• Stian Sletten

  Eiendomsmegler MNEF / Salgsleder / Partner

  98 15 11 82 / sls@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

HOP | Lekker toppleilighet fra 2007 modernisert i 2018 – vestvendt og solrikt med nydelig utsikt – garasje – bør sees!

Wernersholmvegen 27C, 5232 Paradis

Prisantydning

4 280 000,-

Omkostninger totalt

115 242,-

Totalpris inkl. omkostninger

4 395 242,-

Omkostninger

172,-  Pantattest kjøper
585,-  Tingl.gebyr pantedokument
585,-  Tingl.gebyr skjøte
107 000,-  Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 280 000,-)
6 900,-  Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pandedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Boligtype: Leilighet
Eieform: Eierseksjon
Etasje: 3
Byggeår: 2007
Kommunenr.: 4601
Gårds/Bruksnr.: 41/175
Seksjonsnummer: 6
Seksjonsbrøk: 9/54
Ideell andel: 1/1
Andel fellesformue: 10 000,-
Primærrom: 86 m²
Bruksareal: 95 m²
Bruttoareal: 105 m²
Tomteareal: 901 m²
Antall rom: 3
Oppholdsrom: 1
Antall soverom: 2
Antall baderom: 1
Ekstra toalett: 1
Energimerking:
E
Felleskostnader: 2 740,-/mnd
Kommunale avg.: 11 444,-
Ligningsverdi: 877 868,-
Dato ligningverdi: 31.12.2019
Takseringsdato: 03.08.2020
BRL/Sameie: Sameiet Wernersholmveien 27 A - F
Org.nr. BRL/SE: 992959487
Meglers ref.nr.: 7200070

Dette er en komplett salgsoppgave inklusiv alle vedlegg, og inneholder all informasjon.

Wernersholmvegen 27C
5232 Paradis
Sameiet Wernersholmveien 27 A - F

Velkommen til Wernershomvegen 27C! Leilighet som ligger i toppetasjen og som inneholder:

Entre, gang, vaskerom, toalettrom, bad, 2 soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

I tillegg har boligen utvendig bod på fellersarealer på 4,7 m².
Standard
Kaland & Partners ved Stian Sletten har stor glede av å presentere Wernersholmvegen 27C! Lekker toppleilighet i moderne farger som har et flott helfliset bad og utgang til innglasset, vestvendt balkong med varmekabler i gulv slik at den kan brukes hele året. I 2018 ble store deler av leiligheten malt og det ble lagt nytt, eksklusivt parkettgulv og lister i gang, på begge soverom og på stue/kjøkken.

Stue med store vindusflater som gir godt naturlig lys. Her har man ildsted med gasspeis fra Heat & Glo. 1-stavs eikeparkett på gulv, malt platekledning på vegger og downlights i tak.

Fra stue er det utgang til innglasset, vestvendt balkong på 8,6 m² med gassuttak, og man har downlights i tak. Varmekabler i gulv. Herifra kan man gå videre ut på vestvendt altan på 6,2 m².

Åpen kjøkkenløsning fra stue. Kjøkkeninnredning fra Kvik med slette hvite fronter som ble satt inn i juni 2018 med praktisk barløsning. Skapene er takhøye, som gir ekstra god lagringsplass,det er laminat benkeplate med underlimt kompositt vaskekum med god arbeidsplass. Moderne ventilator i børstet stål fra kvalitetsleverandøren Røroshetta. Av integrerte hvitevarer har man stekeovn (Siemens), platetopp med induksjon (Gram), oppvaskmaskin (Bosch) og kjøl-/fryseskap (Bosch). Her er det muligheter for gasskomfyr. 1-stavs eikeparkett på gulv, malt platekledning på vegger og downlights i tak.

Hovedsoverom med 1-stavs eikeparkett på gulv og malt platekledning på vegger. Skyvedørsgarderobe. Her har man direkte adkomst via skyvedør til badet.

Helfliset bad som inneholder vegghengt toalett, innfelbart dusjhørne og baderomsinnredning med servant og overhengende speil med belysning. Avtrekksventil i himling. Halogen downlights i tak. Varmekabler i gulv.

Soverom med 1-stavs eikeparkett på gulv og malt platekledning på vegger. Garderobeskap.

Toalettrom med fliser på gulv, malt platekledning på vegger og halogen downlights i tak. Det inneholder vegghengt toalett og baderomsinnredning med lagringsplass i skap, servant og overhengende speilskap. Downlights i tak.

Vaskerom med fliser på gulv og malt platekledning på vegger. Det inneholder opplegg for vaskemaskin, plass til tørketrommel, varmtvannsbereder, rør i rør skap, el.sikringsskap, sentralstøvsuger og luftbehandlingsaggregat.

Gang med 1-stavs eikeparkett på gulv, malt platekledning på vegger og downlights i tak.

Entre med fliser på gulv, malt platekledning på vegger og downlights i tak. Garderobeskap med speilfronter. Varmekabler i gulv.

Det er installert balansert ventilasjon med varmegjenvinning og sentralstøvsuger i leiligheten. I tillegg har boligen utvendig bod på fellersarealer på 4,7 m². Det ble montert luftavfukter i bodene i 2017/2018.
Byggeår

2007

Bruksareal pr. etasje
95 m²

Arealer er beregnet av takstmann. Takstmannens oppmåling er i henhold til NS 3940 og takstbransjens retningslinjer for arealmåling. Arealet er ikke kontrollmålt av megler.
Tomteareal
901 m²
Tomt/Eierform

Fellestomt

Parkering
Egen parkeringsplass i felles, lukket anlegg. Gjesteparkering på fellesområde.

Det er lagt opp for elbil-lading på tilhørende parkeringsplass. Dette ble gjort av sameiet i 2019, sameiet har også kontaktinformasjon til de som har installert ladebokser for andre sameiere.
Arealbeskrivelse

Entre, gang, bad, vaskerom, toalettrom, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Beskaffenhet
Tomten er felles for sameiet. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med interne veier, murer/bed og div prydbusker/beplantning. Det er kaianlegg på nedsiden av eiendommen.
Oppvarming
Elektrisk og gass.

Ildsted med gasspeis fra Heat & Glo i stue. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning i leiligheten. Varmekabler i entre, bad og innglasset balkong.

Fra 2021 blir det forbud mot ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen kommune. Åpne ildsteder og ovner fra tidligere enn 1998 er definert som ikke rentbrennende, og må fjernes, blindes/plomberes (for så være dekorasjon/møbel), eller skiftes ut innen utgang av 2020.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger.
Tilstandsrapport utført av
Trond Bertelsen datert 03.08.2020.
Ansvarlig Megler

Stian Sletten
Eiendomsmegler MNEF / Partner / Salgsleder
98 15 11 82
sls@kapa.no

Kaland & Partners
Fana Eiendomsmegling AS
Harald Skjolds veg 75
Harald Skjolds veg 75
5236 Rådal
Salgsoppgavedato

28.08.2020 17:25

Byggemåte
Grunnmur
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/fundamenter av betong. Ingen tegn til store sprekker/setninger i bygningen.

Veggkonstruksjon og utvendige fasader
Ytterveggene er utført som isolert bindingsverk, på innsiden er bindingsverket påmontert aldringsbestandig diffusjonstett plastfolie som er klemt med platekledning. På utsiden er bindingsverket kledd med vindtett platekledning/papp og utlektet. Ytterkledning av liggende dobbelfalset trekledning (fra byggeår). Fasadene er jevnlig vedlikeholdt/malt. Det gjøres oppmerksom på at vurderinger av fasadene er foretatt fra bakkenivå. Det er ikke mulig å si noe om bakomliggende konstruksjoner uten inngrep.

Vinduer og dører
Vinduer: Isolerglass i hvite trekarmer.
Balkongdør: Skyvedør i isolerglass, hvite trekarmer.
Ytterdør: Hvit dørblad med felt av cotswoldglass.
Innerdører: Formpressete profilerte dørblad. En skyvedør. Dørblad med glassfelt mellom gang - stue/kjøkken.
Vinduer og dører er fra byggeår.
Det ble foretatt tilfeldig kontroll av åpne- og lukke mekanismer. En innerdør på hovedsoverom glir igjen når den er åpen, ellers ok funksjon. Vinduer og dører har normal slitasje, alder tatt i betraktning.

Taktekking
Flat takkonstruksjon. Taket er tekket med takbelegg. Taket er ikke besiktiget.
Hele takkonstruksjonen er gjenkledd og utilgjengelig for besiktigelse.
Taktekking er fra byggeår. Taktekking er sameiets felles ansvar. Taktekking kontrolleres jevnlig av firma.
I 2010 var det lekkasje fra tak over innglasset balkong grunnet is i taknedløp. Dette ble en forsikringssak som ble utbedret av fagfolk i regi av sameiet.

Terrasse, balkonger og utvendige trapper
Vestvendt innglasset balkong på 8,6 m² med utgang fra stue/kjøkken (inkludert i bruksarealer). Trebjelkelag belagt med plater, tettesjikt/takbelegg og keramiske fliser. Front av skyvedører i glass med stålprofiler.
Ingen skader observert.
I juni 2018 ble det oppdaget en mindre fuktskade i hjørnet ved stuevindu. Lekkasjen ble utbedret på sameiets regning (forsikringssak) av fagfolk. Det ble tekket på nytt, lagt nye fliser og ny gulvvarme i innglasset balkong.
Vestvendt altan på 6,2 m² med utgang fra innglasset balkong. Trebjelkelag belagt med plater, takbelegg og tretremmer. Rekkverk i stålprofiler og glass. Rekkverkshøyden ble kontrollert, høyden var 1,03 m - 1,04 m. Minimum rekkverkshøyde er 1,00 m.
Det er el.styrt markise ved altan. Fra 2012/2013.
Merk: Det er sprekk i ett rekkverksglass (TG 2). Skal utbedres før overtakelse av boligen.

Piper og ildsteder
Ildsted i stue med gasspeis. Produsent: Heat & Glo. Fra byggeår. Det er gassuttak v/innglasset balkong og mulighet for gasskomfyr på kjøkken.
Felles gasstank er nedgravd på eiendommen. Det utføres årlig service på gassinnstallasjoner (inkl. i fellesutgifter). Det refereres til fagkyndig/feier for opplysninger om tilstand vedr. ildsted.

Etasjeskillere
Trebjelkelag. Gulv ble kontrollert med laser. Det ble ikke registrert vesentlige skjevheter som kan ha kontruksjonsmessige negative avvik. Mindre ujevnheter/skjevheter er normalt på alle typer etasjeskillere/gulv. Ca 0,5 cm - 1,9 cm skjevheter registrert v/kontroll. Skjevhetene ble hovedsakelig registrert på soverommene. Merk: Det er knirk i gulv enkelte steder.

Bad
Areal: 6,4 m². Fra byggeår. Keramiske fliser på gulv/vegger, malt platekledning i himling. Inneholder: Servant med møblement/speil og belysning, vegghengt toalett, innfelbart dusjhjørne i glass, dusjgarnityr. Avtrekksventil i himling. Det er foretatt kontroll med fuktindikator og det ble ikke registrert unormale fuktverdier i utsatte områder eller baderomsinnredning. Det er foretatt kontroll av åpne- og lukke mekanismer på baderomsinnredning. Funksjon: Ok. Sluk av plast, fra byggeår. Lokalt fall til sluk (lite fall). Dvs. 0,3 cm fall fra gulv v/dør til sluk. Det er synlig klemring i sluk. Merk: Det er ikke silikonert i overgang servant - vegg.

Vaskerom
Areal: 4,6 m². Fra byggeår. Keramiske fliser på gulv, malt platekledning på vegger/himling. Inneholder: Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel, varmtvannsbereder, rør i rør skap, el.sikringsskap, sentralstøvsuger, luftbehandlingsaggregat. Det er ikke avtrekksventil i rommet. Det er foretatt kontroll med fuktindikator og det ble ikke registrert unormale fuktverdier i utsatte områder. Sluk av plast, fra byggeår. Lokalt fall til sluk (lite fall). Dvs. 1 cm fall fra gulv v/dør til sluk. Det er synlig klemring i sluk. Merk: Det er riss i veggplateskjøt under vindu. En stikkontakt/telekontakt er plassert i nedre del av vegg (feil utførelse).

Toalettrom
Areal: 3,3 m². Fra byggeår. Keramiske fliser på gulv, malt platekledning på vegger, malt platekledning m/halogen spotlights i himling. Inneholder: Servant med møblement/speilskap, vegghengt toalett. Avtrekksventil i himling. Det er foretatt kontroll med fuktindikator og det ble ikke registrert unormale fuktverdier i utsatte områder eller baderomsinnredning. Det er foretatt kontroll av åpne- og lukke mekanismer på baderomsinnredning. Funksjon: Ok. Merk: Bom registrert i flere gulvfliser (TG 2). Ingen stor risiko forbundet med bom i gulvfliser. Det er noe fuktutsvelling i nedre del av baderomsinnredning noen steder.

Kjøkken
Åpen stue/kjøkkenløsning. Areal til sammen: 36 m². Ny kjøkkeninnredning i juni 2018. En-stavs eikeparkett på gulv, malt platekledning på vegger, malt platekledning m/halogen spotlights i himling. Kvik kjøkkeninnredning med slette hvite fronter. Takhøy innredning. Kompakt laminat benkeplate, underlimt kompositt vaskekum, ventilator i børstet stål (Røroshetta).
Integrerte hvitevarer:
- Stekeovn (Siemens).
- Platetopp m/induksjon (Gram).
- Oppvaskmaskin (Bosch).
- Kjøleskap/frys (Bosch).
Teknisk tilstand på hvitevarer er ikke kontrollert. Kjøkkeninnredning ble montert av Kvik kjøkkenmontør.
Det er foretatt kontroll med fuktindikator og det ble ikke registrert fuktverdier i kjøkkenbenken eller på gulv. Det ble foretatt kontroll av åpne- og lukke mekanismer på kjøkkeninnredning. Funksjon: Ok. Kjøkkeninnredning fremstår med liten bruksslitasje.

Innvendige overflater
Gulv: En-stavs eikeparkett, keramiske fliser.
Vegger: Malt platekledning. Himling: Malt platekledning.
Oppgraderinger:
- Nye parkettgulv + gulvlister i gang, begge soverom og stue/kjøkken i juni 2018.
- Hele leiligheten ble malt i juni 2018, unntatt våtrommene og tre vegger i entre.
Annet:
- Garderobeskap i entre. Fra 2013.
- Garderobeskap på ett soverom. Fra 2013.
- Garderobeskap med skyvedørsfronter på hovedsoverom. Fra 2010.
Ingen vesentlige skader observert.
Generelt. Moderne/tidsriktige overflater. Liten bruksslitasje på overflater. Våtrommene og kjøkken er beskrevet i egen rubrikk.
Vær oppmerksom på at det som regel vil være div mindre hull i overflater etter bilder/hyller etc, og noe misfarge/skjolder hvor bilder, hyller/møblement etc har vært plassert. På gulv vil det som regel være div slitasje, og noe misfarge/riper etc hvor møblement har vært plassert. Dette er normalt i en fraflyttet bo-enhet, og slike mindre "avvik" er å anse som normalt.

VVS
Vannforsyningsrør av pex rør (rør i rør system). Rør i rør skap på vaskerom. Avløpsrør av plastrør. Sluk av plast (2 stk), fra byggeår. Varmtvannsbereder på vaskerom. Volum: 198 liter. Fra byggeår. Produsent: Oso Hotwater. Vann- og avløpsrør er fra byggeår. Ingen tegn til fukt/kondens i rør i rør skap.

Elektrisk anlegg
Sikringskap på vaskerom. El.anlegg fra byggeår. El.arbeid ble utført Westland Elektro AS. Inneholder: Automatsikringer, strømmåler m/fjernavlesning, jordfeilbryter (2 stk.). Hovedsikring på 2 x 50 ampere.
Kurser:
20 ampere: 1 stk.
16 ampere: 9 stk.
Ny strømmåler i august 2018.
Belysningsutstyr: Innfelte halogen spotlights i himling i entre, gang, bad, toalettrom, innglasset balkong og stue/kjøkken. Ellers opplegg for vanlig belysning i øvrige rom.
El. oppvarming: Varmekabler i entre, bad og innglasset balkong.
Ventilasjon: Leiligheten har balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Dette er et innendørs ventilasjonssystem som sørger for at ny, frisk, filtrert og oppvarmet luft (ca 20-21°) føres inn i leiligheten. Luftbehandlingsaggregat er plassert på vaskerom. Type: Exvent Pingvin 85/120 E. Fra byggeår.
Sentralstøvsuger: Leiligheten har sentralstøvsuger med ett uttak. Motor/beholder er plassert på vaskerom. Type: Cyclovac E100. Fra byggeår.
Dette el.anlegget er ikke videre vurdert i denne rapport da dette krever spesialkompetanse og autorisasjon.

Radon
Radonmåling er ikke utført. Leiligheten ligger i 3-etg, dvs at det er 2 boligetasjer under leiligheten. Sannsynligheten for høye radonverdier er liten.
Modernisert
2018
Grunnarealer
Arealer:
Entre: 5,5 m²
Gang: 5,3 m²
Bad: 6,4 m²
Vaskerom: 4,6 m²
Toalettrom: 3,3 m²
2 soverom: 9,4 m² og 11,6 m²
Stue/kjøkken: 36 m²

Innglasset balkong: 8,6 m²

Tilhørende bodplass: 4,7 m²
Diverse
Kjøper forutsettes å være innforstått med at fellesgjeld og felleskostnader i sameiet kan variere over tid, og at den kan reduseres eller øke som følge av beslutninger i sameiets styre eller på generalforsamlingen.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen. Brann/feievesen leveres av ekstern leverandør.

Eiendomsmegleren er underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at eiendomsmegleren har plikt å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Til Wernersholmvegen 25, 27 og 29 er det til sammen  8 båtplasser. Båtplassene er eid av beboere på de 3 adressene. Det tilhører ikke båtplass til leiligheten i 27C. En kan ikke selge eller leie  bort båtplasser til andre enn eiere på de 3 adressene. Om noen av de som eier båtplass i dag, ønsker å selge, leie bort er ukjent. Dette opplyser sameiet.
Tilbehør
Nattbordslampene som henger på vegg på hovedsoverommet medfølger ikke i handelen.

Dersom annet ikke fremgår av salgsoppgaven medfølger kun integrerte hvitevarer.
Dyrehold
Det er tillatt med dyrehold i boligen opplyser selger.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse
Ferdigattest for nybygg (bolig), datert 18.04.2012, kan besiktiges hos megler.
Informasjon om sameiet
Sameiet Wernerholmsvegen 27 A til F består av til sammen 6 leiligheter. Alle boligene har egen inngang via utvendig trappeadkomst.
Styreleder i sameiet: Reidun Grønstøl.

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer enn to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven §23. Dersom erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted til tross for manglende overskjøting.

Ønsker du ytterligere informasjon om sameiet, kan vedtekter og husordensregler m.m. tilsendes eller sees hos megler.
Informasjon om borettslaget

Sameiet Wernersholmveien 27 A - F (org.nr. 992959487)

Offentlige planer/konsesjonsplikt
Eiendommen er i kommuneplanen avsatt til boligformål.

Av hensynssoner kan følgende nevnes.
Kulturmiljø
Planid Hensynsonenavn Beskrivelse Berøringsgrad
65270000 H570_3 Paradis 0,1 %
 
Landskap
Planid Hensynsonenavn Beskrivelse Berøringsgrad
65270000 H550_1 Funksjonell strandsone 99,8 %
 
Fare
Planid Hensynsonenavn Beskrivelse Berøringsgrad
65270000 H390_2 Luftkvalitet - gul sone 77,1 % 65270000 H320_1 200-års flom med klimapåslag, Nesttunvassdraget 5,6 %
 
Infrastruktur
Planid Hensynsonenavn Beskrivelse Berøringsgrad
65270000 H410_1 Konsesjonsområde fjernvarme Flesland - Sentrum 100,0 %
 
Rød støysone
Planid Hensynsonenavn Beskrivelse Berøringsgrad
65270000 H210_3 Vei støy - Rød sone 55,0 %
 
Gul støysone
Planid Hensynsonenavn Beskrivelse Berøringsgrad
65270000 H220_3 Vei støy - gul sone 45,0 %

Kommuneplan
Planid: 65270000
Plannavn: Bergen. Kommunepanens arealdel 2018-2030
Arealformål: Bebyggelse og anlegg (88,3%). LNF (9,3%9. Friluftsområde (2,4%). Bruk og vern av sjø, vassdrag (<0,1%).

Kommunedelplan
Planid: 15700000
Plannavn: Fana. KDP Ny-Paradis, Hop, Nesttun, Nesttun vest
Arealformål: Boligområde (79,6%). LNF-område (20,2%). Vannareal for alment friluftsliv (0,2%).

Planer i nærheten av eiendommen
Planid: 70160000
Plannavn: Fana. Gnr 41 bnr 953, 1042 mfl., Hopsfossen

Planid: 5120001
Plannavn: Fana. Søndre innfartsåre, RV580 Hop-Midtun

Planid: 5120000
Plannavn: Fana. Søndre innfartsåse, Hop - Fjøsanger

Planid: 5270000
Plannavn: Fana. Nordåsvatnet, småbåthavn og friområde.

Andre opplysninger
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Berøringsgrad 100,0 %.

Reguleringsbestemmelser, kommuneplaner, arealplaner og annen planinformasjon kan sees på Bergen kommune sine hjemmesider: www.bergen.kommune.no eller det kan sees hos eller tilsendes på mail ved forespørsel til megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Tinglyste forhold & rettigheter/servitutter
Heftelser
1916/903113-1/106 08.01.1916 Bestemmelse om bebyggelse  
Forbud mot næringsvirksomhet
Bestemmelse om generende virksomhet
Overført fra: 4601-41/175
Gjelder denne registerenheten med flere

Servitutten ovenfor antas kun å ha historisk betydning, og hentes kun inn ved forespørsel.

1973/307721-1/106 13.04.1973 Bestemmelse om veg  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:41 Bnr:852  
Bestemmelse om garasje/parkering
Bestemmelse om vann/kloakkledning
SLETTET FORSÅVIDT GJELDER BRUKSRETT TIL BRYGGE
DBNR 16285 29/6 1983
JFR DBNR 16286/83
Overført fra: 4601-41/175
Gjelder denne registerenheten med flere

1983/16286-1/106 29.06.1983 Bestemmelse om veg  
Bestemmelse om båt/bryggeplass
Med flere bestemmelser
Overført fra: 4601-41/175
Gjelder denne registerenheten med flere

1990/35783-1/106 07.12.1990 Skjønn  
Saknr. B 58/1989 hvoretter Bergen Kommune skal ha rett til
å anlegge ha liggende kloakkledn. Klausuleringsareal 120 m2.
M.v. best. om vedlikeh. rep. samtk. fra kommunen ved dersom
eier ønsker å bygge/fundamentere nærm. ledn. enn 3 m.
M.v. best.
A472
Overført fra: 4601-41/175
Gjelder denne registerenheten med flere

2008/646679-3/200 11.08.2008 Bestemmelse om veg  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:41 Bnr:852  
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

2008/656402-1/200 13.08.2008 Erklæring/avtale  
Rettighetshaver:WERNERSHOLM BÅTFORENING  
Org.nr: 992858478
Rett til å anlegge og bruke nøst og brygge.
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
2020/837427-1/200 01.01.2020 00:00 Omnummerering ved kommuneendring  

2007/481092-1/200 15.06.2007 Seksjonering  
opprettet seksjoner:
snr: 6
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 9/54

Rettigheter på andre eiendommer

Rettigheter på 4601-41/188/0/1-9
Rettigheter i eiendomsrett
2008/646679-1/200 11.08.2008 Bestemmelse om parkering  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:41 Bnr:175 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:41 Bnr:175 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:41 Bnr:175 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:41 Bnr:175 Snr:4  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:41 Bnr:175 Snr:5  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:41 Bnr:175 Snr:6  
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Rettigheter på 4601-41/188/0/1-9
Rettigheter i eiendomsrett
2008/646679-2/200 11.08.2008  Bestemmelse om veg  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:41 Bnr:175 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:41 Bnr:175 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:41 Bnr:175 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:41 Bnr:175 Snr:4  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:41 Bnr:175 Snr:5  
rettighetshaver:Knr:4601 Gnr:41 Bnr:175 Snr:6  
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Disse kan tilsendes ved forespørsel eller sees hos megler.

Det gjøres oppmerksom på at overnevnte servitutter/ heftelser/ avtaler medfølger eiendommen og vil ikke bli slettet ved overskjøting til ny eier. Kjøpers pantedokument vil få prioritet etter tinglyste dokumenter.
Mangler
Tilstandsgrader:
I denne rapport er det i hovedsak satt tilstandsgrad TG1og TG2 på alle bygningsdeler som er vurdert.
TG:2 er satt på bad og vaskerom.  Det oppfordres til å sette seg ekstra godt inn i disse punktene. Toalettrom har TG1, men det er registrert bom i flere gulvfliser (TG2).
 
Se selgers egenerklæring som ligger vedlagt og vedlagt tilstandsrapport utført av takstmann Trond Bertelsen. Dokumentene gir en utdypet beskrivelse av boligen.
Utleieadgang
Boligen kan helt eller delvis fritt leies ut etter søknad til styret. Korttidsutleie er tillatt for inntil 90 døgn i året, og maks 30 døgn sammenhengende. Sameiets årsmøte kan fatte vedtak hvor grensen for korttidsutleie reduseres til 60 dager i året, eller økes til 120 dager i året.
Eiendommen har kun en boenhet og ingen utleiedel.
Styregodkjennelse
Det kreves ikke styregodkjennelse av ny eier.
Informasjon om vedlegg
- Tilstandsrapport
- Egenerklæring
- Energiattest
- Planinformasjon

Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger, meglers egne undersøkelser og er ufullstendig uten alle vedlegg (tilstandsrapport og selgers egenerklæring er vedlagt i salgsoppgave).
 
Interessenter oppfordres til å gjøre en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Leiligheten har en unik og attraktiv beliggenhet med meget gode solforhold i et flott område på Hop. Hop er et veletablert boligstrøk i Fana bydel med en meget sentral beliggenhet i forhold til hverdagslige fasiliteter. Beliggenheten vil fort falle i smak for de som verdsetter nærhet til dagligvarebutikker, skole og barnehager, turområder, aktivitetstilbud og kollektivtransport. En strålende beliggenhet for deg eller dere som ønsker å bo i et etablert og trivelig område.

Fra boligen er det kort avstand til dagligvarebutikk. Her kan man blant annet nevne Matrkoken Strønen, KIWI Paradis, KIWI Skjoldskiftet og Rema 1000 Fjøsanger. Ønsker man et større utvalg ligger Nesttun sentrum med bl.a. Coop Extra, KIWI, bakeri, sportsbutikk, apotek, vinmonopol, tannlege og lege inne kort avstand. Bare en kort kjøretur unna ligger også Lagunen Storsenter med sitt generøse utvalg! Fra boligen er det ca. 10 minutter med bil til Bergen sentrum med sitt yrende byliv, flere storsentre og koselige parker.

I nærområdet er det meget gode bussforbindelser med hyppige avganger som tar deg til Lagunen, Nordås/Sørås, Nesttun og Bergen Sentrum. Innen gangavstand finner man også bybanen som tar deg lengre sør mot Lagunen og Bergen lufthavn Flesland, eller inn mot sentrum via Sletten og flere sentrale steder i Bergen by.

Av skoler og barnehager er det gangavstand til dette. Her kan man blant annet nevne:
- Kloppedalsveien familiebarnehage
- Paradis skole (1.-7. klasse)
- Midtun skole (1.-7. klasse)
- Hop skole (8.-10. klasse)
- Lekehagen familiebarnehage
- Bergen Kristne grunnskole (1.-10. klasse)
- Slåtthaug videregående skole
- Nordahl Grieg videregående skole

Man kan også nevne at Rudolf Steinerskolen, Montessoriskolen og International School of Bergen ligger i nærområdet til boligen. Det er også kort kjøreavstand til store arbeidsplasser som Bergen lufthavn Flesland, Aibel, Telenor og Equinor.

Fra leiligheten er det ikke lange avstanden til både tennisbane, klatreanlegg, fotballbaner og idrettsplasser, samt til flotte turområder sommer som vinter. Her kan man ta seg en løpetur langs løypene rundt Tveitevannet eller på Smørsåfjellet og Stendafjellet, eller en fisketur til Nesttunvatnet. Det er også koselige badeplass like i nærheten hvor man kan nevne Gamlehaugen, Konsulbukten og Langestranden, eller ta turen opp til Nubbevatnet på byfjellene. Av severdigheter og kulturelle tilbud i området kan Fantoft stavkirke, Rekstensamlingene og Gamlehaugen anbefales. Nabolaget tilbyr også på felles lekeplass med sandkasse, lekeapparater, fotballbane og basketball kurver. Nabolaget har også egen badebrygge i Nordåsvannet.

Boligen har en strålende beliggenhet med de fleste fasiliteter i nærheten samtidig som man bor i trygge og etablerte omgivelser.
Bebyggelsen
Området er hovedsakelig bebygd med tilsvarende, næring og enebolig bebyggelse.
Adkomst
Fra Lagunen:
Følg Fritz C. Riebers veg mot sentrum. Ta av like etter Troldhaugtunnelen og ta 3.avkjørsel i første rundkjøring (582 Nesttun). Ta så første avkjørsel til høyre mot Hop. Følg veien mot høyre og over broen. Ta så til høyre i krysset og følg veien ca. 350 meter ta så til venstre. Etter ca. 60 meter vil boligen komme på høyre side.

Fra sentrum:
Følg Fritz C. Riebers veg mot Lagunen. Ta av mot Stavanger/Indre Arna/Nesttun (like før Troldhaugtunnelen), ta så 2.avkjørsel i første rundkjøring (582 Nesttun). Ta så første avkjørsel til høyre mot Hop. Følg veien mot høyre og over broen. Ta så til høyre i krysset og følg veien ca. 350 meter ta så til venstre. Etter ca. 60 meter vil boligen komme på høyre side.

Det vil bli godt skiltet med Kaland og Partners visningsskilt på felles visningsdager.

Prisantydning

4 280 000,-

Prisantydning inkludert omkostninger

4 395 242,-

Andel fellesformue

10 000,-

Total kjøpesum

4 395 242,-

Felleskostnader
Kr 2 740,- Mnd
Fellesutgiftene inkluderer bredbånd/TV (fra Telenor), garasje, a-konto gass, diverse serviceavtaler (ventilasjon bod&leilighet, gass, kloakkpumpe), vedlikehold av vei, gass, byggforsikring (utvendig), strøm på fellesarealer og avsetting til vedlikehold.
Ansvarsforhold fellesutgifter
Sameiet forbeholder seg panterett i hver enkelt seksjon for et beløp på maksimum 2 G (to ganger folketrygdens grunnbeløp) til sikkerhet for sameiernes økonomiske forpliktelser ovenfor sameiet. Sameiets panterett skal ha prioritet etter kjøpesum ved førstegangsomsetning og senere etter 80 % av siste kjøpesum. Sameiets panterett skal ikke ha opptrinnsrett.

Hver seksjonseier plikter å innbetale til sameiet den på vedkommende seksjon fallende forholdsmessige del av sameiets utgifter i samsvar med det som til en hver tid er fastsatt herom av sameiermøtet.
Lånevilkår fellesgjeld
Det er ikke felles lån i sameiet.
Ligningsverdi

877 868,-

Kommunale avgifter
Kr 11 444 per år
Eiendomskatt
Inkludert i de kommunale avgiftene.
Faste løpende kostnader
Strøm, gass, fellesutgifter, kommunale avgifter og innboforsikring. Listen er ikke uttømmende.
Oppdragsgiver betaler megler følgende vederlag
Det er gitt full salgsgaranti på utlegg og vederlag på dette oppdraget. Det betyr at man som oppdragsgiver hos Kaland & Partners betaler kr 0,- til megler dersom boligen ikke blir solgt og/eller oppdraget trekkes. Det er for øvrig avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,5 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 59 900,-. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke kr 0,- for tilrettelegging, kr 22 400,- for markedspakke, kr 2 500,- per visning (maks 2 stk.), kr 4 450,- for oppgjørskostnad,kr 227,- for e-signering og kr 490,- for pantattester/grunnbok.
Boligkjøperforsikring
Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker advokatbistand, nødvendige skadetakster og utgifter til rettsapparatet (forsikringen har egenandel). Forsikringen må tegnes senest under kontraktsmøtet. Pris for denne boligen: Kr 6900,-. Ta kontakt for ytterligere informasjon.
Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no

Ingen vedlegg