• Charlotte Kleven

  Eiendomsmeglerfullmektig

  94 21 32 26 / ck@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

SOLGT – Bud direkte til selger – Visning avlyst!

Bjørgedalen 151, 5141 Fyllingsdalen

SOLGT

Bjørgedalen 151
5141 Fyllingsdalen


Eneboligen består av: Vindfang, stue, kjøkken, tv - stue, 3 soverom, 2 bad og vaskerom.
Standard
Charlotte Kleven ved Kaland & Partners har gleden av å presentere Bjørgedalen 151! En pen enebolig med tilbaketrukket beliggenhet i et svært barnevennlig område, med flotte uteområder og gode solforhold.

Eneboligen går over 2 etasjer, og tomten er praktisk opparbeidet med asfalt for god parkeringsplass på egen tomt. Det er og laget carport som gir parkeringsplass for ca. 5 biler. I boligens første etasje finner du soverommene og de to badene, samt utgang til terrasse på baksiden. Soverommene er romslige og har god plass til dobbelseng og garderobeskap. Hallen er romslig og kan benyttes som tv-stue for et ekstra oppholdsrom. Fra hallen kan du gå ut til den 46 kvm. store mark terrassen som ble bygget i 2011. Da boligen ligger i hjørnet av gaten er terrassen usjenert med lite innsyn. Her har du plass til flere sittegrupper og kan nyte gode solforhold.

I første etasje finner du og de to badene, samt vaskerom. Det første av de to badene har tilkomst via hoved-soverommet, det andre fra hallen. Begge har lyse flislagte vegger og gulv, og er utstyrt med toalett, dusjkabinett og servant med innredning og speil. Det er og varmekabler på begge bad. Boligen har og et praktisk og separat vaskerom med utgang til utvendig bod. Vaskerommet er utstyrt med skyllekar i plast, opplegg for vaskemaskin og varmtvannsbereder på 200 liter datert 2002. Et separat vaskerom kommer godt med for å skjule unna klesvasken fra badene, og den utvendige boden gir og god mulighet for oppbevaring.
I 2 etasje finnes stue med utgang til altan, spisestue og kjøkken. I stuen er det nylig skiftet og satt inn nye velux vinduer, samt at alle karmer er nymalt som gir stuen et lyst og pent preg. Stuen er romslig og har flere møbleringsløsninger. Her er det og peis som kan varme godt på kalde høstdager. Fra stuen er det og utgang til altan på ca 18 kvm., og uteplass på begge sider av boligen gir optimale solforhold. Fra stuen kommer man videre til spisestue og kjøkken. Her er et og mulig å oppføre et fjerde soverom der spisestuen er i dag. Kjøkkenet er fra 2007 og er pent innredet med glatte fronter og laminert benkeplate. Fliser mellom benkeplate og overskap gjør kjøkkenet enkelt å renhold/vedlikeholde. Integrerte løsninger for kjøleskap, fryseskap, stekeovn, induksjonstopp og oppvaskmaskin. Stekeovn, induksjonstopp og ventilator var nytt i 2016/2017.

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Byggeår

1987

Tomt/Eierform

Festet tomt

Parkering
Asfaltert oppkjørsel i tillegg til carport gir parkeringsplass til ca. 5 biler på egen tomt.
Gjesteparkering  ved lekeplass og  ved innkjørsel til  Bjørgedalen.
Arealbeskrivelse

Vindfang, stue, tv-stue, kjøkken, 3 soverom, 2 bad og vaskerom.

Beskaffenhet
Tomten er pent opparbeidet med terrasse, carport, asfaltert oppkjørsel og diverse beplantning.
Oppvarming
Varmepumpe og elektrisk oppvarming med varmekabler, fast brensel.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Andreas Tveit
Daglig leder/ Partner/ Eiendomsmegler MNEF
48 88 84 28
at@kapa.no

Kaland & Partners
Fana Eiendomsmegling AS
Harald Skjolds veg 75
Harald Skjolds veg 75
5236 Rådal
Salgsoppgavedato

28.02.2020 11:10

Byggemåte
Grunn og fundamenter: Betongkonstruksjon på fundament av antatt faste masser av sprengstein på fjell, deler av boligen er antatt oppført med pålekonstruksjon i myr.
Gulv på grunn (tg 2): Bygningen har bjelkelag i tre på ringmur (stubbloft)
Drenering: Bygningen er bygget på selvdrenerende masser.
Yttervegger: Oppført i trekonstruksjon. Iht. bygningens alder er det antatt at veggene er bygget opp med isolert reisverk i 98 mm., utvendig kledd med vindtette plater og innvendig 0,15 mm. plast med platekledning.
Utvendige overflater: Ytterveggene er kledd med liggende kledning.
Ytterdører og porter: Terrassedør i tre med isolerglass i 2 etg.
Terrassedør i aluminium med isolerglass i 1 etg.
Vinduer (tg. 1 og tg. 2): 3 stk. Velux takvinduer i trekarmer (tg 1). Ellers  vinduer med isolerglass i trekarmer (tg. 2)
Innvendige dører: Innerdører er furu fyllingsdører, finert dør til bod.
Takkonstruksjon: Saltak av sperrekonstruksjon.
Taktekking (tg 2): Taket er tekket med betongstein.
Utvendige beslag (tg 2): Takrenner og nedløp i plast.
Balkonger/terrasser (tg 2): Terrasse på 46 kvm. med utgang fra tv-stue i 1 etg. Terrasse bygget i 2010. Balkong oppført i tre på 18 kvm. med utgang fra stue i 2 etg.
Trapp (tg 2): Innvendig trapp i furu.
Piper/ildsteder: Elementpipe som er pusset, vedovn i tv-stue (1 etg.) og peis i stue (2 etg.)
Etasjesjillere: Boligen har etasjesjillere i tre.
Ledningsnett for sanitærinstallasjoner (tg 2): Vannrør i kobber og avløp i plast.
Varme: Elektrisk oppvarming og fast brensel.
Luftbehandling: MEkanisk avtrekk fra kjøkken og vaskerom, forøvrig naturlig ventilasjon.
Elektrisk: Boligen har sikringsskap med jordfeilautomater. Nye sikringer i 2010. Ny strømmåler med fjernavlesning i 2018.
Elvarme: Varmekabler på begge bad og vindfang.
Diverse
Eiendomsmegleren er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Brann/feievesen leveres av ekstern leverandør.

Boligen er en del av Bjørge Huseierlag. Her betales det en årlig avgift på 4,500,- som inkluderer vedlikehold av lekeplass og fotballbane, måking og strøing i vinterhalvvåret,  vedlikehold av vei og gatebelysning, 2 stk. Spyling  av avløpsnettet og kostndaer til div. Beplantning  etc. på fellesområdene.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Reguleringsplaner på grunnen:
Plan ID: 11290100
Plannavn: FYLLINGSDALEN. GNR 29 BNR 257, BJØRGE - VASSTEIGEN, BOLIGFELT A1 OG A2
Saksnr: 190000072

Kommuneplan
Plan ID: 65270000
Plannavn: Bebyggelse og anlegg
Arealformål: 1001-Bebyggelse og anlegg

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Denne koselige eneboligen ligger i Bjørgedalen, kjent for å være attraktivt for barnefamilier med kort vei til lekeplass, barnehage, skole og en rekke fritidsaktiviteter!

Området består hovedsakelig av tilsvarende eneboligbebyggelse, og boligen ligger mot enden av gaten med lite trafikk. For de aller minste er veien til barnehagen kort. Bjørgedalen barnehage ligger kun en kort spasertur unna, med flotte utearealer og lekeområde. Nedenfor denne ligger og lekeplass og fotballbane, her er det mange barn å leke med i gaten! De eldre kan gå til Bjørndalsskogen skole på ca. 15 minutter. Her tilbys det også en praktisk og trygg kjøreordning i minibuss for 1 og 2 klasse. For barna i området er det og et rikt tilbud av fritidsaktiviteter i Framohallen idrettspark. Her er det flere fotballbaner, håndballhall, og tilbud av karate/kickboksing. I Framohallen tilbys det og idretts skolefritidsordning for de som ønsker aktivitet etter skoletid. Med barnehage, skole og fritidsaktiviteter innen kort rekkevidde fra boligen har barna både skole- og lekekamerater like utenfor døren.

Like nede ved hovedveien er det et godt tilbud av kollektivtransport mot Bergen vest, sentrum, Oasen, Sandeide terminal og mot Søreide/Lagunen. Dette gjør det enkelt for de som har arbeid tilknyttet andre bydeler. Ved utarbeiding av bybanen til Oasen vil og tilkomst til Landås/Haukeland bli lettere. Opparbeiding av Knappetunnelen har de senere år minsket kø og gjort tilkomsten til Bergen sentrum og Flesland enkelere.

Det er og kort avstand til dagligvarebutikk og til Vestkanten/Oasen bydelssenter for et rikere utvalg av servicetilbud. Rema 1000 Kjerreidviken ligger kun en kortspasertur unna for de daglige innkjøp. Vestkanten/Oasen senter har alt du måtte trenge av klær/sko forretninger, spisesteder, vinmonopol, legesenter, apotek i tillegg til legevakt ved Vestkanten senter. Her finnes og vannkanten badeland, minigolf, Iskanten, bowling og bingo.

Bjørge har i tillegg til å være et populært område for barnefamilier, vært et attraktivt boligområde på bakgrunn av den korte avstanden til sjø og fjell. Fra Bjørgedalen kan du spasere opp til Bjørgelien og ta turen over Knappenfjellet med flott sjøutsikt mot Håkonsvern og Flesland. Fra Bjørgedalen går det og sti ned til Kjerreidviken som er et fint sted for en dukkert sommerstid. Her har det og de seneste år vært arrangert felles St.Hans feiring for beboerne i området.
Velkommen til visning!
Bebyggelsen
Området består hovedsakelig av tilsvarende boligbebyggelse.
Adkomst
Fra utgangen av Knappentunnelen ta til høyre i begge rundkjøringene inn på Bjørgeveien. Ta til venstre i svingen like etter lyskrysset, Bjørgedalen er så tredje avkjørsel til høyre. Hold denne forbi lekeplassen og fotballbanen - Bjørgedalen 151 er så på høyre hånd mot slutten av gaten.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no