• Anine Bertelsen Tuft

  Eiendomsmegler / Salgsleder / Partner

  45 86 60 23 / abt@kapa.no

 • Håvard Lundgren

  Eiendomsmeglerfullmektig

  93 85 27 32 / hl@kapa.no

Visning

Ta kontakt for å avtale visning.

Rekkehus oppført i 2012 på Hilland – 2 parkering i garasje – 2 bad – Mulighet for 3 sov.

Vardane 148, 5911 Alversund

SOLGT

Vardane 148
5911 Alversund
Hilland Velforening

Flott rekkehus over to plan

Boligen inneholder følgende:
1. etasje: Entré/gang, soverom, stue/kjøkken bad og vaskerom
2. etasje: Loftstue, soverom, bad og en bod.

Sør-østvendt terrasse på 37,7 m² med utgang fra stue/kjøkken.
Standard
Kaland & Partners ved Anine Bertelsen Tuft har gleden av å presentere Vardane 148. Et romslig rekkehus over 2 plan med 2 faste parkeringsplasser i felles garasjeanlegg, med landlig og attraktiv beliggenhet i Alversund.

Velkommen inn! Man kommer inn i leilighetens 1.etasje, hvor du blir møtt av entré med plass til oppbevaring av yttertøy, videre går du inn i en lys og åpen gang, her er det inngang til etasjens øvrige rom.

Stue og kjøkken er i åpen løsning med plass til både sofagruppe og spisestue. Lekkert kjøkken med innredning fra Ikea, her er det godt med plass i skuffer og skap . Det er slette fronter og integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp med induksjon, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Det er valgt en laminert benkeplate og kitchenboards mellom benkeplate og overskap. Innfelte spotlights i himling og store vindusflater gir godt med naturlig lysinnslipp til stuen. Lysmalte vegger og laminat på gulv, fra stuen er det utgang til boligens terrasse på 37,7 m² som er sør-østvendt, og har storslått utsikt utover Kvernafjorden.

Soverommet i denne etasjen er på 13,0 m², har laminat på gulvet og lysmalte vegger. Her er plass til seng, samt annet møblement.

Svært innbydende bad med keramiske fliser på gulv og vegger og malt platekledning i himling. Badet inneholder servant med møblement/speil og belysning, vegghengt toalett, innfellbart dusjhjørne, dusjgarnityr og boblebadekar. Avtrekksventil i himling.

Svært praktisk med eget vaskerom. Dette rommet inneholder opplegg for vaskemaskin og avtrekksventil i himling. Keramiske fliser på gulv og malt platekledning på veggene. Dette rommet var opprinnelig en bod, og det er ikke søkt om bruksendring.

Trappen i stuen leder opp til boligens 2. etasje, her kommer du opp til en koselig loftstue med laminat på gulvet og lysmalte vegger. Her er plass til en sofakrok, og muligheten for innredning er mange. Store vindusflater sørger for godt med naturlig lys inn til rommet og her kan du også nyte den flotte utsikten. Her er det mulighet til å lage til soverom nr. 3.

Soverommet i denne etasjen er 12,7 m², så her er god plass til seng og øvrig møblement. Det er laminat på gulv, malt platekledning på vegger og i himling.

Også i denne etasjen er det et delikat helfliset bad med innfelte spotlights i himling. Videre inneholder badet servant med møblement/speil og belysning, vegghengt toalett innfellbart dusjhjørne og dusjgarnityr. Avtrekksventil i himling.

Det er 1 stor uinnredet bod med gulvareal på 32,1 m². I flere av de andre enhetene er dette rommet innredet til loftsstue eller lekerom, mulighetene her er mange.

Denne boligen er KAPAklarert, dette innebærer at takstmann har utført tilstandsrapport og at selger har tegnet boligselgerforsikring. Se for øvrig egen informasjonsside vedr KAPAklarert bolig. Det vises til vedlagte tilstandsrapport for teknisk beskrivelse og vurdering av boligen.
Byggeår

2012

Tomt/Eierform

Fellestomt

Parkering
2 faste plasser i felles garasjeanlegg.
Arealbeskrivelse

1.etasje: Entrè/gang, soverom, stue/kjøkken, bad og vaskerom. 2.etasje: Loftstue, soverom og bad

Beskaffenhet
Tomten er foruten eiendommens bygningsmasse opparbeidet med interneveier og murer/bed.
Oppvarming
Det er varmekabler i entré/gang, stue/kjøkken og på begge badene.

Peisovn med glassfront i stuen.

Sikringsskap i entré/gang.
Inneholder: Automatsikring (jordfeilautomater), overspenningsvern og strømmåler.
Hovedsikring på 40 ampere.
Kurser:
25 ampere: 1 stk.
16 ampere: 12 stk.
Energimerking
Selger er ansvarlig for at boligen har en energiattest. Se vedlagte attest. Boligen er energimerket Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B. Ytterligere opplysninger om energimerking finner du på www.energimerking.no. Ved salg av boliger og bygninger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften.

Fastmonterte varmekilder som var tilstede under visning medfølger
Ansvarlig Megler

Anine Bertelsen Tuft
Eiendomsmegler/ Salgsleder/ Partner
45 86 60 23
abt@kapa.no

Kaland & Partners
Åsane Eiendomsmegling AS
Kollåsen 1
Kollåsen 1
5116 Ulset
Salgsoppgavedato

13.04.2020 11:09

Byggemåte
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Videre grunnforhold er ikke kjent. Grunnmur/såle/fundament av betong. Tilfyllte masser og steinsatt inntil grunnmur. Ytterveggene er utført i trekonstruksjon med utvendig liggende trekledning. Etasjeskiller av betong mot garasje, trebjelkelag mellom etasjene. Pulttak. Tekket med takbelegg. Taket er ikke besiktiget og derfor ikke tilstandsvurdert. Sør-østvendt terrasse på 37,7 m² med utgang fra stue/kjøkken. Terrasse av betongdekke. Rekkverk av liggende bord og 6" toppbord.
Diverse
Pliktig medlemskap av Hilland Velforening kr 500,- pr 2019.
Kr 800,- for brøyting pr 2019
Mer info om se: www.hilandvest.no

Planlagt oppgradering av EL skap i garasje for å klargjøre for hjemmeladere for de som vil investere i det.
Kostnader blir fordelt på alle eierandeler i garasjen. 2/24 deler for denne boligen.
Dette blir det oppspart til etter utbedring av garasje.


Det er den faktiske bruken av rommet ved salget, som har avgjort om rommet er definert som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken selv om det er medtatt som P-rom. Det gjøres oppmerksom på at dagens planløsning avviker fra opprinnelig løsning. Iht. tegninger er vaskerommet definert som bod. Dette blir nå benyttet som vaskerom og bruksendringer er ikke søkt og godkjent. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Bygningstegninger kan sees hos megler eller sendes på forespørsel.
Dyrehold
Det er tillatt med dyrehold i boligen.
Overtagelse
Overtagelse av boligen etter nærmere avtale mellom partene. Vennligst spesifiser ønsket overtagelse i budskjema.
Offentlige planer/konsesjonsplikt
Eiendommen er avsatt til boliger i hht. kommunedelplan for Alverstraumen ikrafttrådt 17.11.2004.

Status reguleringsplan:
Eiendommen  ligger i et regulert område.
Navn på plan: Hilland Vest bebyggelsesplan Felt 6.
Reguleringsføremål: Bolig.

For mer informasjon konferer megler.

Konsesjon og odel: Det er ikke knyttet odel eller konsesjonsplikt til eiendommen.
Selges «som den er» / «As-is» klausul

Eiendommen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre eiendommener i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter offordres til en grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med sakkyndig.

Beliggenhet
Nydelig beliggenhet på Hilland med pen utsikt og kort vei til sjø. Er man heldig kan man se Hurtigruten seile forbi. Eiendommen har sol året rundt.

Her er meget barnevennlig med gangavstand til barnehager og skole. Hilland familiebarnehage ligger bare noen minutter unna, Alversund Montessoribarnehage, Juvikstølen barnehage og Knarvik barnehage er også bare en kort biltur unna, det same gjør Alversund skole, og Knarvik videregående skole. Flotte turområder like i nærheten med turstier og småturer i nabolaget f.eks. Tveitavarden og Hillandsvatnet med badeplass. Med sjøen like i nærheten er det gode muligheter for å fiske sin egen middag!

Gode bussforbindelser i nærheten, busstopp ca. 5 minutters gangavstand unna. Kort vei også til bensinstasjon.

I underkant av 10 min kjøring til Knarvik med de fleste servicetilbud. Ca. 40 min kjøring til Bergen. Det går også båt fra Knarvik kai til sentrum. Denne tar deg, via Frekhaug, til sentrum på ca. 25 min. Det er  avganger morgen og ettermiddag i ukedagene.
Bebyggelsen
Området er hovedsakelig bebygd med liknende bebyggelse.
Adkomst
Fra Bergen sentrum, følg E39, hold til venstre ved Vågsbotn, og følg E39 videre til du kommer til Knarvik. Her tar du andre avkjørsel i rundkjøringen inn på Lindåsvegen og følger denne til neste rundkjøring, ta andre avkjørsel også her og videre inn på Alverflaten, hvor du kjører rett frem i neste rundkjøring før du følger veien videre og over Alverstraumen.  Sving til venstre inn på Vardane, og følg skilting videre mot Vardane 148.  Det vil bli skiltet med Kaland & Partners visningsskilt ved annonserte visninger.

Forbrukerinformasjon om budgivning

Informasjonen er utarbeidet av Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Den Norske Advokatforening ved Eiendomsmeglingsgruppen, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Norges Eiendomsmeglerforbund, på grunnlag av blant annet forskrift om eiendomsmegling § 6-3 og § 6-4. Nedenfor gis en oversikt over de retningslinjer som forbrukermyndighetene og organisasjonene anbefaler benyttet ved budgivning på eiendommen. Avslutningsvis gis også en kort oversikt over de viktigste rettsreglene tilknyttet budgivning.

Gjennomføring av budgivning
 1. På forespørsel vil megler opplyse om aktuelle bud på eiendommen, herunder om relevante forbehold.
 2. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til oppdragsgiver. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger. Før formidling av bud til oppdragsgiver skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Med skriftlige bud menes også elektroniske meldinger som e-post og SMS når informasjonen i disse er tilgjengelige også i ettertiden.
 3. Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/ bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.
 4. Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der oppdragsgiver er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12:00 første virkedag etter sist annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere frist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg, vil megler fraråde budgiver å stille slik en frist.
 5. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor oppdragsgiveren, når budet er gitt innenfor fristene i punkt 4.
 6. Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud og eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.
 7. Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.
 8. Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.
Fremgangsmåte ved budgivning
 1. Benytt “Gi bud”-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
 2. Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
 3. Bekret at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
 4. Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekretelse) når ditt bud er registrert.
 5. Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
 6. Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Viktig informasjon om salgs- og betalingsvilkår mv.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen grundig, jf. Avhendingslovens § 3-10 (Kjøpslovens § 20), gjerne sammen med sakkyndig. Eiendommen selges i den stand den var ved kjøpers besiktigelse, jf. Avhendings-lovens § 3-9. Dette betyr bl.a. at det kun foreligger en mangel når:

 • Kjøper ikke har fått opplysninger som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, eller når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
 • Videre kan det foreligge en mangel når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, eller når tomtearealet er vesentlig mindre enn oppgitt. Kjøpesum og alle omkostninger skal være innbetalt til meglerens klientkonto før overtagelse.

De fleste selgere tegner i dag boligselgerforsikring for sitt ansvar etter avhendingsloven av 3. juli 1992 nr. 93 og/eller kjøpsrettslige ansvar etter gjeldende lovgivning for salg av andels-/aksjeleiligheter. Forsikringene gjelder i 5 år fra overtakelsestidspunktet. Forsikringssum er begrenset oppad til kr 5.000.000,-. Selgers egenerklæring er vedlagt denne salgsoppgaven. Dersom De ikke har mottatt disse vedleggene, vennligst ta kontakt med vårt kontor.

Viktige avtalerettslige forhold:
 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom.
 2. Når et bud er innsendt til megler og han har formidlet innholdet i budet til selger (slik at selger har fått kunnskap om budet), kan budet ikke kalles tilbake. Budet er da bindende for budgiver frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen (man bør derfor ikke gi bud på flere eiendommer samtidig dersom man ikke ønsker å kjøpe flere enn en eiendom).
 3. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
 4. Når en aksept av et bud har kommet frem til budgiver innen akseptfristens utløp er det inngått en bindende avtale.
 5. Husk at også et eventuelt bud fra selger til kjøpet (såkalte «motbud»), avtalerettslig er et bindende tilbud som medfører at det foreligger en avtale om salg av eiendommen dersom budet i rett tid aksepteres av kjøper.
Budgivning

I alle oppdrag inngått etter 1.1.2014 (i forbrukerforhold) skal budrunden avvikles skriftlig. Dette betyr at følgende skal skje skriftlig:

 • bud og budforhøyelser
 • mottaksbekreftelse fra megler til budgiver
 • selgers aksept, avslag og motbud

Som kunde hos Kaland & Partners medfører dette en ny portalløsning som blir tilgjengelig for alle våre kunder. Denne løsningen heter TryggBudgivning.no, og benytter både BankID og 2-veis SMS kommunikasjon for å forenkle etterlevelse av forskriftsendringen. Løsningen er utviklet og driftet av Websystemer AS. For mer info se : www.tryggbudgivning.no