• Anniken Johnsen

  Eiendomsmegler / Jurist / Partner

  48 88 84 85 / aj@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Ny lekker enebolig m/godkjent utleieleilighet- høy standard- flotte uteplasser- Naturskjønne omgivelser!

Mildevegen 156B, 5259 Hjellestad

SOLGT

Mildevegen 156B
5259 Hjellestad


Svært lekker nyoppført enebolig over to etasjer, med 3-roms godkjent utleieleilighet.
Inneholder følgende:
Underetasje leilighet: Entré/gang, stue/kjøkken, 2 soverom, bad og 1 sportsbod.
Underetasje hoveddel: Kjellerstue, 2 soverom og bad.
1. etasje: Entré, gang, 2 soverom, omkledningsrom, stue/kjøkken, bad, vaskerom og 1 sportsbod.
Standard
Kaland & Partners Fana ved Anniken Johnsen har gleden av å presentere Mildevegen 156 B. En svært lekker, nyoppført enebolig med en 3-roms godkjent utleieleilighet. Både hoveddel og utleieleiligheten har svært høy standard med gode kvaliteter. Utleieleiligheten inneholder entré/gang, stue/kjøkken, 2 soverom og bad. Hoveddelen går over to etasjer og inneholder entrè, gang, 4 soverom, omkledningsrom, kjellerstue, kjøkken/stue, 2 bad, sportsbod og eget vaskerom. Det er en sør-vestvendt terrasse på hele 78,2 kvm med svært gode solforhold og i tillegg er det en sør-vestvendt altan på 29,4 kvm, også her er det svært gode solforhold. Fra boligen er det kort vei til bussforbindelser og Hjellestad marina med butikk som er åpen hver dag inkl. søndager.

Om boligens kvaliteter:

Innvendige flater:
Leilighet:
- Entré/gang: Keramsike fliser på gulv, malt platekledning på vegger og i himling.
- Stue: Parkett på gulv, malt platekledning på vegger og i himling.
- Sov 1: Parkett på gulv, malt platekledning på vegger og i himling.
- Sov 2: Parkett på gulv, malt platekledning på vegger og i himling.

Underetasje hoveddel:
- Kjellerstue: Parkett på gulv, malt platekledning på vegger og i himling. Innfelte spotlights i himling.
- Sov 1: Parkett på gulv, malt platekledning på vegger og i himling.
- Sov 2: Parkett på gulv, malt platekledning på vegger og i himling.

1. etasje:
- Entré: Keramiske fliser på gulv, malt platekledning på vegger og i himling. Innfelte spotlights i himling.
- Gang: Parkett på gulv, malt platekledning på vegger og i himling. Innfelte spotlights i himling.
- Stue: Parkett på gulv, malt platekledning på vegger og i himling.
- Sov 1: Parkett på gulv, malt platekledning på vegger og i himling.
- Omkledningsrom: Parkett på gulv, malt platekledning på vegger og i himling.
- Sov 2: Parkett på gulv, malt platekledning på vegger og i himling.

Velkommen inn. Det første som møter deg er en stor og romslig entrè, her er det keramiske fliser på gulvet og god plass til henge fra seg yttertøy. Videre fører gangen deg inn til stue/kjøkken.

Åpen stue/kjøkkenløsning:
Boligen har en flott og arealeffektiv planløsning med åpen stue/ kjøkkenløsning. Det er i disse rommene en-stavs hvit mattlakkert eikeparkett , malt platekledning på vegger og i himling. Det er videre innfelte spotlights i himling i dette rommet. Den samme parketten er på alle rom i boligen, foruten de rommene som har keramiske fliser. Dette skaper en fin helhet, sammen med veggene som er malt i tidsriktige farger. Stuen er svært romslig og den gode takhøyden bidrar til en god romfølelse. Store vindusflater sikrer rikelig med naturlig lys inn til boligen. Her er det plass til flere sittegrupper, samt spisebord.

Svært lekkert kjøkken fra kvalitetsleverandøren Epoq, hvor innredning har pene, slette fronter. For øvrig består dette kjøkkenet av kompositt skjøtefri benkeplate fra Avonite, underlimt stål vaskekum, komfyrvakt, waterguard, ventilator og opplegg for oppvaskmaskin. Integrerte hvitevarer  som stekeovn, platetopp m/induksjon, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, kjøleskap og fryseskap. På kjøkkenet er det rikelig med skap og benkeplass og det er ved kjøkkenøyen en koselig spiseplass for rolige helgefrokoster.

Fra stue er det adkomst til en flott altan på hele 29,4 kvm!  Fra denne altanen er det  utsikt over nærområdet. Det er videre svært gode solforhold på denne sør-vestvendt altanen, med god plass til flere sittegrupper. Her nyter man!

Fra gangen er det adkomst til de øvrige rom i denne etasjen. Baderommet er tidløst og svært innbydende. På badet er det keramiske fliser på gulv/vegger og malt platekledning i himling, med innfelte spotlights. For øvrig består dette badet av servant med møblement/speil og belysning, vegghengt toalett, dusjhjørne med dusjgarnityr og badekar. Avtrekksventil i himling, samt rennesluk og sluk av plast.

Vegg i vegg med baderommet ligger vaskerommet. Svært praktisk med eget vaskerom, her er det også en sportsbod i tilknytning med egen inngang. Dette kommer godt med på våte dager. Det er keramiske fliser på gulv, malt platekledning på vegger og i himling. Videre inneholder vaskerommet : utslagsvask og opplegg for vaskemaskin, og det er avtrekksventil i himling.

Boligen har videre to soverom i denne etasjen, på henholdsvis 11,6 kvm og 12,8 kvm.  På det minste rommet er det et omkledningsrom/walk-in closet på 6,5 kvm. Dette må være alle kvinners drøm, her er det god plass til å oppbevaring. Begge rommene har god plass til både senger samt øvrige oppbevaringsmøbler.

Fra stuen fører trappen deg ned til hoveddelens underetasje, her er det kjellerstue, ytterligerer to soverom og et bad. Kjellerstuen er romslig og det er svært tiltalende farger på veggene. Her er innredningsmulighetene mange. Herfra er det adkomst til bad og de to soverommene, samt utgang til en sør-vestvendt terrasse på hele 78,2 kvm . Her er det plass til flere sittegrupper og man kan flytte seg etter solen. Her ligger alt til rette for å nyte fine sommerdager.

De to soverommene i denne etasjen er begge 10,1 kvm, og her er god plass til senger og øvrig møblement. Veggene er malt i delikate farger og om man ikke har behov for fire soverom, kan disse rommene passe perfekt til f.eks. hjemmekontor.

Også i denne etasjen er det et lekkert helfliset baderom. Malt platekledning i himling, med innfelte spotlights. For øvrig består dette badet av servant med møblement/speil og belysning, vegghengt toalett, dusjhjørne med dusjgarnityr og avtrekksventil i himling samt rennesluk.

Det er en 3-roms godkjent utleieleilighet i underetasjen. Her er det mulighet for gode leieinntekter, da leiligheten er romslig og av svært høy standard, i likhet med resten av boligen.

Også her blir man møtt av en lekker entrè med keramiske fliser på gulvet. Det er i entrèn god plass til å henge fra seg yttertøy, samt en sportsbod i forbindelse med denne som kan brukes til oppbevaring.

Leiligheten har en praktisk og arealeffektiv planløsning med åpen stue/ kjøkkenløsning. Det er også her en-stavs hvit mattlakkert eikeparkett, malt platekledning på vegger og i himling. Lekkert kjøkken med takhøy Epoq kjøkkeninnredning med slette fronter. Det er valgt en laminert benkeplate med underlimt stål vaskekum. Videre inneholder kjøkkenet waterguard, komfyrvakt, ventilator og opplegg for oppvaskmaskin. Integrerte hvitevarer fra Electrolux stekeovn, platetopp med induksjon, oppvaskmaskin og kjøleskap/frys. I stuen er det plass til sofagruppe og en koselig spiseplass.

Leiligheten har to soverom på henholdsvis 9,8 kvm og 8,4 kvm. Begge rommene har god plass til senger og garderobeløsninger.

Fra stuen fører en gang deg til leilighetens tidløse og svært innbydende baderom. På badet er det keramiske fliser på gulv/vegger og malt platekledning i himling, med innfelte spotlights. For øvrig består dette badet av servant med møblement/speil og belysning, vegghengt toalett, innfellbart dusjhjørne med dusjgarnityr og opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i kasse, samt rennesluk.

Alt i alt er dette en bolig med høy standard og svært gode kvaliteter. Din nye bolig? Husk meld deg på visning! Velkommen.
Byggeår

2020

Bruksareal pr. etasje
Underetasje utleieleilighet: 68m².
Underetasje hoveddel: 48m².
1. etasje: 123m².
Arealer er beregnet av takstmann. Takstmannens oppmåling er i henhold til NS 3940 og takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Arealet er ikke kontrollmålt av megler.
Tomteareal
1291 m²
Tomt/Eierform

Eiet tomt

Parkering
Biloppstilligsplass til flere biler på tomten. Hvorav to oppmerkede plasser til hoveddelen og to oppmerkede plasser til utleieleiligheten i hht situasjonskart. Det er også plass til flere biler på tomten.

Det er montert utendørs stikkkontakt både i 1. og 2. etg. Dersom man ønsker vegglader for elbil bør dette være enkelt å montere enten fra utendørs eller innendørs strømskap.
Arealbeskrivelse

Underetasje leilighet: Entré/gang, stue/kjøkken, 2 soverom og bad. Underetasje hoveddel: Kjellerstue, 2 soverom og bad. 1. etasje: Entré, gang, 2 soverom, stue/kjøkken, bad, vaskerom og omkledningsrom.

Beskaffenhet
Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med murer/bed, terrassedekke, grøntarealer og div. prydbusker/beplantning.
Oppvarming
Det er varmekabler i alle rom i leilighet, alle rom u.etg. hoveddel, bad og vaskerom 1.etg.
Ild peisovn med glassfront i stue.

Sikringskap på vaskerom.
Inneholder: Automatsikringer (jordfeilautomater).
Hovedsikring på 50 ampere.
Kurser:
25 ampere: 1 stk.
15 ampere: 17 stk.

Sikringskap i gang leilighet.
Inneholder: Automatsikringer (jordfeilautomater).
Hovedsikring på 50 ampere.
Kurser:
25 ampere: 1 stk.
15 ampere: 11 stk.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger.
Tilstandsrapport utført av
Kristoffer Bjerk Hansen 12.06.2020.
Ansvarlig Megler

Anniken Johnsen
Partner/ eiendomsmegler/ jurist
48 88 84 85
aj@kapa.no

Kaland & Partners
Fana Eiendomsmegling AS
Harald Skjolds veg 75
Harald Skjolds veg 75
5236 Rådal
Salgsoppgavedato

26.09.2020 11:11

Byggemåte
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter/såle av betong. Drenering ved tilfyllte masser og steinsatt inntil grunnmur. Ytterveggene er utført i trekonstruksjoner med utvendig trekledning. Etasjeskillere av trebjelkelag. Pulttak. Taket er tekket med takbelegg. Sør-vestvendt terrasse på 78,2 m² med utgang fra kjellerstue. Terrassen er belagt med terrassebord. Sør-vestvendt altan på 29,4 m² med utgang fra stue/kjøkken. Altanen er belagt med terrassebord. Rekkverk av aluminiumsprofiler og glassfelt.

Vinduer: Pressglass i trekarmer.
Altandør: Skyvedører med felt av pressglass.
Terrassedør: Hvitt dørblad med felt av pressglass.
Ytterdører: Hvite dørblad med felt av pressglass.
Innerdører: Hvite profilerte dørblad.
Skyvedør mellom stue/kjøkken-gang og sov 1-omkledningsrom.

For en mer utfyllende bygningsmessig beskrivelse av eiendommen se vedlagt boligsalgsrapport utført av Kristoffer Bjerk Hansen.
Diverse
Boligen har balansert ventilasjonsanlegg og sentralstøvsuger i hoveddelen.

Det betales inn 200kr pr. mnd til veilaget i nabolaget som dekker brøyting og lett vedlikehold av felles privat vei.

Selger stiller garanti i samsvar med bustadoppføringslova § 12 innen kontraktsmøte, såframt kjøperen er forbruker.
Tilbehør
Dersom annet ikke fremgår av salgsoppgaven medfølger kun integrerte hvitevarer.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest på eiendommen, datert 20.04.2020.
Dokumentet kan ses hos megler.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Eiendommen er avsatt til bebyggelse og anlegg, samt LNF iht. kommuneplanens arealdel 2018 med planid 65270000 ikrafttrådt 19.06.2019.

Planer i nærheten av eiendommen:
Planid: 62760000-YTREBYGDA. GNR 102 BNR 2 MFL., GRAVÅSEN/NEPEGJERDHAUGEN
Planid: 18810000-YTREBYGDA. GNR 102 BNR 3, MILDEVEGEN 152, KROKUSBAKKEN BARNEHAGE
Planid: 7310000-YTREBYGDA. ARBORETET PÅ MILDE MED TILSTØTENDE EIENDOMMER

Komplett liste med planinformasjon og planer i nærheten følger vedlagt prospektet. Kart og bestemmelser kan sees hos megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Tinglyste forhold & rettigheter/servitutter
Følgende erklæringer er tinglyst på eiendommen:

1896/900100-2/106 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST
26.09.1896
:Knr:4601 Gnr:102 Bnr:4
OVERFØRT FRA: 4601-102/3
Gjelder denne registerenheten med flere

1919/910133-1/106 BEST. OM BÅT/BRYGGEPLASS TINGLYST
09.05.1919
OVERFØRT FRA: 4601-102/3
Gjelder denne registerenheten med flere

1924/900350-2/106 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST
07.10.1924
:Knr:4601 Gnr:102 Bnr:21
Bestemmelse om vannrett
Bestemmelse om gjerde
OVERFØRT FRA: 4601-102/3
Gjelder denne registerenheten med flere

1927/901301-1/106 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST
16.08.1927
:Knr:4601 Gnr:102 Bnr:22
Bestemmelse om gjerde
OVERFØRT FRA: 4601-102/3
Gjelder denne registerenheten med flere

1927/901302-1/106 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST
06.09.1927
Bestemmelse om gjerde
OVERFØRT FRA: 4601-102/3
Gjelder denne registerenheten med flere

1927/901303-1/106 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST
13.09.1927
Bestemmelse om gjerde
OVERFØRT FRA: 4601-102/3
Gjelder denne registerenheten med flere


1936/300108-2/106 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST
14.01.1936
:Knr:4601 Gnr:102 Bnr:40
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om vannrett
OVERFØRT FRA: 4601-102/3
Gjelder denne registerenheten med flere

1938/300589-1/106 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST
12.02.1938
OVERFØRT FRA: 4601-102/3
Gjelder denne registerenheten med flere

1942/303281-2/106 BESTEMMELSE OM VEG TINGLYST
31.07.1942
:Knr:4601 Gnr:102 Bnr:56
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om sjøtomt
OVERFØRT FRA: 4601-102/3

Gjelder denne registerenheten med flere


1997/7943-2/106  Erklæring/avtale  
 18.03.1997 
Gnr. 103, bnr. 115 er utskilt fra gnr. 102, bnr. 2 og 3,
gnr. 103, bnr. 1, 3, 4, 20, 21, 27, 45, 74 og gnr. 105, bnr. 41
Overført fra: 4601-102/3
Gjelder denne registerenheten med flere

1997/12909-2/106  Bestemmelse om veg  
 09.05.1997 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:102 Bnr:140  
Overført fra: 4601-102/3
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/294720-2/200  Bestemmelse om veg  
 29.03.2007 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:102 Bnr:148  
Overført fra: 4601-102/3
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/294720-3/200  Best. om adkomstrett  
 29.03.2007 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:102 Bnr:148  
Bestemmelse om bruk av sti.
Overført fra: 4601-102/3
Gjelder denne registerenheten med flere

2008/89623-1/200  Bestemmelse om veg  
31.01.2008 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:102 Bnr:62  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-102/3
Gjelder denne registerenheten med flere

2013/836388-1/200  Bestemmelse om veg  
02.10.2013 
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:102 Bnr:63  
Overført fra: 4601-102/3
Gjelder denne registerenheten med flere


2017/1207493-1/200  Bestemmelse om vannledning  
 31.10.2017 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:BERGEN KOMMUNE  
Org.nr: 964338531
Rettighetshaver er fremtidig fradelte parseller gnr. 102 bnr. 3 (tomt A og B)
Bestemmelse om solidarisk ansvar for drift og vedlikehold
Overført fra: 4601-102/3
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/1207493-2/200  Bestemmelse om spillvann/drensvann/stikkrenner  
 31.10.2017 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:BERGEN KOMMUNE  
Org.nr: 964338531
Rettighetshaver er fremtidig fradelte parseller av gnr. 102 bnr. 3 (tomt A og B)
Overført fra: 4601-102/3
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på 4601-102/140
Rettigheter i eiendomsrett:
2019/961871-1/200  Bestemmelse om vann/kloakk  
 20.08.2019 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:BERGEN KOMMUNE  
Org.nr: 964338531

rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:102 Bnr:156  
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Bestemmelse om solidaransvar


Rettigheter på 4601-102/155
Rettigheter i eiendomsrett
2019/961961-1/200  Bestemmelse om vann/kloakk  
20.08.2019 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:BERGEN KOMMUNE  
Org.nr: 964338531
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:102 Bnr:156  
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Bestemmelse om solidaransvar


Rettigheter på 4601-102/3
Rettigheter i eiendomsrett
2019/962007-1/200  Bestemmelse om vann/kloakk  
 20.08.2019 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:BERGEN KOMMUNE  
Org.nr: 964338531
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:102 Bnr:156  
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Bestemmelse om solidaransvar

Dokumentene kan ses hos megler.

Det gjøres oppmerksom på at overnevnte servitutter/ heftelser/ avtaler medfølger eiendommen og vil ikke bli slettet ved overkjøting til ny eier. Kjøpers pantedokument vil få prioritet etter tinglyste dokumenter.
Mangler
Tilstandsgrader:
I denne rapport er det i satt tilstandsgrad  0 på alle bygningsdeler som er vurdert. Nybygg som er ferdigstilt i 2020.

Se selgers egenerklæring som ligger vedlagt og vedlagt tilstandsrapport utført av takstmann Kristoffer Bjerk Hansen. Dokumentene gir en utdypet beskrivelse av boligen.
Utleieadgang
Eiendommen har en godkjent utleiedel, og da leiligheten har meget høy standard er det her mulighet for gode utleieinntekter.
Informasjon om vedlegg
- Tilstandsrapport
- Selgers egenerklæring
- Energiattest
- Planinformasjon
- Basiskart
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger, meglers egne undersøkelser og er ufullstendig uten alle vedlegg.
 
Interessenter oppfordres til å gjøre en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Eiendommen har en upåklagelig beliggenhet på Milde som fort vil falle i smak for de som verdsetter umiddelbar nærhet til hverdagslige fasiliteter, nydelige naturomgivelser i et rolig og etablert nabolag.

Boligen har en strålende beliggenhet i forhold til den hverdagslige handelen. I nærområdet er det et generøst utvalg av dagligvarebutikker hvor man kan nevne Bunnpris Hjellestad (søndagsåpent) og Spar Blomsterdalen som de nærmeste. Boligen har også Blomsterdalen Senter like i nærheten som tilbyr et godt utvalg av butikker og tjenester. Her kan man nevne dagligvare butikker, blomsterbutikk, apotek og bakeri. Fra boligen er det også en liten kjøretur til Lagunen som tilbyr en rekke butikker og servicetilbud. Her har man et bredt utvalg av dagligvarebutikker, mote- og klesbutikker, vinmonopol, apotek, koselige caféer og restauranter. Bergen Sentrum ligger også en kort kjøretur unna for de som ønsker å oppleve det urbane bylivet, Bryggen, Fisketorget og Torgallmenningen med sitt utvalg. Her ligger også de fleste høyskoler og universitet.

Av kollektiv transport er det meget gode forbindelser med hyppige avganger en kort spasertur unna boligen. Det kan også nevnes at det er ladestasjon for EL-bil på Grønn charging station og Forum hurtigladestasjon ca. 10 minutter unna boligen.

Nærområdet byr på flotte naturopplevelser som Aboretet og botanisk hage, Sandholna, Skageskogen, og Grønevika badestrand. Bare en kort kjøretur til Bergen sentrum finner man også flere gode alternativer som Ulriken, Rundemannen, Stoltzen, Sandvikspilen, Fløyen, mm. Like i nærheten av boligen er det også flere idrettsanlegg og haller som både store og små kan benytte. Trives man best med innendørstrening er det flere alternativer like i nærheten - Aktiv365 Xpress Kokstad og Barrys Bootcamp Fana for å nevne noen.

Boligen har også kort vei til barnehager, barne-, ungdom-, og videregåendeskoler. Her kan man nevne:
- Hjellestad skole (1-7 klasse)
- Ytrebygda skole (8.-10. klasse)
- Sandsli videregående skole
- Stend videregående skole
Det kan også nevnes at det er flere store arbeidsplasser i nærområdet.

Boligen har en super beliggenhet for alle i alle aldre. Her er det umiddelbar nærhet til alt man trenger i hverdagen - velkommen til ditt nye nabolag!
Bebyggelsen
Området består hovedsaklig av spredt bebyggelse med liknende boliger.
Adkomst
Fra Bergen sentrum følger man Rv555 helt til Birkelandskrysset. Her kjører man rett frem i rundkjøringen og inn på Rv 556 som man følger et godt stykke før man tar til venstre og inn på Mildevegen like før Bergen Seilforening. Mildevegen følger man et godt stykke før man tar av til venstre rett etter Krokusbakken barnehage. Deretter følger man veien et lite stykke til før du får boligen på din venstre side.

Adkomst med buss: Fra Bergen sentrum kan man ta buss nr. 50E fra Lars Hilles gate til Birkelandsskiftet. Herfra bytter man buss til nr. 53 med avstigning på Fana Folkhøyskule. Herfra er det ca. 5 minutters gange til boligen.

Kommunale avgifter
Ikke stipulert da boligen er nyoppført. Kfr. Bergen Kommune for mer informasjon.
Eiendomskatt
Ikke stipulert da boligen er nyoppført. Kfr. Bergen Kommune for mer informasjon.
Faste løpende kostnader
Strøm
Kommunale avgifter
Eiendomsskatt
Internett
Kabel-tv
Forsikringer.
Listen er ikke uttømmende.
Oppdragsgiver betaler megler følgende vederlag
Det er gitt full salgsgaranti på utlegg og vederlag på dette oppdraget. Det betyr at man som oppdragsgiver hos Kaland & Partners betaler kr 0,- til megler dersom boligen ikke blir solgt og/eller oppdraget trekkes. Det er for øvrig avtalt vederlag tilsvarende kr 59 900,-. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke kr 10 000,- for tilrettelegging, kr 22 400,- for markedspakke, kr 2 500,- per visning, kr 4 450,- for oppgjørskostnad, kr 412,- for saldoforespørsel, kr 227,- for e-signering og kr 490,- for pantattester/grunnbok.
Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker advokatbistand, nødvendige skadetakster og utgifter til rettsapparatet (forsikringen har egenandel). Forsikringen må tegnes senest under kontraktsmøtet. Pris for denne boligen: Kr 9900,-. Ta kontakt for ytterligere informasjon.
Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no