• Stian Sletten

  Eiendomsmegler MNEF / Salgsleder / Partner

  98 15 11 82 / sls@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Pen 3-roms leilighet med sentral beliggenhet – solrik terrasse – heis – egen garasjeplass med elbil lader.

Saksarhaugen 80, 5253 Sandsli

SOLGT

Saksarhaugen 80
5253 Sandsli
Aurdalen Terrasse Borettslaget

Andelsnummer

98

Leiligheten ligger i 3. etasje i bygg C og inneholder følgende:
Entre, gang, bad, vaskerom, to soverom, stue, kjøkken, bod.

Leiligheten disponerer også en gitterbod i 1.etg på 4,4 kvm. Det medfølger en fast biloppstillingsplass med egen lader for el-bil, ellers er det gjesteparkering på oppmerkede plasser.
Standard
Stian Sletten ved Kaland & Partners Fana har gleden av å presentere Saksarhaugen 80!

Leiligheten har en super beliggenhet i Borettslaget Aurdalen Terasse i et rolig og fint området med nærhet til alt man trenger i en travel hverdag. Boligen er svært innholdsrik og har en god planløsning og en stor vestvendt terrasse med utgang fra stuen. Borretslaget har gjennomgått en rekke oppgraderinger herunder nye heiser, ny taktekking, ny ytterdør, terrassedør og vinduer og øvrige fasader er blitt rehabilitert. Selve leiligheten har også gjennomgått flere oppgraderinger de siste årene. Her kan nevnes nytt laminatgulv på alle rom foruten våtrom og innvendig bod. Nye taklister i stue og diverse maling og tapetseringsarbeid.

Litt om kvaliteter:

Entrè/gang:
Velkommen inn! Boligen har en fin entrè hvor det er laminat på gulv og lyse vegger. Det er god plass til å henge fra seg yttertøy i en skyvedørsgarderobe med speilfronter.

Stue:
Svært romslig stue på  23,4 m² med god plass til sofagruppe og spisebord. Store vinduer i front sikrer godt med naturlig lys inn til boligen.

Terasse:
Med utgang fra stuen finner man en vestvendt terrasse på 21,3 m² , hvorav 10 m² er overbygd. Her er det god plass til ønsket møblering og man har utsikt over nærområdet, samt gode solforhold.

Kjøkken:
På kjøkkenet er det takhøy IKEA kjøkkeninnredning fra 2016 med slette hvite fronter  Det er laminat på gulv, malt platekledning/dekortapet på vegger og malt betong i himling. Det er her valgt en laminat benkeplate med stål vaskekum og ventilator (Villavent). Keramiske fliser over benkeplate, og av integrerte hvitevarer finner man stekeovn, platetopp m/induksjon, oppvaskmaskin, microbølgeovn og kjøleskap.

Soverom:
Med adkomst fra gangen finner man to soverom på hhv. 10 m² og 10,3 m².  Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng og garderobeløsning. Veggene er malt i en delikat farge og på gulvet er det laminat. Også soverom 2 har god plass til seng og garderobeløsning. Begge soverom har skyvedørsgarderobe fra Slide fra 2016.

Bad:
Badet er på 5,1 m², og har våtromsbelegg på gulv, baderomsplater på vegger, malt betong i himling. Badet inneholder servant med møblement/speil og belysning, toalett, innfelbart dusjhjørne i glass, dusjgarnityr, det er avtrekksventil i kasse. Baderomsinnredning ble skiftet i 1996. I 2009 ble det montert nye baderomsplater på vegger, nytt toalett, nytt innfelbart dusjhjørne og nytt blandebatteri/dusjgarnityr. Arbeidet ble utført av Unik VVS AS.

Vaskerom:
Svært praktisk med eget vaskerom på 3,4 m². Vaskerommet har våtromsbelegg på gulv, malt platekledning/malt betong på vegger, malt betong i himling og inneholder utslagsvask, opplegg for vaskemaskin, Nilan varmepumpe/varmesentral.

Utvendig bod på 1,6 m².

Alt i alt en fin og romslig leilighet med fine kvaliteter og en god beliggenhet i et rolig og fint område, med nærhet til alt man trenger i en travel hverdag. Velkommen til visning!

Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen.
Byggeår

1987

Bruksareal pr. etasje
3. etasje: 79 m²

Arealer er beregnet av takstmann. Takstmannens oppmåling er i henhold til NS 3940 og takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Arealet er ikke kontrollmålt av megler.
Tomteareal
17262 m²
Tomt/Eierform

Fellestomt

Parkering
Det medfølger en fast parkeringsplass i lukket garasjeanlegg m/egen elbil ladestasjon av typen Garo fra 2016. Ellers utendørs gjesteparkering på oppmerkede plasser.
Arealbeskrivelse

Entrè, gang, bad, vaskerom, 2 soverom, stue, kjøkken

Beskaffenhet
Tomtearealet er felles for borettslaget.
Eiendommen består av gnr. 38 og bnr. 270 og 382.
- Bnr. 270 er eiet og har et areal på 17238,6 m².
- Bnr. 382 er eiet og har et areal på 23,3 m².
Tomtearealet er tilsammen på 17261,9 m².
Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med interne veier, lekeplass, ballplass, grøntarealer og div prydbusker/beplantning.
Oppvarming
Varmesentral:
Leiligheten har Nilan avtrekksvarmepumpe fra 2019. Den kombinerer ventilasjon med høyeffektiv aktiv varmegjenvinning, produksjon av varmtvann, komfort varme og komfort kjøl. Den varme og fuktige luften trekkes ut fra bad og vaskerom. Dermed fjernes støvpartikler, fukt og lukt fra boligen mens anlegget gjenvinner varmen fra avtrekksluften og bruker den til å varme opp varmtvannet og føre frisk oppvarmet tilluft til stue, oppholdsrom og soverom. Leiligheten har en viftekonvektor i stue.

Ventilasjon:
Leiligheten har balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Dette er et innendørs ventilasjonssystem som sørger for at ny, frisk, filtrert og oppvarmet luft (ca 20-21°) føres inn i leiligheten.
Varmepumpe/varmesentral er plassert på vaskerom.

El. oppvarming:
Varmekabler på bad
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger.
Tilstandsrapport utført av
Trond Bertelsen, datert 26.05.2020
Ansvarlig Megler

Stian Sletten
Eiendomsmegler MNEF / Partner / Salgsleder
98 15 11 82
sls@kapa.no

Kaland & Partners
Fana Eiendomsmegling AS
Harald Skjolds veg 75
Harald Skjolds veg 75
5236 Rådal
Salgsoppgavedato

11.06.2020 15:03

Byggemåte
Grunnmur:
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter av betong.

Veggkonstruksjon og utvendige fasader:
Bygningen er oppført i plasstøpte konstruksjoner som bærevegger/etasjeskillere.
Ytterveggene er utført som isolert bindingsverk, på innsiden er bindingsverket påmontert platekledning. På utsiden er bindingsverket kledd med vindtett platekledning/papp og utlektet.
Ytterkledning av fasadeplater og felt av liggende dobbelfalset trekledning. Ny fasadeplater på yttervegg v/terrasse i 2012/2013. Øvrige fasader ble rehabilitert i 2018/2019 (TG 0). Arbeidet ble utført av Berland Bygg AS.

Vinduer og dører:
Vinduer: Isolerglass i hvite trekarmer. Utv. beslag.
Terrassedør: Dørblad i isolerglass, hvite trekarmer. Utv. beslag.
Ytterdør: Finert dørblad i EI-30 kvalitet. Kikkhull. Døren har Yale Doorman dørlås.
Innerdører: Formpressete slette dørblad. En skyvedør (furu fyllingsdør).
Dørblad med glassfelt mellom gang - stue.
Ny ytterdør, terrassedør og vinduer i 2018/2019. Arbeidet ble utført av Berland Bygg AS.
Ny innerdør med glassfelt i 2015. Furu fyllingsdør har vært skiftet, ukjent når. Øvrige innerdører er av eldre årgang. Vinduer mot vest og terrassedør har trelags isolerglass.

Taktekking:
Saltak.
Konstruksjon av taksperrer, tekket med sutak, lekter og betongtakstein. Renner og nedløp i sort aluminium. Ny taktekking i 2018/2019. Arbeidet ble utført av Berland Bygg AS.

Terrasse, balkonger og utvendige trapper:
Vestvendt terrasse på 21,3 m² med utgang fra stue, hvorav 10 m² er overbygd. Utvendig bod på 1,6 m². Terrassen er oppført i betong og belagt med takbelegg, lekter og terrassebord.
Rekkverk i stålprofiler og glass. Rekkverk ble kontrollert, høyden var 1,03 m. Minimum rekkverkshøyde er 0,90 m. Dagens rekkverkskrav er strengere. Terrassen ble oppgradert i 2012/2013 i regi av Brl. Nye terrassebord ble montert i 2015 pga reklamasjon. Ny dør til utvendig bod i 2016. Det er el.styrt markise v/terrasse.

Etasjeskillere:
Plasstøpt betong. Gulv ble kontrollert med laser. Det ble ikke registrert vesentligeskjevheter som kan ha kontruksjonsmessige negative avvik.

VVS:
Vannforsyningsrør av kobber. Fra byggeår.
Avløpsrør av plastrør. Sluk av plast (2 stk), fra byggeår. Varmtvannsbereder i varmesentral på vaskerom. Fra 2019 (TG 0). Type: Nilan VP 18 EK. Montert av AOG.

TG 2 er satt på følgende bygningselementer:
- øvrige innerdører pga alder/delvis pga grad av slitasje.
- Vannforsyningsrør av kobber, grunnet alder.

Elektrisk anlegg:
Sikringskap i entre.
Inneholder: Automatsikringer, jordfeilautomater, 2 stk), jordfeilbryter for kurs 4, ringetrafo. Hovedsikring på 32 ampere. Strømmåler/minusmåler er plassert i felles målerskap.
Kurser.
20 ampere. 1 stk.
16 ampere. 4 stk.
15 ampere. 2 stk.
10 ampere. 3 stk.

For mer informasjon om byggemåte se tilstandsrapport datert 26.05.2020.
Diverse
Borettslaget har gjennomgått en rekke oppgraderinger i 2018/2019:
- Nye heiser i Brl i 2019.
- Øvrige fasader ble rehabilitert i 2018/2019.
- Ny ytterdør, terrassedør og vinduer i 2018/2019.
- Ny taktekking i 2018/2019
Tilbehør
Dersom annet ikke fremgår av salgsoppgaven medfølger kun integrerte hvitevarer. Frittstående fryseskap kan følge med om ønskelig. Tørketrommel kan følge med om ønskelig. 3 skyvedørsgarderober fra Slide medfølger. Alle lamper med unntak av lysekrone i stue medfølger.
Dyrehold
Det er vedtatt forbud mot dyrehold. Dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen kan styret samtykke i at brukeren av boligen holder dyr.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Formaliteter
Andelseierne eier bygninger og tomt gjennom borettslaget, og tar i fellesskap beslutninger om oppussing, vedlikehold og påkostninger av bygninger og fellesarealer. Borettslagets generalforsamling velger styre og behandler regnskap, budsjett og andre viktige saker som for eksempel bygningenes behov for utbedringer. Utgangspunktet er at kun privatpersoner kan kjøpe og eie en bolig i et borettslag, og det er restriksjoner på utleie. Borettslagsmodellen bygger på brukereierprinsippet, som innebærer at den som eier andelen også er den som skal bo der. Som en følge av dette har borettslagsloven regler om hvem som kan eie andeler i borettslag. Utgangspunktet er at bare fysiske personer kan eie andeler i borettslag. Hver andelseier kan bare eie én andel. Ektefeller, samboere eller andre kan eie en andel sammen, men det forutsetter som et utgangspunkt at alle eierne bor i boligen. Det er noen viktige unntak fra regelen bla. at bare fysiske personer kan eie andeler i borettslag og at andel
Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse
Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 31.05.1988.

Attest kan sees hos megler ved forespørsel.
Informasjon om borettslaget

Aurdalen Terrasse Borettslaget (org.nr. 952025163)

Offentlige planer/konsesjonsplikt
Reguleringsplaner på grunnen:
PlanID: 6575000
Plannavn: YTREBYGDA. GNR 38 BNR 262 OG 268, SØREIDE/SØVIK/STEINSVIK, SØVIK, BOLIGBLOKKER AURDALEN TERRASSE
Reguleringsformål: Felles grøntarealer, blokkbebyggelse, felles gangareal. felles lekeareal, felles avkjørsel, annet fellesareal, kommunalteknisk virksomhet.

PlanID: 6575300
Plannavn: YTREBYGDA. SØREIDE/SØVIK/STEINSVIK, PLANOMRÅDE 2 DELFELT 7, LERKHAUGEN
Reguleringsformål: Felles grøntareal, felles gangareal

PlanID: 6570000
Plannavn: YTREBYGDA. SØREIDE/SØVIK/STEINSVIK, PLANOMRÅDE 2, FELT XII
Reguleringsformål: Gangvei, kjørevei

PlanID: 6575600
Plannavn: YTREBYGDA.LEITESHAUGEN/FUREHAUGEN/BJØRKHAUGEN
Reguleringsformål: Gangvei, felles grøntareal

PlanID: 6575700
Plannavn: YTREBYGDA. GNR 38 BNR 271, SANDSLI, FUREHAUGEN, PLAN FOR UTBYGGING
Reguleringsformål: Frittliggende småhusbebyggelse, felles grøntareal, annet fellesareal

PlanID:6580000
Plannavn: YTREBYGDA. SØREIDE/SØVIK/STEINSVIK, PLANOMRÅDE 3, SENTEROMRÅDE
Reguleringsformål: Offentlig friområdet, turvei.

Kommuneplan:
PlanID: 65270000
Plannavn: Kommuneplanens arealdel 2018
Arealformål: sentrumsformål, grønnstruktur, bebyggelse og anlegg.

Planer i nærheten av eiendommen:
PlanID: 7526301
Plannavn: YTREBYGDA. GNR 38 BNR 407, FERÅSEN

PlanID: 7525200
Plannavn: YTREBYGDA. GNR 39 BNR 434, FESÅRSTOPPEN, BOLIGOMRÅDE BO3, PLAN FOR UTBYGGING

PlanID: 7520000
Plannavn: YTREBYGDA. SØREIDE/SØVIK/STEINSVIK, PLANOMRÅDE 5A, FELT IX

PlanID: 6585200
Plannavn: YTREBYGDA. GNR 37 BNR 3, SØREIDE/SØVIK/STEINSVIK, PLANOMRÅDE 3, BRAKEHAUGEN, PLAN FOR UTBYGGING.

PlanID: 6585100
Plannavn: YTREBYGDA. SØREIDE/SØVIK/STEINSVIK, AURDALSTØLEN, PLAN FOR UTBYGGING

PlanID: 6580004
Plannavn: YTREBYGDA. SØREIDE/SØVIK/STEINSVIK, PLANOMRÅDE 3, ENDRING AV BUSSLOMMME

PlanID: 6576800
Plannavn: YTREBYGDA. GNR 38 BNR 271, SANDSLI, PLAN FOR UTBYGGING

PlanID: 6575800
Plannavn: YTREBYGDA. SØREIDE/SØVIK/STEINSVIK, PLANOMRÅDE 2, DELFELT 7, BLOMDALEN

PlanID: 6565100
Plannavn: YTREBYGDA. SØREIDE/SØVIK/STEINSVIK, BOLIGFELT VA, VESTRE FERÅSEN BL.

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
Eiendom: 37/199
Endring: Tilbygg

Eiendom: 38/461
Endring: Tilbygg

Eiendom: 38/462
Endring: Tilbygg

Eiendom: 38/480
Endring: Tilbygg

Det foreligger ingen godkjente tiltak som ligger nærmere enn 100 meter fra eiendommens yttergrense.
Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Kopi av planinformasjon og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.
Mangler
Tilstandsgrader:
I denne rapport er det i hovedsak satt tilstandsgrad TG 1 og, TG 2 på alle bygningsdeler som er vurdert.
TG:2 er satt påøvrige innedører, vannforsyningsrør av kobber, bad, vaskerom, ventilator på kjøkken, Vinylbelegg i bod og laminatgulv ved dæråpningen . Det oppfordres til å sette seg ekstra godt inn i disse punktene.
 
Se selgers egenerklæring som ligger vedlagt og vedlagt tilstandsrapport utført av takstmann Trond Bertelsen. Dokumentene gir en utdypet beskrivelse av boligen.
Forkjøpsrett

Borettslagets- og boligbyggelagets medlemmer har forkjøpsrett. Kfr. megler for mer informasjon.

Utleieadgang
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1. ledd nr. 3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset, og andelseiere i borettslag har uten styrets godkjennelse rett til å leie ut på døgn- og ukesbasis opptil 30 dager i året, (kortidsleie).
Eiendommen har kun en boenhet og ingen utleiedel.
Forretningsfører
BOB Boligbyggerlag.
Styregodkjennelse
Ervervet krever godkjenning av borettslagets styre. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.
Informasjon om vedlegg
- Tilstandsrapport
- Selgers egenerklæring
- Energiattest
- Planinformasjon
- Basiskart
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger, meglers egne undersøkelser og er ufullstendig uten alle vedlegg.
 
Interessenter oppfordres til å gjøre en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Eiendommen har en upåklagelig beliggenhet på Sandsli som fort vil falle i smak for de som verdsetter umiddelbar nærhet til hverdagslige fasiliteter, samt fine naturomgivelser i et rolig og etablert område.

Boligen har en strålende beliggenhet i forhold til den hverdagslige handelen. I nærområdet er det et generøst utvalg av dagligvarebutikker hvor man kan nevne Rema 1000 på Fanatorget og Meny Dolviken som de nærmeste. Foruten om gangavstand til Fanatorget er det kort avstand til Lagunen som tilbyr en rekke butikker og servicetilbud. Her har man et bredt utvalg av dagligvarebutikker, mote- og klesbutikker, vinmonopol, apotek, koselige caféer og restauranter. Det kan også nevnes at Blomsterdalen senter også ligger en kort kjøretur unna. Her har man bakeri, apotek, blomsterbutikk og matbutikker. Bergen Sentrum ligger ca 15 minutter unna for de som ønsker å oppleve det urbane bylivet, Bryggen, Fisketorget og Torgallmenningen med sitt utvalg. Her ligger også de fleste høyskoler og universitet.

Av kollektiv transport er det meget gode forbindelser med hyppige avganger en kort spasertur unna boligen. Busstoppet Fanatorget ligger ca. 5 minutters gange unna boligen, herfra går det busser til Bergen sentrum og omegn. For bybane er stoppet Sandslivegen nærmeste stopp som ligger ca. 15 minutters gange fra boligen med Bergen Flesland og Bergen sentrum som endestopp. Det kan også nevnes at der er ladestasjon for el-bil på Evry Bergen like unna boligen.

Like ved leiligheten har man utrolig fine turmuligheter rundt Skranevannet, Storrinden, Skraneskogen og Håvardstunvatnet. Like i nærheten av boligen er det også flere idrettsanlegg og haller som både store og små kan benytte. Trives man best med innendørstrening er det flere alternativer like i nærheten - SATS Kokstad, Barrys Fana, CrossFit Fana og Aktiv365 Sandsli.

Boligen har også kort vei til barnehager, barne-, ungdom-, og videregående skoler. Her kan man nevne:
- Aurdalslia skole (1-7 klasse)
- Skranevatnet skole (1-10 klasse)
- Sandsli videregående skole
- Nordahl Grieg Videregående Skole

Det kan også nevnes at det er flere store arbeidsplasser i nærområdet som Equinor, Telenor, Shell, og Bergen Flesland.
Bebyggelsen
Området består av tilsvarende boligbebyggelse.
Adkomst
Adkomst med bil fra Bergen sentrum:
Man følger rv555 og fv557 før man tar av på Dolvikvegen og følger denne noen minutter før man tar til høyre og inn på Sandslivegen. Her tar man første til venstre etter Fanatorget og inn på Saksarhaugen hvor man tar første til venstre og du vil få boligen på din venstre side i enden av gaten.

Adkomst med buss:
Fra Bergen busstasjon kan man ta buss nr. 50E med avstigning på Fanatorget. Herfra er det ca. 5 minutters gange til leiligheten.

Adkomst med bybane:
Med bybane går man av på stoppet Sandslivegen. Herfra er det ca.15 minutters gange til leiligheten.

Det vil bli skiltet med Kaland & Partners visningsskilt ved annonserte visninger.

Forkjøpsrett

Borettslagets- og boligbyggelagets medlemmer har forkjøpsrett. Kfr. megler for mer informasjon.

Felleskostnader
Kr 7 237,- Mnd
Inkludert i felleskostnadene er kommunale avgifter, eiendomsskatt, felles byggforsikring, strøm a-konto (kr.728,-), nedbetaling renter/avdrag andel fellesgjeld, kabel-tv/internett (grunnpakke),dugnad, div, drift av fellesarealer/utvending byggningsmasse.

Totale felleskostnader er fordelt slik:
Vedlikehold og rehabilitering: 65,-
Kommunale avgifter/eiendomsskatt: kr. 911,50
Driftskostnader: kr. 2018,-
Renter lån: kr. 2343,-
Avdrag lån: kr. 1301,-
Dekning underskudd/oppstarte midler: kr. - 129,50.
Strøm klient 145: Enhet: 145/98 ( 24 - 98) kr. 728,-
Ansvarsforhold fellesutgifter
Borettslaget er dekket av Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS (BBL Finans). Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene. Boligselskapet har inngått avtale om forskutterte felleskostnader med Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS.
Lånevilkår fellesgjeld
DNB Bank ASA
Lånenummer: 15060435178
Rentesats per 22.05.2020: 1.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 66
Saldo: 116 756 946
Andel av saldo: 1 033 321
Første termin/første avdrag: 30.06.2018 ( siste termin 31.12.2052 )
Fellesgjeld og felleskostnader
Når et borettslag stiftes og bygningene oppføres er finansieringen normalt todelt. En del - innskuddet - kommer fra andelseier/kjøper og er den delen som kjøper selv fremskaffer ved kjøpet. Den resterende delen - som kan være fra 50 - 90% av totalprisen ordnes via et lån som borettslaget tar opp og tilbakebetales av fellesskapet/andelseierene. Det er svært viktig å legge sammen både innskudd og andel fellesgjeld for å få frem totalprisen på boligen. Ved senere overdragelser har normalt markedsprisen/salgssummen vært tildels betydelig høyere enn det opprinnelige innskuddet. Ved høy fellesgjeld i et dårlig marked kan den også være lavere. Renter og avdrag på fellesgjelden betjenes gjennom de månedlige felleskostnadene. I tillegg dekkes borettslagets ordinære drift så som forsikring, offentlige avgifter, forretningsførsel og en del vedlikehold mv. gjennom felleskostnadene. Er fellesgjelden høy vil renteendringer i markedet kunne gi store endringer i de månedlige kostnadene.
Kommunale avgifter
Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.
Eiendomskatt
Eiendomsskatten er inkludert i felleskostandene.
Faste løpende kostnader
Felleskostnader, innboforsikring, strøm, kabel-tv/bredbånd utover grunnpakke, m.m. Listen er ikke uttømmende
Kan man bli ansvarlig for naboens gjeld ?
I et borettslag blir man aldri personlig ansvarlig for andel av fellesgjeld. Imidlertid har ikke borettslaget andre "inntekter" enn den månedlige betalingen fra hver enkelt andelseier. Dersom noen av disse slutter å betale sitt månedlige bidrag vil det belaste likviditeten i laget og kan føre til at fellesutgiftene (midlertidig) måøkes for at laget skal klare å betale sine forpliktelser til långivere, kommune, forsikringsselskap mv. Dersom enkeltbeboere misligholder sine månedlige innbetalinger av felleskostnader kan borettslaget imidlertid til slutt kunne selge den enkelte andelen på tvangssalg og derigjennom få dekket inn sitt tilgodehavende - forutsatt at salgssummen er høy nok til å dekke utestående felleskostnader og evt. andre krav.
IN-ordning, Sikringsfond mv.
Noen borettslag har en IN-ordning, dvs.at den enkelte andelseier kan inngå avtale om å nedbetale hele eller deler av sin andel av felleslån. Man vil da få lavere månedlige felleskostnader. Redusert andel av felleskostnader vil normalt føre til at den som evt kjøper den aktuelle boligen senere må finansiere en større del av kjøpesummen selv. Videre er noen borettslag tilknyttet sikringsordninger som gjør at borettslagets risiko for å tape penger, p.g.a. andelseieres betalingsmislighold, blir redusert. Nærmere informasjon om dette vil fremkomme av salgsoppgaven.
Oppdragsgiver betaler megler følgende vederlag
Det er gitt full salgsgaranti på utlegg og vederlag på dette oppdraget. Det betyr at man som oppdragsgiver hos Kaland & Partners betaler kr 0,- til megler dersom boligen ikke blir solgt og/eller oppdraget trekkes. Det er for øvrig avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 3% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 59 900,-. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke kr 0,- for tilrettelegging, kr 22 400,- for markedspakke, kr 2 500,- per visning, kr 4 450,- for oppgjørskostnad, kr 412,- for saldoforespørsel, kr 227,- for e-signering og kr 490,- for pantattester/grunnbok.
Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker advokatbistand, nødvendige skadetakster og utgifter til rettsapparatet (forsikringen har egenandel). Forsikringen må tegnes senest under kontraktsmøtet. Pris for denne boligen: Kr 4400,-. Ta kontakt for ytterligere informasjon.
Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no