde på Bjorøy. Fra boligen er det utsikt over nærområde og videre mot Vatlestraumen, Mathopen og omkringliggende fjell.

Boligen ligger i landlige og naturskjønne omgivelser, men dog ikke lenger unna Bergen sentrum enn at det kun tar ca 20 minutter med bil.

Gode muligheter for maritime opplevelser med flere fiskeplasser og bademuligheter like utenfor døren. Om man tar bilen til Tyssøy er det også flere turmuligheter og bademuligheter på flere strender. Det er kort avstand til Bjorøy skole og Bjorøy barnehage.

Fra Bjorøy er det ca 10 minutter til Vestkanten Senter og Sartor Senter som tilbyr de fleste fasiliteter og tjenester. Ved Vestkanten Senter finner man også Vannkanten, Iskanten, treningssenter, spisesteder, samt Bergen Vest sin hovedbussterminal.

På Holmen like utenfor Bjorøy ligger Cornelius som er kjent for sin fantastiske sjømat.

Bjorøy er en øy i Fjell kommune i Hordaland fylke. Bjorøy er en bynær øy som har opplevd en kraftig vekst i befolkningen etter at fastlandsforbindelsen kom i 1996. Folketallet har mer enn doblet seg, og har per 01.01.2016 991 innbyggere. I tillegg nybygde hus har mange fritidseiendommer blitt omgjort til helårsboliger. Det går bru fra Bjorøy til naboøya Tyssøy i Sund kommune. Bjorøytunnelen forbinder øya med Bergen. Før tunnelen åpnet var det fergeforbindelse fra Bjorøyhamn til Alvøen i Bergen. Bjorøytunnellen stod ferdig i 1996 og går fra Håkonshella i Bergen Vest til Nilsvika på Bjorøy. Fra 2005 ble det gratis å passere tunnellen.
Bebyggelsen
Området er hovedsakelig bebygd med eneboliger og en del fritidsboliger.
Adkomst
Følg veien fra Bergen Vest mot Bjorøy. Når en kommer ut av Bjorøytunnelen følger en hovedveien ca. 500 meter til en får eiendommen på venstre side, like etter avkjørsel til Fløsteinspollen.

Kommunale avgifter
Kr. 18 830 for 2019.

Fløsteinspollen 1 (hovedbolig):
Årlig avgift vann: kr.  5.940,- har ikke vannmåler. Eiendommen er tilknyttet offentlig nett
Årlig avgift slam: kr.  1.585,- ikke tilknyttet offentlig avløp. Har septiktank.            
Årlig avgift renovasjon: kr.  2.880,- prisen er for vanlig henting

Fløsteinspollen 3:
Årlig avgift vann: kr.  3.960,- har ikke vannmåler. Eiendommen er tilknyttet offentlig nett
Årlig avgift slam:kr.  1.585,- ikke tilknyttet offentlig avløp. Har septiktank.
Årlig avgift renovasjon: kr.  2.880,-

Årlig avgift til feier vil faktureres utenom og er pr 2019 på kr. 775,- pr år pr bolig.
Eiendomskatt
Det er ikke eiendomsskatt i Fjell Kommune pt.
Faste løpende kostnader
For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd, kommunale avgifter, byggforsikring, innboforsikring, etc. Listen er ikke uttømmende.
Oppdragsgiver betaler megler følgende vederlag
Det er gitt full salgsgaranti på utlegg og vederlag på dette oppdraget ihht. Kaland & Partners sin fornøydgaranti. Det betyr at man som selger hos Kaland & Partners betaler kr. 0,- til megler dersom vi ikke får solgt boligen og oppdraget trekkes. Det er for øvrig avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,80% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 59.900,-. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke kr. 9.900,- for tilrettelegging, kr. 2.500,- pr. visning, kr. 4.450,- for oppgjørskostnad, kr. 412,- for saldoforespørsel, kr. 227,- for e-signering og kr. 490,- for pantattester/grunnbok.
Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokat-bistand, nødvendige skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har egenandel. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Pris for denne boligen: Kr 9900,-. Ta kontakt for ytterligere informasjon.
Finansiering
Handelsbanken tilbyr alle typer banktjenester til konkurransedyktige priser. Banken kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver
i banken og som kunde hos oss lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel.
Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no