• Stian Sletten

  Eiendomsmegler MNEF / Salgsleder / Partner

  98 15 11 82 / sls@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Sædalen | Meget pen 2-roms leilighet fra 2006 – heis og fast garasjeplass – ingen dok.avgift/forkjøpsrett

Sædalssvingene 2, 5099 Bergen

SOLGT

Sædalssvingene 2
5099 Bergen
Sædalen Terrasse BRL

Andelsnummer

14

Leiligheten ligger i byggets 3.etasje og inneholder følgende:
Entré/gang, bad, soverom, stue og kjøkken.

Fra stuen er det utgang til en sørvendt altan på 9,3 kvm. Altanen er overbygd. Leiligheten disponerer en bod på 3,3 kvm i underetasje. Dette er en gitterbod.  Tilhørende leiligheten er også en parkeringsplass i felles lukket garasjeanlegg. Heis i bygget!
Standard
Kaland & Partners Fana ved Stian Sletten har gleden av å presentere Sædalssvingene 2! En flott 2-roms med en sentral og attraktiv beliggenhet i Sædalen. Fra leiligheten er det umiddelbar nærhet til dagligvarebutikk, busstopp, barnehager og skoler. Boligen ligger i naturskjønne omgivelser og det er kort avstand til flotte turområder.  Leiligheten har altan med gode solforhold. Litt om kvaliteter:

Entre/gang:
Lyst inngangsparti med god plass til å henge fra seg yttertøy og sko. I gangen er det også en skyvedørsgarderobe som gir ekstra oppbevaringsplass. På gulvet er det keramiske fliser med varmekabler, mens på vegger er det malt platekledning. I himling er det malt betong.

Stue:
Lys og trivelig stue med rom for ulike møbleringsløsninger. Store vinduer som gir godt med naturlig lysinnslipp, samt høy takhøyde, gir luftig romfølelse. Fra stuen er det utgang til en overbygd altan på 9,3 kvm. I stuen er det 3-stavs eikeparkett på gulv, vegger har lysmalte platekledning, mens det i himling er det malt betong.

Kjøkken:
Pent kjøkken fra Norema med slette hvite fronter, mens enkelte skap har glassfronter. Kjøkkenet inneholder underlimt vaskekum i stål, benkeplate i heltre(valnøtt) og ventilator i børstet stål (Røroshetta). Integrerte hvitevarer på kjøkken er stekeovn m/pyrolyse, platetopp m/induksjon og oppvaskmaskin.Kjøkkenet har en åpen løsning mot stue og det er en praktisk spiseplass på kjøkkenet. Det er 3-stavs eikeparkett på gulv og malt platekledning på vegger.

Bad:
Pent bad med fliser på gulv og vegger i tidløs design. Badet består av toalett, dusj m/dusjgarnityr, servant m/møblement og speil med belysning. På badet er det opplegg for vaskemaskin og rør i rør skap. I himling er det malt platekledning med downlights. I tillegg er det også avtrekksventil og ventilasjonsaggregat i himling. Varmekabler i gulv.

Soverom:
Romslig soverom med god plass til dobbeltseng og øvrige oppbevaringsmøbler. På soverommet er det også en skyvedørsgarderobe med ekstra oppbevaringsplass. På gulvet er det 3-stavs eikeparkett mens det på vegger er malt platekledning. I himling er det malt betong.

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen
Byggeår

2006

Tomt/Eierform

Fellestomt

Parkering
En parkeringsplass i lukket garasjeanlegg. Mulighet for montering av elbil ladestasjon v/garasjeplass. Gjesteparkering på oppmerkede plasser utenfor bygget.
Arealbeskrivelse

Entre/gang (9,1 m²), bad (4 m²), soverom (11,1 m²), stue/kjøkken (31,6 m²).

Beskaffenhet
Tomten består hovedsaklig av eiendommens bygningsmasse, grøntarealer og parkeringsplass. Tomten er felles for borettslaget.
Oppvarming
Elektrisk oppvarming. Varmekabler på bad og i entre/gang.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Stian Sletten
Eiendomsmegler MNEF / Partner / Salgsleder
98 15 11 82
sls@kapa.no

Kaland & Partners
Fana Eiendomsmegling AS
Harald Skjolds veg 75
Harald Skjolds veg 75
5236 Rådal
Salgsoppgavedato

01.02.2020 11:09

Byggemåte
Grunnmur:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter av betong

Veggkonstruksjon og utvendige fasader:
Lavblokken er oppført i plasstøpte konstruksjoner som bærevegger/skillevegger. Gavlvegger og etasjeskillere i betongelementer. Yttervegger i betongelementer/isolert bindingsverk. Ytterkledning av fasadeplater/liggende trekledning. Ytterkledning har vært skiftet v/behov. Øvrige deler av fasadene er fra byggeår.

Vinduer og dører:
Vinduer: Isolerglass i hvite pvc karmer. Altandør: Skyvedør i isolerglass, hvite pvc karmer. Ytterdør: Hvit dørblad i B-30 kvalitet. Dørtelefon i entre/gang (ikke i funksjon). Innerdører: Formpressete slette dørblad. Dørblad med glassfelt mellom entre/gang - stue/kjøkken. Vinduer og dører er fra byggeår.

Taktekking:
Flat takkonstruksjon. Tekket med takbelegg. Taket er ikke besiktiget. Taktekking er fra byggeår. Taktekking er Brls ansvar.

Terrasse, balkonger og utvendige trapper:
Sørvendt altan på 9,3 m² med utgang fra stue/kjøkken. Altanen er overbygd. Altanen er oppført i betong. Rekkverk i stålprofiler og glass. Rekkverk ble kontrollert, høyden var 0,98 m. Minimum rekkverkshøyde er 0,90 m. Dagens rekkverkskrav er strengere. Altantremmer skal fjernes før salg av leiligheten.

Etasjeskillere:
Betongelementer. Gulv ble kontrollert med laser. Det ble ikke registrert vesentlige skjevheter som kan ha kontruksjonsmessige negative avvik.

VVS:
Vannforsyningsrør av pex rør (rør i rør system). Rør i rør skap på bad. Avløpsrør av ma støpejern. Sluk av plast, fra byggeår. Varmtvannsbereder i kjøkkenskap. Volum: ca 120 liter. Fra byggeår. Mrk. Varmtvannsbereder har vanskelig tilkomst (TG 2). Vannrørene er fra byggeår.

Elektrisk anlegg:
Sikringskap i entre/gang. El.anlegg fra byggeår. El.arbeid ble utført av Ågotnes Elektro AS. Inneholder: Automatsikringer, jordfeilbryter. Hovedsikring og strømmåler m/ fjernavlesning er plassert i felles målerskap i u-etg.

Kurser.
20 ampere. 1 stk.
16 ampere. 4 stk.
10 ampere. 2 stk.

Belysningsutstyr: Innfelte halogen spotlights i himling på bad. Ellers opplegg for vanlig belysning i øvrige rom.

El. oppvarming:
Varmekabler i entre/gang og på bad.

Ventilasjon:
Mekanisk ventilasjonsanlegg med avtrekk fra bad og kjøkken. Aggregat er plassert i himling på bad. Ellers er det naturlig ventilasjon med ventil i yttervegg på soverom og ellers kun luftemulighet v/åpning av vinduer og altandør.
Diverse
Borettslaget har IN-ordning, som betyr at andelshaverne kan betale ned fellesgjeld. Selger har nylig betalt ned fellesgjelden.

Det har tidligere vært en lekkasje i list over dør til altanen fra leiligheten over. Dette ble nylig utbedret i regi av borettslaget.
Dyrehold
Dyrehold er tillatt etter godkjenning fra styret.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Reguleringsplaner på grunnen
Planid: 8830002
Plannavn: FANA. GNR 7 BNR 4, 133 OG 135, SÆDAL
Reguleringsformål: Blokkbebyggelse - Annen veigrunn - Offentlig bygg - Barnehage- Kjørevei

Kommuneplan
Planid: 65270000
Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
Arealformål: Bebyggelse og anlegg
Bestemmelsesområder:
Hensynsoner: Faresone ras -  Vei støy ,gul sone

Reguleringsbestemmelser, kommuneplaner, arealplaner og annen planinformasjon kan sees på Bergen Kommune sine hjemmesider : www.bergen.kommune.no eller det kan sees hos eller tilsendes på mail ved forespørsel til megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.

Planopplysninger og -kart kan ses hos megler.
Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett

Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Leiligheten har en attraktiv beliggenhet i Sædalen. Boligen ligger i naturskjønne omgivelser og er et populært område for familier. Dagligvarebutikken, Coop Extra, ligger bare ett par minutters gange fra boligen, mens til Kiwi Birkelundstoppen tar det ca.4 min med bil. Ønsker man et større servicetilbud er det ca. 10 minutter med bil til Nesttun sentrum hvor du finner et stort utvalg av matbutikker, spisesteder, apotek, vinmonopol, motebutikker, mm. Ellers er det 15 min med bil til Lagunen Storsenter med det meste av butikker og servicetilbud, i tillegg til kino som åpnet i november. Til Bergen sentrum tar det ca. 15 minutter med bil. Haukeland Universitetssykehus er gode 5 km unna. Beliggenheten passer utmerket for store og små. Fra leiligheten er det kort vei til barnehager, barne- og ungdomsskole.

Skal man benytte seg av kollektivtransport er det gode bussforbindelser med hyppige avganger rett utenfor boligen - Buss nr 80 og 99 går herfra. Fra leiligheten er det umiddelbar nærhet til flotte turområder blant annet turstier til Vannverket, Landåsfjellet til idylliske "Nubben",og videre opp mot Ulriken. Om vinteren er det tilgang på lysløype i Øvre Sædalen. Leiligheten har alt i alt en strålende beliggenhet i naturskjønne omgivelser, her vil man fort finne seg til rette.
Bebyggelsen
Boligen ligger i et område med tilsvarende bebyggelse.
Adkomst
Fra Landås kjører man mot Birkelundstoppen. Ta til venstre ved toppen og inn tunnelen mot Sædalen. Følg veien videre oppover og ta inn til venstre like ved butikken. Sædalsvingene 2 ligger på venstre side, rett etter avkjøringen. Parkering utenfor blokken. Gå rundt blokken på høyre side mot barnehagen. Inngang på baksiden. Det er heis i enden mot vest. Det vil skiltes med Kaland & Partners visningsskilt ved fellesvisninger.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett

Lånevilkår fellesgjeld
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 90437158443, Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 04.12.2019: 3.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 34.8
Saldo per 04.12.2019: 7 667 804
Andel av saldo: 0
Første termin/første avdrag: 30.12.2015 ( siste termin 30.10.2036 )

Borettslaget har IN ordning - individuell innbetaling av fellesgjeld. Finansleien blir avregnet i juni og desember hvert år. Avregning tilfaller eier av boligen på avregningstidspunktet. Selger har nylig betalt ned fellesgjelden og denne er nå kr. 0,-.
Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no